Det dere ikke vet...

 • 31.01.2017 kl. 06:51

Jeg ler faktiskHer også;)

...er at jeg egentlig er veldig barnslig. Nå om dagen kommer min barnslige fjollete siden skikkelig godt frem. Kanskje derfor jeg også liker barn. Det er så deilig at man kan oppføre seg barnslig rundt dem. Jeg fniser og tuller og tøyser. Også er det så gøy om de ler av det jeg gjør eller føler seg underholdt. Det er lettere å være sånn rundt andres barn. Når det gjelder mine egne så er jeg ofte "i modus". På. Jeg har ansvaret alene og er i oppdragelsesmodus. Men det å kunne tulle og bare slippe ut klovnen er utrolig befriende. Spesielt for meg som alvorlige "storesøster". K hjelper meg å kunne være barnslig. Ikke at han gjør det bevisst eller noe. Men bare det å kunne dele det tunge ansvaret for et øyeblikk tar en byrde fra mine skuldre. Venninnene mine fra ungdomstiden og før jeg fikk barn vet hvor barnslig jeg er og kan være. 

Det kan til og med gå så langt at jeg blir masete. Hehe;) Men det får folk bare tåle. Livet mitt er blitt altfor alvorlig etter jeg fikk barn og flyttet til Norge. Jeg tror denne siden er en jeg vil leve ut litt mer fremover. Det er sunt for psyken å bare ikke bry seg og gi slipp på alle bekymringene, alvoret og ansvaret. Å bare le til tårene triller. Å fnise og si teite ting. Jeg vil ikke være den kjedelig fornuftige hele tiden. Noe i meg er også litt teatralsk. Dramatisk om du vil kalle det det. Mange vil forbinde "dramatisk" med noe negativt men det er det jo i utgangspunktet ikke. Min mormor og morfar var skuespillere og jeg tror nok jeg har litt teaterblod i mine årer selv. Utrolig hvor mye en kan miste kontakten med sin egen personlighet. Hvis det er det kjæresten bidrar til så vil jeg gjerne ha mer av det. Jeg vil gjerne være barnslig, teatralsk, ikke seriøs. Vise alle min sanne personlighet. Det er ikke alltid lett når jeg føler at jeg har kommet til et fremmed land og føler at jeg blir uglesett og dømt nord og ned. 

Fordi jeg har mørkt hår, grønne øyne og en lengre nese enn den vanlige nordmannen. Fordi jeg har våget å få barn med en nordmann og ble skilt. Fordi jeg har våget å forbli i dette landet. No offence men som utlending føler jeg meg litt som en inntrenging. Og om jeg da i tillegg våger å ha godt humør, tulle og tøyse ja hmm. Hvem er denne rare personen da? Om jeg vil være sånn og vise mitt sanne jeg må jeg være selvsikker. Føle meg trygg på meg selv. Men jeg har lyst. Den sanne Nicole har ligget ubrukt og begravd altfor lenge. Er dere klare? Jeg tror nok jeg må bli kjent med henne selv igjen. Har jo mistet helt kontakten. Tørr dere å oppføre dere barnslige?

#alenemor #humor #skuespiller #barn #barnslig #livsglede

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Kroppen vår er bare lånt

 • 30.01.2017 kl. 07:12Der sitter jeg igjen med kaffekoppen min etter enda en natt med dårlig søvn. Vet ikke hva det er for noe om dagen. Var jo i seng klokka 23 og det bør ha vært greit. Barna kommer tilbake hit etter skolen og jeg skal straks på jobb. I går var jeg igjen på besøk hos kjæresten min og det var så koselig. Vi pratet blant annet om at vi begge tror at kroppen og sjelen skiller lag når vi dør. At kroppen og sjelen er to separate ting. Det er jo blitt dokumentert at kroppen blir så og så mange gram lettere etter døden inntreffer. Det er jo mulig at dette er sjelens vekt. En merkelig tanke. Personlig tror jeg at vi lever mange liv. Blir reinkarnert mange ganger om vi selv ønsker det. At vi velger våre foreldre, vårt liv, våre kropper og erfaringer. Har i perioder befattet meg veldig mye med dette tema. Kjæresten fortalte hvordan han snakker med sine barn om døden når de spør. 

Dette er jo litt vanskelig fordi vi ikke vet 100% hva som skjer da. Han forklarer dem at han tror at sjelen og kroppen skiller lag men at vi ikke vet hva som skjer med sjelen etterpå. Noen tror på en himmel og at barna kan velge selv hva de tror på. At det derfor ikke spiller noen som helst rolle hvordan våre kropper ser ut. De er bare et lånt tomt skall uten sjel. Det spiller ingen rolle hvilken farge de har, om de er tjukke eller tynne, hvilket kjønn vi har, om vi er høye eller lave og så videre. En fin tanke tenker jeg. Spesielt med dette syke kroppsfokuset vi opplever. Det er også lignende det jeg tror på. I dette livet har vi på en måte bestilt en reise. En erfaring for å lære noe. En erfaring som står i kontrast til det vi har opplevd før. Jeg personlig tror da at vi kanskje også har bestilt denne kroppen for dette livet. Hvilken innflytelse en viss kropp har på vår erfaring. 

Men til syvende og sist er ikke kroppen vår den vi er. Sjelen er den vi er. Sjelen er formet av hvilke ulike kropper vi har hatt. For mange mennesker behandler oss etter det de ser. Folk blir diskriminert etter sin hudfarge. Noen blir diskriminert fordi de er lavere eller høyere enn gjennomsnittet. Men noen mennesker har en unik evne og her mener jeg at noen mennesker kan se sjelen din. De ser deg, hvem du virkelig er. Sjelen, under overflaten. Vet dere hva jeg mener? Noen snakker om "soulmates" i tillegg. Det er angivelig noen som vi kjenner fra et eller flere tidligere liv. En veldig vakker ide og noe som kan gi mye trøst. At vi ikke behøver å gå gjennom alt dette alene. Det er også snakk om "soulfamilies", altså grupper av mennesker som vi møter igjen i hvert liv. Med disse dype tankene lar jeg dere gå inn i denne mandagen. Jeg kommer nok til å skrive mer om dette etterhvert. Legg gjerne en kommentar om du lurer på noe, eller send meg en epost. Klemmer og varme fra meg<3#reinkarnasjon #død #sjel #kropp #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Februardrømmer

 • 29.01.2017 kl. 08:06

 

Hva er det med meg? Jeg er bare en drømmeguri;) Elsker å glede meg til ting og drømme meg bort. Elsker Pinterest og å bla gjennom bildene der. Da har jeg prøvd å skape litt positive forventninger til februar måned, litt håp og drømmer. Hva kan vi glede oss til i februar? For min del blir det K sin bursdag med tilhørende fest og å møte mange av hans venner. Ellers kan vi glede oss til mye mer sol, mer dagslys og lengre dager, snøklokker og ikke  minst valentinsdagen<3 Og jeg håper på snø. Gir bare aldri opp håpet. Kjære værguder, gi meg en dag med snø og sol slik at jeg kan gå på ski. Er det virkelig så mye å be om? Jeg vil gå på ski med guttungen og møte alle jeg kjenner her på Langhus. Savner. Trenger vi ikke alle sammen litt håp, positivitet og drømmer på en mørk og kald januardag? Hva gleder du deg til i februar?

 


Det blir vel vinterferien for alle. Ingen spesielle planer der. Jeg skal jobbe, guttungen er hos pappa og snuppa reiser nok til Bergen for å være med farfar og farmor. Ellers så vet jeg at jeg kommer til å tørre å dyrke et voksende håp om vår, sol, blomster og sommer. Om du har lyst å lage noe spesielt godt og vakkert til valentinsdagen så er det bare å slo opp på Pinterest og søke på "Valentinesday chocolate". Jeg må ha blitt ganske norsk nå siden lengselen etter snø er like stor som lengselen etter blomster;) Nå har jeg noen hemmelige planer idag etter å endelig ha tatt meg litt etterlengtet alenetid. Kos dere på denne søndagen<3

#snø #valentinsdag #sjokolade #jordbær #kjærlighet #alenemor

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Småbarnsforeldre: ikke gå fra hverandre!

 • 27.01.2017 kl. 07:27 

Man kunne tro at gresset er grønnere på andre siden. Spesielt i småbarnsperioden. Hvor mange mødre er mer glad i barna sine enn mannen. Rundt meg ser jeg at par sliter. Spesielt de med små barn. Er jo selv blitt skilt når minsten var 3 år. Men det var ikke meg som gikk og det hadde jeg ingen kontroll over da. Denne perioden er utrolig tøff med våken netter, mye sykdom, foreldre som sover på ulike rom og eventuelt andre utfordringer som kommer i tillegg. Da kan det fort bli til at man begynner å lure om man ikke ville hatt det bedre alene. Eller om den lille flørten man har med en eller annen kanskje hadde vært en bedre opsjon. Mitt svar er nei. Ikke gjør det. Om du ikke har det fryktelig dårlig med din partner i form av vold, utroskap eller andre alvorlige ting, prøv å komme dere gjennom småbarnsperioden sammen.

Det lønner seg. Ting vil bli bedre. Gå på dater sammen uten barn, prioriter å sove på samme rom, prioriter hverandre så mye som mulig. Ha tålmodighet. Ha tro, håp og tillit. Det lønner seg så utrolig mye. Båndet deres kommer til å bli så mye sterkere etterpå. Ta det fra en som er skilt: skilsmisse er et helvete og du kommer ikke til å være den samme etterpå. Økonomisk er skilsmisse eller brudd det dummeste man kan finne på. De parene som holder sammen er det med størst hus til slutt. Med best liv. Og barna, dere tror ikke engang hvor mye barna lider under det å ha to hjem og skilte foreldre. De sier det ikke til oss. Men det er sinnsykt vondt for dem. 

Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på andre siden. Du må ikke tro at det er lett eller morsomt å date når man har barn fra før. Å forholde seg til andres barn. Å samarbeide med en såret ekspartner. Å få hele eksfamilien mot seg. Ikke gjør det! Kjærlighet handler ikke om å ha det morsomt til enhver tid. Å lete etter nye eventyr. Kjærlighet handler også om utholdenhet, om lojalitet. Om et dypt, langvaring bånd. Du har mer å tape enn å vinne ved å gå. Og tro meg, jeg ser mange som angrer seg. De oppdager plutselig for en gullskatt eksen egentlig var. Alle kvalitetene som man har tatt for gitt. 

Jeg har også gått, jeg har også forlatt i småbarnsperioden. Men forholdet var dødt lenge før vi fikk barn. Vi skulle aldri fått barn. Forholdet var voldelig og farlig for meg og oss. Jeg hadde ikke noe valg. Og det å gå der har jeg aldri angret på. Dette er unntakene. Når det er vold, alkoholisme, rus eller tunge psykiske sykdommer, kriminalitet eller lignende på agendaen, da er det bare å gå. Dette er ikke noe å ta vare på. Men i disse tilfellene er det også vanskeligst og mest skummelt å gå. Fordi man kan bli truet på livet. Forfulgt. Noen må leve på hemmelig adresse. Jeg har opplevd og sett mye. Som sagt, dette er unntakene. Ikke gå fra et forhold i småbarnsperioden fordi du er irritert på din partner. Prioriter dette forholdet, reparer det. Du har mye mer å vinne enn å tape. Om forholdet virkelig er dårlig og ikke "meant to be" så skiller man lag senere. Men man har ihvertfall prøvd. 

Sender klemmer til alle frustrerte småbarnsforeldre. Dere klarer å komme gjennom dette! Ikke feig ut nå! Vis hva du er istand til. Vær lojale mot hverandre<3

#alenemor #skilsmisse #brudd #barn #familie #småbarn

Tjener jeg penger på bloggen?

 • 26.01.2017 kl. 06:50Hvorfor blogger jeg egentlig? Hvorfor startet jeg bloggen? Jeg startet bloggen faktisk fordi jeg følte en sterk trang til å gjøre det. Jeg hadde så utrolig lyst å få en stemme, å uttrykke meg, å dele. Å ta bilder, å skrive ut alle tankene mine, uforstyrret. I diskusjoner blir det ofte til at jeg blir stille. Fordi andre snakker høyere enn meg, er modigere. Resultatet  kan være at jeg ikke blir hørt. Hvis ikke noen ser kvaliteten i det jeg sier og hjelper meg å få gehør så får jeg det ofte ikke. Det å snakke i lunsjen, spesielt i større grupper gjør meg veldig sliten og stresset. Blir det bråkete nok så blir jeg svimmel. Jeg vet at jeg har mye å komme med og har ønsket meg en stemme lenge. Jeg har opplevd mer enn andre opplever i hele sitt liv. Det hjelper en å få perspektiv. 

Så jeg startet ikke bloggen for å tjene penger i utgangspunktet. Jeg trengte et kreativt utløp. Jeg ville komme i kontakt med dere, inspirere dere og engasjere dere. Jeg har fått flere tilbud om sponsing og samarbeid men har takket nei. Jeg ønsker ikke å forsøple bloggen min med reklame. Jeg ønsker heller å etablere dialogen. Om jeg en dag skulle få muligheten til å få lønn for å skrive uten at jeg må reklamere for noe, så ville jeg nok gjort det. Det hadde vært digg så klart. Penger er selvfølgelig velkommen. Det kan jo også hende at jeg skriver en bok eller to, at jeg holder foredrag og engasjerer meg. Bruker mine erfaringer til å hjelpe mennesker. Jobber med veldedighet eller politikk. Jeg vil gjerne bevege noe. 

Så svaret er: nei jeg tjener ikke penger på bloggen. Fordi jeg har valgt bort måten pengene ble tilbudt meg. Men en blogg byr på utrolige muligheter. Den forbinder meg med mange mennesker. Jeg har fått muligheten til holdningsarbeid. Når jeg leser en blogg jeg liker så er reklameinnlegg ofte et minus. Muligens et stort minus. Men om jeg kunne reklamere for noe som jeg kan stå inne for, noe som jeg uansett og virkelig bruker, så ville jeg kanskje gjort det. Nå har jeg fått en sterk og fantastisk mann på min side, som hjelper meg med bloggen og ønsker å gjøre den bedre og større. Da kan det bli spennende muligheter etterhvert. Jeg ønsker å ta bedre bilder og å skrive enda bedre. Alt i alt kan jeg si at bloggen har gjort meg lykkeligere. Og det er UBETALBART. 

Nå ønsker jeg dere mine kjære lesere en vidunderlig fantastisk torsdag. Selv er jeg superlykkelig om dagen. Hver gang jeg møter kjæresten så blir jeg mer forelsket. Vi hadde en så fin kveld igår igjen. Er helt fascinert av å oppdage de ulike sidene, tankene og egenskapene hans. Så en fin dag til deg også, kjæresten min<3

#blogg #blogger #toppblogger #reklame #alenemor #hverdag

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Livet går fort

 • 24.01.2017 kl. 07:16Da sitter jeg her igjen. Med pc, kaffekopp og total mørke og stillhet i leiligheten. Deilig. Mye alenetid er det ikke blitt i det siste altså. Med barna fire uker i strekk og K har det ikke vært mye tid for meg selv. Jeg velger jo ofte å treffe han fremfor å være alene. Og jeg som er så glad i alenetid. Jaja. Livet har vært mer fullt og mindre ensomt. Kan lett innrømme at jeg ofte har følt meg ensom når barna hadde dratt. Spesielt når jeg ikke har noen spesielle planer. Nå er det også en evighet siden jeg har møtt venninner. Og det går jo ikke. 

Jeg får en liten dose venninnetid på jobben hver dag hvor det er flere på min alder og det hjelper ganske godt. Kan vel egentlig si at jeg lever mer enn jeg sitter og tenker om dagen. Tiden går rasende fort og jeg koser meg stort sett. K har tilbrakt store deler av helgen med oss. Barna hans hilste på mine og hunden hans har vært på besøk. Utrolig hvordan mann og hund binder sammen familien vår. Vi har vært mye mer samlet og det har jeg ønsket meg lenge. Først gikk vi tur med hunden og alle fire barn. 

Det gikk utrolig bra. Hunden mente han måtte markere reviret sitt overalt haha. Så dro de tre i en bursdag mens vi passet på Dino. Senere kom K tilbake.  Men siden vi er trangbodde her sov han over i stuen. Neste dag spiste vi frokost sammen og dro til Vervenbukta på en lengre tur. Det var glattis og kaldt. Men herlig å få med seg dagslys og bevege seg, å være sammen som "familie". Barna og jeg har kost mye med hunden og ledd av morsomme ting han har gjort. 

På søndag kveld tok K initiativ til å spille Yatzi sammen og det satt jeg veldig stor pris på. Det ble litt smådrama med yngsten når han begynte å bli sliten. Men han var faktisk veldig flink til å forklare hvorfor han begynte å bli vanskelig. Stolt av gutten min. Alt i alt en fantastisk helg. Fikk så godt som ingen alenetid med K men sånn har det vært hele veien for oss. Vi har omvendt barnefri og barna har vært sammen med oss nesten alltid. Uvant dette men jeg er overrasket hvor godt det fungerer. Nå gjør vi et forsøk på å bytte helg så får vi se om vi ikke kan få være litt mer alene. Straks er det å suse av gårde til jobben. I ettermiddag har jeg et møte med et firma som ønsker råd fra en interiørarkitekt i tillegg til at kollegaene mine tegner utvidelsen av arealet deres. Spennende! Så lenge siden jeg har jobbet som interiørarkitekt og jeg må innrømme at jeg kjemper en liten kamp med meg selv hver dag nå. Redd for å feile. Men kan heller ikke la være. Så dere får ønske meg lykke til med det, please! Ønsker dere en fin tirsdag<3

#familie #alenemor #hund #barn

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Når fotball fører til mobbing

 • 23.01.2017 kl. 06:59

Mobbingen kan komme i mange former. Her tenker jeg på bevisst eller ubevisst utestengelse. Ting som kan være positive for de fleste kan være negative for den enkelte. Vi ønsker jo bare å være med i flokken. Vi trenger flokken vår for å overleve. Det er ihvertfall det våre gener forteller oss. Derfor kan det være ekstremt sårt å bli utestengt. Nå tenker jeg spesielt på min sønn. Han blir ikke engang bevisst utestengt. Men begivenhetene blir sånn at han er alene i nesten alle friminuttene. Alle gutter i klassen hans spiller fotball. Og vi har også prøvd det. Han likte ikke fotballen. 

Ved start av 3. klasse ble det bygd en splitter ny fotballbane. Og den er rett foran klasserommet hans. Der hvor guttene før måtte jobbe litt for å kunne spille fotball er det nå blitt en selvfølge at alle spiller fotball i hvert eneste friminutt. Og den som ikke liker eller kan fotball, ja den er ute. Dette er jo ikke vondt ment engang. Men det oppleves som grusomt for mitt barn. Han er ute. Han er ikke med. Selvfølgelig velger han det selv til en viss grad. Men. Jeg synes at skolen kunne vært litt flinkere her. De kunne for eksempel stengt fotballbanen på noen dager når den faktisk fører til utestengelse av en og samme gutten i hvert eneste friminutt. 

Two young boys outdoors with soccer ball smiling
Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

Skolen er så utrolig opptatt av at alle i klassen skal inviteres i bursdag og invitasjoner kan ikke deles ut på skolen ellers. Hvorfor er ikke skolen mer på her? Jeg kommer til å nevne dette på neste møte. Jeg bare må. Hvordan vet vi hvordan det føles for han? Å gå ut og ikke være med, fordi man ikke er bra nok, ikke er tøff nok. Så er det kun jentene igjen som han kan leke med og de lar han ikke alltid være med heller. Og han er følsom. Skal han derfor ta en pinne og gå løs på de som spiller fotball? Nei, selvfølgelig ikke. Men en må jo ikke lukke øynene for det som har ført dit. Igjen blir han uglesett, vi som foreldre blir uglesett når disse tingene egentlig er forståelig fra hans ståsted og er uheldig håndtert av skolen. 

Jeg vet ikke hva som er løsningen her men jeg er ikke bered til å akseptere denne situasjonen lenger. Jeg vil kjempe for min unge. Mobbing kan ødelegge liv. Min egen søster var mobbeoffer og ble til slutt narkoman. Det er jo ikke nødvendig! Jeg har fått nok av å se på denne situasjonen. Noe må skje! Jeg heier på de som er annerledes. På de som skaper liv og utvikling. På de som tørr å vise hvem de er. Dere er sterke og dere kommer til å seire til slutt. Blir litt trist altså. 

Pupils friends teasing a pupil alone
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Ønsker dere en fin mandag og en fin uke! Kanskje du kan gjøre en bitteliten ting som fører til inkludering? Som fører til forståelse av andre som er annerledes. Spre kjærlighet, åpenhet og forståelse. Vær raus<3

#mobbing #barn #skole #fotball #alenemor #familie 

 

FORDELER OG ULEMPER VED Å HANDLE MATEN PÅ NETTET

 • 22.01.2017 kl. 08:50

Dent C5
Licensed from: bigrock / yayimages.com


IKKE REKLAME

Etter at min kollega fortalte om Kolonial.no er jeg blitt fullstendig hekta. Tror siden november ifjor har jeg tatt ukeshandlingen der. Livskvaliteten har gått opp siden da. Selv om det er bittelitt dyrere enn Rema 1000. Og jeg må betale for leveringen men det igjen sparer jeg inn i bensin. Jeg har laget to handlelister, en til partalls uker og en til oddetalluker. Har begge barna i oddetalls uker og da spiser vi ofte det samme til middag. Så gjør jeg bare små justeringer og bestiller listen i lynfart.

Her kommer fordelene:

 • du sparer utrolig mye tid
 • du slipper å bære alt opp eller ned trapper, maten kommer rett innenfor døren
 • du kan handle mens du er i pysjen
 • du får god oversikt over handlelisten og den totale prisen, om prisen blir for høy kan du lett fjerne unødvendige ting
 • du blir ikke fristet av ting du ser

Og ulempene:

 • maten kommer først etter en dag og ikke med engang
 • du mister det sosiale ved handleturen
 • det er bittelitt dyrere men minimalt

Nylig var jeg i Ski på treningssenteret og måtte til Rema 1000 etterpå for å kjøpe et par ting jeg hadde glemt. Det var dårlig vær og kø inn til parkeringshuset. En svær lastebil sto i tillegg midt i og jeg måtte passe meg for å ikke kræsje inn i søylene.Har forresten fremdeles en skade på støtfangeren min fra nettopp dette parkeringshuset. En sint parkeringsvakt stirrer på meg og håper at jeg glemmer å trekke lapp. Dette skjedde engang for flere år siden og kostet meg 700 kr. Når jeg endelig er inne i butikken er den stappfull med mennesker, alle tenker bare på sitt og står midt i veien uten å merke det. 

Jeg har det alltid travelt og hater når folk står i veien;)

Female shopper queuing in line at cashier.
Licensed from: kasto / yayimages.com


Jeg tar mine tre ting og stiller meg i en kø som er uendelig lang. En eldre dame foran meg har egentlig bare kommet for å slå av en prat med hun i kassa og bruker en evighet. Jeg liker også kassadamen, hun er kjempehyggelig og blid. Hun yter alltid ekstra service og fortjener all verdens skryt. Har kjent henne i mange år. Det er det jeg synes er det eneste koselige med hele handleturen. Når jeg har betalt må jeg inne i det våte kalde og trange parkeringshuset full av tutende biler og stressede mennesker. Gud er jeg glad for at dette ikke er en del av livet mitt lenger. Min livskvalitet har gått opp et par hakk kun ved å bestille maten på nettet. 

Til vanlig har jeg kjørt hjem og måtte da bære fem tunge poser over den glatte og bratte trappen mens vinden nesten blåste meg over ende. Hvor mange ganger har ikke jeg forbannet og hatet livet mitt i dette øyeblikket. Hvor mange ganger har jeg ikke lengtet etter å ha en mann i dette øyeblikket. Når jeg da endelig var inne ble barna stort sett pottesure når jeg ba dem å hjelpe meg å pakke ut og rydde inn. Dette førte ofte til dårlig stemning og krangling. 

Så så mye betyr dette for meg. Sinnsykt mye! Nyt søndagen deres<3#netthandel #alenemor #familie #mat #kolonial.no 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Fra barn til voksen - det går ikke smertefritt

 • 21.01.2017 kl. 09:57

Tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan det er å oppdra tenåringer. 

Vi går fra å gjøre alt for disse ungene til at de bestemmer alt selv. Først organiserer og styrer vi hele livet deres og nå blir det massevis av protester. 

Tenåringene har jo ikke erfaring enda og de kjenner ikke alle sammenhengene. De tar heller ikke alltid andres følelser og liv med i betraktning men er ganske så selvsentrerte. Vi må allikevel gå veien med dem, kan ikke gi helt slipp. Det er det som ikke er så lett. 

Det jeg skriver gjelder tenåringer generelt og ikke bare mine barn. 

Min datter har alltid vært et veldig selvstendig og viljesterkt menneske. Derfor har jeg gitt henne en del valgmuligheter tidlig og latt henne bestemme små ting selv. Det har egentlig gått strålende bra. Hun har i dialog med meg fått lov til å bestemme flere og flere ting selv. Når hun for eksempel har kommunisert med med om faren sin så har jeg til slutt sagt at jeg trekker meg litt ut. At hun tar kampene sine selv istedenfor at jeg blir fanget i midten. Det har egentlig også gått ganske bra. 

schoolgirl with pink hair showing middle finger
Licensed from: dolgachov / yayimages.com


 

Men nå blir det flere og flere områder hvor jeg egentlig må trekke meg ut. Allikevel må jeg holde øye med og fortsette å lære henne hvordan man kan og ikke kan oppføre seg. Konsekvensene for våre handlinger. 

Vi må kommunisere med hverandre hele veien. Og noen ganger må vi voksne bestemme ting som ikke er populære. Men jeg kan ikke lenger fysisk tvinge henne til å gjøre noe hun ikke vil. Da må det kommuniseres. Snakkes rolig og forklares. Jeg vil jo at hun skal ha et fint liv nå og senere. 

Denne prosessen er alt annet enn smertefri. Jeg må følge med hele tiden. 

I tillegg er jeg alene og må bære konsekvensene helt selv. Jeg må stå i kampene selv. Må ta viktige avgjørelser helt selv. Muligens bør jeg involvere faren hennes mye mer og prate masse med han. Det er noe som ikke føles helt naturlig for meg. Men "It takes a village to raise a child" så det er fullstendig unaturlig å oppdra et barn helt alene. 

Jeg har jo ikke gjort dette her før. Noen ganger ringer jeg til min gode venninne i Tyskland som har en datter som allerede er 18. Hente meg råd der. 

Men barn er også utrolig forskjellige, mødrene er forskjellige og forholdet til hvert barn er ulikt. Man må bare gå sakte fremover og aldri slutte å snakke med hverandre. Jeg føler at jeg må vise at jeg bryr meg. For det gjør jeg jo. Det å bry seg kan noen ganger bli litt vanskelig å se når man drukner i et hverdagsmas med liten tid og mange beskjeder. 

Jeg lærer mens jeg går. Når jeg var tenåring snakket jeg IKKE med foreldrene mine. Og det kan faktisk bli litt farlig. Det er noe som jeg overhodet ikke ønsker for meg og mine barn. Jeg vil alltid være tilgjengelig for dem<3

Ønsker dere en vakker lørdag:) Legg gjerne igjen en kommentar!#tenåring #mor #datter #familie #barn #alenemor

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

DU KAN FÅ ALT DU VIL HA!

 • 20.01.2017 kl. 07:20Lenge har jeg vært tilhenger av "The law of attraction" med alle sine ulike teknikker og tilnærminger.

Når du vil noe, må du be om det! Først må du finne ut hva du vil. Så beskriver du det. 

Jeg bruker en teknikk som heter "Pray rain jounaling". Og den er skremmende virkningsfull. Har nok snakket om den før, den hjalp meg å få jobben min. Og kanskje også kjæresten min nå. 

Dette trenger du:

 • en tom liten notatbok i A6 format (Nille, Ark)
 • en penn som er god å skrive med
 • 5 minutter med tid hver dag
 • tro

Slik gjør du:

 • plukk det område i livet ditt som plager deg mest, eller et stort ønske du har
 • så later du som om du allerede har fått oppfylt ønske ditt
 • beskriv da livet ditt i detalj, spesielt hvordan du føler deg når du har fått dette

Jeg kan gi dere et eksempel. Om du for eksempel ønsker deg en ny jobb hvor du trives. Så skriver du ikke "Jeg skulle ønske jeg hadde en ny jobb."

Men du skriver "Jeg våkner og gleder meg til å dra til drømmejobben min. Når jeg møter mine kollegaer blir de glade å se meg. Sjefen og kollegaene har stor respekt for meg. Jeg begynner på oppgavene mine. De gjør jeg med glede siden jobben er skreddersydd for meg, mine verdier, talenter og behov. 

Hele arbeidsdagen min er bare herlig og jeg føler en stor lykke av å være på jobben og så videre."

Coffee cup, notebook and pen
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


Skjønner dere litt hva jeg mener? Lat som om du allerede har fått det. Skriv en side med dette i den lille boken, ikke bruk mer enn 5-10 minutter på det. 

Ikke skriv noe annet i denne boken. Når du har gjort dette hver dag og boken til slutt er full så skal ønske ditt gå i oppfylling. Når du har lyst kan du innimellom lese i boken. Det som skjer da er at du kommer til å føle deg glad. Underbevisstheten kommer til å jobbe for å få dette til. Universet kommer til å jobbe for å oppfylle ditt ønske. Og kanskje det var ikke jobben som var problemet, kanskje det var deg. I så fall vil du automatisk begynne å gjøre små forandringer slik at din nåværende jobb blir til drømmejobben din. 

Kanskje du kommer til å få en annen type stilling. 

Dette er det mest fantastiske verktøyet jeg noen gang har brukt. Det hjelper oss å bli klar over hva vi vil og tiltrekke oss det. Når du ikke vet hva du vil så er det jo umulig å få det eller å jobbe mot å få det.

Pray rain journaling går ut på at du later som om du allerede har fått det. Dette er noe alle kan få til og det er min absolutte yndlingsteknikk av alle "Law of attraction" teknikker. 

 

Voodoo Doll with Pins in its Heart
Licensed from: Creatista / yayimages.com


Jeg kan etterhvert fortelle dere om flere tekniker. Noen av dere har sikkert hørt om "Vision board" hvor du lager en kollasj av bilder med drømmelivet ditt og alle ting du ønsker deg. 

Noen mennesker har til og med klart å vinne i lotto ved å bruke law of attraction. Jeg tror på overflod. Det er mer enn nok for oss alle i utgangspunktet fordi det er det som er prinsippet. Ikke tenk at hvis du får noe så blir det tatt vekk fra noen andre. 

Og prøv å ønske deg positive ting. Ikke driv med noe "Voodoo". Det kommer til å slå tilbake på deg. 

Spread the love<3

#hemmeligheten #thesecret #lawofattraction #drøm #ønske #livsglede #psykiskhelse #lykke #jobb #drømmejobb #prayrainjournal

 

Nå ha en vidunderlig dag<3 Vi alle er skapere. Du kan skape drømmelivet ditt, litt etter litt. 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Tidsfengselet

 • 19.01.2017 kl. 07:03

Young woman behind the bars
Licensed from: AndreyKr / yayimages.com

Jeg vil legge meg sent og få alenetid, jeg vil stå opp tidlig, jeg vil jobbe, jeg vil blogge, jeg vil oppdra barna mine og tilbringe tid med dem, jeg vil trene, jeg vil ha kjæreste, jeg vil skrive bok, jeg vil jobbe som interiørarkitekt, jeg vil møte venner, reise, være sammen med kjæresten. Og mye mer. 

Men det blir litt mye for lille meg. Legger jeg meg sent så er jeg trøtt og sliten. Sover jeg lengre så får jeg ikke blogget. 

Sover jeg for lite en stund får jeg en forkjølelse. Så klarer jeg ikke å gi alt på jobben som jeg gjerne vil. 

Tar jeg på meg for mye så lider livskvaliteten og smilet mitt blir borte. Bitchen kommer frem. 

Jeg tror det jeg trenger er prioritering og selvdisiplin. 

clock
Licensed from: Kuzma / yayimages.com


Det føles som om når jeg velger det ene så må jeg velge bort noe annet. Jeg kan ikke gjøre alt nå hvor jeg er alene med barn og i jobb utenfor hjemme. 

Men jeg vil jo ikke velge! Jeg vil jo gjøre alt! Jeg elsker livet og jeg har så mange interesser. Jeg vil lære meg å spille gitar. Jeg vil synge i kor. Jeg vil ha hund. 

Men F. En kan jo ikke gjøre ALT. Jeg har ikke tiden eller energien til det. 

Noen av dere som kjenner seg igjen? Har dere noen tips? 

Igår glemte jeg å ta jerntablettene mine på dagen. Så ble jeg så trøtt kl 19:30 at jeg sovnet på sofaen. Det førte til at gutten ikke ble lagt kl 20. kl 20:30 ville storesøster gjerne lage seg pasta. Jeg sa ja men hun lagde da kun til seg selv. Egentlig stenger kjøkkenet mitt kl 20 hver dag. 

Så når hun var ferdig ville lillegutt selvfølgelig også ha pasta. Jeg måtte lage en ny kjele og det hele førte til at han la seg kl 21:30. 

Idag våkner vi begge kl 6:00, meg meg vondt i nakken og han som har sovet altfor lite. Søren. Det skal så utrolig lite til for å velte hele shipet. 

Jeg må ha stålkontroll hele tiden og det synes jeg virkelig er slitsomt. Jeg er ikke sånn, det er ikke slik min personlighet er. 

Nå hvor jeg har kjæreste blir disse tingene mer synlig. Jeg ser helt tydelig hva jeg gjør feil av og til. 

Og jeg vet at jeg må jobbe med dette. Slitsomt er det. Hvorfor kan ikke livet tilpasse seg meg? Hvorfor må jeg gjøre hele jobben? Haha. 

Jeg vet at det ikke funker sånn. Men nå er jeg furten. Furten på livet. 

Om jeg hadde vunnet i lotto nå og aldri mer måtte jobbe. Om jeg kunne gjøre alt jeg vil på dagtid. Hadde det vært bedre da? Eller hadde jeg bare funnet enda flere ting å gjøre og fortsatt ikke vært fornøyd?

 

Lottery
Licensed from: aaron_stein / yayimages.com

I really don` t know. 

Kan være at en aldri blir fornøyd. Kanskje jeg må bare akseptere at jeg ikke kan gjøre alt. At tiden min er begrenset. At energien min er begrenset. Velge de tingene som er viktigst for meg nå og nyte de til det fulle. 

Ja, jeg vet egentlig hva jeg må gjøre. Akseptere, prioritere og ha disiplin angående rutiner og klokkeslett. 

1000 ganger har jeg satt opp tidsskjema over hele dagen med alt jeg må gjøre når. Det er fint men det føles dessverre som et fengsel for meg. Et tidsfengsel. 

Et rutinefengsel. Jeg har et stort frihetsbehov og slike fengsler er ikke for meg. What to do? Jeg er som katten som biter seg i halen og bare går i sirkler. 

Uæææææ. 

Er sikker på at mange av dere kjenner seg igjen. Noen som har noen fantastiske tips?

Enn så lenge ønsker jeg dere en fantastisk torsdag. For meg blir det siste arbeidsdagen for denne uken. 

#tidsklemme #tidsfengsel #rutinefengsel #alenemor #psykiskhelse #barn #familie #helse

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Høysensitiv: når du lever mellom to verdener

 • 17.01.2017 kl. 07:37

psychic pressure
Licensed from: Hasenonkel / yayimages.com


Den ene er den synlige verden som alle kan se. Den andre er en verden kun få kan se. Det er en paralellverden.

Jeg vet ikke alltid når de andre får med seg den hemmelige verden. For meg er begge to like reelle.

Det hender at jeg observerer en utvikling, for eksempel i en negativ retning. Jeg bare føler det. Men jeg snakker ikke med noen om det.

De andre virker ikke til å få med seg den. Jeg ser hvordan båten sakte synker mens de andre fortsatt danser glad og avslappet på dekket.

Det er øyeblikket jeg sier noe.

Men hva er svaret?

-Nei, Nicole, alt i orden. Bare slapp av du. Du må ikke bekymre deg så mye.

Da begynner jeg å få panikk og samtidig tvile på meg selv.

Innbiller jeg meg det?

Det er ikke alltid at jeg er i en maktposition hvor jeg får tatt kontroll. Ledelsen kunne hatt godt av å høre på meg tidlig. Men folk liker noen ganger å se vekk.

Jeg føler nesten alltid når noe rart foregår. Jeg observerer små tegn som åpenbart er usynlige for andre.

Høysensitive er ofte usikre, beskjedene mennesker. Det er synd fordi vi sitter på en bombe.

Vi sitter på en større makt enn vi liker å tenke på. Men vi tviler på oss selv. Prøver å bortforklare.

Og så smeller det. Du har prøvd å si ifra men ingen ville høre.

Fishing boat sinking - 3D render
Licensed from: Elenarts / yayimages.com


 

Båten synker i stor fart. Og det som er så dårlig gjort er at du er en av de første som blir beskyldt og kastet ut.

Dette har jeg virkelig ikke lyst å oppleve igjen.

Men jeg må lære meg å ta meg seriøs selv før jeg forventer at andre gjør det. Hvor mange ganger har jeg ikke sagt "Jeg visste det! Jeg visste at dette kom til å skje!".

Nå har jeg heldigvis en sjef som tar meg mer seriøs. Jeg får mer respekt. Det setter jeg stor pris på. Og dette tjener bedriften.

Jeg kunne skrevet i evigheter om dette tema men nå må jeg leve det virkelige livet mitt. Gjør oss klar til å forlate huset og starte en ny dag.

Lettere å skrive mye i helgene.

Håper dere får en fin dag! Heia HØYSENSITIVE! Vi må tro på oss selv og våre evner!

#hsp #høysensitiv #alenemor

 

SLUTT Å KALLE EKSEN DIN GAL!

 • 14.01.2017 kl. 08:57

Creative team gossiping
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Igår så jeg på en serie som heter "The crazy ex girlfriend". Det fikk meg til å tenke på noe.

Mange menn forteller at eksen deres var gal. Hvorfor egentlig det?

Det å si at eksen var gal er en utrolig nedlatende sak. En som kverker samtalen. Det er utrolig barnslig og umodent.

Jeg bare lurer, hvis eksen din var gal, hvorfor var du sammen med henne da? Gjør det deg ikke minst like "gal"? Hvilken psykolog gir egentlig diagnosen "gal"?

Det er vel ingen.

Jeg har sikkert også blitt betegnet som den gale eksen en gang. Men jeg var ikke gal. Jeg oppførte meg kanskje sånn en liten stund. Det var fordi du hadde revet ut hjertet mitt og kastet det bort. Du hadde funnet deg en ny med en gang. Du hadde ødelagt livet vi hadde sammen.

Og har du egentlig tenkt over det, kanskje det var deg som gjorde henne gal? Kanskje hun følte seg ikke hørt og ikke sett av deg. Kanskje hun prøvde å nå gjennom til deg men du ville ikke høre og da trodde hun at hun måtte skrike. Kanskje du har ikke gitt henne det hun trengte og over mange år så ble hun til en skygge av seg selv?

Kanskje du har truet henne med ulike ting på en "usynlig" måte? Drevet med psykisk terror mot henne? Aldri sagt unnskyld?

Bare suggerert henne at hun er gal. Sagt det til henne gang på gang på gang. Til hun ikke klarte å skille sine egne tanker fra dine lenger og ble "gal"?

Kanskje du har baksnakket henne med andre? Puttet deg selv i en offer rolle?

Jeg kan virkelig ikke tro at det finnes så mange gale kvinner som dere skal ha det til. Og spesielt etter brudd så blir vi betegnet som det.

Jeg tror ikke vi er gale alle sammen. Vi er misforstått, utnyttet, manipulert, psykisk mishandlet, løyet til, bedratt, og mye mer.

businesswoman looking critical
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 

Neste gang en mann forteller meg at eksen hans er gal så kommer jeg til å si "Shut the f*ck up!".

Vi kvinner må holde sammen og ikke tillate at andre kvinner blir kalt slike ting. Vi kan stille spesifikke spørsmål når en mann påstår det.

-Hva gjorde du for å gjøre henne gal?

-Hva betyr gal? Er det en diagnose?

-Hvorfor var du sammen med en "gal"?

-Ga du henne det hun trengte? Var hun lykkelig med deg?

-Følte hun seg verdsatt, sett og hørt?

-Hva tror du du gjorde for å få frem det "gale" i henne? Kunne du ha gjort noe annerledes?

Faktum er at alle historier har to sider. Og vi får stort sett bare høre en av dem.

Og vi føler oss kanskje i en trygg position fordi vi akkurat i dette øyeblikket ikke er den gale eksen. Men en dag er det oss igjen som blir kalt det.

Det er hersketeknikker spør du meg. Vi må utfordre mennene her. Ikke akseptere dette.

SLUTT Å KALLE EKSEN DIN GAL!

 

#psykiskhelse #eks #kjærlighet #brudd #skilsmisse #samliv #alenemor

 

10 tips for å unngå å bli syk hele tiden

 • 13.01.2017 kl. 08:13

health
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Siden min kjære datter og jeg igjen er syke hjemme ville jeg gjerne samle litt tips for å unngå sykdom.

I går dro jeg fra jobb, yoga og kurs ble avlyst og fotballtrening ble avlyst for hennes del. I natt har hun hostet mye og ingen av oss har særlig stemme nå.

blonde in white sweater
Licensed from: yurok / yayimages.com

Begynner å bli svært lei av dette og her kommer tipsene:

 1. Et sunt og balansert kosthold med mye grønnsaker og frukt. Lite sukker.
 2. Å drikke minst to liter med vann per dag. Om vinteren må det gjerne også være mye te uten koffein. Det er mulig å ta små slurp gjennom hele dagen.
 3. Det å sove 7-8 timer per natt mens tenåringer og barn bør sove minst 10 timer. Når vi sover produserer kroppen vår Cytokiner som bekjemper sykdom. Når vi er syke eller stresset trenger kroppen mer av disse.
 4. God håndhygiene. Håndvask og/eller desinfisering gjennom hele dagen. Før og etter matlaging, toalettbesøk, leking med dyr og så videre. Desinfisering av telefoner, nettbrett, dørhåndtak og lignende.
 5. God tannpleie. Tennene gjenspeiler vår generelle helse.
 6. Stressreduksjon: trening er den beste formen for det etter min mening. Og det å ikke ta på seg for mye, å prøve å ikke være perfeksjonist og å ta imot hjelp uten dårlig samvittighet.
 7. Det å lære barna god håndhygiene og hygiene generelt. Barn bringer mye smitte inn i huset.
 8. Nesepleie: å bruke saltvannspray titt og ofte. For eksempel kan man skylle ut bakterier og virus med saltvannspray når man kommer hjem etter jobb, skole eller lignende. På min jobb er det dårlig inneklima og jeg vet at det er sånn på veldig mange arbeidsplasser. Min mamma har sendt meg en nesesalve fra Tyskland. Når nesen har små rifter og skorper innvendig kan virus og bakterier trenge rett inn.
 9. Det å holde kalde kroppsdeler varm, spesielt om vinteren. Jeg har vært mye plaget av blærekatarr og jeg merker at når jeg får kalde føtter eller blir kald på rumpa så skjer det lettere. Har kjøpt meg tynne ullsokker og en ulltruse som jeg bruker i perioder. Noen er veldig mye plaget med bihulebetennelse eller halsbetennelse. Om du er det prøv å holde disse delene varme. Et skjerf eller en bøff på natten for eksempel. Bakteriene klarer ikke å overleve når det er varmt.
 10. Akupunktur. Om du ikke blir kvitt en infeksjon kan jeg anbefale akupunktur. Fantastisk mot "kroniske" infeksjoner for eksempel bihulebetennelse eller blærekatarr.

Sleeping
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dette var mine tips blandet med internett`s tips;)

Nå gjelder det bare for meg å bruke tipsene selv. De fleste er jo kjedelige og velkjente men jeg tror at små forandringer kan hjelpe stort. For meg er det viktig å få nok søvn og å drikke nok vann. Å holde meg varm og å stresse ned. Kroppen bremser oss når vi begynner å få for stor fart. Trivsel er jo også viktig og ikke bare det å jakte på mål.

Nå sender jeg dere en kjempestor klem og en god bedring til alle som er syke. Er full av kjærlighet som jeg får av kjæresten min om dagen. I går sendte han en vakker rose på døren min med et god bedrings kort. Det varmer virkelig og jeg er ikke vant til å bli behandlet så bra. Så herlig det føles<3

Ha en fin fredag og hold dere friske!

 

#helse #familie #barn #jobb #samliv #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Drømmer

 • 11.01.2017 kl. 08:10

Beach Hut
Licensed from: Gualberto107 / yayimages.com

Nå har jeg nettopp våknet fra en stressende drøm. Aaaaa

Drømte at jeg var tilbake på høyskolen og vi hadde dratt på en tur til Bali eller noe lignende sted. Jeg skulle lage et fargekonsept for klær og interiør for en kunde. Med meg var det flere andre men de jobbet i grupper som jobbet med andre kunder og konsepter.

Av en eller annen grunn begynte jeg oppgaven senere samt at jeg ikke ville ha noen som helst hjelp. Jeg ville lage og bestemme konseptet selv.

Valgte noen farger som lillatoner, beige og litt orange av en eller annen grunn. Og hvit. Jeg bare gikk rundt og tenkte og tenkte mens de andre ble ferdig.

Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg måtte avbryte oppgaven. Herregud. Så utilfredsstillende.

Sikkert skal denne drømmen fortelle meg masse nå.

Couple relaxing on a deckchair
Licensed from: phovoir / yayimages.com

De andre tilbød meg hjelp mange ganger men jeg takket bare nei.

Nå følger sikkert denne flotte drømmen meg dagen lang.

Også husker jeg at det var rotete overalt og mange mennesker. Jeg fikk bare ikke ro til å samle tankene. Innmari frustrerende. Og jeg som hadde så lyst til denne oppgaven.

Jaja sånn kan det gå. Har en mistanke om hva dette kan ha sammenheng med i det virkelige livet.

En ting jeg MÅ ta tak i nå! Skal ta drømmen og la den gi meg et spark bak for å starte.

Nå må jeg ta fatt i det virkelige livet mitt og hive meg rundt. Slutt med drømming og sløving.

Ha en vidunderlig dag, dere<3

 

Fashion sketch
Licensed from: marimar8989 / yayimages.com

 

#drøm #alenemor #student #farger #interiør #mote #Bali #reise #fargekonsept #interiørarkitekt

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Oppdatering: fra altetende til veganer

 • 09.01.2017 kl. 07:16

Composite image of hands holding up vegan
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Tenkte det var på tide med en liten oppdatering på dette.

For noen måneder siden fikk jeg lyst å prøve å bli veganer. Helst ville jeg også få barna med på det.

Jeg lider også av Crohns og leter alltid etter et kosthold som forhindrer betennelse.

Det gikk et ramaskrik gjennom nettet hvor jeg fikk høre de verste beskyldningene. Og jeg som ville bidra til å redde kloden vår.

Hvordan har det gått?

Det første jeg gjorde var å snakke med barna om det. Gutten på åtte var ganske enig med meg og syntes det var fint. Jeg sa til han at jeg ikke kommer til å tvinge dem til det men at jeg ikke kommer til å lage kjøtt eller fisk til middag lenger og at vi skulle kutte ut egg og prøve alternativer til kumelk.

Tenåringsjenta var ikke like enig. Hun var rett og slett imot. Kanskje hun var også mer realistisk om hva det betyr.

Men som sagt har jeg ikke lyst å tvinge barna. De får uansett lov å spise hva de mener er rett når de er hos pappaene og på besøk hos andre og i bursdager.

Lillegutt og meg tåler ikke laktose mens jenta ikke tåler egg.

Lettuce vegetable
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

Den første uka var jeg veldig inspirert og til min glede oppdaget jeg at man kan kjøpe soyakjøttdeig og soyaburgere i matbutikken.

Det hjelper jo enormt når en har barn.

For å gjøre en lang historie kort, så har jeg ikke klart å bli veganer. Men jeg har klart å bli vegetarianer og det er jeg veldig stolt av. Og jeg har redusert dyreproduktene så mye som mulig.

Jeg har kuttet ut egg (bortsett fra i ferdige pannekaker) og har redusert mengden med melk.

Vi har fått et påleggsproblem. For meg er det ikke et stort problem men for barna. Jeg har redusert kjøttpålegg ned til å kun kjøpe en liten boks med leverpostei i uken. Lillegutt tåler jo ikke ost og da blir det veldig vanskelig.

En typisk frokost hos meg er rett og slett to brødskiver med avokado og nykvernet pepper. Jeg putter mye grønnsaker på brødskivene til barna som salat, paprika, agurk, tomat og avokado. Nøttepålegg er også en fin sak. Men det blir en del Sjokade som er vegan.

I jula opplevde jeg at vi var litt til bry med dette. Mammaen min hadde mange ting med kjøtt i og jeg orket ikke kampen. Så dessverre har jeg spist litt kjøtt i jul på besøk.

Ellers hadde jeg ikke fått noe særlig mat.

Jeg får forberede mine omgivelser litt bedre neste gang.

Men jeg sliter å kutte ut melk i kaffen. To kopper på morgenen med melk i, det bare digger jeg. Har prøvd havrefløte men det blir bare ikke det samme.

Jeg klenger til denne kaffen min.

Green tea
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

På jobben har jeg sluttet med melk i kaffen. Enten jeg drikker svart kaffe eller grønn te.

Ost er også vanskelig. Ost er jo så godt! Og den er på pizzaen! 

Har funnet en veganer nettbutikk hvor man kan bestille masse fint. Den heter Veganlife og du finner den HER.
Der skal vi prøve litt forskjellig. 
Og jeg har kuttet ut fiskeoljekapsler. En kan kjøpe vegetabilske som er vunnet ut av tang. Dessverre er de dobbelt så dyre.
Det kan vi spare inn på kjøttutgiftene.
Og jeg har begynt å kjøpe vitamin B12 tabletter. Tror jeg hadde mangel på det også før jeg sluttet med kjøtt. Merker at jeg har mer energi nå.
Så sånn har de gått. Vi har også nesten tømt fryseren for kjøtt og fisk. Det har vi spist opp. Jeg synes når dyr først har dødd for det så er det best å spise det opp istedenfor å kaste.
Min kropp har godt av dette. Den trives med å ikke spise kjøtt og mindre melkeprodukter. Føler at melk alltid gjør meg oppblåst, selv om den er laktosefri.
Har et stykke igjen og jeg vet ikke om jeg klarer å bli helt vegan. Men jeg prøver sakte men sikkert.
Noen flere som har lyst å slenge seg på?
Mine beveggrunner er miljøet, dyrene og helsen.
 

Landscape of Masoala National Park, Madagascar
Licensed from: artush / yayimages.com

En ting til som har skjedd. På jobben er vi to vegetarianere nå, av åtte. Og jeg ser på kollegaene mine at de har begynt å tenke litt. Flere har begynt å redusere kjøtt i hverdagen eller har i hvert fall sagt at de vurderer det. Ikke at dette har vært mitt mål men det er jo faktisk mulig å få med mange her. Og det er det som gir oss muligheten å redde kloden.
 Nå er min tid til å blogge brukt opp og jeg må kaste meg inn i enda en hektisk uke.
Ha en super mandag og legg gjerne igjen en kommentar om du har spørsmål.
 
#vegan #crohns #vegetarianer #alenemor #mat #helse #miljø #barn #familie #jul
 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 
 
 

MIN FØRSTE GANG PÅ TRENINGSSENTERET ETTER TO ÅR

 • 08.01.2017 kl. 09:31


The Headstand

Når har jeg våknet fornøyd og blid.
Bare litt støl.
Når jeg skulle dra på trening på fredag, til det nye treningssenteret, måtte jeg overtale meg selv veldig. det var en stressende morgen. Den eneste treningsbhen jeg fant var en som var kjempetrang og ga meg monopupp. Ikke en god start. Fotneglene var heller ikke blitt lakket. På yogaen er vi jo helst barbeint.
Parkerte da på taket til Ski storsenter 9:50 mens senteret først åpner kl 10. Selvfølgelig var gitteret fortsatt nede hos Avancia.
Ble litt småstressa og så at mange folk kom inn der fra et eller annet sted.
Så oppdaget jeg en sideinngang og følte meg lite dum.
Medlemskortet mitt var ikke kommet enda og humøret mitt var det tidspunktet på et lavpunkt.
En blid mann i femtiårene var ivrig til å vise meg hvor garderobene og salen var.

Og søren. Jeg hadde heller ikke noe lås til låseskapet. Flott. Da måtte jeg ta hele veska med inn i salen.
Den var iskald. Jaja. Tok meg et flisteppe, rullet ut matta og satt meg i skredderstilling.

Og da var instruktøren. En blid dame med tatoveringer.

 

 

"Playful yoga" skulle det være.

Så satt vi i gang. Nå vet jeg at jeg både mangler styrke, mot og fleksibilitet.

Gud det var slitsomt. Men godt samtidig. Har jeg nevnt at jeg elsker yoga?

Når vi skulle stå på hendene måtte jeg passe. Hadde ikke sjans. Men det fine med å ta saltimer er at man pusher seg selv mer enn man hadde gjort hjemme i stuen.

Og det som er deilig med yoga er jo at den ikke handler om prestasjoner men om å ha det bra i egen kropp. Ingen kjefter på en eller noe slikt.

Mye mer avslappet og lykkelig dro jeg derfra.

Et hjerte full a god samvittighet. Dette skal jeg kjøre på med så ofte jeg har mulighet. DIGG!

Har alltid elsket å trene. Selv om jeg ikke er e sportskanon akkurat;)

Så kjøpte jeg meg lås til låseskap på Clas Ohlson. Litt bedre forbered til neste gang.

Ønsker dere en flott søndag<3

Locked
Licensed from: charlotteLake / yayimages.com

#yoga #trening
 

 

Min venninne

 • 07.01.2017 kl. 07:55

Birthday Party
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Jeg møtte deg i stuen på min 20. bursdag. I Boston, USA hvor vi begge var Au pairs. Hvor min vertsmor hadde laget overraskelsesfest til meg.

Siden da hang vi mye sammen. Vi var partyjenter. Unge og ukymret.

Vi gjorde noen ting som var ganske farlig og på kanten. Når jeg tenker tilbake blir jeg nesten dårlig. Og redd for hva mine egne barn kan finne på når de blir litt eldere.

Nå vil jeg ikke være dårlig forbildet for noen av de unge menneskene som leser bloggen min.

Vi hadde det i hvert fall enormt gøy og opplevde mange eventyr sammen.

Så fikk du deg kjæreste og vennskapet ble litt mindre intenst.

Når vårt år var over dro vi begge tilbake til Tyskland. Vi bodde to timer fra hverandre og fortsatte å møtes.

I hvert fall en gang i året. Og vi hadde mange telefonsamtaler.

Woman smiling while telephoning
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Vi fulgte med på livene til hverandre.

Du fikk tidlig barn og mistet deler av din familie.

På denne tiden vet jeg ikke om jeg stilte opp godt nok for deg. Jeg levde et ubekymret studentliv uten barn.

Mens du møtte den harde realiteten med barn, jobb og tøffe personlige erfaringer.

Hadde ikke mye forståelse for hva du gikk igjennom. Følte meg hjelpesløs og visste ikke hvordan jeg skulle forholde meg. Fremdeles har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har stilt mer opp for deg i denne perioden.

Jeg har alltid sett veldig opp til deg. Og jeg tror at du også alltid har respektert meg veldig.

Vi er både forskjellige og like.

Jeg er så glad i deg. Du har vært vitne til alle mine tøffe erfaringer i livet også.

Hele veien har vi vært på tråden med hverandre. Vi har lyttet og gitt råd i timevis. Vi bryr oss veldig om hverandre.

Dette vennskapet er et som ikke må ha vann hver dag. Så fort vi møtes eller snakkes fortsetter vi der vi avsluttet sist.

Vi har tatt tog, bil og fly til hverandre.

Og jeg bare håper så mye at vi kan fortsette med dette.

Jeg er glad for at du har hatt mye tålmodighet med meg. En uendelig tålmodighet og tro på vennskapet. Dessverre setter økonomien en brems på hvor mye vi kan møtes eller reise bort sammen.

Din tilbakemelding er veldig viktig for meg. Vi passer på hverandre og løfter hverandre opp. Vi har vært hverandres støtte gjennom godt og vondt.

Vi dømmer ikke hverandre.

Dette er et vennskap som virkelig er en drøm. Om ikke du hadde gjort en innsats i starten for å pleie det hadde det kanskje aldri blitt sånn.

Du har lært meg hvordan å være venninne. Er så veldig glad i deg. Du vet hvem du er<3

Best friends - hugging women
Licensed from: phakimata / yayimages.com

 

#vennskap #alenemor #livet #aupair #USA #barn #familie #venninne

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Alene med barna 4 uker i strekk

 • 06.01.2017 kl. 08:00


 

Er helt utslitt om dagen. Får jo ikke alenetid eller tid til å bare være Nicole.

Det har jo gått forholdsvis bra denne gangen og på mandag skal guttungen til faren sin.

Men jeg merker at jeg ikke er helt meg selv. Er sur og grinete og nervene mine er tynnslitte.

Min sønn trenger mye mer hjelp enn et barn i hans alder vanligvis gjør. Og han spiser meg opp.

I `m so over it.

Det blir også mye mer oppvask og klesvask når begge er her. Jeg blir på en måte holdt opptatt og lenket til hjemme.

Nå bare lengter jeg etter å få barnefri. Jeg elsker bana mine, de er det beste som finnes men jeg ønsker å kunne lande litt. Nullstille meg.

Som høysensitiv trenger jeg mye tid for meg selv for å forarbeide inntrykk. Det får jeg ikke gjort når det kommer nye inntrykk og henvendelser konstant.

Resultatet er at jeg bare fungerer. Som en robot. Kjærligheten til livet og livsgleden blir bare borte. Overstimulert.

Mischievous Little Girls
Licensed from: Creatista / yayimages.com

 

Jeg vet ikke selv hvem jeg egentlig er lenger. Blir bare en sur og grinete person. Og når jeg da i tillegg blir kalt "gretten" da blir det ikke akkurat bedre.

Men jeg vet at en eneste barnefri helg hadde fikset det.

Den må jeg vente enda en hel uke til.

Tror det blir bare sånn fordi jeg har ansvaret for dem alene og absolutt alle henvendelser går til en person istedenfor to.

Når denne personen i tillegg oppfatter sanseinntrykk og følelser ti ganger sterkere enn et vanlig robust menneske, ja da får du en "salat";)

Vil jo ikke være sånn men det er fakta. Får ikke gjort noen ting med det.

Må bare holde ut.

Nå skal jeg straks på yoga. For første gang på to år skal jeg ta en yogatime!

Håper det hjelper litt på humøret det også:)

Fit woman meditating on bamboo mat
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

#yoga #trening #hsp #høysensitiv #alenemor #helse #barn #familie

 

 

Når jeg var ung

 • 05.01.2017 kl. 06:53

Surprised woman
Licensed from: Iko / yayimages.com

Når jeg var ung

Var alle muligheter åpne, alle stier ukjent, ugått.
Jeg visste ikke hva som var rundt neste hjørnet og var mye overrasket. 
Mer og mer har jeg begynt å se mønster og gjentagende hendelser. 
Observert andre. Reflektert. 
Tenkt meg i hjel. 
Etter tiden har jeg også sett min rolle og at jeg styrer alt. Kvalmende.
Jeg har gitt meg selv skylden for mye som har hendt. 
Og blitt redd for å gå fremover. Tråkke feil. Legge enda en feil oppå haugen med mine feil. 
 

Young scared woman covering the mouth
Licensed from: BDS / yayimages.com

Det er litt der jeg står nå. På kanten til å bare drite i, gi f. 
Leve det som er igjen. 
Uten den slitsomme reflekteringen. 
 
Men om jeg kan gi ett råd så er det å bli kjent med magefølelsen og lære seg å lytte til den. 
Selv om hodet prøver å overstyre den. Kroppen vår gir signaler når vi tar en feil avgjørelse. Og en riktig en. 
Så skal det være fremtiden min?
Lytte til magefølelsen, gi f og leve livet uansett om man kanskje blir brent?
Gi f i andres meninger og kommentarer?
 
Jeg har vært veldig streng mot meg selv. Tøff.
Det er ikke rett.
For dette er mitt liv.
Jeg lever det ikke bare for å prestere.
Når jeg sammenligner meg med andre på min alder føler jeg at jeg alltid taper.
Men gjør jeg egentlig det?
Hvem er det som egentlig har alt?
Som har levd et spennende liv som meg og i tillegg har kommet ut på toppen?
Veldig få.
 

Young sexy woman backpacker waiting for train on platform on railway station
Licensed from: Johnqsbf / yayimages.com

Derimot kan jeg se at noen ikke har klart seg.
Noen misunner meg mine barn. Min utdanning. Mine krøller.
Det er ikke bra å sammenligne seg, men vi gjør det for det. Hele tiden.
Jeg vil ikke kaste bort noe mer tid på feil innstilling.
Mye av mitt liv har jeg prøvd å gjøre foreldrene mine fornøyd og stolt.
 
Heldigvis har jeg også hatt litt sunn egoisme og eventyrlyst.
Og da ble ikke foreldrene mine så veldig fornøyd. Men jeg ble det.
 
Er jeg ved et veiskille?
 
Hvordan lever du ditt liv?
 
#livet #helse #alenemor #psykiskhelse #barn #familie
 
 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 
 

1001 brev

 • 04.01.2017 kl. 07:01

Closeup of a pile of mail on doormat
Licensed from: moodboard / yayimages.com


Når jeg kom på jobb i går etter jeg både var syk og hadde juleferie ventet det et veldig fullt skrivebord på meg.

Hele disken var dekket i brev, blader, pakker, julekort og bunker med papir lå ved siden av tastaturet. Og det var ikke alt. En haug med eposter var det også.

Da hjalp det jo stort at jeg bare hadde sovet i fem timer og var kjempesliten;)

Men på en måte liker jeg også når det er sånn. Da ser jeg virkelig forskjell etter jeg er ferdig.

Så jeg måtte jo bare gi gass og kaste meg over det.

Det var godt å være tilbake på jobb. Koser meg med kaffekoppen ved siden av meg. Så jeg jobbet bare og bordet tømte seg. Herlig.

Rundt klokka 15 var luften ute.

Så kom jeg hjem hvor mine to allerede hadde inntruffet. Ryddet litt og lagde middag, gjorde lesker med minsten og pratet med storesøster.

Hun dro på fotballtrening og jeg ringte til kjæresten. Så går nå dagan.

Det er bare så deilig å ha hverdager igjen. Det føles så trygt og godt. Vi har jo egentlig så et fint liv her.

Pusler litt om dagen med en ny løsning for soverommet vårt. Som interiørarkitekt bør jeg jo få det til. Men lider noen ganger av "stueblindthet" når det gjelder mitt eget hjem.

Ønsker å lage en løsning som funker i flere sammenhenger. Guttungen må få gulvplass eller en løsning med sofa og bord.

Han er så glad i å bygge ting, leke med Lego og så videre.

Han skal kunne ha besøk av venner og kose seg der. Jeg MÅ bare få det til!

 

child plays with construction blocks on floor
Licensed from: ronstik / yayimages.com

Nå får vi ikke større bolig med det første og da må vi gjøre det beste ut av den vi har.

Nå må jeg ta meg en dusj, spise frokost og vekke barna. En ny dag og jeg er helt uthvilt. Hurra!

Nyt dagen dere! I dag skal det skje noe (for meg) spennende. Hva det er kan jeg fortelle i morgen.

#onsdag #jobb #alenemor #brev #hverdag #barn #familie

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Har meldt meg på treningssenter

 • 03.01.2017 kl. 07:37

Jippie!

Er så superglad, fornøyd og optimistisk om dagen. Hadde en veldig fin dag i går.

Gleder meg så mye å trene der fremover.

Og hadde besøk av kjæresten i går. Vi sitter og stirrer i øynene på hverandre i evigheter, ler og skravler.

Men nå er det liten tid til blogging. Vi får snakkes mer i morgen.

#trening #yoga #alenemor #kjæreste

Nok er nok!

 • 02.01.2017 kl. 10:03

Young casual woman is having a backpain.
Licensed from: BDS / yayimages.com

En ny dag. Sola skinner og jeg bør egentlig være blid og glad. Men den dumme ryggen min. De siste årene har jeg hatt problemer med nakke og rygg, noe som jeg aldri hadde før.

Nå kjennes det ut som om noen har slått meg utrolig hardt i ryggen. Det er kun muskulært. Men det gjør det vanskelig å puste inn.

Men nå er det nok! Jeg må komme meg på trening igjen. Vil ikke ha alle disse problemene med nakke og rygg.

Når jeg mistet jobben i 2014 måtte jeg kutte ut treningssenteret. Men nå føler jeg at jeg ikke har råd til å kutte det ut lenger.

Kiropraktor og massasje er dyrt det også.

Håper at ikke den nye sengen har bidratt til problemene. Tror nemlig at madrassen er litt for hard for meg. Det er noe uheldig siden jeg sover på siden.

Hoftene og skuldrene har da ingen plass å gå og jeg ligger litt rar.

Åh fy fader så vondt det gjør.

Fitness class doing yoga exercises
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Nå er det nok! Jeg kan ikke leve uten trening. Håper smertestillende virker snart.

Noen som har noen tips mot muskelspenninger i ryggen? Hvordan løse de opp når man ikke akkurat kan gi seg selv massasje?!

Jamreinnlegg men jeg er bare ærlig. Kan uansett ikke tenke på noe annet akkurat nå.

Nå prøvde jeg nettopp et triks som jeg har lært av en som har eget treningssenter. Har rullet ut yogamatta og funnet frem en liten tennisball.

Lagt den under ryggen og trillet litt frem og tilbake på den. Ligner massasje og løsner litt i spenningene. Et snev av bedring.

Ok nå må jeg komme i gang. Spise frokost, dusje og dra til Ski med lillegutt. Han har penger og gavekort å bruke opp og jeg kan melde meg på treningssenteret i samme slengen.

Ha en fin dag, I gotta dash;)

tennis-ball
Licensed from: SNR / yayimages.com


 

#helse #ryggen #trening #yoga #treningssenter #alenemor #barn #familie

 

Alle delinger blir satt pris på.

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

 

 

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no