Februardrømmer

 • 29.01.2017 kl. 08:06

 

Hva er det med meg? Jeg er bare en drømmeguri;) Elsker å glede meg til ting og drømme meg bort. Elsker Pinterest og å bla gjennom bildene der. Da har jeg prøvd å skape litt positive forventninger til februar måned, litt håp og drømmer. Hva kan vi glede oss til i februar? For min del blir det K sin bursdag med tilhørende fest og å møte mange av hans venner. Ellers kan vi glede oss til mye mer sol, mer dagslys og lengre dager, snøklokker og ikke  minst valentinsdagen<3 Og jeg håper på snø. Gir bare aldri opp håpet. Kjære værguder, gi meg en dag med snø og sol slik at jeg kan gå på ski. Er det virkelig så mye å be om? Jeg vil gå på ski med guttungen og møte alle jeg kjenner her på Langhus. Savner. Trenger vi ikke alle sammen litt håp, positivitet og drømmer på en mørk og kald januardag? Hva gleder du deg til i februar?

 


Det blir vel vinterferien for alle. Ingen spesielle planer der. Jeg skal jobbe, guttungen er hos pappa og snuppa reiser nok til Bergen for å være med farfar og farmor. Ellers så vet jeg at jeg kommer til å tørre å dyrke et voksende håp om vår, sol, blomster og sommer. Om du har lyst å lage noe spesielt godt og vakkert til valentinsdagen så er det bare å slo opp på Pinterest og søke på "Valentinesday chocolate". Jeg må ha blitt ganske norsk nå siden lengselen etter snø er like stor som lengselen etter blomster;) Nå har jeg noen hemmelige planer idag etter å endelig ha tatt meg litt etterlengtet alenetid. Kos dere på denne søndagen<3

#snø #valentinsdag #sjokolade #jordbær #kjærlighet #alenemor

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Småbarnsforeldre: ikke gå fra hverandre!

 • 27.01.2017 kl. 07:27 

Man kunne tro at gresset er grønnere på andre siden. Spesielt i småbarnsperioden. Hvor mange mødre er mer glad i barna sine enn mannen. Rundt meg ser jeg at par sliter. Spesielt de med små barn. Er jo selv blitt skilt når minsten var 3 år. Men det var ikke meg som gikk og det hadde jeg ingen kontroll over da. Denne perioden er utrolig tøff med våken netter, mye sykdom, foreldre som sover på ulike rom og eventuelt andre utfordringer som kommer i tillegg. Da kan det fort bli til at man begynner å lure om man ikke ville hatt det bedre alene. Eller om den lille flørten man har med en eller annen kanskje hadde vært en bedre opsjon. Mitt svar er nei. Ikke gjør det. Om du ikke har det fryktelig dårlig med din partner i form av vold, utroskap eller andre alvorlige ting, prøv å komme dere gjennom småbarnsperioden sammen.

Det lønner seg. Ting vil bli bedre. Gå på dater sammen uten barn, prioriter å sove på samme rom, prioriter hverandre så mye som mulig. Ha tålmodighet. Ha tro, håp og tillit. Det lønner seg så utrolig mye. Båndet deres kommer til å bli så mye sterkere etterpå. Ta det fra en som er skilt: skilsmisse er et helvete og du kommer ikke til å være den samme etterpå. Økonomisk er skilsmisse eller brudd det dummeste man kan finne på. De parene som holder sammen er det med størst hus til slutt. Med best liv. Og barna, dere tror ikke engang hvor mye barna lider under det å ha to hjem og skilte foreldre. De sier det ikke til oss. Men det er sinnsykt vondt for dem. 

Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på andre siden. Du må ikke tro at det er lett eller morsomt å date når man har barn fra før. Å forholde seg til andres barn. Å samarbeide med en såret ekspartner. Å få hele eksfamilien mot seg. Ikke gjør det! Kjærlighet handler ikke om å ha det morsomt til enhver tid. Å lete etter nye eventyr. Kjærlighet handler også om utholdenhet, om lojalitet. Om et dypt, langvaring bånd. Du har mer å tape enn å vinne ved å gå. Og tro meg, jeg ser mange som angrer seg. De oppdager plutselig for en gullskatt eksen egentlig var. Alle kvalitetene som man har tatt for gitt. 

Jeg har også gått, jeg har også forlatt i småbarnsperioden. Men forholdet var dødt lenge før vi fikk barn. Vi skulle aldri fått barn. Forholdet var voldelig og farlig for meg og oss. Jeg hadde ikke noe valg. Og det å gå der har jeg aldri angret på. Dette er unntakene. Når det er vold, alkoholisme, rus eller tunge psykiske sykdommer, kriminalitet eller lignende på agendaen, da er det bare å gå. Dette er ikke noe å ta vare på. Men i disse tilfellene er det også vanskeligst og mest skummelt å gå. Fordi man kan bli truet på livet. Forfulgt. Noen må leve på hemmelig adresse. Jeg har opplevd og sett mye. Som sagt, dette er unntakene. Ikke gå fra et forhold i småbarnsperioden fordi du er irritert på din partner. Prioriter dette forholdet, reparer det. Du har mye mer å vinne enn å tape. Om forholdet virkelig er dårlig og ikke "meant to be" så skiller man lag senere. Men man har ihvertfall prøvd. 

Sender klemmer til alle frustrerte småbarnsforeldre. Dere klarer å komme gjennom dette! Ikke feig ut nå! Vis hva du er istand til. Vær lojale mot hverandre<3

#alenemor #skilsmisse #brudd #barn #familie #småbarn

Tjener jeg penger på bloggen?

 • 26.01.2017 kl. 06:50Hvorfor blogger jeg egentlig? Hvorfor startet jeg bloggen? Jeg startet bloggen faktisk fordi jeg følte en sterk trang til å gjøre det. Jeg hadde så utrolig lyst å få en stemme, å uttrykke meg, å dele. Å ta bilder, å skrive ut alle tankene mine, uforstyrret. I diskusjoner blir det ofte til at jeg blir stille. Fordi andre snakker høyere enn meg, er modigere. Resultatet  kan være at jeg ikke blir hørt. Hvis ikke noen ser kvaliteten i det jeg sier og hjelper meg å få gehør så får jeg det ofte ikke. Det å snakke i lunsjen, spesielt i større grupper gjør meg veldig sliten og stresset. Blir det bråkete nok så blir jeg svimmel. Jeg vet at jeg har mye å komme med og har ønsket meg en stemme lenge. Jeg har opplevd mer enn andre opplever i hele sitt liv. Det hjelper en å få perspektiv. 

Så jeg startet ikke bloggen for å tjene penger i utgangspunktet. Jeg trengte et kreativt utløp. Jeg ville komme i kontakt med dere, inspirere dere og engasjere dere. Jeg har fått flere tilbud om sponsing og samarbeid men har takket nei. Jeg ønsker ikke å forsøple bloggen min med reklame. Jeg ønsker heller å etablere dialogen. Om jeg en dag skulle få muligheten til å få lønn for å skrive uten at jeg må reklamere for noe, så ville jeg nok gjort det. Det hadde vært digg så klart. Penger er selvfølgelig velkommen. Det kan jo også hende at jeg skriver en bok eller to, at jeg holder foredrag og engasjerer meg. Bruker mine erfaringer til å hjelpe mennesker. Jobber med veldedighet eller politikk. Jeg vil gjerne bevege noe. 

Så svaret er: nei jeg tjener ikke penger på bloggen. Fordi jeg har valgt bort måten pengene ble tilbudt meg. Men en blogg byr på utrolige muligheter. Den forbinder meg med mange mennesker. Jeg har fått muligheten til holdningsarbeid. Når jeg leser en blogg jeg liker så er reklameinnlegg ofte et minus. Muligens et stort minus. Men om jeg kunne reklamere for noe som jeg kan stå inne for, noe som jeg uansett og virkelig bruker, så ville jeg kanskje gjort det. Nå har jeg fått en sterk og fantastisk mann på min side, som hjelper meg med bloggen og ønsker å gjøre den bedre og større. Da kan det bli spennende muligheter etterhvert. Jeg ønsker å ta bedre bilder og å skrive enda bedre. Alt i alt kan jeg si at bloggen har gjort meg lykkeligere. Og det er UBETALBART. 

Nå ønsker jeg dere mine kjære lesere en vidunderlig fantastisk torsdag. Selv er jeg superlykkelig om dagen. Hver gang jeg møter kjæresten så blir jeg mer forelsket. Vi hadde en så fin kveld igår igjen. Er helt fascinert av å oppdage de ulike sidene, tankene og egenskapene hans. Så en fin dag til deg også, kjæresten min<3

#blogg #blogger #toppblogger #reklame #alenemor #hverdag

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Livet går fort

 • 24.01.2017 kl. 07:16Da sitter jeg her igjen. Med pc, kaffekopp og total mørke og stillhet i leiligheten. Deilig. Mye alenetid er det ikke blitt i det siste altså. Med barna fire uker i strekk og K har det ikke vært mye tid for meg selv. Jeg velger jo ofte å treffe han fremfor å være alene. Og jeg som er så glad i alenetid. Jaja. Livet har vært mer fullt og mindre ensomt. Kan lett innrømme at jeg ofte har følt meg ensom når barna hadde dratt. Spesielt når jeg ikke har noen spesielle planer. Nå er det også en evighet siden jeg har møtt venninner. Og det går jo ikke. 

Jeg får en liten dose venninnetid på jobben hver dag hvor det er flere på min alder og det hjelper ganske godt. Kan vel egentlig si at jeg lever mer enn jeg sitter og tenker om dagen. Tiden går rasende fort og jeg koser meg stort sett. K har tilbrakt store deler av helgen med oss. Barna hans hilste på mine og hunden hans har vært på besøk. Utrolig hvordan mann og hund binder sammen familien vår. Vi har vært mye mer samlet og det har jeg ønsket meg lenge. Først gikk vi tur med hunden og alle fire barn. 

Det gikk utrolig bra. Hunden mente han måtte markere reviret sitt overalt haha. Så dro de tre i en bursdag mens vi passet på Dino. Senere kom K tilbake.  Men siden vi er trangbodde her sov han over i stuen. Neste dag spiste vi frokost sammen og dro til Vervenbukta på en lengre tur. Det var glattis og kaldt. Men herlig å få med seg dagslys og bevege seg, å være sammen som "familie". Barna og jeg har kost mye med hunden og ledd av morsomme ting han har gjort. 

På søndag kveld tok K initiativ til å spille Yatzi sammen og det satt jeg veldig stor pris på. Det ble litt smådrama med yngsten når han begynte å bli sliten. Men han var faktisk veldig flink til å forklare hvorfor han begynte å bli vanskelig. Stolt av gutten min. Alt i alt en fantastisk helg. Fikk så godt som ingen alenetid med K men sånn har det vært hele veien for oss. Vi har omvendt barnefri og barna har vært sammen med oss nesten alltid. Uvant dette men jeg er overrasket hvor godt det fungerer. Nå gjør vi et forsøk på å bytte helg så får vi se om vi ikke kan få være litt mer alene. Straks er det å suse av gårde til jobben. I ettermiddag har jeg et møte med et firma som ønsker råd fra en interiørarkitekt i tillegg til at kollegaene mine tegner utvidelsen av arealet deres. Spennende! Så lenge siden jeg har jobbet som interiørarkitekt og jeg må innrømme at jeg kjemper en liten kamp med meg selv hver dag nå. Redd for å feile. Men kan heller ikke la være. Så dere får ønske meg lykke til med det, please! Ønsker dere en fin tirsdag<3

#familie #alenemor #hund #barn

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

FORDELER OG ULEMPER VED Å HANDLE MATEN PÅ NETTET

 • 22.01.2017 kl. 08:50

Dent C5
Licensed from: bigrock / yayimages.com


IKKE REKLAME

Etter at min kollega fortalte om Kolonial.no er jeg blitt fullstendig hekta. Tror siden november ifjor har jeg tatt ukeshandlingen der. Livskvaliteten har gått opp siden da. Selv om det er bittelitt dyrere enn Rema 1000. Og jeg må betale for leveringen men det igjen sparer jeg inn i bensin. Jeg har laget to handlelister, en til partalls uker og en til oddetalluker. Har begge barna i oddetalls uker og da spiser vi ofte det samme til middag. Så gjør jeg bare små justeringer og bestiller listen i lynfart.

Her kommer fordelene:

 • du sparer utrolig mye tid
 • du slipper å bære alt opp eller ned trapper, maten kommer rett innenfor døren
 • du kan handle mens du er i pysjen
 • du får god oversikt over handlelisten og den totale prisen, om prisen blir for høy kan du lett fjerne unødvendige ting
 • du blir ikke fristet av ting du ser

Og ulempene:

 • maten kommer først etter en dag og ikke med engang
 • du mister det sosiale ved handleturen
 • det er bittelitt dyrere men minimalt

Nylig var jeg i Ski på treningssenteret og måtte til Rema 1000 etterpå for å kjøpe et par ting jeg hadde glemt. Det var dårlig vær og kø inn til parkeringshuset. En svær lastebil sto i tillegg midt i og jeg måtte passe meg for å ikke kræsje inn i søylene.Har forresten fremdeles en skade på støtfangeren min fra nettopp dette parkeringshuset. En sint parkeringsvakt stirrer på meg og håper at jeg glemmer å trekke lapp. Dette skjedde engang for flere år siden og kostet meg 700 kr. Når jeg endelig er inne i butikken er den stappfull med mennesker, alle tenker bare på sitt og står midt i veien uten å merke det. 

Jeg har det alltid travelt og hater når folk står i veien;)

Female shopper queuing in line at cashier.
Licensed from: kasto / yayimages.com


Jeg tar mine tre ting og stiller meg i en kø som er uendelig lang. En eldre dame foran meg har egentlig bare kommet for å slå av en prat med hun i kassa og bruker en evighet. Jeg liker også kassadamen, hun er kjempehyggelig og blid. Hun yter alltid ekstra service og fortjener all verdens skryt. Har kjent henne i mange år. Det er det jeg synes er det eneste koselige med hele handleturen. Når jeg har betalt må jeg inne i det våte kalde og trange parkeringshuset full av tutende biler og stressede mennesker. Gud er jeg glad for at dette ikke er en del av livet mitt lenger. Min livskvalitet har gått opp et par hakk kun ved å bestille maten på nettet. 

Til vanlig har jeg kjørt hjem og måtte da bære fem tunge poser over den glatte og bratte trappen mens vinden nesten blåste meg over ende. Hvor mange ganger har ikke jeg forbannet og hatet livet mitt i dette øyeblikket. Hvor mange ganger har jeg ikke lengtet etter å ha en mann i dette øyeblikket. Når jeg da endelig var inne ble barna stort sett pottesure når jeg ba dem å hjelpe meg å pakke ut og rydde inn. Dette førte ofte til dårlig stemning og krangling. 

Så så mye betyr dette for meg. Sinnsykt mye! Nyt søndagen deres<3#netthandel #alenemor #familie #mat #kolonial.no 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

10 tips for å unngå å bli syk hele tiden

 • 13.01.2017 kl. 08:13

health
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Siden min kjære datter og jeg igjen er syke hjemme ville jeg gjerne samle litt tips for å unngå sykdom.

I går dro jeg fra jobb, yoga og kurs ble avlyst og fotballtrening ble avlyst for hennes del. I natt har hun hostet mye og ingen av oss har særlig stemme nå.

blonde in white sweater
Licensed from: yurok / yayimages.com

Begynner å bli svært lei av dette og her kommer tipsene:

 1. Et sunt og balansert kosthold med mye grønnsaker og frukt. Lite sukker.
 2. Å drikke minst to liter med vann per dag. Om vinteren må det gjerne også være mye te uten koffein. Det er mulig å ta små slurp gjennom hele dagen.
 3. Det å sove 7-8 timer per natt mens tenåringer og barn bør sove minst 10 timer. Når vi sover produserer kroppen vår Cytokiner som bekjemper sykdom. Når vi er syke eller stresset trenger kroppen mer av disse.
 4. God håndhygiene. Håndvask og/eller desinfisering gjennom hele dagen. Før og etter matlaging, toalettbesøk, leking med dyr og så videre. Desinfisering av telefoner, nettbrett, dørhåndtak og lignende.
 5. God tannpleie. Tennene gjenspeiler vår generelle helse.
 6. Stressreduksjon: trening er den beste formen for det etter min mening. Og det å ikke ta på seg for mye, å prøve å ikke være perfeksjonist og å ta imot hjelp uten dårlig samvittighet.
 7. Det å lære barna god håndhygiene og hygiene generelt. Barn bringer mye smitte inn i huset.
 8. Nesepleie: å bruke saltvannspray titt og ofte. For eksempel kan man skylle ut bakterier og virus med saltvannspray når man kommer hjem etter jobb, skole eller lignende. På min jobb er det dårlig inneklima og jeg vet at det er sånn på veldig mange arbeidsplasser. Min mamma har sendt meg en nesesalve fra Tyskland. Når nesen har små rifter og skorper innvendig kan virus og bakterier trenge rett inn.
 9. Det å holde kalde kroppsdeler varm, spesielt om vinteren. Jeg har vært mye plaget av blærekatarr og jeg merker at når jeg får kalde føtter eller blir kald på rumpa så skjer det lettere. Har kjøpt meg tynne ullsokker og en ulltruse som jeg bruker i perioder. Noen er veldig mye plaget med bihulebetennelse eller halsbetennelse. Om du er det prøv å holde disse delene varme. Et skjerf eller en bøff på natten for eksempel. Bakteriene klarer ikke å overleve når det er varmt.
 10. Akupunktur. Om du ikke blir kvitt en infeksjon kan jeg anbefale akupunktur. Fantastisk mot "kroniske" infeksjoner for eksempel bihulebetennelse eller blærekatarr.

Sleeping
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dette var mine tips blandet med internett`s tips;)

Nå gjelder det bare for meg å bruke tipsene selv. De fleste er jo kjedelige og velkjente men jeg tror at små forandringer kan hjelpe stort. For meg er det viktig å få nok søvn og å drikke nok vann. Å holde meg varm og å stresse ned. Kroppen bremser oss når vi begynner å få for stor fart. Trivsel er jo også viktig og ikke bare det å jakte på mål.

Nå sender jeg dere en kjempestor klem og en god bedring til alle som er syke. Er full av kjærlighet som jeg får av kjæresten min om dagen. I går sendte han en vakker rose på døren min med et god bedrings kort. Det varmer virkelig og jeg er ikke vant til å bli behandlet så bra. Så herlig det føles<3

Ha en fin fredag og hold dere friske!

 

#helse #familie #barn #jobb #samliv #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Drømmer

 • 11.01.2017 kl. 08:10

Beach Hut
Licensed from: Gualberto107 / yayimages.com

Nå har jeg nettopp våknet fra en stressende drøm. Aaaaa

Drømte at jeg var tilbake på høyskolen og vi hadde dratt på en tur til Bali eller noe lignende sted. Jeg skulle lage et fargekonsept for klær og interiør for en kunde. Med meg var det flere andre men de jobbet i grupper som jobbet med andre kunder og konsepter.

Av en eller annen grunn begynte jeg oppgaven senere samt at jeg ikke ville ha noen som helst hjelp. Jeg ville lage og bestemme konseptet selv.

Valgte noen farger som lillatoner, beige og litt orange av en eller annen grunn. Og hvit. Jeg bare gikk rundt og tenkte og tenkte mens de andre ble ferdig.

Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg måtte avbryte oppgaven. Herregud. Så utilfredsstillende.

Sikkert skal denne drømmen fortelle meg masse nå.

Couple relaxing on a deckchair
Licensed from: phovoir / yayimages.com

De andre tilbød meg hjelp mange ganger men jeg takket bare nei.

Nå følger sikkert denne flotte drømmen meg dagen lang.

Også husker jeg at det var rotete overalt og mange mennesker. Jeg fikk bare ikke ro til å samle tankene. Innmari frustrerende. Og jeg som hadde så lyst til denne oppgaven.

Jaja sånn kan det gå. Har en mistanke om hva dette kan ha sammenheng med i det virkelige livet.

En ting jeg MÅ ta tak i nå! Skal ta drømmen og la den gi meg et spark bak for å starte.

Nå må jeg ta fatt i det virkelige livet mitt og hive meg rundt. Slutt med drømming og sløving.

Ha en vidunderlig dag, dere<3

 

Fashion sketch
Licensed from: marimar8989 / yayimages.com

 

#drøm #alenemor #student #farger #interiør #mote #Bali #reise #fargekonsept #interiørarkitekt

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Oppdatering: fra altetende til veganer

 • 09.01.2017 kl. 07:16

Composite image of hands holding up vegan
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Tenkte det var på tide med en liten oppdatering på dette.

For noen måneder siden fikk jeg lyst å prøve å bli veganer. Helst ville jeg også få barna med på det.

Jeg lider også av Crohns og leter alltid etter et kosthold som forhindrer betennelse.

Det gikk et ramaskrik gjennom nettet hvor jeg fikk høre de verste beskyldningene. Og jeg som ville bidra til å redde kloden vår.

Hvordan har det gått?

Det første jeg gjorde var å snakke med barna om det. Gutten på åtte var ganske enig med meg og syntes det var fint. Jeg sa til han at jeg ikke kommer til å tvinge dem til det men at jeg ikke kommer til å lage kjøtt eller fisk til middag lenger og at vi skulle kutte ut egg og prøve alternativer til kumelk.

Tenåringsjenta var ikke like enig. Hun var rett og slett imot. Kanskje hun var også mer realistisk om hva det betyr.

Men som sagt har jeg ikke lyst å tvinge barna. De får uansett lov å spise hva de mener er rett når de er hos pappaene og på besøk hos andre og i bursdager.

Lillegutt og meg tåler ikke laktose mens jenta ikke tåler egg.

Lettuce vegetable
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

Den første uka var jeg veldig inspirert og til min glede oppdaget jeg at man kan kjøpe soyakjøttdeig og soyaburgere i matbutikken.

Det hjelper jo enormt når en har barn.

For å gjøre en lang historie kort, så har jeg ikke klart å bli veganer. Men jeg har klart å bli vegetarianer og det er jeg veldig stolt av. Og jeg har redusert dyreproduktene så mye som mulig.

Jeg har kuttet ut egg (bortsett fra i ferdige pannekaker) og har redusert mengden med melk.

Vi har fått et påleggsproblem. For meg er det ikke et stort problem men for barna. Jeg har redusert kjøttpålegg ned til å kun kjøpe en liten boks med leverpostei i uken. Lillegutt tåler jo ikke ost og da blir det veldig vanskelig.

En typisk frokost hos meg er rett og slett to brødskiver med avokado og nykvernet pepper. Jeg putter mye grønnsaker på brødskivene til barna som salat, paprika, agurk, tomat og avokado. Nøttepålegg er også en fin sak. Men det blir en del Sjokade som er vegan.

I jula opplevde jeg at vi var litt til bry med dette. Mammaen min hadde mange ting med kjøtt i og jeg orket ikke kampen. Så dessverre har jeg spist litt kjøtt i jul på besøk.

Ellers hadde jeg ikke fått noe særlig mat.

Jeg får forberede mine omgivelser litt bedre neste gang.

Men jeg sliter å kutte ut melk i kaffen. To kopper på morgenen med melk i, det bare digger jeg. Har prøvd havrefløte men det blir bare ikke det samme.

Jeg klenger til denne kaffen min.

Green tea
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

På jobben har jeg sluttet med melk i kaffen. Enten jeg drikker svart kaffe eller grønn te.

Ost er også vanskelig. Ost er jo så godt! Og den er på pizzaen! 

Har funnet en veganer nettbutikk hvor man kan bestille masse fint. Den heter Veganlife og du finner den HER.
Der skal vi prøve litt forskjellig. 
Og jeg har kuttet ut fiskeoljekapsler. En kan kjøpe vegetabilske som er vunnet ut av tang. Dessverre er de dobbelt så dyre.
Det kan vi spare inn på kjøttutgiftene.
Og jeg har begynt å kjøpe vitamin B12 tabletter. Tror jeg hadde mangel på det også før jeg sluttet med kjøtt. Merker at jeg har mer energi nå.
Så sånn har de gått. Vi har også nesten tømt fryseren for kjøtt og fisk. Det har vi spist opp. Jeg synes når dyr først har dødd for det så er det best å spise det opp istedenfor å kaste.
Min kropp har godt av dette. Den trives med å ikke spise kjøtt og mindre melkeprodukter. Føler at melk alltid gjør meg oppblåst, selv om den er laktosefri.
Har et stykke igjen og jeg vet ikke om jeg klarer å bli helt vegan. Men jeg prøver sakte men sikkert.
Noen flere som har lyst å slenge seg på?
Mine beveggrunner er miljøet, dyrene og helsen.
 

Landscape of Masoala National Park, Madagascar
Licensed from: artush / yayimages.com

En ting til som har skjedd. På jobben er vi to vegetarianere nå, av åtte. Og jeg ser på kollegaene mine at de har begynt å tenke litt. Flere har begynt å redusere kjøtt i hverdagen eller har i hvert fall sagt at de vurderer det. Ikke at dette har vært mitt mål men det er jo faktisk mulig å få med mange her. Og det er det som gir oss muligheten å redde kloden.
 Nå er min tid til å blogge brukt opp og jeg må kaste meg inn i enda en hektisk uke.
Ha en super mandag og legg gjerne igjen en kommentar om du har spørsmål.
 
#vegan #crohns #vegetarianer #alenemor #mat #helse #miljø #barn #familie #jul
 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 
 
 

MIN FØRSTE GANG PÅ TRENINGSSENTERET ETTER TO ÅR

 • 08.01.2017 kl. 09:31


The Headstand

Når har jeg våknet fornøyd og blid.
Bare litt støl.
Når jeg skulle dra på trening på fredag, til det nye treningssenteret, måtte jeg overtale meg selv veldig. det var en stressende morgen. Den eneste treningsbhen jeg fant var en som var kjempetrang og ga meg monopupp. Ikke en god start. Fotneglene var heller ikke blitt lakket. På yogaen er vi jo helst barbeint.
Parkerte da på taket til Ski storsenter 9:50 mens senteret først åpner kl 10. Selvfølgelig var gitteret fortsatt nede hos Avancia.
Ble litt småstressa og så at mange folk kom inn der fra et eller annet sted.
Så oppdaget jeg en sideinngang og følte meg lite dum.
Medlemskortet mitt var ikke kommet enda og humøret mitt var det tidspunktet på et lavpunkt.
En blid mann i femtiårene var ivrig til å vise meg hvor garderobene og salen var.

Og søren. Jeg hadde heller ikke noe lås til låseskapet. Flott. Da måtte jeg ta hele veska med inn i salen.
Den var iskald. Jaja. Tok meg et flisteppe, rullet ut matta og satt meg i skredderstilling.

Og da var instruktøren. En blid dame med tatoveringer.

 

 

"Playful yoga" skulle det være.

Så satt vi i gang. Nå vet jeg at jeg både mangler styrke, mot og fleksibilitet.

Gud det var slitsomt. Men godt samtidig. Har jeg nevnt at jeg elsker yoga?

Når vi skulle stå på hendene måtte jeg passe. Hadde ikke sjans. Men det fine med å ta saltimer er at man pusher seg selv mer enn man hadde gjort hjemme i stuen.

Og det som er deilig med yoga er jo at den ikke handler om prestasjoner men om å ha det bra i egen kropp. Ingen kjefter på en eller noe slikt.

Mye mer avslappet og lykkelig dro jeg derfra.

Et hjerte full a god samvittighet. Dette skal jeg kjøre på med så ofte jeg har mulighet. DIGG!

Har alltid elsket å trene. Selv om jeg ikke er e sportskanon akkurat;)

Så kjøpte jeg meg lås til låseskap på Clas Ohlson. Litt bedre forbered til neste gang.

Ønsker dere en flott søndag<3

Locked
Licensed from: charlotteLake / yayimages.com

#yoga #trening
 

 

Har meldt meg på treningssenter

 • 03.01.2017 kl. 07:37

Jippie!

Er så superglad, fornøyd og optimistisk om dagen. Hadde en veldig fin dag i går.

Gleder meg så mye å trene der fremover.

Og hadde besøk av kjæresten i går. Vi sitter og stirrer i øynene på hverandre i evigheter, ler og skravler.

Men nå er det liten tid til blogging. Vi får snakkes mer i morgen.

#trening #yoga #alenemor #kjæreste

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no