Uken som gikk #8

  • 27.02.2017 kl. 07:03

Ukens film/serie: "Chef`s table" en fantastisk Netflix serie. Jeg ville kalt meg en "foodie" og denne serien følger gourmet kokker som har gjenoppfunnet matlaging. Anbefales på det sterkeste!Ukens høydepunkt: Det må forbli hemmelig. Men jeg kan si at jeg bare har det helt fantastisk med kjæresten min<3

Ukens nedtur: Det må ha vært at Dino spiste skoene mine. Hunden til kjæresten var på besøk denne uken og kjedet seg voldsomt en dag i den lille leiligheten. Nå er det dessverre sånn at disse skoene koster 1500,- og er også utsolgt overalt. Buhuu. 

Ukens cravings: Ingen spesielle cravings. Faktisk veldig dårlig matlyst denne uken. 

Ukens hverdagslykke: Det å legge seg og våkne med kjæresten var ukas hverdagslykke. Og mye mer. Det å prøvebo sammen denne uken var bare helt fantastisk. Ren lykke.

Ukens mest leste innlegg: Jeg har mistet tvillinger, du kan lese det HER

Ukens Instagram: Det ble dette bildet som hører til innlegget "Planer 2017" som du kan lese HER

 Ukens interiørdilla: Ha snooket litt i Fotballfrue sin blogg denne uken. Og hun skal installere flere av disse smijern glassvegger som hun sikkert har funnet på Pinterest. Er ikke de kule?Ukens beste mammaøyeblikk: Det må har vært når snuppa kom hjem fra vinterferien og vi koste oss med snoop mens hun lærte meg å spille sjakk. Så tålmodig og flink hun var å lære meg. Jeg må nok spille en del sjakk i årene fremover. Det er god hjernetrim!

Akkurat nå: Sitter jeg som vanlig med kaffekoppen min alene på kjøkkenet. Huset ellers sover enda. Kroppen verker men jeg har forberedt den kommende uken godt. Laget meg en plan over hele uken, fylt bensin og bestilt mat samt at middagsplanen for hele uka er klar. Snart betaler jeg noen siste regninger og så er det ut til jobben. 

Ha en fin uke dere lesere<3

Hunden spiste skoene mine!

  • 22.02.2017 kl. 06:57God morgen! Sliter litt med søvn når jeg skal dele seng med noen. Så igår forsov jeg meg og fikk ikke blogget. Men nå sitter jeg her med kaffekopp og pc, alene i leiligheten bortsett fra en sovende hund. Igår lot vi han være alene hjemme over mange timer. Som en test. Det hadde ikke skjedd noe uhell men han hadde åpenbart kjedet vettet av seg. Og da bestemte han seg for å spise fjellskoene mine. Buhuu. Mye jeg har å lære i forhold til å ha en hund. Ikke at de var nye akkurat men jeg bruker ting gjerne i mange år når de fortsatt er i orden. Når jeg kom inn døren ble han utrolig glad og hoppet opp og ned. Så gikk vi en tur over isen, selv om jeg vanligvis hadde satt meg foran Netflix og spist noe middag. Kommer i ganske god form av dette med hund altså. 

Inatt har jeg sovet litt bedre og nå har det snødd utrolig mye. Noen sa det skulle regne idag men niks. Jeg foretrekker uansett snøen. Nyter forresten å kjøre med den "nye" bilen. Det er bare så deilig det. Barnefri uke med kjæresten virker til å være over allerede imorgen. Min kjære datter ønsker å komme hjem tidlig og det kan hun så klart. Tenåringer kan ikke presses til samværet på samme måten og det er vi begge klar over. Så uken har gått utrolig fort. Den er jo nesten over før den har begynt. Men jeg vil ha mer! Det er så koselig å våkne ved siden av han hver morgen og å møtes her på kvelden igjen. Selv om vi smådiskuterer og erter hverandre hele tiden opplever jeg at vi har det superharmonisk. 

Aner ikke hva helgen vil bringe. Vi kunne dratt til Løken for å være med kjæresten og barna hans. Men det kan hende at jeg bare blir hjemme med frøkna. Finne roen lite grann. Nå er det straks en dusj, tur med Dino og så må jeg prøve å kjøre forsiktig gjennom snøen til jobb. Håper at Dino ikke ødelegger flere ting idag da;)

Ha en flott onsdag i snøen dere! På jobb eller ferie, i sola eller snø;)

14 år i Norge - slik var min første dag

  • 08.02.2017 kl. 07:16


Igår hadde jeg mitt 14 årige jubileum i Norge. 7. Februar 2003 kom jeg hit. Med Kiel fergen. Det var en kald dag og masse masse snø. Spent sto jeg på dekket av fergen når den kjørte sakte inn i den isete Oslo fjorden. Ved siden av meg faren til min datter som er fra Bergen og min kjære lillebror. Vi tok en røyk. I bunnen av fergen sto transporteren vi hadde leid i Tyskland og som broren min skulle kjøre tilbake. Operaen var ikke bygd enda. Jeg husker at jeg synes det var veldig vakkert men fryktelig kaldt. Hadde jo kun vært i Norge om sommeren frem til da. Kulden tok tak i meg og ville ikke gi slipp. Det var tidlig morgen og mørkt. Etter vi var fremme tok det en stund å komme seg gjennom tollen. Det var mye venting. Endelig fikk vi kjøre. Brøytekantene var høye og når vi kom frem på Høvik i Bærum slet vi ordentlig med å komme oss opp vinterveiene. Jeg husker søte fargerike husene med fyr i peisen. Det var et koselig sted å komme til. 

Huset var ganske nytt og fint men vi skulle bare leie sokkelen. Og den var mye mindre enn vi hadde antatt. Kusinen til samboeren min hadde sett på den og godkjent. Soverommet luktet ikke særlig godt men men. Vi begynte å tømme transporteren. Leiligheten var iskald siden gulvvarmen ikke var slått på. Vi brukte stekeovnen til å få inn varme haha. Når transporteren var tom var leiligheten omtrent fylt topp til taket. Broren min dro og jeg kjente tårene presse på. 

-Skal du forlate meg her i dette kuldehullet? 

Men beslutningen var jo tatt, jobben og leiligheten var sagt opp, pengene brukt. Det var ingen vei tilbake. Bilen og han bare forsvant ned bakken. Vi gikk inn og begynte å pakke ut. Handlet sikkert noe mat etter en natt med lite søvn. Helt slått ut og kald. Mer husker jeg ikke av denne første dagen. Dette var starten på et stort eventyr. Lite ante jeg hva jeg hadde i vente. Jeg har alltid vært eventyrlysten. Pushet meg selv til mine grenser. Men det betyr ikke at det ikke var tøft for meg. 

#norge #snø #vinter #ferge #kielferge #oslofjord #transporter 

Ikke be om likestilling hvis du ikke engang gidder å ta førerkortet

  • 06.02.2017 kl. 07:01 

Dette innlegget vet jeg at mange damer kommer til å bli fornærmet av. Men jeg føler for å si det. Og noen ganger må vi få høre en ubehagelig sannhet. Dette er noe som jeg bare ikke kan forstå. Og ja jeg vet det kan være mange grunner for hvorfor man ikke tar førerkortet. Men jeg er her nå for å si til dere at dere ikke seriøst kan mene at dere skal være likestilt om dere gjør dere avhengig av en mann resten av livet fordi dere ikke gidder å ta førerkortet selv. Min mamma har heldigvis oppdratt meg til å bli en like selvstendig og tøff dame som hun selv er og jeg har planer om å gjøre det samme med min datter. Slutt å sutre. At det er for dyrt, at du er redd, at du ikke vil komme utenfor din komfortsone. Slutt å påstå at du trives med å være uselvstendig og at det er så koselig at mannen kjører. Du vet selv at dette egentlig er tullprat. BS. 

Norge er et land som skilter med å være fremst på likestilling. Selv har jeg vokst opp i Tyskland hvor likestillingen ikke er like bra enda. Men når jeg kom til Norge var jeg helt SJOKKERT over hvor mange kvinner ikke tar førerkortet. Det er ufattelig for meg. Du kan ikke seriøs forvente at  du kan bli likestilt når du ikke engang kan kjøre bil selv. Jeg skjønner det bare ikke. Noen må ta på seg oppgaven å si dette høyt:"TA DETTE FORBASKETE FØRERKORTET! Slutt å sutre over hvor vanskelig det er å ikke ha førerkortet. Ikke ha egen bil." Jeg kjenner en annen mor som ble skilt akkurat som meg. Hun hadde det ikke særlig bra og mannen hennes hadde forlatt henne på en utrolig kjip måte. Hun satt igjen med hus og to barn som var aktiv i idrett. Hun klaget en del. Vi møttes ofte på toget fordi jeg ikke hadde bil i en kort periode. Hun jobbet heller ikke mye fordi hun var psykisk langt nede. Alt det der er greit og jeg forstår. 

Men på et eller annet tidspunkt må man ta seg selv i nakken og ta tak i livet igjen. Det er ikke lov å legge seg ned og gi opp. Jeg så opp til henne allikevel fordi hun er en fantastisk dame. Og hun så vel opp til meg som har førerkort og jobber til tross for en tøff skilsmisse. Og noe må ha skjedd under våre samtaler på toget. Jeg møtte henne flere år senere og hun fortalte at hun hadde nå tatt førerkortet og kjøpt seg bil. Dere skulle bare sett hvor utrolig stolt hun så ut. Lykkelig. Selvsikker. Uavhengig. Om jeg har hatt noe som helst med dette å gjøre vet jeg ikke. Men kanskje jeg har sådd et frø med inspirasjon i min tid. Bare det å ikke ha forståelse for hvorfor man ikke tar førerkortet kanskje. Dere. Her i landet er det altfor mye puter-under-armene-sying. Unnskyldninger. Mange kvinner er inkonsekvente. Dere skriker høyest når det gjelder likestilling men dere går ikke hele veien. Dere vil bare få men ikke gi det som kreves her. 

Det er ikke så vanskelig egentlig. Kom dere ut av komfortsona! Ta førerkortet! Prioriter det. Kanskje det er det beste dere noen gang vil ha gjort. Noe som ingen forventer at dere skal få til. Noe som vil styrke selvtilliten noe så innmari. Om du lurer på om du skal ta førerkortet: Gjør det! Alle dere som er 17 og vurderer å utsette å ta det fordi det er dyrt: Nei! Ta dette så fort som overhodet mulig. Skjerp dere! Mye det blir kastet bort penger på her til lands, blant annet russebusser. Mye unødvendig luksus. Men førerkortet det er faktisk ingen luksus. Så mange som bor utenfor byene i Norge. Og da trenger du førerkort om du vil ha et alright liv. Guri. Det er virkelig ikke så vanskelig. Kanskje dette er også en grunn til at så mange kvinner i Norge velger å bo i byene. Mens mange menn sitter på landet uten fru. Opp med rumpa og gjør det! Meld deg på idag! Finn noen å øvelseskjøre med deg. Om noen måneder kan du være den dama som eier egen bil og kjører forbi. Som får et nytt liv. Det finnes ingen unnskyldninger. Dette handler om prioritering. 

Nå er det sikkert mange som  blir sure på meg og som forteller meg alle sine unnskyldninger. Sorry jeg vil ikke høre dem. Har hørt alt før. Skjerp dere mine medsøstre<3 Jeg har tro på dere! Dere klarer dette!

#førerkort #bil #kvinne #likestilling #alenemor

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

BASISGARDEROBE À LA NICOLE!

  • 04.02.2017 kl. 09:41

Disse 10 ting bør hver kvinne ha i sin garderobe. Alltid ha noe passende å ha på til hver anledning, er ikke det et mål? Jeg tenker også hva min datter bør ha med som garderobe når hun en dag flytter ut. Når hun ikke vokser lengre er det greit å ha de klassiske plaggene som aldri går av moten. De må gjerne ha en god kvalitet, men må ikke. Se here it comes:

1. En klassisk hvit tskjorte2. en klassisk hvit bluse3. mørke jeans, disse er brukbare i flere sammenhenger4. en klassisk fin blazer
 
5. en klassisk LBD little black dress á la Audrey Hepburn

6. en klassisk pump

7. en mønstret bluse med litt farger


8. knehøye støvler

 


9. klassiske sorte penbukser


10. et klassisk "pencil-skirt"  -  sort skjørt i knelengde

Dette er min versjon av de 10 essensielle klesplagg. Har du de på plass har du alltid noe å ha på deg. I tillegg trenger du nude undertøy, sorte strømpebukser, kanskje noen kardigan og flate sko, for eksempel ballerinasko eller pene joggesko. En sort ullkåpe skader heller ikke. Siden jeg har vokst opp i Europa med en far fra Paris og en mor fra Tyskland, samt at jeg har bodd i USA er nok mine tanker om garderobe litt mer klassiske og konservative. I fritiden kan man jo kle seg mye mer avslappet eller rocka. Men om disse ting er på plass kan du gå i bryllup, begravelse, på jobbintervju, i banken og så videre. Du vil da oppfattes som sofistikert og velkledd. Som noen som forstår de sosiale kodene og du vil få mer respekt. Angelina Jolie for eksempel som også er halvt fransk bruker en klassisk klesstil. Hun ser alltid utrolig vakker og sofistikert ut. Jeg eier det meste av basisgarderoben, bortsett fra høye sorte støvler. Måtte kaste mine siden glidelåsen ble ødelagt. Har bygd opp denne garderoben over flere år.

Nå må dere nyte lørdagen deres, ikke stresse for mye<3 Vi får snart besøk her samt at lillegutt skal til frisøren. Howdy;)

#mote #basisgarderobe #klassisk #lbd #alenemor  

 

When in Norway do as the Norwegians do

  • 03.02.2017 kl. 09:28
Det tenkte jeg igår når jeg sto dårlig kledd og kald mens jeg ventet fem og tjuve minutter på toget. Morgenens hendelser hadde plassert meg der. Til vanlig ville jeg jo kjørt bil men den gangen ei. Kledde meg litt dårlig og gikk intetanende ut av døren. Oi, kjempeglatt jo. Jaja. Skrapet tjukke lag med is, sikkert fem minutter per rute fra bilen. Satt meg endelig optimistisk og fornøyd i bilen for å rygge ut oppover den noe bratte innkjørselen. Klarte nesten å komme opp men så begynte jeg å skli ned naboens ustrødde oppkjørsel. Hadde det ikke vært for håndbrekken så hadde jeg nok fint kræsjet rett inn i huset hans.

Når første adrenalinet hadde lagt seg var det bare å parkere og mer eller mindre krabbe over isen til skolen. Vente på bussen som selvfølgelig var forsinket slik at jeg akkurat mistet toget. Tilbake til togstasjonen. Mens jeg frøs og kjedet meg, selvfølgelig var mobilen nesten tom for batteri i tillegg, fikk jeg øye på en norsk dame som stabbet fort opp og ned perrongen med sine piggete løpesko. Stort skjerf, varm jakke og hansker. Siden jeg var så kald og rimelig desperat lurte jeg på om jeg skulle gjøre det samme. Tiden gikk bare ikke og jeg hadde så ikke lyst på en ny forkjølelse. Tenkte at det ikke kunne skade. Flere folk som peste opp og ned. Og det funket! Jeg ble varm, tiden gikk superfort, jeg fikk trent litt og humøret ble bedre. Så ja, når du er i Norge, så gjør du som nordmennene gjør. Er jeg passe integrert nå?

 

Idag er alt bedre igjen og jeg er snart på vei til treningssenteret. Ha en super fredag, straks helg:)

#snø #is #norge #vinter #bil #alenemor #glattis #barn #helse

 

Sykdom, spinatpie og annet morsomt

  • 02.02.2017 kl. 07:12

Pie
Licensed from: Ockra / yayimages.com


Dagen igår gikk både som forventet og samtidig ikke. Den startet allerede klokka 04:00 med at lillegutt ble dårlig. Så sovnet vi igjen etterhvert og måtte så klart bli hjemme. Litt dumt fordi jeg må bli ferdig med noe på jobben. Lillegutt slappet av i sofaen mens jeg av en eller annen grunn begynte å se på skam. Etter episode 6 av sesong 1 skjønte jeg at jeg ikke kunne fortsette og halve dagen var borte. Blir jo helt hekta. Jeg måtte ut og kjøpe saltstenger og cola, det eneste som hjelper når en er så dårlig. Det gjorde jeg også da og når jeg hadde forsynt han med det vasket jeg håret mitt. Det tar gjerne en halvtime og mens jeg ante fred og ingen fare så stormringte telefonen min og mange meldinger kom inn. 

Åpenbart hadde Aleksander kommet og barna åpnet ikke døren for han. Litt stressa åpnet jeg. Som vanlig veldig koselig å se han. Nå måtte ting gå fort. Jeg hadde tenkt å lage vegetarpie etter en oppskrift fra Trines matblogg (oppskriften finner du HER og den bruker sikkert en time. Klokka var allerede 16:00 og frøkna skulle være på jobb klokka 17:00. Stress! Men så fikk hun pannekaker i mellomtiden og Aleks og jeg koste oss med å lage pie. Vi hadde planlagt å gå på et foredrag om mobbing på nett (Brukhue.no) men droppet det siden guttungen var dårlig. Mens pie`n var i ovnen ble guttene hjemme og jeg råkjørte frøkna på jobb. Det var et helt forferdelig vær ute igjen. Isregn og æsj. Grusen utenfor var utrolig glatt. Når jeg kom hjem igjen luktet det utrolig godt utenfor allerede. Men når vi skulle spise og kuttet av pien var bunnen helt våt. Det må ha skjedd fordi jeg ikke hadde tørket spinaten ordentlig. 

Pien gikk i ovnen igjen mens vi skravlet. Men når vi endelig spiste den var den utrolig god. Kan anbefales! Vi sATT OSS I SOFAEN MENS GUTTUNGEN fortsatt var slapp i sengen. Han drakk cola og vann og spiste saltstenger. Plutselig ringte telefonen min: det var min sjef. Han hadde låst seg ute av jobben med alle nøkler inne på kontoret. Det ville bety at han ikke kom seg inn hjemme og jeg råkjørte på kontoret igjen. Tenkte jeg kunne plukke opp snuppa i samme slengen. Jeg hjalp henne litt å bli ferdig og vi kjørte hjem igjen. Så går nå daggan folkens. Helt utrolig. Etter jeg hadde lagt min kjære barn prøvde Aleks og jeg å trekke ut sovesofaen for å teste om den fungerer. Jeg hadde i min tid satt den sammen men det var en krok jeg ikke fikk montert på. Jeg fikk bare ikke til. Og derfor triller den ene delen av sengen alltid ut. Ikke noe godt å sove på altså hehe. 

Men heldigvis er min kjæreste veldig handy og han mener han kan fikse den til neste gang. Ikke så lett når jeg er så trangbodd at jeg faktisk må dele soverom med min sønn. Litt vanskelig når en får seg kjæreste da. Da må mor vike på stuen med sovesofa. Nå må jeg komme meg av gårde, dra opp lillegutt og prøve å få gjort ting ferdig på jobben. Ha en flotters torsdag dere<3

#spinatpie #alenemor #barn #familie 

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no