Shit has to happen

 • 29.06.2016 kl. 09:51

Meg og vekten min, en evig historie. Skal ikke gå inn på det nå. Jeg har nå en BMI på 26, altså akkurat overvektig.

Men det er ikke det som er poenget. Poenget er at jeg ikke føler meg vel. Av økonomiske grunner måtte jeg kutte ut treningssenteret og jeg har heller ikke råd til et dyrt kosthold.

Det er blitt sånn at jeg har "vokst" fra min garderobe som jeg hadde bygd meg opp over tid. Så mye måtte jeg prioritere andre ting, min økonomi, store utfordringer med sønnen min og så videre.

Medisiner jeg måtte ta i perioder har gitt meg mer vekt samt at alderen heller ikke hjelper.

Alt i alt er dette en nedtur for meg. Hver morgen når jeg står opp vet jeg ikke hva jeg skal ha på meg og føler meg sjeldent fin lenger. Det går utover min selvfølelse hver eneste dag. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Den gode nyheten er at jeg i første omgang kun ønsker å gå ned 2-3 kilo. Det er altså overkommelig. For jeg er ikke tjukk, bare litt ut av form. Og jeg liker formene mine, vil ikke miste de.

Den store utfordringen er bare å gå ned og å bli der.

Har prøvd utrolig mange slankekurer men det ender bare med at jeg legger på meg igjen etter den er over. I tillegg koster mange av de en del penger, kvalitetsmat er dyr.

Det må til en varig endring. Jeg må prioritere min velvære og min kropp.

Trenger forslag til et trenings- og kostholdsopplegg.

Har ikke råd til treningssenter per i dag og varierende med tid til trening i hverdagen. De som har lest innlegget mitt "24 timer med Freshsister" HER ser at jeg har et hektisk liv. Det er ikke helt så ille hver eneste dag, men you get the picture.

Alle dere som er så flinke til å trene, kan dere være så snille og komme med forslag? Noe må skje her nå! Jeg beveger meg altfor lite. Har lyst til å bruke bloggen som hjelp og motivasjon til å gå ned de to /tre kilo og BLI der.

 

Trenger hjelp her!

 

#BMI #kosthold #trening #overvekt #alenemamma #mammablogg

 

Tausend & eine Sauce

 • 27.06.2016 kl. 18:44

Når jeg kom hjem i dag fant jeg min kjære datter (som IKKE er NOE glad i matlaging) sittende ved spisebordet.
 
Ved siden av henne en stor tysk bok som heter 'Tausend & eine Sauce' noe som betyr 'Tusen og en sauser - hemmeligheten av det gode kjøkkenet'.
 
 

 
 
Jeg sperret opp øynene i gledelig forventning og spurte hva hun skulle med den. Vannet samlet seg i munnen min i påvente av en deilig middag.
 
Svaret var "Jeg fant ikke fluesmekkeren!" - Lurt smil.
 
#tenåring #saus #tysk #bok #flue #fluesmekker #alenemamma
 
 

Jeg får ikke alenetid

 • 25.06.2016 kl. 10:17

Noen ville kanskje si at jeg da ikke burde fått barn. For får man barn så har man ikke krav på alenetid lenger.

Er det sant? Slutter vi å være mennesker så fort vi får barn? Slutter vi å ha egne behov? Nei!

Vi er bare nødt å sette våre behov til side en liten stund. Vi blir mer ydmyke og ofrer så å si alt. Vi ofrer våre kropper, vår helse, våre venner, våre karrierer, vår fritid for barna. En stund.

Min yngste er nå åtte og har spesielle behov. Det betyr at han på mange områder er på samme nivå som en treåring. Så med det har jeg nå hatt små barn i tolv år i strekk. Mesteparten av tiden har jeg vært alene. Og jeg er sliten. Det krever veldig mye ekstra å ha et barn med spesielle behov. Det bringer en til grensene.

Exhausted Working Mother with Baby
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Exhausted woman with her hand on her head
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

 

Etter hver uke med sønnen min er jeg totalt utslitt. Et nervevrak. Jeg har han 50%. Resten av tiden har jeg min tenåringsdatter som prøver å bli uavhengig av meg og som jeg må holde øye med hele tiden. Kun annenhver helg har jeg helt barnefri.

Det er synd å si det men så fort jeg har hatt barnefri i noen dager så stiger humøret og kreftene kommer tilbake. Skuldrene senker seg.

Jobben gjør meg ingenting. Kunne jobbet 200% og ikke merket det om jeg ikke hadde barn. Det er ikke rett at vi skal oppdra barn helt alene. Det var ikke sånn før i tiden.

Jeg har ingen familie rundt meg og absolutt ingen som kan avlaste meg. Det betyr at det er mye på meg.

Hele tiden lever jeg i det håpet at barna vokser til og det blir enklere. Men frem til nå er det ikke blitt enklere.

Føler at dette blir et sutreinnlegg men det er nå realiteten. Mange dager er dårlige for meg. Og jeg vet ingen råd og har ingen løsning på det heller.

Annet enn å holde ut. Men skal livet holdes ut? Jeg trodde at livet mitt var mitt.

Derfor skal jeg heller ikke få flere barn. For uansett hvor lykkelig forhold jeg er i så ender jeg hver gang opp alene med barna. Er glad når jeg ikke KAN få barn lenger, tror da puster heg lettet ut.

Sikkert noen son har det litt likt som meg. Synes det er tungt.

Enn så lenge vet jeg ingen råd, bare å gjøre det beste ut av det, nyte de små fine øyeblikkene, lytte til kropp og sjel og ikke gi opp. Aldri gi opp håpet på at det blir bedre. Jeg jobber konstant iherdig med å gjøre min sønn mer selvstendig. Går på kurs og gjør det jeg kan.

Nå er det to dager til jeg får en uke med bare et barn. Jeg kjenner at jeg har brukt opp energien og nervene. Jeg vet at jeg bør trene mer men finner ingen motivasjon.

Snart skal jeg ha tre hele uker med helt barnefri. Så tre uker alene med begge barna igjen. Det må jo bare bli bedre. Kunne ikke tenke meg livet uten barna mine<3

Hvis noen har råd eller tips for meg, gjerne kommenter her.

Takk!

Hilsen fra en sliten Nicole idag

#sliten #alenemamma #syktbarn #barnefri #mammablogg

 

Lillegutt er lei av SFO - spagaten mellom jobb og barn

 • 24.06.2016 kl. 09:32

Nå begynner det. Husker godt når storesøster begynte å bli lei av SFO, sånn i 2. eller 3. klasse. Spesielt i ferietiden.

Dette bringer meg som alenemamma uten noe som helst familie rundt i en vanskelig situasjon.

Skal jeg sende barnet mitt et sted det ikke ønsker å være lenger?

Eller skal jeg si opp jobben min slik at jeg kan passe på dem? Haha. Not an option. Skal jeg ta han med på jobb?

Ellers skal de to kranglefantene være alene hjemme i 2 timer hver dag?

Ikke godt å si. Men foreløping kjemper jeg med alt jeg har for at han går på SFO så mye som mulig de neste 2 årene.
 

I dag ga jeg etter. Jeg har fri og føler at jeg ikke kan tvinge han. Men synes at SFO bør finne på flere morsomme ting med dem slik at foreldrene ikke kommer i denne konflikten.

Jeg må og vil jobbe, jeg har barn og han er bare 8. Men er kjempeglad for at jobben min bare er 5 minutter unna med bil, det hjelper veldig.

Når jeg jobbet 100% i Oslo derimot... Huff er glad for at denne stressende tiden er over. Ja til et familievennlig arbeidsliv i noen år. Karrieren kan tas opp senere igjen.

Men har krevd av lillegutt at han må oppføre seg pent, være snill og høre på meg. Ellers er det rett tilbake. For som vanlig på "fridagen" min har jeg haugevis med ting som må gjøres.

Så, søstre, ønsker dere en vidunderlig fredag! Måtte den bringe masse gode ting til oss:)

Følg gjerne bloggen min HER

#sfo #spagat #alenemamma #jobb #barn #mammablogg

The dirty dozen

 • 23.06.2016 kl. 19:31


 

I min idylliske barndom på bondegården spiste vi mye "økologisk". Foreldrene mine var veldig alternative og jeg ville påstå at de var hippier. Vi bare leide hus på en bondegård, var ikke bønder selv.

Vi hadde geiter slik at vi kunne drikke geitemelk, mammaen min lagde geitost og vi spiste kjøtt fra en lykkelig geit. Vi hadde en stor hage med masse grønnsaker og jeg tilbrakte mye tid sittende i enten aprikostreet eller valnøttreet. Ingenting smaker så godt som en fersk valnøtt.

Walnut
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Vi hadde solsikker hvor jeg satt på huskestativet og spiste kjernene, tomater og haugevis av grønnsaker. For meg var dette normalt og foreldrene mine elsket denne livsstilen.

Mamma lagde bare mat fra bunnen og pappa tilbrakte all fritiden sin i hagen. Ja, vi unger stønnet når vi måtte gjøre klar store mengder med bønner til nedfrysing, ofte flere badebaljer full.

Dutch cow at the farm
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Jeg har vel fått det å spise sunt inn i årene tidlig. Lekte med lykkelige høner og rei på kuer (aua). Det grodde gressløk på sletta bak huset og vi barna plukket både det og markblomster og løp inn til mamma med det.

Det var liksom ikke måte på hvor idyllisk det var.

Så jeg er fortsatt ganske opptatt av å spise sunt. Har dessverre ikke alltid økonomi/mulighet til det som alenemamma.

Men jeg tenkte å fortelle dere noe viktig. Har dere hørt om "The dirty dozen"?

Det er 12 grønnsaker og frukter som man virkelig bør kjøpe økologisk fordi de er så ekstremt forurenset med Pesticider.

Pesticide spraying
Licensed from: wellphoto / yayimages.com

Pesticider er jo sprøytemidler som kan være helseskadelige, giftige, irriterende, etsende og rydder ut biene våre. Har du hørt om at biene dør ut?

Hvorfor er det et problem? Om biene dør helt ut så kan det bety at vi mister en tredjedel av våre næringsmidler. Uten bier hadde vi antagelig ingen fargerike blomster lenger heller.

Så her kommer lista over "dirty" frukt og grønnsaker:

 1. Jordbær
 2. Epler
 3. Nektariner
 4. Fersken
 5. Selleri
 6. Druer
 7. Kirsebær
 8. Spinat
 9. Tomater
 10. Paprika
 11. Cherry tomater
 12. Agurk

Dette er jo ganske kjipt da. I mange butikker kan man nå få mye økologisk, spesielt Kiwi butikkene er opptatt av det. Om butikken din ikke har disse tingene økologisk kan du be dem bestille for deg. Jo flere som spør jo mer økologisk kommer i butikkene. Vi forbrukere har jo makten. Helst ikke mat barna dine Pesticider. Men jo må innrømme at jeg også må skjerpe meg her. Skjerpings nå.

Jeg mener ikke å svartmale alt men dette er fakta og de fleste av oss ser bare vekk. Her kan vi alle gjøre en bitteliten innsats for vår helse og for planeten vår.

Velg økologisk!

peeled cucumber on a wooden board
Licensed from: Szakaly / yayimages.com

Får du ikke økologisk agurk kan du i hvert fall skrelle dem. Det er ofte skallet som er problemet.

Ta gjerne en skjermdump av lista og ta den med neste gang du handler.

#dirtydozen #økologisk #mat #frukt #grønt #Kiwi #mamma #pesticider #gift #bier #forbruker #helse #helseskadelig #miljø #barndom #idylle #ku #bondegård #lykke #hippie

 

 

 

Vi eier ingenting

 • 22.06.2016 kl. 15:35

Når jeg tenker på avskjeden mellom klassen og læreren i går så tenker jeg igjen på det med avskjeder. Det blir så utrolig mange avskjeder i løpet av et liv.

Livet er et eneste kjede av avskjeder og velkomster.

Farewell typed words on a Vintage Typewriter
Licensed from: michaklootwijk / yayimages.com

Vi må lære oss å gi slipp.

Livet er ikke statisk som man kunne tro, livet er flytende. Det er ikke slik at man samler ting og mennesker i en eske og så har man dem for alltid. Det er ikke slik det fungerer.

Vi må lære våre barn at avskjed ikke er en dårlig ting men en del av livet og en positiv ting. Selv om det er en god ting som vi må ta avskjed fra så gjør vi plass til noe nytt.

Old treasure box
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Vi kan ikke holde fast ved noen verdens ting, vi eier ingenting.

Det er en stor feiltakelse å tro at vi eier et hus, en bil, en ektefelle, en vennekrets, en jobb.

Vi kan være takknemlig for at noen ting og noen mennesker er med  oss et stykke av veien. Vi blir så vant til "å ha" noe at vi tror at vi eier det. Vi tar det for gitt.

Jeg har en veldig god venninne som snart flytter tilbake til Tyskland. Vi begge kom til Norge i 2003 og har delt mange gleder og sørger siden. Vi har ikke hele tiden hatt tett kontakt men spesielt de siste to årene har hun bodd i nærheten av oss og det har vi begge nytet. Jeg er blitt så vant til dette at jeg trodde jeg ikke ville miste henne så fort.

Enda en avskjed.

Jeg har opplevd veldig mye i mitt liv, mye mer enn mange noen gang opplever. På godt og vondt. Det har vært mange mange avskjeder. Og mange velkomster.

Toddler Boy - Glad to meet you
Licensed from: lovleah / yayimages.com

Det er livets gang. Jeg oppfordrer dere å se det positive i en avskjed, selv om den gjør vondt. Livet er så mye lettere å leve når vi ikke kjemper imot men tar imot.

Det har vært begravelser, flytting, slutt med kjærester, ferieturer hvor jeg har fått mange gode venner, avskjed fra jobber, skoleavslutninger og nå mange avskjed gjennom barna mine.

Det er godt å akseptere avskjeder og gjøre plass for nye mennesker, nye ting i våre liv. Vi eier ingenting. Vi får være takknemlig for alt vi får lov å låne en liten eller lang stund.

Mange klemmer til alle dere som går gjennom avskjed i disse dager. Gi slipp! Det kommer nye ting vi skal ta imot med åpne armer!

#avskjed #glede #tårer #venner #nytt #livet #mamma

24 timer med Freshsister

 • 22.06.2016 kl. 09:57

Lager dette innlegget inspirert av  keeping up with the Armstrongs bloggen, som jeg liker veldig godt og leser hver dag.

5:00 Lillegutt vekker meg og enten sovner igjen eller går i stuen med ipaden

6:00 Jeg står opp, setter på kaffe, ruller ut yogamatta og gjør litt yoga. Så drikker jeg kaffen min og skriver i takknemlighetsdagboken og "pray rain" dagboken (mer om dette senere). Samtidig ser jeg på mitt "visionboard" som jeg har som bakgrunn på paden min (dette er noe fra boken "Hemmeligheten" og  "The law of attraction".) Så det blir litt egencoaching hver dag.
 

Yoga
Licensed from: BDS / yayimages.com

7:00 Jeg dusjer kjapt, spiser noen brødskiver og steller meg på badet.
 
8:00 Helvete er løs. Lillegutt nekter å kle på seg og vil ikke gå på skolen. Han heller ut melk over hele kjøkkenet og sitt eget hodet. Vi er forsinket. Plutselig har han også vondt i magen. Jeg leverer han på skolen til slutt.
 

Milk spilled from glass
Licensed from: BDS / yayimages.com

 
9:00 Litt forsinka til jobben igjen. Søren. Får sitte litt lengre for å hente inn tiden igjen. Jeg skrur på pc` n og lager meg en kaffe på espressomaskinen. Kaster meg over dagens oppgaver. Leser eposten, rydder vekk en eske, rydder på kjøkkenet. Begynner å slo inn utgifter vi har hatt de siste dagene inkludert alle lønnsslipper og feriepengene. Hele kontoret ser på en video om Ekebergsletta.
 
10:00 Jeg gjør annet administrativt småtteri. Leter etter en ny postkasse siden vår gamle er blitt stygg under rehabiliteringen. Vasker vår gamle postkasse og setter på klistremerket med kontorets navn.
 
11:00 Begynner å lage lunsjen, til vanlig koker jeg egg men det rekker jeg ikke i dag.
 

Clock Face
Licensed from: robynmac / yayimages.com

12:00 Vi sitter fortsatt og spiser og prater. Verdenspolitikk og endringer i samfunnet er på agendaen igjen. Sånn er det når man bare jobber med arkitekter;) Jeg går tilbake til plassen min i resepsjonen. Vi rydder etter alle er ferdig med å spise. Jeg logger meg inn i banken, betaler regninger og legger inn utbetaling av feriepengene.
 
13:00 Registrer innbetalinger av kundene og printer ut ørten kontoutskrifter til bilagspermen. Skanner inn lønnsslippene og sender til de ansatte. Nå kommer det noen spørsmål... Sjefen svarer. Jeg rydder opp i eposten og prøver å finne epostadressen til en tidligere ansatt som må ha lønnsslipp.
 
14:00 Ferdig på jobb. Jeg hiver meg i den varme bilen og kjører til Ski. Handler noen småting og rusler til fysioterapeuten. Jeg får psykomotorisk fysioterapi.
 
15:00 Hos fysioterapeuten på grunn av ryggen og stressrelaterte plager, hun snakker lenge med meg om stress jeg var hatt i det siste. Hun trykker litt på forskjellige ting og beveger på ulike ledd. Jeg skal puste. Kjeven min er øm.
 
16:00  Jeg er ferdig hos fysioterapeuten og suser hjem hvor jeg møter mine 2 små. Gangen er full av sekker og sko som jeg nesten snubler over. Nå er det mye som må gjøres på kort tid. Jeg ber datteren min å skru på ovnen mens jeg begynner å flytte kaken hun har bakt i går over på et finere brett. Samtidig smører jeg snitter som vi ble bedt om å ta med. Blir ikke noe fancy, men det får holde.
 
17:00 Jeg løper frem og tilbake, skifter til kjole, gleder meg hvor fin hun er i sin rosa kjole, fikser håret og så videre. Endelig er pizzaen ferdig og vi kan spise litt. Flere siste forberedelser til vi løper ut av døren med armene fulle av brett med både kaker og snitter. Ikke så lett med høye hæler på.
 
18:00 Vi er fremme ved skolen og møter pappaen hennes og samboeren hans. Vi setter oss i gymsalen og er sperose nte. Alle andre foreldre og barn er festkledde og fine. Det blir holdt taler av elever, lærere og rektor. Jeg sprekker av stolthet når fine jenta mi får overrakt en rose av rektor på scenen. Jeg står på en stol for å ta bildet. Noen av foreldrene har klatret opp veggene i gymsalen for å ta bilder. Også står alle tre klassene på scenen med rosene sine i hånden. Jeg blir rørt. For en fin gjeng. Og alle smiler.
 
19:00 Det er spisepause ute hvor det der blitt satt opp flere langbord med buffet. Siden 2003 er et usedvanlig stort kull måtte avskjedsseremoenien organiseres på denne måten. 250 mennesker i gymsalen.
 

Sad couple hugging
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 
20:00 Seremonien er slutt og vi tar med kaker og møtes klassevis på klasserommene. Læreren hennes som forøvring er en sjelden fantastisk lærer får overrakt en bok med bilder av elevene og personlige ord skrevet av dem til han. Han blir så rørt at han ikke kan snakke et øyeblikk. Det er tett luft i det lille klasserommet og veldig varmt. Læreren holder en rørende tale og jeg tror ikke at et eneste øye på dette rommet holdt seg tørt. For en fin avskjed. Det er faktisk et stort kompliment til både læreren, elevene og foreldrene når avskjeden blir så tung. Innimellom lurte jeg på om jeg var i begravelse.
Vi skravler litt mer med pappaen hennes og samboeren, tar bilder og drar hjem.
 
21:00 Barna er fortsatt oppe. Dette er litt uvanlig, spesielt for lillegutt. I siste minutt finner vi ut at jeg må kjøpe godteri og brus til dem siden det er siste skoledag i morgen. Jeg må kjøre til Xtra siden alle andre butikker er stengt. På veien snakker jeg i telefon med kjæresten for å oppdatere hverandre på hvordan dagen har vært. Ikke mye tid til han i dag. Masse masete ungdommer i butikken. Jeg merker at jeg er sliten.
 

Brunette on a mobile in a car
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 
22:00 Endelig er barna i seng. Kjøkkenet ser ikke ut men det får jeg ta i morgen. Jeg forkaster slankekuren og spiser både litt pizza og kake.
 
23:00 Hodet møter puta men får ikke sove med det første. Surfer litt på mobilen, leser noen blogger og begynner å kladde på et innlegg.
Jeg sovner til slutt.
 
*Lillegutt er syk idag, derfor fikk jeg postet innlegget. Skulle ønske jeg kunne jobbe litt hjemmefra, får alltid så dårlig samvittighet ovenfor jobben når jeg må være hjemme. Nå skal jeg straks begynne å rydde her og stelle med lillegutt. Ha en strålende dag, dere:)
 
#alenemamma #hverdag #mammablogg #stress #jobb #24timer #mamma #avskjed #tårer #roseseremoni #lærer #elever #foreldre #ungdommer

Hvordan bevare verdigheten på jobben i varmen?

 • 03.06.2016 kl. 13:34

Leste på Jodel om dagen: Ett minutts stillhet for alle med svart langbukse i dag haha;) Kunne ikke sagt det bedre.

Er nødt til å jobbe og elsker det. Må jo forsørge de små. Også vil jeg gjerne være et så godt forbildet som jeg kan være.

Alle dere alenemammaer som er kontorrotter og eventuelt også har med kunder å gjøre! Dette spørsmålet stiller jeg meg selv hver eneste sommer. Hvordan bevare verdigheten på jobben i varmen? For hvem har lyst å svette unødvendig mye? Men det finnes regler. Jeg vet ikke hvor de kommer fra, men ved noen klær sier magefølelsen helt klart nei.

Så nå har jeg bestemt meg å skrive ned disse uskrevne reglene en gang for alle.

Eller ikke skrive men vise:) Og siden jeg skriver en kvinneblogg begynner jeg med tips for oss kvinner. Om noen menn ønsker tips, så må dere si ifra!

Så her kommer `helst ikke` klær og `ja` klær. Men ta det med et smil da;)

 

Helst ikke:

Pretty blonde woman wearing shorts
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

 

Woman feet in flower sandals.
Licensed from: iofoto / yayimages.com

 

Smiling brunette woman
Licensed from: stryjek / yayimages.com

Kall meg konservativ eller hva du vil men du vil se at du føler deg mer avslappet på jobben og du kommer til å få mer respekt hvis du følger disse reglene.

Mener altså: ikke vis tær, skuldre eller mage, uansett hvor varmt det måtte være. Helst ikke bruk shorts, heller skjørt.

Sikkert noen som er uenige her;) Ønsker dere en fantastisk dag i sola!

Del er lov å dele;)

Alle klær og sko som jeg foreslår er funnet på http://Zalando.no.

#mammablogg #mote #klær #sommerklær #verdighet #jobb #kleskode #sommer #sol #varme

 

 

 

 

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no