Koseputer for høsten

 • 30.08.2016 kl. 19:27

Fant alle disse herlige putene på Pinterest.

Min stil er en blanding av industriell og naturlig med robuste materialer og gamle møbler.

Jeg trives veldig godt med duse naturfarger i hjemmet mitt.

 

Litt inspirasjon her: 

#puter #interiør #høst #familie #innekos #mammablogg

Hva slags svømmeutstyr skal jeg kjøpe til tredjeklassingen?

 • 30.08.2016 kl. 07:29

Nå har guttungen endelig fått svømmeundervisning på skolen. Han kan ikke svømme enda men jeg håper at han lærer det nå.

Lurer på om jeg hva jeg skal kjøpe eller skaffe.

Cute kid swimming in the pool
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Vi har jo fått en liste men allikevel er jeg litt usikker.

Han har ærlig talt aldri hatt en egen dusjsåpe! Nå gikk jeg og kjøpte noe som er for herrer;)

Også har jeg lyst å kjøpe et mikrofaser håndkle. Det tar veldig liten plass og tørker fort, altså lukter ikke vondt når det blir glemt i bagen. Synes det var lurt.

Men ærlig talt så har jeg jo trang økonomi, så det spørs om vi ikke bare finner frem svømmebrillene og badehette som vi har fra før.

Uansett så kommer det noen inspirasjonsbilder for mulige innkjøp til svømmingen på skolen.

Det meste er funnet hos Zalando og xxl.no.Nå skal jeg levere han på skolen straks hvor de første tre timene er svømming. Spent på hvordan det går. Han gleder seg i hvertfall enormt. Er jo så glad i vann han:)

Ha en flott dag dere!

#svømming #skole #mamma #blogg #mammablogg

 

Jeg har levd før - tror du på reinkarnasjon?

 • 29.08.2016 kl. 08:17

I 1993 var jeg på kino og så en film som het `Schlafes Bruder`. Denne filmen spiller på fjellet i Østerrike rundt 1900 og handler om en liten bygd hvor innavl var et vanlig fenomen. Men det er ikke filmen som var fascinerende. Jeg fikk en intens følelse av `Der har jeg levd, der har jeg vært. Jeg har vært en av disse.`


 

Med kristen oppvekst og alt kom dette som lyn fra blå himmel. Helt uforklarlig for meg. Hva skulle det bety?

Venner jeg fortalte det til fikk store øyer og skjønte ikke hva jeg snakket om. De ristet på hodet. Men jeg var helt bombesikker å det.

For mange år tilbake hadde jeg en kjæreste i noen år. Før vi møttes hadde han falt hodet først fra en brystning i første etasje og vært død.

Han kom heldigvis tilbake til livet men det han fortalte var derimot mer enn interessant.

Han fortalte det klassiske som man har hørt tusen ganger før.

Heaven background
Licensed from: Lazarenko / yayimages.com

Han kjente gikk ut av kroppen sin, svevde over en scene på sykehuset. Så på seg selv på operasjonsbordet mens legene som jobbet iherdig med å redde han.

Så så han et sterkt lys som var så tiltrekkende at han ble dratt mot det. Det dukket det opp døde slektninger og hilste på han, het han velkommen.

Han gikk og gikk mot lyset og kjente en stor kjærlighet.

Plutselig kom det en stemme som spurte han:

-Vil du gå videre eller vil du tilbake?

Han nølte visst litt men sa:

-Jeg vil tilbake!

Og da ble han kjørt inn i kroppen sin igjen, med alle smertene og den kjipe realiteten.

Det tok en god stund før han ble frisk igjen, selvfølgelig nok.

Men han ble aldri den samme. Det han hadde opplevd endret hele perspektivet hans på livet og hvordan ting henger sammen.

Vi snakket om dette flere ganger og han beskrev stemmen som noe som måtte være `Gud`.

Og han var overhodet ikke kristen eller troende på noen måte. Han hadde vært ateist som veldig mange er.

Dette har også gjort noe med meg. Det er forskjell på om man leser noe i en bok eller om en person man står nær forteller dette.

Så snakket jeg også med en studievenninne om det og hun fortalte:

-Merkelig, moren min har også vært død, kommet tilbake og hun fortalte omtrent det samme.

I det øyeblikket begynte jeg å tro på at det finnes en himmel, en gud og et liv etter døden. Det har ingenting med religion å gjøre heller.

Det har med oss mennesker å gjøre og det eldgamle spørsmålet `Hvor kommer vi fra og hvordan henger alt sammen?`.

Med tiden begynte internett å komme og jeg ble besatt av å grave for informasjon om dette. Historier om flere som hadde vært døde og kommet tilbake. Overnaturlige fenomener.

Jeg har alltid hatt litt små overnaturlige ferdigheter, sanndrømmer, litt synske ferdigheter og så videre men uten å kunne styre dem.

På nettet oppdaget jeg et helt hav av historier om nær døden opplevelser. De liknet veldig.

For to år siden hadde jeg en kort periode uten jobb og da ble jeg grepet av tanken å finne mer og mer informasjon om dette.

Jeg fant `bevis` på mennesker som hadde vært reinkarnert. Med bilder. Det var helt utrolig hvor mye ansiktene lignet på hverandre.

Blant annet finnes det en kvinne i Sverige som sier at hun har vært ` Anne Frank`.

Små barn forteller om ting de ikke kan vite noe om. De sier `du er ikke min ekte mamma og pappa. Jeg har en annen mamma.`

 


 

Så jeg er overbevist og tror på dette. Gjør det meg til en buddhist? Nei. Eller kanskje.

Men dette har ingenting med religion å gjøre. Religion er noe vi mennesker har funnet opp. Kanskje for å skape ro og orden. Tanken var sikkert god men det som religionene har ført til og blitt til er mindre vakkert.

I går snakket jeg mye med kjæresten om reinkarnasjon og hans store interesse for gamle fly. Han nevnte til og med et navn på en tysk pilot som han hadde sett i en dokumentar. Når vi slo opp bildene på han var jeg helt sjokkert: Likheten mellom kjæresten og han piloten var slående.

Jeg begynte å lese om han og mange personlighetstrekk var også like. Hva det betyr? Jeg vet ikke. jeg sitter ikke på alle svarene.

 

Dette tema kunne man skrive og prate i dagesvis om. Jeg kommer muligens tilbake til det.

Men nå må jeg gjøre meg klar til jobb og begynne en ny uke. Hui, det var heftige saker til morgenkaffeen. Håper jeg ikke skremmer livet av dere.

Egentlig er jo denne ideen veldig vakker. Og slik jeg forstår det kan vi mennesker velge om vi vil leve på nytt. Vi får velge livet, foreldrene og leksjonen vi ønsker å lære. Så det er ingenting å frykte.

Ha en vakker mandag, her regner det og alt peker mot høst og innekos.

Om du er interessert i temaet kan du google for eksempel `The boy who lived before`.

#reinkarnasjon #religion #tro #buddhisme #døden #himmel #gud

HVORDAN TRIVES SOM ALENEMAMMA?

 • 27.08.2016 kl. 09:35

Mine 11 beste personlige tips, etter nesten 13 års erfaring som alenemamma:

Young woman jumping
Licensed from: Iko / yayimages.com

 

 1. Aksepter det: aksepter at du er alene med barna nå, slutt fred med det
 2. Ta imot hjelp/be om hjelp: dette er en fase i livet ditt hvor du trenger å ta imot all hjelpen du kan få, det er ingen skam i det, det er fornuftig å innse det
 3. Skap et nettverk: livet som alenemamma kan være tungt og ensomt, spesielt når man som meg bor langt unna sin egen familie, du trenger mennesker rundt deg for å trives, om det er naboer, kollegaer, venner, andre foreldre
 4. Dating? Finn ut om du har lyst å finne en partner og kast deg ut i det uten at det blir slitsomt, ta pauser når det blir for mye pes. La være om du ikke er klar.
 5. Ha et eget liv utenom barna, tenk på fremtiden, sett deg egne mål: selv om det virker langt unna, barna kommer til å flytte ut fortere enn du tror. Det er viktig å ha et liv utenom det å være mamma, å tenke på hvordan du vil leve når de har flyttet ut. Vil du være singel, ha en partner, bo i kollektiv, flytte til Syden, ha et husdyr, reise rundt i verden, starte en bedrift, uansett hva du har lyst til, planlegg det og eventuelt økonomien du trenger til det.
 6. Ha en masterplan men lev i øyeblikket: Det er viktig å ha en generell plan for livet, barna, økonomi, karriere osv. Lag den, følg den men så glem den. Lev livet, nyt alt du kan, det kan være at dette er den eneste tiden vi har.
 7. Ta vare på helsen din: barna er avhengig av deg og du er avhengig av å ha god helse. Ta vare på tennene dine, spis sunt, få søvn, drikk vann, stress ned, finn noe som kan redusere stress. For mange er dette trening, for meg er det yoga og det å ta meg alenetid. Din helse bør være en prioritet. Ta deg tid til å gå til legen når noe ikke stemmer, uansett hva jobben måtte mene om det.
 8. Har du det bra, så har barna det bra! Selvforklarende;)
 9. Ikke bruk energi på å krangle med eksen, vær samarbeidsvillig og voksen: Dette er et punkt hvor jeg måtte skjerpe meg. Få hjelp utenfra om det blir konflikter dere ikke klarer å løse selv, ellers husk at hvordan du oppfører deg har stor innvirkning på hvordan pappaen til barna oppfører seg. Det er fryktelig vanskelig å svelge kameler og å gå imot det første man egentlig har lyst til. Om han oppfører seg umoden, egoistisk og dårlig da er det enda viktigere at du er den voksne i situasjonen. Barna kommer også til å se dette etter hvert. Dette punktet er veldig viktig for jeg har sett eksempler på hvor denne kranglingen har ødelagt livet, håpet og helsa til mammaene. Men det skjer jo også at omvendte situasjoner, hvor pappaen må steppe up når mammaen oppfører seg egoistisk eller kanskje har problemer. Har sett mange helter og heltinner, uansett om kvinne eller mann! Husk: den eneste personen vi kan kontrollere er oss selv!
 10. Få opp arbeidsmoralen: Å være alenemamma betyr ofte at vi må jobbe hardere, det er bare å innse det. Også her måtte jeg skjerpe meg og slutte å synes synd på meg selv. Selvmedlidenhet er en energityv!
 11. Men ikke slit deg ut: kvitt deg med mennesker som drar deg ned, skap orden i tingene dine, hjemmet ditt, økonomien, lær deg å si nei og aksepter at du ikke kan være med på alt. Og for Guds skyld ikke være perfeksjonist! Å være perfeksjonistisk er den beste måten å bli ulykkelig på.

 

For å være ærlig så måtte jeg skjerpe meg på de fleste punktene her eller lære meg dette. Jobber fortsatt med en del av de.

 

Happy family - mother and her two children on the beach Indiana
Licensed from: baluzek / yayimages.com

Ønsker dere at jeg skal lage et eget innlegg på en eller flere punkter? Hvilke i så fall?

Del gjerne:)

#alenemamma #mamma #familie #hverdag #helse #blogg #mammablogg
 

Her er vinnerne av ukens blogg konkurranse

 • 26.08.2016 kl. 11:31

Som ukens blogg har jeg kåret katrinekri.blogg.no

Jeg har valgt hennes blogg av flere grunner. For det første liker jeg headeren, designet og oppbyggingen av bloggen. Den er rett og slett pen.

For det andre er jeg interessert i hovedtemaet hennes som er kosthold og trening.

Hun er en jente på 23 år som kommer fra den fantastiske sørlandsbyen Kristiansand. På denne bloggen kommer du til å se litt hverdag, trening og kosthold.

Hele blogger er pen og veldig inspirerende. Håper å se mer av denne bloggen fremover! Heia Katrine!

 

 

Ukens innlegg ble "I can`t take it anymore" fra keepingupwiththearmstrongs som du kan lese HER 

Har fulgt bloggen hans en god stund og den får meg ofte til å smile. Innimellom har han sterke, personlige innlegg. Jason er en amerikaner på 42 år og har giftet seg med kjæresten fra nordnorge. Han blogger om sin hverdag som ansatt hos Rema 1000 i sentrum av Tromsø, hans sosiale engasjement og møter med blant annet narkomaner i butikken.

Innlegget oppsummerer frustrasjonen han har opplevd i løpet av de fire siste år som ansatt i Rema 1000. Han forteller at han er sliten og føler seg ikke satt pris på. Det er nok noe mange ansatte kan relatere seg til. Dessverre. Han lurer på om han gir opp om han ser seg om etter en annen jobb.

Jeg kan relatere meg til Jason siden jeg også har bodd i USA og jeg også har flyttet til Norge fra et annet land på grunn av kjærligheten.

Så heia Jason!

 

 

Ukens leser ble kjære vestfrøken som er så flink til å kommentere. Jeg liker hele bloggen hennes og hun vant nesten ukens innlegg for innlegget om alderforvirringen.Hun er en jente på 31 fra Oslo og blogger om sine tanker og sin hverdag. Veldig sjarmerende blogg:) Heia Vestfrøken!
 

Jeg takker også alle andre som har deltatt i konkurransen:) Kan hende at det blir deres tur neste gang!

#ukensblogg #vinner #konkurranse #blogg #mammablogg

Spennende ting skjer - min bloggreise

 • 25.08.2016 kl. 07:41

I går ble jeg kontaktet av en aktør. Dette kommer til å gi meg større publikum og mulige etterfølgende sponsoravtaler.

Jeg var helt i hundre i går etter eposten og skryten. 

Dette her er min andre blogg. Fra 2009-2011 drev jeg en interiørblogg hvor jeg dokumeneterte oppussingen i vårt hus. Jeg koste meg mye med den men så kom skilsmissen.

Vi bestemte oss for å selge huset og jeg flyttet i en bitteliten mørk leilighet. Der var det nesten umulig å ta gode bilder samt at jeg ikke hadde noe mer å blogge om.

Bloggen ligger fortsatt ute men det har ikke blitt skrevet noe siden 2011.

Men min "bloggetrang" fortsatte og jeg hadde også lyst å skrive om mer forskjellige ting. Bloggverden forandret seg i mellomtiden og folk ble mindre overfladiske og mer personlig. Noe som krever enormt med mot. Jeg har alltid vært fan av Sophie Elise fordi hun gir så mye av seg selv.

For cirka et år siden lagde jeg meg ny blogg etter telefonsamtale med Nettavisen hvor jeg ble oppmuntret til det. Men det foregikk mye i mitt personlige liv, blant annet var jeg på jobbsøk og bloggen bare lå der uten et eneste innlegg.

For noen måneder siden tok jeg for morros skyld en test "Hva  trenger du for å bli toppblogger?". Og resultatet var at jeg allerede har alt som trengs.

blog
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Teit, jeg vet men denne testen ga meg et lite dytt og gjorde at jeg satte i gang på alvor. Jeg la ut link til bloggen på Kvinneguidens rampelys forum og ba om konstruktiv kritikk.

Den fikk jeg i massevis og bortsett fra en dumm kommentar kunne jeg bruke kritikken til å gjøre bloggen bedre.

Og snublet fremover. Men etter hvert er jeg blitt tøffere når det gjelder deling. Jeg har noen regler om hva jeg aldri deler og hører med de personene det gjelder.

Ønsker ikke barna at et innlegg skal publiseres, så gjør jeg det ikke. Det er ikke verdt det.

Men bloggingen gir meg så mye glede. Selv om jeg investerer mye arbeid og tid så føles det ikke som arbeid. Jeg er supermotivert fordi jeg virkelig brenner for dette.

Som alenemamma ville jeg gjerne bygge en platform hvor alenemødre kan dele erfaringer og gi hverandre tips. Det å være alenemamma blir jo dessverre mer og mer vanlig, og siden jeg har vært alene så lenge, har jeg samlet mye erfaring. Her ønsker jeg at vi kan bidra til å gjøre livene til hverandre bedre.

Jeg vil at vi skal være lykkelige alenemødre som gjør det allerbeste ut av vår situasjon. Her er det mange gode forebilder som vi kan lære av.

 

Happy women forming a huddle
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Avslutningsvis vil jeg bare si at jeg er så utrolig glad over all tilbakemelding jeg får. Den viser meg at jeg er på riktig plass.

Jeg er så glad og stolt over at en aktør har "oppdaget" freshsister bloggen og ønsker å gjøre mine innlegg tilgjengelig for flere.

Håper at dere har lyst til å bli med på min reise videre. Og tusen takk for at dere leser og kommenterer. Uten dere hadde ikke dette vært noe vits i.

Ha en fantastisk torsdag og nyt de små fine øyeblikkene:)

#blogg #mammablogg #alenemamma #freshsister #publikum

 

 

VIL DU BLI UKENS VIL DU BLI UKENS BLOGG?

 • 24.08.2016 kl. 18:41

Kanskje det er din tur denne gangen?

Legger ut innlegget på nytt siden konkurransen fortsatt pågår.

Bare legg igjen en kommentar og følg bloggen min her på blogg.no eller lik siden min på Facebook:)

 

Så skal jeg sjekke ut bloggen din. Jeg kårer ukens blogg, ukens innlegg og ukens leser!

 

Gleder meg sånn til å bli kjent med dere.

 

Ha en super lørdag i dag og husk å nyte livet!

 

#konkurranse #vinner #ukensblogg #mammablogg #alenemamma #freshsister

 

 

Hvilken brille skal jeg velge?

 • 23.08.2016 kl. 19:11

Dere må hjelpe meg!

Jeg må se sannheten i øynene: I need glasses.

Allerede for to år siden tok jeg en synstest. Den viste at jeg trenger briller både for å kjøre bil og for å lese.

Composite image of smiling hipster woman holding book belt
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Mye vondt i hodet og i øynene i det siste har tvunget meg til å ta tak. Etter mye tenking har jeg bestemt meg for progressive briller, istedenfor 2 par ulike.

Det at de er fryktelig dyre har hindret meg i å kjøpe, men nå har jeg oppdaget en nettside som påstår de kan gi meg dem til 395,- inkludert alt.

Nå må jeg bare finne riktig modell og farge.

Siden jeg kler varme farger, bør jeg muligens velge en som er brun. Men jeg kler også svart så det er en mulighet.

Min ansiktsform er oval og jeg kler nok briller med ovale og runde former, som er litt store.

Beklager utrolig dårlige bilder, på grunn av tekniske problemer med paden min får jeg ikke tatt bedre nå.

Hvilken modell skal jeg velge?

 Vær snill og legg igjen en kommentar med din favoritt! Det hadde virkelig hjulpet å høre noen andre meninger.

Tusen takk og jeg håper dere har en fantastisk avslappende kveld:)

#freshsister #brille #helse #mamma #syn #mote #innfatning #blogg #mammablogg

 

Fargeanalyse på meg

 • 21.08.2016 kl. 10:33

Tro det eller ei, analysen på meg selv var ganske vanskelig.

Jeg er nemlig mellom varmt og kaldt. Lenge har jeg visst at jeg er en høsttype men også har jeg en del vintertype i meg. Nemlig er det noen farger for høsttypen som ikke kler meg og derimot en del av de klare kaldere vinterfargene.

Har en varm undertone i huden, grønn brune øyer og brunt hår.

Så endelig vet jeg nå at jeg er en deep eller dark Autumn.

Se her:Men allikevel synes jeg det er ganske vanskelig å kle meg etter disse fargene. Veldig mye i min garderobe er svart og grått.

Hvordan skal jeg kle meg i alle disse fargene uten å se ut som en klovn som har paret seg med en regnbue?

Noen forslag?

Enn så lenge prøver jeg å bruke Penelope Cruz som et stilikon. Hun gjør en ganske god jobb!Ha en fin dag videre!

#fargeanalyse #deepautumn #høsttype #farger

  

Endelig tok jeg SPACESHOTen

 • 21.08.2016 kl. 09:30

Det er ingen hemmelighet at jeg er en pyse. Men allikevel lever jeg etter mottoet "I`ll try everything once".

Dette har ført til at jeg har ridd på elefant, kamel, kjørt firehjuling og gokart. Og mye annet rart. Det merkelige er at jeg er en pyse men samtidig liker action og et adrenalinkikk.


 

Ziplining og spesielt fallskjermshopping har lenge vært et ønske.
Man kan overtale meg til det utroligste, så lenge det bare er "EN GANG".

I går var vi altså på Tusenfryd og da prøver jeg å ta noe jeg ikke har tatt før, hver gang. Sønnen min er enda mer engstelig enn meg mens datteren min er en  tøffing.

Guttungen ventet utenfor gjerdet og frøkna og jeg sto i køen i en evighet. Akkurat lenge nok for å grue meg helt voldsomt, bli kvalm, skjelven, angre meg og ville rømme, bli sur på henne for at hun alltid overtaler meg til å bli med på ting jeg ikke vil og å bli svimmel. Jeg var helt overbevist at jeg både kom til å kaste opp og få nakkesleng.

Når vi endelig satt på den greia var jeg helt skjelven og ville bare få det overstått. Hadde fått streng beskjed av frøkna å holde øynene åpne.

Og sånn gikk det: Det var jo bare sååååå deilig! Og for en utsikt. Jeg hadde gruet meg for ingenting, det var faktisk ikke skummelt i det hele tatt. Bare deilig. Hadde ikke køen vært så lang så hadde jeg tatt den om og om igjen.

Ble litt stolt når snuppa fortalte at pappaen hennes holdt øynene lukket hele tiden fordi han var så redd. Hehe;) Og hun var jo så glad for at jeg ble med på noe som hun synes var gøy.

Så det var win - win.
Hva kan jeg si ellers om dagen i går? Vi startet veldig sent siden vi alle var trøtte. jeg sto sikkert i en time og forberedte grønnsakslasagnen mens begge barna proklamerte at de IKKE hadde lyst å dra på Tusenfryd og himmlen stadig truet md regn.

Men vi hadde billettene og jeg dro med mine 2 motvillige esler. Vi fikk en fin dag til slutt.

Nå har jeg ved en feil nettopp slettet halve innlegget og har ikke lyst å skrive alt på nytt så da stopper det her;)

#tusenfryd #spaceshot #marihøne #barn #mamma #blogg #alenemamma

 

 

Den evige klesvasken

 • 20.08.2016 kl. 10:24

Klesvasken og jeg, vi har vært i et forhold i mange år. Jeg ville kalle det et hat - elsk forhold.

Føler jo at vi begge har en pågående konkurranse, hvem som er raskest. Stort sett vinner klesvasken. Forholdet vårt har alltid vært anstrengt men etter jeg fikk barn har jeg virkelig vurdert å gå fra hele klesvasken hver dag.

Tror han aner ingenting. Klesvasken er bare egoistisk. Den tenker ikke på andre, bryr seg ikke om hvordan jeg har det med han. Den bare vokser og vokser og når jeg endelig har nådd bunnen av kurven så ler den meg høyt i ansiktet når den har fylt seg igjen på magisk vis.

I dette forholdet kan jeg ikke vinne.

Young Housewife Ironing The Laundry
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


 

Laundry Basket
Licensed from: Kitch / yayimages.com


 

Men frem til nå har jeg vært trofast og ikke gått fra han. Noen ganger elsker jeg klesvasken, men det er mest når han er borte.

Er det flere her som er i et ulykkelig forhold med klesvasken?

Noen andre ganger, det vil si når jeg har vunnet over han, da elsker jeg ham. Det er når kurven er tom, alle klærne ligger brettet og duftende i skapene.

Det vil si nesten aldri.

Jeg tror noen ganger at klesvasken gjør narr av meg. Jeg løper frem og tilbake for å prøve å lure han og vinne. Så snur jeg meg og han har vokst til gigantisk størrelse bak ryggen min. Jeg synes han er slem.

Jeg skal foreslå at han og jeg går i parterapi. En stol for meg og en stol for skittentøyshaugen. Får se hva terapeuten foreslår.

Jeg regner med at han vil be klesvasken å skjerpe seg. Håper ikke jeg må skjerpe meg også;)

For noen dager kom det fra min 12 år gamle datter:

-Du er nødt til å vaske masse klær!

-Hva? Kurven er jo tom!

-Men mamma, klærne ligger jo på gulvet på rommet mitt så klart!

Nyt lørdagen og konkurransen med klesvasken dere;)

#mamma #mammablogg #klesvask #husmor #husarbeid #parterapi

 

 

 

VIL DU BLI UKENS BLOGG?

 • 20.08.2016 kl. 09:18

Kanskje det er din tur denne gangen?

Winners against oktoberfest graphics
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Bare legg igjen en kommentar og følg bloggen min her på blogg.no eller lik siden min på Facebook HER

Så skal jeg sjekke ut bloggen din. Jeg kårer ukens blogg, ukens innlegg og ukens leser!

Gleder meg sånn til å bli kjent med dere.

Ha en super lørdag i dag og husk å nyte livet!

#konkurranse #vinner #ukensblogg #mammablogg #alenemamma #freshsister

 

Familievennlig restaurant: en høysensitives verste mareritt

 • 18.08.2016 kl. 20:55

Satt meg på Egon for å jobbe med noen saker når det møter meg ørebedøvende larm. Hva er det? Ballonger overalt, barn overalt og skriking. Det er stappfullt. Barna jakter på ballongene i taket.

Hjelp!

Jeg får vite at mange feirer første skoledagen på restaurant med barna. Hva er det for noe? Aldri hørt om.

Barn kjenner bare et volum og det er skriking. Det føles som om alle sammen skriker meg direkte inn i ørene.

Alle prøver å overdøve hverandre, både voksne og barn. Barna er fulle av sukker og supergira.

Personalet løper frem og tilbake med røde ansikter og ser slitne ut.

Tror jeg kan glemme å få gjort noe. Hjertet mitt banker og hele kroppen er i alarmberedskap. Som om jeg var midt i en krig.

Jeg kunne aldri jobbet med barn og det mest på grunn av støynivået.

Heldigvis har jeg med meg ørepropper men tro det eller ei: de hjelper nesten ikke! Stress!

Har ikke foreldrene lært dem noen ting om innestemme? Mine barn hadde ikke fått lov å oppføre seg sånn på en restaurant.

Så mange ulike stemmer og lyder i ulik høyde og nivå. Og jeg får med meg ALT!

Merker at jeg begynner å skjelve litt og blir svimmel. Grusomt. Prøver å pushe meg til å få gjort mest mulig allikevel men....

... jeg jobber på. Med ørepropper i. Den store finalen var når en toåring fikk et raserianfall og brølte av full hals.

Men jeg et utrolig stolt av meg selv: jeg fikk hele jobben gjort.

Men alt har sin pris. Nå kunne jeg bare lagt meg i sengen og ikke snakket med en sjel i to dager.

(Hvorfor gjør jeg dette mot meg selv?)

#hsp #høysensitiv #barn #restaurant #støy

Jeg har fargeanalysert datteren min

 • 17.08.2016 kl. 19:48

Hvem vil se utvasket og syk ut vel? Har man på seg feil farger og feil hårfarge eller sminke så kan man se ordentlig dårlig ut.

Etter sønnen min har jeg nå også analysert datteren min. Hun har mellomblondt hår, som noen ganger kan virke rødlig og brune øyer.

Huden har en varm undertone.

Hun er altså en soft autumn tror jeg. Kan være kjekt å vite.

Fargene under til venstre kler henne veldig godt mens fargene til høyre for eksempel svart gjør henne veldig blass.

Gøy dette med fargeanalyse! Dere må gjerne sende meg bilder, så kan vi finne ut sammen hvilken type personen er.

Ha en vakker kveld! Her går det i forberedelser til skolestart i morgen og jeg har 2 spente barn. Kjøpt bokbind, lineal og nye klær til guttungen i dag og sekken fra i fjor nyter en omgang i vaskemaskinen.

Den ene begynner i 3. klasse og andre faktisk på ungdomsskolen! Så sommerfuglene er på plass;)

#fargeanalyse #softautumn #skolestart #alenemamma #farger #klær

 

Ny favorittserie! Don`t trust the bitch from apt. 23

 • 17.08.2016 kl. 07:31

For noen dagen siden oppdaget jeg denne serien på Netflix og jeg DIGGER den!

Den handler om June, en jente fra landet som flytter til New York full av håp. Hun har en Wallstreet jobb, en feit Penthouse leilighet og er forlovet med en lege.

Så går firmaet konkurs og hun mister leiligheten. Etter hvert flytter hun inn i kollektiv med it girl Chloe, som er bestevenn med en kjendis. Chloe jobber ikke, fester mye og har en fantastisk stil. Hun plager og oppfører seg helt umulig mot June men etter hvert blir de to venninner.

Jeg liker klesstilen til Chloe så utrolig godt og serien er kjempe morsom. Anbefaler den!

Uansett er Krysten Ritter en av de vakreste skuespillerne vi har nå om dagen.

Ha en super dag! Sola skinner og her er det jobb og SFO som gjelder. Storhandling senere:)

#serie #netflix #newyork #krystenritter #mote #stil
 

Jeg har fargeanalysert familien min

 • 16.08.2016 kl. 08:13

God morgen!

I helgen har jeg befattet meg veldig mye med årstids fargeanalyse. Har gjort det for en del år siden og funnet hvilke årstider våre familiemedlemmer har. Men det viser seg at hver årstid i tillegg er delt inn i tre til fire typer : soft, clear og deep.

Dette hadde jeg ikke gjort før men for å virkelig vite hva som kler en må man finne den nøyaktige typen.

Først sønnen min:

Han har hårfargen "ashbrown with ash blond highlights" og grå blå øyer. Hudfargen har en blå undertone. 

Resultat fargeanalyse: min sønn er en `soft summer`. Dette hjelper meg når jeg skal kjøpe klær til han. Han er jo selvfølgelig ikke så begeistret for rosatonene men lilla er akseptabelt på den ene eller andre t skjorten.

Jeg kan absolutt bekrefte at han ser forferdelig ut med fargene på høyre siden mens fargene på venstre siden bringer ansiktet hans til å stråle.

Man kan jo selvfølgelig tak det hele et hakk videre og printe og laminere fargekartet for å ha det i veska i tilfelle man skal kjøpe klær til dem. Føler meg ganske nerd når jeg gjør sånne ting men det er jo så utrolig gøy da!

Ha en god dag IDAG! Hilsen, Nerdenicole;)

#fargeanalyse #softsummer #mamma #farger #sønn

Råkjøring med kontorstol

 • 15.08.2016 kl. 21:46

Så, da har hverdagen meg tilbake. Ble ikke tid å blogge igår. På morgenen rettet jeg håret men halvveis igjennom ringte det på døra og eksen sto der med gutten vår. Håret mitt var glatt og langt under og krøllete og kort over-ikke en veldig vakker look. Siden det var planleggingsdag måtte jeg ta med lillegutt på jobb. Denne gangen gikk det ikke like bra. Først var han fornøyd med å jakte på Pokemoner på kontoret men så begynte han å råkjøre med en kontorstol. Ble litt stress;)

Hjemme igjen måtte jeg gjøre en ærend og lagde middag. Vi gikk gutten og jeg til den nyåpnede Kiwibutikken vår og kjøpte is for oss tre. Ikke lenge etter ringe det på døra igjen og da stå storejenta med pappaen sin.

Etter deres evig lange avskjed satt vi endelig rundt bordet alle tre.

Jeg lekte litt fly med guttungen og det skjedde et nesten uhell.

Etter en del gråting og drøying av leggetid ligger jeg endelig flatt på sofaen med varmeflaske på magen.

Ikke noen spennende dag men fin og masse sol. Er fornøyd og takknemlig.

 

Håper dere hadde en fin mandag?!

 

#mandag #hverdag #alenemamma

Bevare verdigheten på jobben i varmen?

 • 15.08.2016 kl. 15:31

 

Leste på Jodel om dagen: Ett minutts stillhet for alle med svart langbukse i dag haha;) Kunne ikke sagt det bedre.

Er nødt til å jobbe og elsker det. Må jo forsørge de små. Også vil jeg gjerne være et så godt forbildet som jeg kan være.

Alle dere alenemammaer som er kontorrotter og eventuelt også har med kunder å gjøre! Dette spørsmålet stiller jeg meg selv hver eneste sommer. Hvordan bevare verdigheten på jobben i varmen? For hvem har lyst å svette unødvendig mye? Men det finnes regler. Jeg vet ikke hvor de kommer fra, men ved noen klær sier magefølelsen helt klart nei.

Så nå har jeg bestemt meg å skrive ned disse uskrevne reglene en gang for alle.

Eller ikke skrive men vise:) Og siden jeg skriver en kvinneblogg begynner jeg med tips for oss kvinner. Om noen menn ønsker tips, så må dere si ifra!

Så her kommer `helst ikke` klær og `ja` klær. Men ta det med et smil da;)

 

Helst ikke:

Pretty blonde woman wearing shorts

 

Woman feet in flower sandals.

 

Smiling brunette woman

 

Ja:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kall meg konservativ eller hva du vil men du vil se at du føler deg mer avslappet på jobben og du kommer til å få mer respekt hvis du følger disse reglene.

Mener altså: ikke vis tær, skuldre eller mage, uansett hvor varmt det måtte være. Helst ikke bruk shorts, heller skjørt.

Sikkert noen som er uenige her;) Ønsker dere en fantastisk dag i sola!

Del er lov å dele;)

Alle klær og sko som jeg foreslår er funnet på http://Zalando.no.

#mammablogg #mote #klær #sommerklær #verdighet #jobb #kleskode #sommer #sol #varme

 

 

HVORDAN DET FØLES Å VÆRE TYSK ETTER ANDRE VERDENSKRIG

 • 14.08.2016 kl. 11:50

Første gang jeg forsto at jeg hadde gjort noe gærnt ved å bli født i Tyskland var når jeg var sånn cirka syv år gammel og ble mobbet på en lekeplass i Italia.

I det ene øyeblikket koste vi oss i sola med en is på huska, i neste øyeblikk ble jeg og søsteren plutselig omringet av barn som skrek "Hitler, Hitler, Hitler" til oss. Vi ble redde. 

Denne situasjonen har preget meg veldig. Gråtende løp vi hjem og fortalte dette til morfar og mamma. Morfar har vært i krigen selv. Han sa neste gang skulle vi svare "Mussolini, Mussolini". For han hadde visst ikke vært noe særlig bedre.

Jeg skjønte absolutt ingenting. Jeg visste at det hadde vært krig og at besteforeldrene mine hadde opplevd den.

Men som liten jente ble jeg litt fascinert av krig. Det var noe spennende, noe ikke hverdagslig, noe uvanlig. Det hørtes ut som et forferdelig eventyr. Jeg stilte sikkert en million spørsmål.

Når vi begynte å bli litt større så husker jeg alle samtalene vi hadde rundt bordet i spisestuen til mormor og morfar. Hver gang ba jeg dem å fortelle om krigen. Kankje så mye at mamma syntes det var plagsomt.

De fortalte, men mest fra dems perspektiv. De nevnte ikke tall. De fortalte at det ikke var lov å hilse med "Guten Morgen" men man måtte si "Heil Hitler". Mormor var litt opprørsk og hun fortsatte å hilse med "Guten Morgen".

Hun fortalte at hun kom inn på bakeriet en dag. En ansatt spurte en kunde "Er du jøde? UT!"

Alle jodene ble tvunget til å bære en gullfarget stjerne en såkalt "Judenstern" på brystet utenpå jakken.


 

Jeg skjønte fortsatt ingenting. Hva var en jøde? Hva var galt med å være det? Hvor var alle jødene nå?

Mamma hadde oppdratt oss svært kristent så jeg kjente godt til bibelen. Jødene ble nevnt i bibelen. Jesus var jo jøde! Var var gærnt med det?

Når vi ble større så lærte vi om alt som hadde skjedd, på skolen. Vi ble vist de forferdelige filmene fra konsentrasjonsleir og så videre. Ble livredde. Vi gråt alle sammen. Også fikk vi på en måte vite at vi måtte skamme oss. Det var en merkelig stillhet i klasserommet etter disse filmene.

Den tyske nasjonaldagen blir ikke feiret spesielt. En feiring som dere har på 17. mai kan Tyskland bare drømme om. Om man våget å si at man var stolt av å være tysk, så ble man kalt "Neonazi". Den eneste tiden hvor det var lov å vise litt nasjonal stolthet var i forbindelse med fotball. Og det gjorde så godt. Det var en befrielse.

Det er jo ikke sunt at man lærer at man må skamme seg over sin nasjonalitet. Det gjør noe med en.

Et annet ord som var tabu og følelsesladet var "Verharmlosung" som betyr noe som "å gjøre det til noe harmløst".

Jeg husker at jeg satt med en jødisk venninne som forresten også har tysk blod og var født og oppvokst i Tyskland og min tyske kjæreste som overhodet ikke var neonazi. Vi satt på en restaurant og det brøt ut i en kjempekrangel mellom dem. Han må ha sagt noe som hørtes ut som "Verharmlosung" for henne og hun bare eksploderte. Jeg skjønner jo henne. Men i denne diskusjonen kan man ikke vinne. Jeg skulle ønske de aldri hadde begynt å prate om dette. Krangelen ble så ille at jeg valgte å forlate restauranten. Begge to er oppgående mennesker og pleide ikke oppføre seg sånn på offentlige steder. Da kan man se hvor følelsesladet dette temaet fortsatt er, da 60 år etter krigen var slutt.

I Tyskland jobbet jeg i en periode for en tysk psykolog og en amerikansk designer. En dag kom vi til å snakke om den tyske "folkeskylden" og kollektive skammen. Hun psykologen forklarte at historien og forskning hadde vist at en slik skam og skyld ville ta 200 år for å bli borte. Altså 129 år til med skam for det tyske folket.

Guilt concept.
Licensed from: 72soul / yayimages.com

Dette er ganske heftig. Heftige saker.

Jeg har ofte sagt "Men jeg har jo ikke gjort noe! Jeg har ikke drept eller plaget noen. Jeg har ikke fulgt Hitler. Hvorfor skal jeg føle meg skyldig? Det er ikke min feil!".

Men allikevel. Skylden og skammen blir vi født med. Det var på en måte ikke lov å si sånt.

Siden jeg har flyttet til Norge har jeg måttet lytte til en del vitser om tyskere. At jeg er så streng og det sikkert er fordi jeg stammer fra nazier. Men i det ligger det også en del respekt. Hvis ikke frykt.

Jeg mener bestemt at jeg har fått flere jobber på grunn av tyskernes gode rykte om grundighet, kvalitetesbevissthet og høy arbeidsmoral.

          
 

Og en ting til: jeg nyter hvordan det er lov å snakke om dette her med et ganske lett hjerte. Jeg NYTER det. Denne tyngden som drar det tyske folket ned er borte. En lettelse.

Jeg føler at jeg nyter mer respekt for å ha tysk blod, her i Norge enn i selve Tyskland.

Jeg vet ikke hvordan dere kjære nordmenn vil oppfatte dette innlegget her. Men jeg tror på å snakke ut, bryte tabuer og si ting høyt. Om vi noen gang skal ha fred på denne jorden må vi alle prøve å bli kjent og forstå hverandre.

For meg som halvt tysk er det lettere å bo i Norge enn i Tyskland. Skylden er nesten tatt fra mine skuldre. Takk, Norge for at dere har vist meg at man også kan se på historien fra en litt annen vinkel og at dere gir meg lov å slippe skam og skyldfølelse<3

#tysk #tyskland #nazi #Norge #skam #skyld #jøde #stolthet #krig #fred

 

 

Fra mannehater til manneelsker

 • 14.08.2016 kl. 08:37

Nå kunne man tro at jeg hater menn. At jeg er en bitter kjerring.

Men.

It`t actually not true.

Klagen gikk minst like mye til samfunnet og biologien.

Menn har ikke valgt å bli født som menn. Og de har det tøft med oss kvinner også. Vi må lære oss å forstå dem og kommunisere.

Min søster har alltid vært en mannehater.

Sign hate love
Licensed from: Wolfgang Zwanzger / yayimages.com

Jeg har pleid å si til henne at menn også er mennesker.

At de ikke fortjener å bli hatet.

Jeg kommer fra et land som er (enn så lenge) mye mer tradisjonelt med kjønnsrollene og arbeidsfordelingen hjemme. En kvinne i Tyskland skal bli hjemme med hvert barn i minst tre år, ellers så er hun en såkalt "Rabenmutter".

Men jeg skjønner jo også hvorfor. Barnehagene i Tyskland er mye dårlige enn i Norge. De kan ikke sammenlignes engang.

Så en kvinne var forventet å ofre karrieren for å få barn. Etter barna var større ble allikevel mange kvinner hjemme eller jobbet 50%.

Siden jeg har vokst opp der og min egen mor og bestemor ga opp karrierene sine for å få barn har jeg mer grunn til å være sinna. På dems veine.

Jeg bærer på mange generasjoner med undertrykt frustrasjon.

Angry, upset and frustrated woman
Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

Her i Norge må jeg si at jeg virkelig har nytet "likestillingen" og fordelene kvinner har i forhold til barn og karriere.

Denne politikken gir lyst til å få barn. I Tyskland derimot kjenner jeg mange på min alder som faktisk aldri har fått barn. Fordi samfunnet ikke er barnevennlig. Jeg kan forstå det godt. Men det er jo meget trist og ikke en bra utvikling.

Jeg har bært rundt på min egen men også andres frustrasjon.

Når jeg fikk barn fikk jeg beskjed av familien at de ikke syntes noe om at jeg pyttet barna i barnehagen når de var ett år gamle for å jobbe. Jeg ble uglesett.

Men denne diskusjonen har jeg ikke gått inn på med dem. Jeg sa bare at det er sånn det er i Norge og DERMED BASTA.

Jeg følte jeg kunne gjøre godt for alt min mor og bestemor hadde ofret. Og at jeg ikke måtte forsvare det.

Two Business People Playing Tug of war in the Desert

Licensed from: moodboard / yayimages.com

Nå er det sånn at jeg kjenner mange bra menn som overhodet ikke er dårlige mennesker. De gjør så godt de kan. Min egen kjæreste er selvfølgelig ikke perfekt men han er ganske så fantastisk for det. Jeg DIGGER ham.

Menn føler vel ofte at vi kvinner sitter på makta. Og vi føler at dem gjør det. Kanskje vi skal bare innse at vi alle har en del makt og prøve å leve mest mulig i harmoni med hverandre?

Kjønnskampen. Den eldste og største konflikten vi har.

#mann #kvinne #likestilling #makt #barn

 

Olivia Palermo klassisk høststil

 • 13.08.2016 kl. 10:15

Personlig bryr jeg meg ikke mye om trender. Verken i mote eller interiør. Utover det som jeg automatisk blir inspirert av fordi man ser mye av det i en periode.

Jeg liker heller en klassisk, tidløs stil.

Også blant annet fordi trender har så mye med bruk- og kast samfunnet vårt å gjøre.

Liker da mye bedre noe av god kvalitet som man kanskje har livet ut om man tar godt vare på det. Det er min filosofi. Jeg liker også å kjøpe ting brukt om de er i god stand.

Min stil inspirasjon får jeg fra Olivia Palermo, Kate Middleton, Victoria Beckham og Mila Kunis.

Jeg prøver å se på kvinner som har lignende farger som meg.

Her litt høstinspo fra Olivia. Disse er ikke de nyeste bildene og det er helt bevisst. Mange av de nye trendene liker jeg ikke.

Jeg liker en stil som jeg kan bruke som mamma, på kontoret og ute. Som holder meg varm men også er stilig.

#mote #inspo #stil #høst #klassisk #oliviapalermo

The early bird drinks all the coffee

 • 13.08.2016 kl. 08:24

Tidlig oppe som vanlig og jeg bare elsker det. Har stort sett alltid vært morgenfugl.

Jeg blir cranky på kvelden og orker ikke mye. Må bare legge meg mellom ti og elleve. Fy den som begynner en krangel med meg på kvelden, tar opp et vanskelig tema eller sender meg lange sms full av problemer og klager.

På kvelden vil jeg rense tankene sånn at jeg kan ha fine drømmer. Blir det problemsnakk sent på kvelden får jeg ikke sove. Min tålmodighet er rett og slett brukt opp da og jeg må lade.

På morgenen våkner jeg stort sett tidlig av meg selv og løper nesten ut av sengen. Dagen kaller. Yogamatta kaller. Kaffeen. Bloggen.

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Og jeg bare liker morgenstemningen så godt. Å være den eneste som er oppe, foran alle andre. Det er noe med det, jeg liker å ha et forsprang.

Selv om jeg ofte sumler det bort med kaffekos. Men uansett, å begynne dagen på denne måten gir meg en god start og en bedre dag.

Jeg er blitt kalt "gærn" fordi jeg liker å stå opp kl seks eller syv på en søndag. Men så lenge jeg ikke vekker noen. Da får jeg mange timer helt til meg selv.

Pleier også å blogge på morgenen. Det er min beste tid. Jeg er mest effektiv på morgen og formiddagen mens noen andre får sin beste tid på kvelden og natten.

Som student var jeg også morgenfugl. Jeg kunne bare glemme å få gjort noe på natten. Noen ganger måtte jeg jo det men jeg foretrakk heller å legge meg og sette alarmen på kl fem eller seks.

Alarm clock with pencil
Licensed from: cherezoff / yayimages.com

Det som er dumt er å være i et forhold med en nattugle. Man ser ikke hverandre, forstyrrer hverandre. Det er noe med å legge seg samtidig og stå opp samtidig. Det er ganske viktig i et forhold.

Jeg merker hvor avslappet jeg blir nå etter litt alenetid. Jeg blir meg selv igjen. Kjenner på en total indre fred.

Når jeg har barna lenge i strekk i ferien for eksempel så blir jeg unødvendig utslitt. Så setter innmari pris på mine barnefrie helger. Stort sett har jeg jo også tilbrakt disse helgene med kjæresten i det siste men han pleier å være forståelsesfull og gi meg en av dagene som alenetid<3

Men nå er han bortreist og jeg har fri fra ALT torsdag kveld til søndag kveld. Hurra!

Så nå skal jeg nyte resten av min kostbare morgenstund. Er det lov å like seg selv så godt og kose seg så innmari i eget selskap?! Ja, det er lov og bra!

Og etter jeg har ladet opp batteriene igjen så kan jeg virkelig nyte å være med barna, kjæresten eller på jobben.

Her skinner sola, nyt dagen!

Pretty brunette in dress enjoying the sunshine
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

#morgenfugl #kaffe #nattugle #alenemamma #mammablogg #alenetid

 

 

 

Dagens outfit - høstfarger

 • 11.08.2016 kl. 15:59

colourful leaves in autumn or fall
Licensed from: clearviewstock / yayimages.com

Grape
Licensed from: klenova / yayimages.comNyt denne fine høstdagen!

#mote #outfit #alenemamma #høst #farger

Mini oppskrift: hvordan man spiser reddik i Frankrike

 • 11.08.2016 kl. 08:17

Jeg leter ofte etter lavkarbo snacks som man kan spise på kvelden.

Det finnes jo alltid grønnsaker med dip, grønnkålchips osv. Men har litt lyst på variasjon.

Nylig hadde vi reddik på jobben og da kom jeg på hva faren min hadde lært meg. I Frankrike spiser man reddik på denne måten her:

Du trenger:

 • reddik
 • kaldt smør
 • havsalt

Slik gjør du:

 • vask reddiken
 • kutt av roten
 • skjær et kryss i siden hvor roten var, kanskje 1,5 cm dypt
 • ta litt hardt smør på en smørekniv og skyv det inn i sprekken (jeg pleier å ta mye mer enn bildet viser, er total smøraholic)
 • ta litt nykvernet havsalt på en tallerken
 • dypp reddiken med smørsiden i havsaltet slik at litt salt fester seg på smøret
 • hold tak i stilkene og spis

Dette egner seg også perfekt som fingermat, forrett eller lignende. Du kan forberede et brett med ferdige reddik eller la de andre rundt bordet preparere sine egne. Det er ganske gøy! Og ikke minst godt:) Og sunt!

"Radis avec beurre et sel"
Ha en vakker dag! Her skinner sola, jeg har sovet godt og har en barne- og jobbfri langhelg foran meg. Så humøret er på topp:)

#sunnmat #snack #reddik #smør #havsalt #fransk
 

Hjemmekontor inspo

 • 10.08.2016 kl. 15:37

Vi bor på ganske få kvm her. Lenge har jeg ønsket meg et eget rom hvor jeg kunne holde på med mine hobbier i fred men også betale regninger, skrive julekort osv.

Å få eget kontor er ikke realistisk fortiden. Så jeg har slått meg til ro med å ha et hjørnet på soverommet. Men det er liksom ikke blitt hyggelig nok enda.

Jeg ønsker meg en behagelig stol, litt vakker oppbevaring og noen bilder eller inspirasjon på veggen. I tillegg er jeg helt besatt av sort hvit med detaljer i tre.

 

Her litt inspirasjon jeg fant på Pinterest:

Koselig kveld

 • 10.08.2016 kl. 07:45

I går var Michelle og jeg invitert på middag hos en venninne.

Hun har også to barn og barna kjenner hverandre litt fra skole og fotball.

Venninnen min har vokst opp med kjæresten min og hvis det ikke var for henne hadde jeg aldri møtt han!  I det siste har vi av og til funnet på noe sammen, så vi måtte bare bringe barna våres litt sammen.


 

Det ble taco og mye skravling og latter. Vi mødre fikk høre av nesten tenåringene at vi sier ting som er litt flaue for dem. Akkurat som det skal være.

Koste oss med tacoen og masse deilig tilbehør, etterfølgende Brownies med bringebær og vaniljeis mens regnet tromlet mot vinduene. De har også en søt hund som klagde litt over manglende oppmerksomhet.

Det har virkelig vært høstvær nå de siste dagene. Her i Oslo området får vi ikke mange dager hvor det regner fra morgen til kveld. I Bergen derimot...

Young Woman With Umbrella
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com
 

Nå er det straks til jobben og senere skal jeg levere Michelle til pappaen sin. Heldigvis går jeg med krøller om dagen, det er jo veldig vanskelig å holdet håret rettet i dette været.

Ha en flott onsdag, allerede halvveis i uka;)

#venninne #middag #taco #brownies #bringebær #regn #høst #barn

Åååååh som jeg gleder meg til høsten!!!

 • 09.08.2016 kl. 07:54

Jeg har alltid elsket høsten. Kanskje det er fordi jeg har bursdag da. Men jeg mener så klart ikke den våte, stormete delen.

Mener denne delen hvor sola skinner, det er knasende kaldt, alle bladene har de vakreste fargene og du hører lyden av løv under skoene dine.

Her i Norge er det jo færre løvtrær og derfor også mindre løv i bakken. Men uansett.

Kommer høsten så elsker jeg å ta med barna en tur til Hvervenbukta og spasere rundt der. Bare puste inn den kalde luften. Se utover vannet og bli blendet av sola.

Det er så herlig når jeg lager tysk eplekake med ekte smør, sukker og kanel og duften av den fyller hele huset. DET er bursdag for meg.

Eller når Fårikål putrer på komfyren og lukter godt.

Da er det helt greit at det er kaldt ute, fordi man kan ta på seg ullskjerf og nyte tiden inne mens man ser hvordan det stormer ute.

Sommeren er på mange måter mer overfladisk. Selvfølgelig elsker jeg også sommeren. Men høsten, den som ikke er like populær, the underdog av årstidene, høsten, den er min.

Den har alltid vært min.

Etter en utadvendt sommer med fokus på bikinier, kropp, flirting og de hyggelige, overfladiske sidene av livet så er jeg så klar for høsten. Høsten leder oss sakte inn i vinteren. Hadde det blitt vinter abrupt etter sommeren nå så hadde vi alle fått sjokk. Men høsten er snill. Den viser oss veien til mer innekos men også utekos med varmere klær. De varme høstfargene hjelper mye ved overgangen. Åååååh som jeg gleder meg:)


#høst #sommer #fårikål #løv #eplekake #mammablogg #alenemamma

Ha en herlig tirsdag! Høsten er ingenting å grue seg for<3 Gled deg i stedet<3

 

Endelig hverdag igjen!

 • 08.08.2016 kl. 07:01

Uvant at alarmen ringte 6:20 etter jeg har slitt med å sove men jeg kjenner en ro og er superfornøyd med at hverdagene begynner igjen nå.

Sitter med kaffekoppen min og to brødskiver mens lillegutt fortsatt sover. Eldstejenta er på overnatting hos en venninne.

Straks skal jeg dusje og lage matpakke og sende lillegutt avgårde til SFO.

Deretter blir det videre til jobben. Er sjeleglad at de har åpnet veien for snar veien igjen, da bruker jeg nemlig bare 5 minutter til jobb istedenfor 10.

Gleder meg til å se kollegaene men gruer meg til mailboksen og alt annet som har hopet seg opp i løpet av tre uker med ferie.

Woman reading a document in office
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Onsdag skal datteren min vel til pappaen sin for en langhelg og tur, så da blir det ENDELIG litt etterlengtet alenetid på meg igjen.

Har ikke hatt alenetid på over to uker nå og som HSP er det ganske tøft.

Jeg trenger alenetid for å nullstille meg og bli meg selv igjen. Får jeg ikke det over lengre tid så mister jeg min energi, får ikke gjort mye og blir smågrinete.

Så håper dere får en ok mandag (la oss være realistisk;))

Sett på et smiiiil så går det litt bedre.

#jobb #hverdag #alenemamma #mammablogg #morgen #kaffe #alenetid #hsp

 

Innlegget mitt ble kåret til ukens blogginnlegg

 • 07.08.2016 kl. 09:37

Dette var en hyggelig nyhet å våkne til! Vestfrøken har kåret innlegget mitt fra i går "Min tid på krisesenteret" til ukens blogginnlegg!

Innlegget kan du lese HER


 

"UKENS INNLEGGJeg vil anbefale innlegget "Min tid på krisesenteret" av freshsister.blogg.

Sterk lesning, og interessant å få innblikk i hvordan ett opphold på krisesenter kan være. For en sterk kvinne!! Hun skriver ellers om livet som tysk fransk alenemamma i Norge, og hennes hverdag, med innslag av interiør, som er hennes utdanning og interesse.

Innlegget "Min tid på krisesenteret" kan leses HER "

 

Tuuusen takk for så mye skryt, Vestfroken! Jeg ønsker jo å gi dere lesere noe gjennom bloggen og når jeg lykkes med det så blir jeg så glad!

Ha en herlig dag dere herlige mennesker!!!

#ukensinnlegg #vestfroken #alenemamma #mammablogg #skryt #innlegg

GIVEAWAY: VINN EN FENGSHUI ANALYSE AV SOVEROMMET DITT

 • 06.08.2016 kl. 09:09

I det siste har jeg vært opptatt av å forbedre min egen søvnkvalitet og -mengde. Har tidligere befattet meg veldig mye med Fengshui.

Fengshui er i følge Wikipedia "Feng shui, eller fengshui, (kinesisk: 風水, pinyin: Fēng shuǐ) er den eldgamle kinesiske praksis å plassere og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet. Den har sin opprinnelse i taoisme. Praksisen er anslått til å være over tre tusen år gammel."

Sist uke har jeg sjekket alt som forstyrrer min søvn ifølge Fengshui og så kom jeg på at sikkert flere kan ha nytte av det.

Calm brunette doing yoga on bed
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Calm brunette doing yoga on bed
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Så jeg tenkte å tilby dere en enkel analyse på grunnlag av bilder og beskrivelser av soverommet deres med forbedringsforslag.

Alt du må gjøre er å like freshsister sin Facebook side HER og legge igjen en kommentar under innlegget at du ønsker å være med i konkurransen.

Følger du meg på Facebook fra før kan du følge meg på Instagram HER.

 

Feng Shui
Licensed from: kentoh / yayimages.com

#blogg #søvn #fengshui #soverom #seng #interiør #giveaway #konkurranse #mammablogg

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor jeg sluttet å snakke tysk til mine barn

 • 05.08.2016 kl. 10:15

Historien begynner ikke der. Den begynner lengre tilbake.

Jeg har vokst opp i Tyskland med en tysk mamma og fransk pappa. Pappaen min er oppvokst i Paris og flyttet til Tyskland hvor han fortsatt bor i dag.

Han var hippie, rebelsk og "rømte" fra en streng far i Paris til Berlin. Etter hvert flyttet han til Wuppertal og leide leilighet i min bestefars hus.

Der forelsket han seg i mammaen min som han så lekende i hagen med hunden sin. Søt historie.

De to bestemte seg for å få ti barn og flytte på landet for å leve et alternativt liv. De fikk bare fire med meg som eldst.

Jeg vet at de hadde planer om at vi barna skulle lære fransk i tillegg til morsmålet tysk.

Derfor ble jeg skippet avgårde alene til besteforeldrene i Paris når jeg var syv år gammel i tre hele uker for å lære meg fransk. Det gikk ikke helt etter planen.

Allerede på flyet gråt jeg mine bitre tårer av angst og avskjedssmerte.

Eiffel tower in detail

Crying little girl
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Lille Nicole kunne jo ikke kommunisere med sine besteforeldre og følte seg meget ensom. Jeg begynte å bli syk og ville ikke spise noen ting.

Jeg kastet opp. Ville ikke spise eller snakke eller noe som helst. Løsningen demmes for å lære meg fransk var altfor voldsomt.

Var overlykkelig når jeg ble hentet av familien med våre bestevenner fra Tyskland med bil og kjørt hjem. All magetrøbbel var glemt.

Godt ment er ikke alltid godt gjort.

Husker jo at faren min var trist over at vi ikke kunne fransk men det var jammen meg ikke vår feil eller vårt ansvar. Han prøvde så godt han kunne å lære oss litt men pratet aldri bare fransk med oss. Gjennom utallige ferier og besøk i Frankrike lærte vi allikevel en del sånn at jeg kan snakke bittelitt i dag.

Når jeg da fikk barn med en nordmann i Norge stilte samme "problemet" seg meg. Jeg var fast bestemt å gjøre en bedre jobb enn mine foreldre. Jeg skulle bare snakke tysk med barna mine. Og det gjorde jeg. Frem til datteren min ble sånn fem. Da fikk jeg streng beskjed om at hun var flau over at jeg snakket et så rart språk til henne. Vi ble enige om at jeg bare skulle snakke tysk til dem hjemme. Med en norsk mann hjemme som bare snakket norsk så ble det utrolig vanskelig for meg. Skulle jeg henvende meg til barna så snakket jeg tysk og i neste setning norsk til han mens barna alltid svarte med på norsk. Etter hvert ga jeg bare opp.

Det ble for vanskelig for meg å praktisere. Men selvfølgelig var jeg veldig skuffet. Jeg hadde mislykket i et stort og viktig prosjekt og hadde ikke klart å gjøre det særlig bedre enn min far. Jeg ville jo så veldig gjerne at barna mine skulle kunne snakke med sine besteforeldre i Tyskland samt med tanter og onkler. De skulle få med seg gratis bonusen av å kunne et språk til helt flytende.

Spol fram 7 år. Min datter har en god venninne som snakker filipinsk med sin mor.

German Language Shows Germany Communication And Words
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

Jeg får høre til daglig hjemme at jeg snakker dårlig norsk og at jeg er pinlig. At man ikke kan si det eller det. Det høres rart ut mamma. Ingen sier sånt.

Så nå ønsker hun altså at jeg skal fortsette å snakke tysk med dem hjemme. Gurimalla. Men jeg er ikke vanskelig å be altså.

Lillebror forstår dessverre ikke mye så jeg aner ikke hvordan det skal gå til. Men går nok sin gang med litt innsats. Hva gjør man ikke for å gi barna sine det beste man kan, ikke sant?!

Nå begynner vesla på ungdomsskolen og da kan det jo være en fordel å være god i tysk.

I tillegg håper jeg at min mammaautoritet blir styrket når jeg snakker tysk. At jeg ikke blir utsatt for språkkritikk.

Så det var denne historien hehe;)

Ønsker dere en flott dag, snart helg!

Portrait of a happy mother and her children against a white back
Licensed from: natazhekova / yayimages.com


 

#alenemamma #barn #språk #paris #berlin #tysk #fransk #tospråklig #norsk #mamma #mammablogg

30 day challenge: gå 30 minutter hver dag, dag 16 - 25

 • 04.08.2016 kl. 10:45

Dette er et prosjekt som jeg er blitt veldig glad i. Hver dag får jeg litt "me - time" og god samvittighet. Jeg merker at jeg slapper av og at tankene flyter mens jeg går. Jeg kommer i balanse. Har gått ned det jeg hadde lagt på meg og bukser passer igjen. I tillegg er jeg blitt litt brun.

Vi har vært så heldige med været! De siste 3 dagene har det begynt å bli litt høstaktig. Dette overrasker meg hvert år. I Tyskland er august den beste og varmeste sommermåneden!

Jeg vet at fysioterapeuten min sikkert også blir fornøyd når hun hører om gå prosjektet mitt. En blogg kan føre til mye bra!

Føler meg sterkere og mer vel. Så.


 

Det var en eller to dager i denne perioden hvor jeg ikke gikk. Den ene gangen ble det for sent fordi vi var opptatt hele dagen og den andre hadde jeg ikke lyst. Men la meg med en dårlig samvittighet.

Jeg er blitt så glad i prosjektet at jeg ikke har lyst å stoppe. Dette funker for meg. Men må se hvordan det blir når hverdagen har meg tilbake.

Her altså dag 16 - 25 (av 30):

Har gått tur nesten hver dag. Har nå fått en yndlingsrunde som jeg går de fleste dagene etter å ha prøvd litt forskjellig. Der blir jeg alltid svett siden den har en bratt bakke, det er fin natur og jeg kan kikke på fremskritt på byggeplassen (jeg elsker byggeplasser).

I denne perioden har jeg hatt ferie med barna, så de har til dels blitt med. Lillemann har gått en lang tur med meg 2 ganger, hvor målet var en is på butikken. Det er så gøy at han kan gå så langt nå uten å klage.

Hadde også en flott alenedag i Oslo med eldstejenta, kommer muligens eget innlegg om det.


 

Generelt har barna vært veldig positive til prosjektet mitt selv om de ikke alltid ble med.

Nå må jeg hive meg rundt og komme i gang med dagen vår her. Ha en super dag dere<3

#tur #sommer #trening #ferie #mamma #alenemamma #mammablogg #barn #oslo #alenemor #30daychallenge

 

Soveromsmareritt

 • 03.08.2016 kl. 13:48

Nå er det sånn at jeg deler en 60 kvm leilighet med mine to barn. Vi har to soverom. Det største deler lillegutt og jeg siden barna er for kranglete for å kunne dele rom;)

Lillegutt er jo kun 50% hos oss. Men så er rommet så utrolig vanskelig å innrede. Det er kanskje 12 kvm stort, har en dør og et vindu samt en lettere skrå vegg. I tillegg er det en nisje på den ene siden.

Prøver jo å få litt privatliv og har derfor gjort det sånn at vi begge har vår side av rommet. MEN.

Det har ført til at jeg har endt opp med å sove under vinduet. Og jeg sover så utrolig dårlig der.

Leste meg litt opp på "Fengshui" i går og der fikk jeg bekreftet at man ikke skal sove under vinduet. Det strømmer energi i form av luft, lys og lyder igjennom slik at man ubevisst ikke føler seg helt trygg. Det kommer en uro og aktivitet fra vinduet som ikke passer til dyp søvn.

Det føles som om jeg er mer våken enn at jeg sover på natten. 

Interior of bedroom with guitar on bed
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Hjørnet hvor lillegutt har sin seng nå er mye bedre, hadde min seng der før og da sov jeg som en stein.

Han sover kjempegodt der også. Dette er det eneste hjørnet hvor sengene bør stå.
Løsningen blir da vel en loftseng med min seng under. Ingen drømmesituasjon. 
Men alt annet blir bare tull. Rommet er så fylt av møbler at det føles mer som en bod. 
 

Furniture a background
Licensed from: aleksander1 / yayimages.com

Har heller ingen midler til å kjøpe nye senger og madrasser. 
Så nå jobber jeg iherdig med å få tak i denne loftsengen til en billig penge. Kan jo selge hans seng etterpå. 
 
Vi får se hva det blir til!
Midlertidig kaos garantert! Er nemlig ikke like effektiv som Villapaprika;)
Men god søvn skal prioriteres, både for lillemann og meg. Man tåler så utrolig mye mer da!
Foreløpig har jeg nå flyttet sengen min 50 cm ut i rommet, vekk fra vinduet. Ser rotete ut men er mye bedre å være unna vinduet altså. 
Lei av mareritt og våken netter! 
Noen her som har samme problemet? 
Jeg kan lage innlegg og Feng shui på soverommet jeg... ?!
 

fengshui stones
Licensed from: deamles / yayimages.com

#alenemamma #mammablogg #søvn #interiør #seng #soverom #fengshui #vindu

 
 

Skal en blogger svare på kommentarer?

 • 02.08.2016 kl. 08:18

En blogger som aldri svarer på kommentarer gir meg beskjed om: jeg er så viktig og du er så uviktig. Vi har ingen personlig forhold til hverandre. Dette får meg etter hvert til å slutte å lese bloggen og å sitte med inntrykket at denne bloggeren er litt høy på seg selv. Det virker rett og slett arrogant.

Beautiful dancer dancing
Licensed from: cherezoff / yayimages.com

En blogger som svarer på kommentarer forteller meg: du betyr noe, jeg bryr meg om hver eneste leser, jeg ønsker å bli kjent med hver eneste leser. Det får meg til å bli mer knyttet til bloggen, lese den regelmessig og fortsette å kommentere.

Two Pretty Ladies Talking
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Jeg skjønner at noen av de store bloggerne ikke alltid har tid å svare på alle kommentarene. Men jeg synes de bør i hvert fall gjøre det sporadisk og så mye som mulig.

Også har det hendt at jeg selv har publisert kommentarer som jeg ikke har svart på. Fordi jeg ikke ønsket å svare. Eller fordi jeg hadde det veldig travelt.

Noen ganger har det vært en kommentar på kanten som jeg bare så vidt kunne publisere men ikke ønsket å svare på. Noen ganger ramler det inn med kommentarer og man kommer ikke etter. Men da synes jeg man kan ta seg tid til å svare senere når man har tid.

Om en blogger alltid svarer de samme men aldri en bestemt person så ville jeg kalle det mobbing. Ikke sikkert det er ment sånn men det er slik man oppfatter det. Det tolker jeg sånn at bloggeren bare snakker med noen men ikke med alle, noe som igjen virker arrogant.

Fasit er at svar på kommentarene er superviktige! De etablerer det personlige forholdet som leseren tror den har til bloggeren. Og noen ganger utvikler det seg personlige forhold. Det utvikler seg vennskap.

Jeg forstår også hvorfor flere av de store har stengt kommentarfeltet sitt. Det er ofte valget mellom det og å legge ned hele bloggen. De får uansett nok kommentarer på sosiale media.

Noen bloggere er superflinke til å svare varmt på kommentarene, gi hver eneste leser en følelse av å bli sett og å være viktig. Leseren blir så følelsesmessig knyttet til bloggen og bloggeren. Det er det man ønsker som blogger! For da får du de trofaste følgerne som ikke svikter deg.

Mother goose leading goslings
Licensed from: Mreco / yayimages.com

Så fra blogger til blogger: jeg synes at vi skal gjøre det til en prioritet å svare på kommentarer. Jo mer personlig svaret er jo mer glad i deg og trofast blir leseren.

Hilsen leser og blogger<3

#blogg #kommentar #svar #kommunikasjon #vennskap #leser #følger

 

 

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no