VI LEVER LIVET

 • 25.06.2017 kl. 08:22

Happy friends doing water gun battle
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Nå har vi vært så heldig med været i går og i dag! Helt fantastisk. Guttungen og jeg har gått tur til senteret i stedet for å kjøre. Det ble en is på veien mens hans sparket og jeg gikk. Helt herlig. Det eneste dumme var at jeg hadde både vondt i magen og i knærne. Skulle gjerne lagt meg på sofaen en liten stund men det er jo umulig når man er på vei. Måtte holde ut og også bære en handlepose. Til slutt måtte jeg i tillegg trille sparkesykkelen. Telefonen plingte uten pause, guttungen spurte om han kunne få besøk av flere venner. En venninne ville gå på senteret med meg, en annen ville komme på besøk. Helt ærlig følte jeg for null og nada men ting bare skjedde.

Når vi endelig var hjemme fikk jeg en melding om at H var på vei til meg med kaffe latte. Vi satt på terrassen og skravlet og koste oss. Lenge siden jeg hadde sett henne. Så fort hun hadde dratt fikk guttungen besøk av en kompis. Etter litt småkrangling på trampolina spiste vi taco med en ny type soyakjøtt. Veldig godt, selv om guttene var enig i at det IKKE smakte kylling. Etter middagen ble det en høylytt og intens vannkrig mellom naboguttene, guttungen og kompisen. Jeg ble både flau og glad over all skrikingen og brølingen haha. Det er noe helt annet å oppdra en gutt mot en jente! Det må ha vært veldig gøy for dem. Etter hvert forsvant sola og jeg fikk to klissvåte gutter og en full vannballong i hus. Herlig med sommer altså:)

Happy women friends smiling at camera with cups of coffee
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Kvelden bare forsvant for oss. Skjønner ikke hvor den ble av men det var midnatt når jeg endelig falt i seng. En herlig dag!

På fredag var jeg først på yogaen og så på shopping! Jeg er jo aldri på shopping jeg. Det ble noen puter, nye såpedispensere og noen praktiske ting. Skal nemlig til uka lage et innlegg om kjøkkenet vårt. Så mye på tilbud, helt herlig. Men pengene går. Stolputene er hvite og fine men jeg fikk vite at de ikke kan vaskes. Hurra. NOT! Skal impregnere dem i hvert fall men jeg ser allerede tomatsaus, kakao og diverse på dem. Må antagelig trekke dem i plast som mammaen til Raymond fra ""Alle elsker Raymond". Det er så latterlig;)

I dag har vi ingen konkrete planer enda men sola skinner og stranden er ikke langt unna. Ville egentlig også male en krakk men vet ikke om jeg har tid og lyst. Det kommer en matlevering mellom 16 og 18. Kanskje jeg bør malt krakken når jeg sitter ute? Men må si at DIY prosjekter ikke frister mye når jeg har barna. Blir hele tiden avbrutt jo. Da har jeg ikke helt roen.

Ønsker deg ihvertfall en nydelig dag! Noen planer?

#blogg #sommer #vannkrig #barn #alenemor #sol #ferie

Uken som gikk #24

 • 19.06.2017 kl. 10:50

Ukens film/serie: Orange is the new black seong 5! Klarer jo ikke å skru av, det er sååååå spennende! En knall sesong:) RIOT!!!!


 

Ukens høydepunkt: Den barnefri helgen. Har tatt striper i håret og bestemt meg for å starte en helt ny blogg som blir en ren interiørblogg.


 

Ukens nedtur: Smertene i leddene mine. Spesielt knærne. Må få meg en legetime om det ikke gir seg av seg selv. Kanskje kutte ut sukker og melkeprodukter.

Ukens gullkorn/quote: "Simplicity is the ultimate sophistication" Leonardo Da Vinci.


 

Ukens cravings: Is!!!!! Det er sommer og da må det spises is da!

Ukens flause:  Jeg ble "sett" når jeg puttet noe gammel skrot i en kontainer som ikke var min.

Ukens innkjøp: Niks og nada;)

Ukens hverdagslykke: At jobben kjøpte en ny gullfarget Iphone 7 til meg. Elsker den!


 

Ukens mest leste innlegg: Et innlegg som handler om selvmord og Michelle Carter, les HER

Ukens interiørdilla: Gull detaljer i interiøret. Det blir med engang så glamourøst:) 

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet, drikker kaffe og spiser brødskiver. Snart skal jeg på badet og på jobb. Det kommer til å bli varmt igjen: what to wear? Tror jeg har lyst å kle meg veldig mye i svart fremover, liker det;)

Howdy nå og ha en flott dag, selv om det er mandag;)

#blogg #ukensomgikk #mandag #interiør

Uken som gikk #23

 • 13.06.2017 kl. 18:40

Ukens film/serie: Friends igjen haha;) Er storfan! De får meg alltid i godt humør. Friends er bare så koselig og får meg til å føle meg trygg;) Men det ble ikke mye tv denne uken.

Ukens høydepunkt: Sommerfesten med jobben! Har kost meg masse:)

Ukens nedtur: Alt regnværet

Storm in ocean
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Ukens gullkorn/quote: "Om jeg ikke får jobb i Nasa, kan jeg jo kanskje bli svømmelærer!"

Ukens cravings/matopplevelse: Det var osterisottoen jeg spiste på Festningen.

Risotto with saffron
Licensed from: genious2000de / yayimages.com

Ukens innkjøp: Siste gardinen i stuen, utsolgt overalt. En mørk stue og god nattesøvn nå: endelig!

Ukens hverdagslykke: Det å lete etter en ny bil har vært veldig gøy!

Ukens mest leste innlegg: "Hva er vitsen med å være vegetarianer?"

Ukens interiørdilla: Serviser! Prøver å finne en servise å samle på. Har tidligere samlet litt på Grand Cru men skulle se om jeg skal samle på noe annet nå. Har sett på massevis og dessverre ikke kommet noe nærmere en avgjørelse. Jeg liker enkle hvite serviser som får maten til å stråle. Fordelen med Grand Cru er at den består av veldig mange deler. Det er generelt bare for mye utvalg på fine serviser. Blir sprø av det!


 

Eller Hammershøi fra Kähler:Klarer bare ikke å bestemme meg... Hva om en serie går ut mens jeg samler? Hva tenker dere? Har dere noen tips eller forslag?

Akkurat nå: Er jeg helt alene i leiligheten. Det er første gangen på over en uke! Nyyyyter;)

Ha en fin kveld dere<3

#servise #regn #blogg

 

EN NY BIL!

 • 10.06.2017 kl. 09:34Dette er min absolutte drømmebil og har vært det lenge. Men på dette tidspunktet hadde det vært helt feil å skaffe seg en slik bil. Men om noen år?! Så jeg må bytte ut bilen min. Den røde golfen jeg kjøpte kontant når jeg nettopp hadde mistet jobben har gjort sin jobb. I tre år. Den har vært billig å fikse men ikke fin å se på. Den bråker som et uvær og har rust. I år må den gjennom EU kontrollen igjen og jeg kommer til å selge den før det. At jeg må ha bil er også fakt. Å bo her ute alene med to aktive barn og en jobb som er klønete å komme til uten bil kommer ikke på tale! Har vært uten bil i noen uker her og der og det var mildt sagt et h***e.

Så ny bil skal det bli nå veldig snart. Ny brukt bil da. Og her har jeg satt opp en liste med krav og ønsker. Den må være:

1) driftssikker

2) ikke så dyr å reparere

3) ha noe bagasjerom sånn at jeg kan transportere en sykkel eller møbler

4) litt fin å se på

5) svart, grå eller sølvfarget

6) manuelt gear

7) bensiner (skulle gjerne hatt elbil eller hybrid men det blir for dyrt nå)

8) gjerne firehjulstrekker

Hadde egentlig tenkt på en golf igjen. Den er ganske driftssikker og rimelig å reparere. Lett å parkere. Men er egentlig for liten for oss nå.Ellers så synes jeg jo at disse her er veldig fine. Men i den prisklassen og alderen jeg må kjøpe den er den lite driftssikker og dyr å reparere: 

Så har lest litt tester på bruktbiler og der leder en del japanske biler. De er ikke like fine men hvem har lyst å kjøpe seg galskap? Men ja, jeg er opptatt av utseende. Det er litt overfladisk men jeg vil gjerne ha det mest mulig vakkert rundt meg. Sånn er det bare:) Så valget kan da falle på en Honda HRV eller CRV, en Suzuki Jimny eller Grand Vitara, Nissan x-trail og så videre. Helst sort men sølv eller grå går også.Dere lurer kanskje på hvorfor jeg ikke går for Sedan eller stasjonsvogn? Må bare si at jeg ikke synes de er fine. Altfor usexy og familie aktig. Sedan føles grandpa aktig haha. Nå blir kanskje noen fornærmet her men jeg må jo ha lov å foretrekke det ene fremfor det andre;) I tillegg har jeg lyst å sitte litt høyt. Spesielt etter jeg ble påkjørt av lastebilen i mars har jeg et stort behov å sitte høyere.

Så her kommer noen flere bilder. Dere må gjerne fortelle om deres erfaringer og meninger:)

Er det flere som går med biltanker og bilplaner fortiden? Jeg ville tro det siden mange får feriepengene snart?!

Ha en fortreffelig dag! Klemmer fra meg:)

#alenemor #bil

 

Stikker innom

 • 08.06.2017 kl. 10:36


 

Hei dere!

Det er så hektisk og travelt om dagen at jeg overhodet ikke får blogget. Men har ikke glemt dere. Tenkte jeg bare skulle si hei:) Det er kodeklubb, bursdager, sommerfest med jobben, fotballkamper, konfirmasjonsplanlegging, bilsøking, støvsuging, ikke soving på natten, møter, yoga og mye mer på programmet om dagen. Blir dere utslitt av denne setningen? Jeg også. Guttungen sover ikke stort om dagen og det gjør ikke jeg heller. Må vente på feriepenger for å kjøpe den siste gardinen, slik at det blir ordentlig mørkt der jeg sover. Jeg er rett og slett et vrak om dagen. Og hver dag lurer jeg på om jeg kommer til å få hjerteinfarkt. For å være litt dramatisk. Humøret er ganske godt men er bare så sliten.

Det gjelder å justere på kravene jeg stiller til meg selv. Kanskje droppe det ene eller andre. Guri så stille og avslappende det kommer til å bli når barna er voksne. Akkurat nå virker det milevis unna. Om dere har litt energi og krefter til overs så gjerne send dem min vei. Aner ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dagen og de neste dagene. Men det går vel. Det bare må.

Ha en fin torsdag dere<3

Uken som gikk #22

 • 05.06.2017 kl. 09:34

Ukens film/serie: Har sett på en serie som heter "Crashing" og en film som heter "5 to 7". Ikke superimponert med noen av dem."5 to 7" handler om en affair mellom en ung forfatter og en diplomatkone. I det siste året har jeg virkelig sett mye på filmer og serier som handler om "writers" og deres liv. Stort sett har de ikke noe å skrive om så lenge livet er lunkent. Men så snart de begynner en affair så løsner det og de blir så inspirert. Synes bare det er litt spennende hvordan forfattere lever. Noe som er rart er at det nesten alltid er menn som skriver bøkene.

Ukens høydepunkt: At jeg fikk jobbet med noe mer gøy og relevant på jobben. Har kost meg. Dette vil jeg gjøre mer av.

Ukens nedtur: Jeg vil si at alt regnvær har vært nedturen denne uken. Skikkelig "downer". Ja, og terroren i London:-/

Ukens gullkorn/quote: Fra filmen 5 to 7 "Just because something doesn`t last forever, doesn`t mean its value is deminished." Denne må ha vært skrevet for meg<3

Ukens cravings: Gresk mat! Lagde meg en utrolig deilig middag i går. Oppskriften kommer!


 

Ukens flause: At jeg mistet en dyr vase i gulvet. Trodde hjertet mitt skulle stoppe! Men utrolig nok, fikk den INGEN skade.

Ukens innkjøp: En luftmadrass som blåser seg selv opp. Trengtes til cup helgen!

Ukens hverdagslykke:  At vaskehjelpen kom og gjorde det skikkelig rent her, så deilig!

Ukens trening: I går var jeg på ellipsemaskinen en stund. Med musikk i øret. Det var ganske deilig men etterpå var beina mine helt numne, må da passe på at jg ikke faller ned trappen haha. Har startet forsiktig fordi jeg har hatt mye vondt i knærne i det siste. Men tror det er mer bra enn dårlig for knærne mine. Så dette skal det bli mer av. Det som er så fint med å trene med maskiner er jo at man er uavhengig av tider. Og i går hadde jeg så utrolig dårlig humør pga været. Treningen hjalp å snu alt og ga meg en energiboost. Love it!

Ukens mest leste innlegg: "A clean home is a happy home<3" sponset innlegg.

Ukens interiørdilla: Spa- og strandinspirerte bad

Akkurat nå: Sitter jeg, fortsatt i nattkjole, og drikker morgenkaffen min. Det er strålende blå himmel i dag, endelig! Hurra! Skal snart vaske håret og så får jeg besøk av en venninne etterpå:) Nå må jeg svinge meg, ha en superfin dag dere! Fortsatt fri:)

#greskmat #bad #film #trening

På shopping er jeg

 • 03.06.2017 kl. 10:04

På skolen er jeg en mamma til to barn. Jeg både mingler og holder meg for meg selv. Jeg er stort sett stresset og venter på å bli ferdig. Stolene til barna er ikke VELDIG gode å sitte på som voksen!


 

På meldinger er jeg hele tiden. Men siden jeg må bytte mellom norsk, tysk og emojier bruker jeg ofte heller kun slike ;) for å slippe å havne på det tyske tastaturet stadig vekk. Meldinger er min absolutt foretrukket form for kommunikasjon og organisering av livet mitt/vårt.

  

I Norge er jeg hun tyske med den skarrende "r`en". Hun som er ganske integrert men allikevel tviholder på en del ting. Morsomt fordi jeg har egentlig fransk pass men vokst opp i Tyskland.

På eksamen er jeg som regel rolig og veldig konsentrert. Eller veldig nervøs når det skal være muntlig. Stagefright.

På fest er jeg sjeldent lenger. Men jeg har vært på mange fester. Det kommer veldig an på dagsformen men jeg kan ta den helt ut. Drikke og danse. Er formen dårligere så går jeg hjem tidligere.

 

close-up of hands with glasses
Licensed from: adam121 / yayimages.com

På shopping er jeg så lite som mulig. Jeg HATER shopping sentere og folkemengder. Har som regel en klar plan for hva jeg skal ha og prøver å få kjøpt dette så fort som mulig. Hadde aldri falt meg inn å gjøre shopping til en hobby og tilbringe en hel dag med det. Bestiller veldig mye på nettet hvor jeg kan sitte i fred og ro uten skrikende barn og lange køer.

I Tyskland er jeg en utvanderer. En modig og tøff eventyrer. Hører ikke ordentlig til der lenger men er alltid velkommen.

Portrait of a hipster woman holding suitcase
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Liker å lese sånne innlegg, derfor tenkte jeg å lage noen slike. Kan dere bli litt bedre kjent med meg?! Nå sender jeg en stor klem til dere fine<3 Nyt dagen!

#ommeg #Tyskland #reise #mamma

A clean home is a happy home<3

 • 01.06.2017 kl. 21:00

*annonse

Som travel alenemor i jobb må jeg si at det er vanskelig å finne nok tid til den evige vaskingen. Imellom møter, trening, jobb og kjøring for barna blir det ofte ikke nok tid og energi igjen. Men så ble jeg kontaktet av Freska som er en rengjøringstjeneste for oss med en travel hverdag. Mellom jobb, handling, lekser og middagslaging skal vi i tillegg ha et skinnende rent hus. Hvordan i all verden skal det gå?

Nå har Freska vasket hos meg i flere måneder og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg bestiller vasking på nettsiden og får alltid den samme personen. Hun har vært både punktlig, høflig og tillitsvekkende. Det blir tatt hensyn til allergi og derfor ikke brukt vaskemidler med sterk lukt. Men dette kan også tilpasses etter ønske. Om du for eksempel ikke er allergisk og ønsker litt nyvasket lukt. Det er lett å komme i kontakt for å legge inn ønsker og behov.

Livet mitt har seriøst blitt lettere siden det blir vasket hjemme hos oss. Da kan jeg konsentrere meg om andre ting. For eksempel blogging eller oppussing. Eller å få mer tid til barna når de faktisk vil snakke med meg. Det å ha en fast vaskehjelp en er fornøyd med er som å sveve på en sky. Men OBS! Du kan bli avhengig;)

 

bare se hvordan badematta speiler seg i dusjdøren!


badet mitt vasket av Freska

Prøv selv FRESKA

Nå har jeg fått lov å gi dere en rabatt på 200 kroner: bruk rabattkoden FYUQXB når du bestiller for å forsikre deg at du får rabatten!

Ønsker dere en ren uke:)

#spons #Freska #vaskehjelp #alenemor #tidsklemme


 

Uken som gikk #21

 • 30.05.2017 kl. 16:00

Ukens film/serie: Har ikke hatt tid til noe tv titting;) Det er bare et godt tegn i dette herlige været!

Ukens høydepunkt: Å få klipt meg akkurat slik jeg ville. Så deilig med en ordentlig sveis og friske tupper!

Ukens nedtur: En nesten våkenatt og litt drama. En innetemperatur på nærmere 30 grader. Men med sommer kommer det også noen få ulemper.

Ukens gullkorn/quote: Blåmerker og skorper på kneet er et vårtegn, mamma!

Ukens cravings: Mango sorbet! Sammen med barna spiste vi en hel beger<3 Den er uten melk og vegan.

Ukens innkjøp: Sandaler til guttungen og ny søppelkasse på badet.

Ukens hverdagslykke: Uken var helt fantastisk! Fint vær, snille barn og fire dager med fri:) De fleste middagene ble inntatt på terrassen. Husker spesielt godt den allerførste. Det er så fint å se når alle koser seg.


Grønn smoothie med spinat, banan og kirsebær

Ukens mest leste innlegg: "Jeg ble så sint på deg"

Ukens interiørdilla: Svart hvit bilder av Audrey Hepburn på veggen! Ble totalt hekta;) 

 

 

12 ting jeg vil gjøre i juni

 • 27.05.2017 kl. 10:30


 

1. Plante blomster i pottene på terrassen: wohoo! Elsker blomster!

 

2. Trene 3x i uka: vil gjerne komme lite grann i bikiniform. Kan jo ikke la være å dra på stranda! Uansett er jeg klar for å sette meg selv først i dette kommende (skole-) året. Både kropp og sjel.

 

man and woman with elliptical cross trainer at gym
Licensed from: lunamarina / yayimages.com

 

3. Få litt farge: Så klart;)

 

4. Sommerfest med jobben: Denne gleder jeg meg veldig til. Blir i Oslo. Jeg kommer tilbake til den:) Noen som ser hvor dette er?

  

5. Skoleavslutning på stranden: Denne gleder jeg meg også til, håper på fint vær da.

 

 

 

 

6. Få ut bildene til den nye nettsiden på jobben: Ja, vi får en ny nettside og jeg jobber litt med den. Jeg må velge og samle opp en haug med fine bilder. Og sende dem til firmaet som har laget siden.

 

7. Følge guttungen på kodeklubben: Det gleder jeg meg også til, mest på hans vegne. Er superspent!

 

8. Gå på sommerfest på barneskolen: Alltid koselig og gøy. Se disse små synge og komme i feriestemning. Enda et år har gått! De vokser opp i en rasende fart.

 

9. Fokus på kjøkkenet: Hver måned skal jeg ha fokus på et rom her i leiligheten. Dette rommet skal gjøres rent ekstra godt. Små ting som må fikses blir fikset og på slutten tar jeg noen bilder. I mai har mitt fokus vært badet. Bilder kommer snart!

 

Og fortsette fra mai:

10. Sjekke mer rundt ny bil: Hva er mulig?

 

11. Ikke date: Har ikke datet i hele mai og det har vært så avslappende:) Har nok annet å styre med...

 

12. Eventuelt male det store soverommet ferdig (alt koster penger, også maling)

 

Når jeg ser på alle disse flotte bildene og det strålende været utenfor vinduet  kan jeg ikke annet enn å GLEDE meg!!!! Wohoo! Det blir en knall måned! Fuglene kvitrer og naboene har ikke stått opp helt enda. Sitter her med min nye sveis og er bare full av livsglede<3 Livet er herlig akkurat nå. Elsker sommer! Straks kjøre og kjøpe sandaler til guttungen. Ønsker dere en fantastisk dag og helg! Kom deg ut!

 

Når du sitter barnevakt for oppvaskmaskinen

 • 24.05.2017 kl. 06:57


 

Først røk oppvaskmaskinen. Den begynte å lekke og huseier måtte komme midt i leggetiden til barna. Det hadde vært vannkrig med nabobarna og en haug med vått tøy lå rett ved inngangen. Så fullt kaos kan du si. Så ble det litt mer kaos. Vi fant ikke ut av det. Det endte med at jeg måtte sitte barnevakt for maskinen til sent sent på natten. Tørke opp eventuelle dråper som drippet på parketten. Når jeg endelig la meg var det 27 grader inne i leiligheten. HERLIG. Det ble luftings og sovings. Etter kun 4,5 timer vekket guttungen med. Wohoo. Not.

Jeg sovnet igjen og når jeg våknet måtte jeg fastslå at jeg hadde forsovet meg så innmari! Neeeeiiii!. Jeg pleier aldri å forsove meg. Klokka var 8:45 og skolen hadde allerede begynt. Jeg tok ringerunden til skolene og jobben før jeg tok meg en kaffe. For en uhyggelig måte å starte dagen på. På etterskudd. Men det stoppet ikke helt der enda. Når vi skulle gå la jeg merke til at guttungens sko fortsatt var klissvåte fra vannkrigen. Så da ble det til at vi måtte bruke gummistøvler på en varm sommerdag. På dette tidspunktet var jeg godt fornøyd med dagen.

Det er en sånn morgen hvor en bare vil lukke øynene for virkeligheten. En sånn morgen hvor det er helt utrolig flaut å komme på jobb og innrømme at du har forsovet deg. AMATØR! Haha. Men men. Det kunne vært verre. Men resten av dagen gikk noenlunde greit. Hvem kan ha dårlig humør når det endelig er sommer i Norge og knallvær. INGEN! Nå må jeg bare jobbe inn tiden jeg kom for sent i går. Og så er det langhelg. Lønn og frisørtime på fredag. I natt har alt gått bra. Jeg våknet 5:55 og så panisk på klokka. Forsovet igjen? Nei, heldigvis ikke. Halleluja.

Jeg kan drikke kaffe og til og med blogge. Kanskje jeg kaster inn noen situps i tillegg? Dessverre har jeg tannverk i en tann. Denne tannen har jeg hatt trøbbel med i mange år. Når tror jeg jeg må ta avskjed fra den og erstatte den med en ny. Det er bra når man har så god kommunikasjon med tennene sine. Den sier klart ifra til meg i cirka annenhvert sekund. Good times;) Men allikevel. Etter alt jeg har opplevd er disse tingene nesten morsomme. Ingenting virkelig alvorlig, bare små mas. Jeg er uansett ganske god til å ignorere smerte. Og nå husket jeg akkurat i siste minutt at vi har et møte på skolen kl 8:10. Herlighet. Ønsker dere en fantastisk, vidunderlig fin dag. Det er sommer!


#tannverk #oppvaskmaskinen #forsovmeg #barn
 

20 enten/eller spørsmål

 • 23.05.2017 kl. 14:53

barista latte coffee glass with good morning note

Enten

 1. Kaffe eller té? Kaffe
 2. Svart/hvit eller farge? Svart hvit i interiør i hvert fall, ellers så elsker jeg farger
 3. Tegninger eller malerier? Malerier
 4. Kjole eller skjørt? Kjole!!!!
 5. Bøker eller filmer? Før var det bøker men nå ser jeg mer på film
 6. Pepsi eller Coke? Pepsi max men har sluttet å drikke den helt egentlig
 7. Kinesisk eller italiensk? Italiensk nam... er det beste jeg vet
 8. Morgenfugl eller nattugle? Morgenfugl:) Elsker å stå opp tidlig, det er en spesiell stemning på morgen og jeg føler at jeg har et forsprang.
 9. Sjokolade- eller vaniljesmak? Vaniljesmak<3
 10. Innadvendt eller utadvendt? Er definitivt en blanding men mest utadvendt.
 11. Klemmer eller kyss? Ja takk, begge deler:)
 12. Jagd eller fiske? Har ikke gjort noen av delene, selv om jeg bor i Norge. Er i tillegg vegetarianer så tror ikke det kommer til å skje i fremtiden heller;)
 13. Vinter eller sommer? Sommer, har det 1000 ganger bedre om sommeren enn om vinteren. Så mye at jeg vurderer å flytte til Syden som pensjonist.
 14. Vår eller høst? Høst, er jo født der. Beste årstiden som finnes for meg<3
 15. Landlig eller urbant? Urbant
 16. PC eller Mac? PC enn så lenge, selv om alle rundt meg bruker Mac
 17. Brun eller blek? Er ganske blek av natur...
 18. Kake eller pie? Oi, denne var vanskelig. Elsker begge deler men tror jeg må velge kake her. Det er så godt med noe kremete:)
 19. Iskrem eller jogurt? Iskrem
 20. Ketsjup eller sennep? Sennep, helst Dijon

Ice Cream. Strawberry Homemade Icecream Scoop
 


 

Uken som gikk #20

 • 22.05.2017 kl. 14:42

Strawberries
Licensed from: genious2000de / yayimages.com

Ukens film/serie: Sesong 1 og 2 av "Friends", denne serien gjør meg alltid glad, uansett hvor gammel den er

Ukens høydepunkt: Det må ha vært å se guttungen gå i 17. mai toget:)

Ukens nedtur: At skoene trykket veldig mye på 17. mai

Ukens gullkorn/quote: "So I Close my eyes and open my heart to new beginnings" Nick Frederickson.

Ukens cravings: Parmesanost. Kjøpte den til en oppskrift men trengte mindre enn halvparten. Så småspiste på resten hele uken. Det ER så godt. Jeg er sikker på at jeg kunne bade i parmesanost! Og jordbær, nam!

Ukens flause: At jeg lo på samme måte som hun gærne stalkeren til Joey fra Friends. Hjelp!

Ukens innkjøp: Dress til guttungen 

Ukens hverdagslykke: Barnefri helg for å hente meg helt inn igjen, gå turer, sove masse og bare sortere tankene mine. Telefonprat med venninner.

Ukens mest leste innlegg: Innlegget om frisørtimen min

Ukens interiørdilla: Har helt dilla på mørke moderne bad om dagen. Se her:

Bildet funnet på Pinterest

Er ikke det vakkert? En drøm i mine øyne<3 Tror jeg ønsker å fortsette å bo i en moderne, ny bolig.

Ønsker dere en vidunderlig fin dag! Mange korte arbeidsuker her altså... deilig!

God morgen!

 • 19.05.2017 kl. 10:42


 

Vet virkelig hva jeg skal skrive om i det siste. Har veldig lyst å skrive om masse men når det kommer til stykket så går det ikke. Har jeg tastaturet foran meg, så forsvinner skrivelysten. Alt og ingenting. Bloggen kan ikke lenger prioriteres. Min velvære må prioriteres. I natt har jeg sovet dårlig. Det var mareritt, hjertebank og utrolig varmt her. Uansett hvor mye jeg lufter så er det veldig varmt inne hos oss. Det er i hvert fall en fordel med vinteren at man får nok frisk luft inn. Mye i livet handler om prioritering.

Fri fra jobb  i dag men tre møter og trening. Senere må vi en tur til Oslo. Omverdenen speiler hva vi tenker om oss selv. Vi sitter på så mye makt og kontroll uten å være klar over det. Må bare vite hvordan vi skal bruke makten. Jeg vet ikke alltid det. Ellers så hadde livet mitt vært mye nærmere drømmelivet. Lære meg å være fornøyd med meg selv og livet som det er nå. Akkurat nå. Gjøre det beste ut av det. Jeg merker at jeg i det siste har blitt litt negativ. Det er jo ikke sånn jeg vil være! Men lykke og tilfredshet kommer innenfra ut. Kan skje jeg må gjenoppta en fin teknikk som jeg har brukt en stund. Den heter "takknemlighetsdagbok". Hver morgen skriver jeg en side i dagboken om alt jeg er takknemlig for. Etter halve siden senest kommer det et smil. Og noen ganger varer smilet hele dagen. Etter hvert endrer bevisstheten seg og jeg blir veldig bevisst på alt det positive jeg har. Dette er en perfekt grobunn til å tiltrekke seg mer av det gode.

Men se nå må jeg dusje igjen. Det er ikke fred å få. Har bare aldri tid.

-

Så flere timer senere fortsetter jeg innlegget mitt. Det er sånn det blir noen ganger;) Møtene på morgenen var veldig bra og det ene drøyde så mye at jeg gikk glipp av yogatimen min. Men noen ganger må det prioriteres. Nå har jeg ostesmørbrød med sprøstekt løk i ovnen og gjør meg klar til å dra til Ski. Der har jeg kurs og må handle inn noe hårfarge og kanskje solpudder. Egentlig bør jeg ta oppvasken nå men jeg har mer lyst til å gjør noe annet. Sminke meg, blogge, lese andres blogger, drømme eller finne vakre bilder på Pinterest;) Dere vet how it goes. How it can be. Er vi ikke alle mennesker med svakheter?! Fridagen må jo også inneholde noe for meg?!

Legger ved bildet av en sunn vegan frokost jeg ofte spiser. Grovt brød med spesial margarin, avokado og paprika. Nykvernet salt og pepper. Nam nam:)

Ha en super dag dere! Freeeedaaag!!!!#vegan #veganer #alenemor #hverdag #prioritering

 

 

Uken som gikk #19

 • 16.05.2017 kl. 08:08

Ukens film/serie: "13 reasons why". Denne var heftig å se på. Handler om tenåringsselvmord. Se på om du er tøff nok! Hos meg trillet tårene flere ganger.


 

Ukens høydepunkt: Pianospillende og syngende barn... så vakkert, så koselig. Jeg er så stolt!

Ukens nedtur: Igjen snø og for lite søvn. Føler at jeg gjentar meg selv;)

Ukens gullkorn/quote: Kommer ikke på noe nå.

Ukens cravings: Indisk mat! Nam! 

Ukens flause: At jeg klarte å sprute foundation i øyet mitt! Ikke akkurat det man ønsker seg på en hektisk morgen. Måtte jo skylle med masse vann, svir jo som bare det. Ikke å anbefale.

Ukens innkjøp: En ny sykkel og en sparkesykkel ble kjøpt. Lykken var stor og lommeboken tom. Men sykling er jo så deilig og praktisk!
 

Ukens hverdagslykke: Togtur til Askim med minsten. Det er så koselig å dra på tur sammen. Se ut av vinduet og skravle.  Og kodeklubben møte som endelig gir han en ny hobby og nye likesinnede venner. Fremtidig robotbygging ikke utelukket! 

Ukens mest leste innlegg: Dette innlegget HER.

Ukens interiørdilla: Det å få hengt opp gardinene i stua! Endelig! Etter mye prøving og feiling og nøling henger gardinene! Wohoo!
Nå blir det mer søvn og privatliv fremover!
 

Akkurat nå: Sitter jeg har med litt sommerfugler i magen. Og det må være på grunn av 17. mai. Har sovet veldig godt, bedre enn på lenge. Utrolif deilig med litt overskudd og entusiasme. Straks skal jeg på jobb, etterpå blir det levert mat og jeg kan forberede 17. mai lite grann. Howdy så lenge og ha en super dag!

 

 

Del gjerne på Facebook <3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#freshsister #blogg #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #indiskmat #veganer #sykkel

 

 Fri, kodeklubb og snø

 • 11.05.2017 kl. 07:29

 

Da var jeg igjen! Goddagen! Andre morgen på rad hvor vi våkner til snø. Men jeg velger å ignorere den. Når snøen oppfører seg så dårlig, fortjener den ingen oppmerksomhet. Ser du, snø? Jeg bryr meg ikke! Bare du lar oss være på 17. Mai. Men nok om det. Er i en hektisk uke og har derfor tatt meg fri idag. Det hjelper jo. Da kan jeg endelig få hentet sykkelen og jobbe mer med gardinene. Dette viste seg nemlig som ikke så enkelt. Viser seg man trenger en spesialtang for å feste gipsanker. Jaja, jeg gir meg ikke før disse gardinene henger. Og dugnad ikveld samt bursdagsfeiring. Hele tiden er det noe.

I går kveld var vi på et spennende møte. Vi skal nemlig starte opp guttungen i kodeklubben. Hvor han endelig møter på likesinnede. Den er så midt i blinken. Men det viser seg at vi foreldre må hjelpe til! Vi må enten være lærer eller hjelpe læreren. Huff, livet blir ikke kjedelig med det første;) Men det gjør jeg gjerne. Som dere ser lærer en aldri ut. Stadig noe nytt å ta fatt i. Om dere har spørsmål angående kodeklubben, legg gjerne igjen en kommentar. Ha en super dag så lenge, til tross for det vi ikke snakker om!

Del gjerne på Facebook <3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#freshsister #blogg #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #snø #kodeklubb #barn #lærbarnakoding

 

 Sola har vekket meg

 • 09.05.2017 kl. 06:52

God morgen! Sola har vekket meg litt for tidlig. Men hvem klager over det? Gardinene har nemlig ikke kommet helt opp i stua. Nå sitter jeg i sengen men den deilige kaffen. Alt er stille bortsett fra kjøleskapet og klokken som tikker. Mobilblogger. I går var jeg syk. Kan planlegge uken alt jeg vil, det betyr ikke at alt blir som tenkt. Nope. Sånn er livet.

Merkelig. Nå kan jeg nesten ikke vente med å komme meg på jobb. Men så kaldt det er?! Null grader! Ikke si jeg må skrape is. Det hadde vært nedtur! Har hoppet over hele "uken som gikk" innlegget. Synd det! Men er man syk så er man syk. Kan jo ikke smitte kollegaene mine heller. Nå må jeg svinge meg. Hva skal dere idag? Jobbe regner jeg med?

Vi må hente en sykkel fra Ski. Og jeg har ingen anelse hvordan. I sånne tilfeller skulle jeg ønske jeg hadde et mannfolk med stor bil å hjelpe meg! Men det må vel gå uten mannfolk også?

 

Uansett, ha en super dag:)

 

Del gjerne på Facebook <3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#freshsister #blogg #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #freshsister #alenemor #sykkel #sol

 

 Uken som gikk #17

 • 02.05.2017 kl. 08:05

Ukens film/serie: Denne uken har jeg trøstet meg med "Chesepeak Shores". Først syntes jeg den var litt dårlig. Det var bare noe merkelig. Noen av skuespillerne spilte ikke så bra. Men "it grew on me". Jeg likte den til slutt ganske godt. Dette er feelgood tv deluxe. En travel men vakker alenemor som bor i Manhattan, vender tilbake til sin vakre hjemby. Den går gjennom mange temaer men største tema er familie. Digger det! Også: vakre mennesker, et vakkert landskap... I am a sucker for beautiful pictures;)


 

Ukens høydepunkt: Medarbeidersamtalen. Høres kanskje rart ut men for meg er det utrolig fint å få snakket om ting, legge planer for fremtiden og så videre. Høre at det man gjør er bra nok og hva man kan gjøre bedre. Er veldig glad i kommunikasjon!

Ukens nedtur: Snøen! Og at det viste seg at jeg er funnet "skyldig" i bilulykken.

Ukens gullkorn/quote: Not my Circus, not my monkeys! (Ikke la deg dra inn i andre menneskers tull og drama).

Ukens cravings: Spiser fryktelig mye usunn mat om dagen. Ikke bra. Henger kanskje sammen med søvnmangel? I går spiste jeg vannbakkels som var halvfrosne. De er så gode da, nesten som is. Kunne tenkte meg en rød fruktsaus over...nam!

Ukens innkjøp: Nye joggesko Nike Roshe one!

Ukens hverdagslykke: At det fungerte å sove bedre når jeg tok en allergipille om kvelden. Men allikevel ingen optimal løsning. Desperat etter søvn!

Ukens mest leste innlegg: Et liv på reise. Elsker selv temaet i innlegget! Les da om du har tid!

Ukens interiørdilla: Ingenting tingeling. Men har kjøpt gardinstang hos Kid.

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet med kaffekoppen. Nyter stillheten etter en hektisk uke med begge barna. Vaskehjelpen kommer snart og jeg gleder meg til å dra på jobb. Sola skinner!

Nå må jeg kjappe meg, ha en herlig dag dere! Make the most of it<3

11 ting jeg vil gjøre i mai

 • 01.05.2017 kl. 08:43

Gå i 17. mai tog med guttungen


17. mai i fjor

Hjelpe noen med innrednings- og kjøkkenprosjektet sitt: Det blir både å se på møbler hjemme og også muligens å bli med til møtet med kjøkkenkonsulenten? Har selv jobbet som kjøkkenkonsulent i fem år.

 

Kanskje klippe håret mitt til skulderlengde? Vet ikke helt om jeg tør og bør enda... Og kanskje noen lyse striper?! Tror dere det kan kle meg?


 

Finne ut hvor jeg får en ny bil fra/hva jeg gjør med min bil: undersøke diverse, min gamle er ferdig

Dugnad på begge skolene: Jepp det er vår og som vanlig blir det meg som stiller opp på dugnadene. Håper det blir hyggelig da!

Old Broken Wheelbarrow

Licensed from: rcarner / yayimages.com

Foreldremøte med fotballen: En stund siden sist, diverse står på agendaen.

Male ferdig det store soverommet: Alltid noe å gjøre. Elsker å drive med oppussing. Vi har byttet om på soverommene her og da må de bli litt fornyet også.
soverom, maling farge "kalk" fra Jotun

Få gjennomført en barnebursdag: denne gangen blir det bowling!

Dra en tur/helg til Askim: når det er fest over her bruker jeg anledningen til å besøke mine gode venner i Askim. Det blir koselig:)

Virkelig ta frem hagemøblene nå: Hadde egentlig planlagt å gjøre det i påsken men er glad for at jeg ikke gjorde det. Ble jo masse snø etter påske!


Hagemøbler på terrasse

Holde meg unna menn, kun ta vare på meg selv: Jepp, ikke noe mer å si om dette punktet. Fokusere på meg selv, gjøre ting jeg får glede av, takke nei til dater. Ikke ha noen aktive datingprofiler. Fortsette å jobbe med å forbedre mitt og barna liv.

Hva vil dere gjøre i mai? 17. mai er vel de fleste på vil jeg tro? Ha i hvert fall en super mandag! Herlig med fri vel<3

FRESHSISTER BLOGGEN FYLLER 1 ÅR!!!

 • 29.04.2017 kl. 09:15

celebration
Licensed from: Kuzma / yayimages.com

Da har vi altså kommet helt hit. Det har gått ett år siden mitt første innlegg på denne bloggen! Utrolig gøy! Det er dessverre ikke mulig å kommentere akkurat nå på grunn av en teknisk feil. Vi jobber med å fikse den. Nå må jeg jo nesten komme med et tilbakeblikk på dette året. Og takke dere lesere. Dere er mine skatter og uten dere hadde bloggingen min ikke vært vits i. Så tusen tusen takk for alle de fine kommentarene, at dere tar del i livet mitt, heier på meg og gir meg konstruktiv kritikk når det trengs. Her kommer et tilbakeblikk på året:

Mitt første innlegg: Dra på date med gigantisk kvise? Hehe;)

gigantisk kvise
 

Mest leste innlegg: Har du noen gang sett en høysensitiv? Dette innlegget møtte stor respons hos både høysensitive og ikke høysensitive. Fint å kunne bidra til litt informasjon rundt dette tema.

Tøffeste innlegg å legge ut: Det har vært mange tøffe innlegg. Sjeldent har jeg grått så mange tårer. Det har kostet meg mye mot å dele alt dette men det har vært veldig helberedende og katarsisk. Det allertøffeste må ha vært Når din søster blir narkoman.

Flaueste innlegg: 10 ulemper med store pupper var også mye lest og delt;)

Høydepunkt: Det har vært mange høydepunkter. Vanskelig å trekke frem noe. Et høydepunkt har vært når jeg nylig fikk et så utrolig fint kompliment om meg og bloggen "Jeg leser bloggen din fordi du er så utrolig positiv!". Det er kanskje det fineste. Føler ikke at jeg alltid er så positiv men det å kunne gi dere lesere noe er det viktigste for meg. Man kan kalle det høydepunkt når flere firmaer tilbyr meg samarbeid. Når jeg har et innlegg som mange hundre leser. Når jeg har inspirert et eneste menneske som går gjennom en vanskelig tid. Høydepunkter for meg er "møter med medmennesker". De gir meg mest. Så klart er det også deilig å få komplimenter "du har et levende språk", "du skriver veldig bra" og så videre. Men dette handler ikke egentlig om meg. Det handler om "oss"<3

Verste opplevelse: Det må være to ting. En "bekymret mor" fra skolen vår har misforstått et av mine innlegg og tok det på seg å rapportere meg til barnevernet. Istedenfor å kontakte meg. Har ikke ord. Dårligst opplevelse nummer to var når jeg la ut innlegget Jeg vurderer å bli veganer hvor jeg ble beskyldt å gi barna mine spiseforstyrrelser og gjøre dem til narkomaner. Igjen: jeg har ikke ord.Alt i alt et heftig år. Mange ganger har jeg blitt bedt om å legge ned bloggen eller vurdert det selv. Heldigvis har jeg ikke gjort det. Noen ganger blir målet til mens vi går veien. Jeg har fått noen helt nye ideer for en fantastisk livsstil som aldri hadde vært mulig uten bloggen. Kommer til å dele disse tankene og drømmene med dere snart. I tillegg har bloggen vært en terapi for meg. Det var godt å komme ut av skyggene og fortelle høyt om mine verste opplevelser, offentlig. Bloggen har ført meg nærmere min egen mor<3 Det var utrolig godt og vi kan snakke mer åpent med hverandre nå. Jeg tør å være mer ærlig og også si hva jeg trenger.

Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker og blitt mye mer selvsikker. Har fått et ventil for min kreativitet. Utrolig mange dører har åpnet seg og jeg kunne ikke gå gjennom alle. Har rett og slett ikke tid ved siden av jobben og barna. Men kanskje i fremtiden? Noen ganger må man bare følge sin lidenskap så skjer det ting en aldri har våget å drømme om. Jeg er blitt mye bedre kjent med meg selv. Har lært så mye, også om andre mennesker. Dette har vært en utrolig reise. Og den har nettopp begynt. Jeg sier bare et stikkord: stedsuavhengig livsstil!

Kunne fortsette å skrive i evigheter men nå vil jeg bare sende dere en diger takk! Hurra for dere som går denne veien med meg<3 Ha en fantastisk dag, her skinner sola fra en skyfri himmel:)

Dessverre er det ikke mulig å kommentere på bloggen akkurat nå på grunn av tekniske problemer. Kommenter gjerne på min Facebook side!

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #blogg #ettår #storepupper #rusmisbruker #søster

 

 

Min plan for uke 17

 • 25.04.2017 kl. 10:24


 

Jeg vet at det er tirsdag allerede. Men her kommer min plan for denne uken:

Mandag, 24.4. Medarbeidersamtale, Fysioterapie siste gang, bestille mat

Tirsdag, 25.4.  svare samarbeidspartner, maten blir levert, betale regninger

Onsdag, 26.4. bestille nye joggesko, bestille fotballtøy

Torsdag, 27.4.yoga

Fredag, 28.4. fridag:), møte på skolen, kurs, sjekke selvgivelsen skattemeldingen en siste gang, kjøpe gardinstang - montere den?!, låne nye bøker på bibliotek for barna

Lørdag, 29.4. Bloggen fyller ett år! Helg og lørdagsgodt, sykling med guttungen

Søndag, 30.4. nyte dagen og glede meg over at det er fri i morgen:)Så dermed ønsker jeg dere flotte damer en herlig tirsdag. Selv er jeg stuptrøtt igjen siden jeg ikke sover noe godt i stuen...

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #plan #ukesplan

 

Uken som gikk #16

 • 24.04.2017 kl. 07:40

Ukens film/serie: "Girlboss" er en helt skjønn Netflix serie. Den handler om en ung jente som bor i San Fransisco og generelt sliter litt med å finne sin plass i verden. Helt til hun plutselig oppdager at hun kan tjene mye penger på å kjøpe brukte klær og selge dem dyrere på Ebay. Vil ikke spoile for mye men er du en jente som meg som liker mote så kommer du til å digge denne.


 

Ukens høydepunkt: Må si at det må ha vært å lansere min nye header og logo. Snille og flinke E har hjulpet meg veldig mye her. Kudos til ham.
 

Ukens nedtur: Å kjenne på kjærlighetssorgen var fremdeles litt tøft. Men det var også bra for det hjalp meg å begynne å komme over det.

Ukens gullkorn/quote: "I am the dickhead fairy and I sprinkled asshole dust on your head when you weren`t looking." haha;)

Ukens cravings: Økologiske linser, smaker utrolig godt i vegetarwok, som salat og mer. 

Ukens hverdagslykke: Denne uken er jeg blitt kjent med en haug med fine folk. Det er så koselig. Setter prise på dere<3

Ukens mest leste innlegg: Dette innlegget her Kjærlighetssorg

Ukens Instagram: Det mest populære bilde på Instagram denne uken var bilde av den nye logoen som dere ser over:)

Ukens interiørdilla: Mørkblå vegger, så vakkert....


Mørkblå vegg
 

Akkurat nå: Det viser seg at det lønner seg å være treig. Treig med å sette på sommerdekk og treig med å ta frem hagemøblene. Når jeg så ut av vinduet i sted så jeg det: SNØ. Overalt! Har egentlig bare ventet på det. Vi får alltid en dose til, akkurat når alle sansene har innstilt seg på vår. Det som gjør at jeg ikke bryr meg særlig mye er at jeg fortsatt har på vinterdekk og at jeg regner fast med at den ikke blir liggende lenge.
Sånn ser det ut utenfor døren min

En god dag og god uke ønsker jeg dere. Til tross for snø med ø;)

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #ukensomgikk

 

NY HEADER!

 • 22.04.2017 kl. 20:43

Kom og se! 

Jeg har vært livredd for rosa

 • 20.04.2017 kl. 13:47

pink tulips
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Hele veien har jeg vært bevisst på at jeg ikke vil være en rosablogger. Og dermed heller ikke brukt rosa i bloggen. Men nå hvor jeg jobber så mye med målgruppen, design, logo og header, finner jeg ut at min målgruppe ønsker å ha litt rosa. Ja vel tenker jeg og prøver å skape et fint konsept som knytter sammen alle fargene jeg liker samt fargene som representerer bloggkonseptet mitt.

Et voila det ble faktisk bra. En trenger ikke å være totalt rosa. Jeg kan være LITT rosa. Om dagen får jeg ikke så mye søvn fordi jeg stadig jobber med bloggen. Får jo nestet ikke blogget heller haha. Stuptrøtt hver dag. Men nå er det heldigvis straks helg. Barnefri helg. Og den trenger jeg virkelig! Hva synes dere om at jeg blir LITT rosa? Kan det bli bra?

Håper dere alle har en fantastisk dag! Min dag inneholdt noe så merkelig som "Gorilla strikker". Noen av dere tenåringsforeldre vet kanskje hva det er;) Avslutter med enda et rosa bildet. HJELP!

Ripe Watermelon
Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

 

 

Good morning and go!

 • 19.04.2017 kl. 11:00 

Heisann og god morgen! Håper dere har sovet godt? Jeg har i hvert fall det. Her jobbes det med logo, header og bloggfargene om dagen. Er så heldig at en grafisk designer hjelper meg med det. Det har MYE å si å ha en fagperson som kan komme med profesjonelle råd. Gleder meg virkelig å kunne presentere alt dette for dere. Bloggen blir jo ett år og da er det på tide med en overhaling.

Sola skinner visst også i dag gitt?! Nå kommer snart en venninne hit og låner leiligheten. Jeg må komme meg på jobb. Etterpå er det noen ærender og middag som må unna gjøres før jeg kan se på bloggdesign igjen. Skulle jo helst bare jobbet med dette dagen lang. Blogger på heltid, det hadde vært noe! det er jo så sinnsykt gøy! Men som jeg la merke til i forrige uke så trives jeg ikke med å jobbe alene dagen lang. Liker så godt å ha selskap og kollegaer. Dette gir meg masse inspirasjon.

Nå ønsker jeg dere en fin og suksessrik dag:) Kjør på!

Hvilke av de to palettene liker dere bedre? Kommer kanskje et helt innlegg hvor jeg ber dere om hjelp!

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet #trening #yoga #meditasjon

Min plan for uke 16

 • 18.04.2017 kl. 14:45

Er vi lure så planlegger vi den kommende uken på en søndag. Jeg prøver alltid å gjøre det. Tegner opp alle dagene på et A4 ark og skriver inn alt som skjer. Fyller bensin på søndag kveld hvor det er billigst. Bestiller dagligvarer for hele uken og har dermed også planlagt alle middagene. Høres det ut som en plan? 

Mandag, 17.4. påske, rydde og vaske hjemme, forberede uken

Tirsdag, 18.4. møte skole, fotballtrening

Onsdag, 19.4. dugnad utsatt :) kose meg

Torsdag, 20.4. fotballtrening, yoga

Fredag, 21.4. fri fra jobben, møte på skolen, til Oslo

Lørdag, 22.4. få ny header på bloggen

Søndag, 23.4. få levert sommerdekk

 

Ha en vakker uke alle sammen:) Hvordan ser din plan ut?

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet #trening #yoga #meditasjon

 

Flere som trenger ferien fra ferien?

 • 18.04.2017 kl. 14:14

A team of motivated and dynamic office workers
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Er det bare meg eller er det flere som syntes det var deilig å komme tilbake på jobb? Jeg vet at det er flere. Hah! Gotcha! Noen er lei av ensomheten hjemme, noen er lei av masete barn og noen er lei av grinete partnere. Tror jeg i hvert fall. Bare så en liten anelse. Personlig er jeg veldig takknemlig for å kunne komme tilbake på jobb. Det å ha med voksne mennesker å gjøre som forstår. Er jo bare omringet av barn hjemme og de har vanskelig for å sette seg inn i min posisjon. Selvfølgelig.

Men det å komme på jobb igjen i de lyse og fine lokalene med sola som skinner utenfor vinduet er gull verdt. Må jo også innrømme at jeg har savnet mine kollegaer litt. Så viktig med trivsel på jobben. Når det i tillegg er noen som har hatt bursdag og vi kan spise kake gjør det dagen ikke akkurat vondere. Selv om jeg er stuptrøtt etter en uke på sofaen i stuen sitter jeg her med godt humør. Mange kaffe innabords og flere skal det bli.

Etterpå skal vi også på et ekstraordinært møte på ungdomsskolen grunnet ekstraordinært bråk. New phone, who dat? Sorry, måtte bare sitere en linje fra en serie jeg har sett på før påsken. Ja. Men hva er det med å måtte ta ferie fra ferien? Jeg tror jo at dette har med balanse i livet å gjøre. Vi er vant til å jobbe mest og lengter etter ferien. Når vi endelig har ferien så er det en uvanlig situasjon og det blir fort for mye av det gode. For mye godis, for mye vin, for mye dårlig døgnrytme, for mye mat, og så videre. Så blir feriebegeret vårt fullt og vi ønsker å ha hverdag igjen.

Noen som kjenner seg igjen? Jeg tror det er et sunnhetstegn. Det tyder veldig på at vi er fornøyde med livene våre. At livet funker. Om du ikke gleder deg til hverdagen så er det kanskje på tide med en liten justering til det bedre?! Eller kanskje det er bare at du har en slitsom forbigående fase foran deg. Uansett så nyt hverdagen til det maksimale dere<3

The vanilla ice cream with strawberries
Licensed from: SvetaVo / yayimages.com 

80 følgere: et hurra for dere!

 • 17.04.2017 kl. 09:14I går rundet jeg 80 følgere her på bloggen og jeg følte det var på tide med et lite takk. Selv om noen kanskje ikke synes 80 følgere er mye så må jeg si at jeg er glad for hver og en av dere! Dere gir meg tillit og det er et stort kompliment. Dere har lyst å lese det jeg skriver nesten hver dag og det er jeg supertakknemlig for. Om ingen hadde hatt lyst å lese min blogg da hadde jeg jo feilet. Det er dere jeg skriver for og det er dere jeg gjør dette for. For at dere skal få noe ut av bloggen.

Ok, jeg får jo også masse ut av den. Er så glad for alle kommentarene deres, støtten og også konstruktiv kritikk. Fremover skal jeg prøve å gjøre bloggen enda bedre og jeg håper at dere blir med meg!  Kanskje og kanskje dere får muligheten til å bli vitne til hvordan livet mitt blir bedre og bedre. Kan jo aldri vite det men det er min motor. Og å inspirere på veien. Dele. Ha med dere. Så tusen tusen takk for tilliten, interessen og loyaliteten. Klemmer fra meg og en kjempefin siste fridag<3

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #hsp #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet

UKEN SOM GIKK #15

 • 16.04.2017 kl. 08:46

Ukens film/serie: Dokumentaren "Minimalism". Den handler om to menn som har funnet sin vei inn i en minimalistisk livsstil. De har skrevet en bok og reiser USA rundt for å holde foredrag. I mitt hodet er jeg også minimalist, jeg får det bare ikke helt til å leve sånn.  I vårt samfunn av overflod og ting er det virkelig en fascinerende tanke å redusere og kun eie de ting man virkelig trenger. Anbefales!


 

Ukens nedtur: Det var så kjedelig å jobbe 2,5 dager helt alene på kontoret. Ensomt! Jeg trenger andre mennesker rundt meg altså.

Ukens gullkorn/quote: "Mamma, du mister all energien din når du snakker så mye!" Haha;) Kloke ord det...

Ukens cravings: Har hatt litt dårlig matlyst denne uken. Men det smakte godt med vegetarburger!


 

Ukens innkjøp: Lystette gardiner for stuen, kjøpt hos KID. Valgte den lange lengden i fargen hvit. Mangler nå bare stangen. Gardinen heter "Skygge" og er på halv pris tom 22.4. Anbefales nå hvor det blir så lyst på natten!


 

Ukens hverdagslykke: Det å gå tur med guttungen i regnværet. Vi kjøpte oss en is på slutten av turen, av ren trass;) Godt å komme seg ut til tross for kjedelig vær!

Ukens mest leste innlegg: Skrevet 13.4. og heter "Jeg er medavhengig". Kan leses HER.

Ukens Instagram: Et bilde jeg fant på Pinterest når jeg lette etter "bilder til veggen i minimalistisk interiør", hele blogginnlegget kan du lese HER.


 

Ukens interiørdilla: Fargen "Kalk" fra Jotun lady. Vi har begynt å male det store soverommet i den. Rommet ble malt når huset ble bygd for fire år siden og hvitfargen er ikke fin eller hvit lenger. Kalk fargen er lys og nøytral og gir akkurat passe varme i en litt mørk og kjølig, nordvendt leilighet.

Akkurat nå: Sitter jeg igjen på kjøkken med en deilig kaffekopp. Utenfor vinduet ser jeg at det er opphold og dermed dyrker jeg et håp om sykling med guttungen. Må få til! Det er herlig stille siden den ene fortsatt sover og den andre er på rommet sitt. Sliter litt med pollenallergi om dagen som i følge legen ikke er pollenallergi. Ønsker dere en herlig første påskedag! Vi får levert mat etterpå;)

 

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #hsp #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet

Den blåeste mandagen

 • 11.04.2017 kl. 07:55

Nå hvor jeg har begynt å utelukke en del av mitt liv fra bloggen blir det vanskeligere å finne ting å skrive om. Virkelig. Jeg har sovet godt i natt bortsett fra krampene. Lillegutt har kommet hjem i går og sovet på sitt nye rom. Vi begge følte oss litt dårlig i går men hva kan ikke en god natt med søvn fikse:) På jobben er det stille om dagen. I hvert fall har alle kollegaer fri. Og jeg trodde det skulle bli en rolig dag. Det ble det ikke. Telefonen ringte i et og regnskapsføreren kom for et kort møte. Hadde en ganske dårlig dag egentlig. Men jeg har akseptert det og funnet fred.

Så ble det så koselig å tilbringe kvelden med guttungen. Maten kom og vi koste oss med pizza. Han ville absolutt ikke sove alene på det nye rommet men det gikk kjempebra til slutt. Det virker som om han er superfornøyd med rommet. Og jeg fikk en bonus siste natt i min egen seng som jeg ikke hadde regnet med. Nå skinner sola og alt ligger til rette for at dette skal bli en bedre dag enn i går. Guttungen skal på SFO og jeg gleder meg til å få gjort masse på jobben.

Mottok noen dårlige nyheter fra venner i går og sånt er alltid kjipt. I kveld sover jeg for første gang i stuen og dere må bare ønske meg lykke til. Nå må jeg hive meg i dusjen og sette på et fjes, levere guttungen og kjøre på jobb. Howdy, hvor enn dere er. Nyt late feriedager<3

Bilder fra dagen i går;)

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

Uken som gikk #14

 • 10.04.2017 kl. 10:07

Ukens film/serie: Sesong 6 av "Suits". Digger denne serien. Men har lest at Meghan Markle muligens skal slutte og heller gifte seg med prins Harry. Om dagen filmer de vel sesong 7. Men min favoritt karakter er uansett "Donna", secretæren til "Harvey". Hva er det å ikke like med denne serien? Massevis av kjekkaser i dyre dresser;) Er i tillegg fascinert med New York city. ELSKER denne serien!

Donna og Harvey fra Suits


Ukens høydepunkt: Bursdagen til guttungen og at han fikk overrakt sitt nye rom.

Ukens nedtur: Synes terror i Stockholm var en stor nedtur. Og bombefunn i Oslo. Liker ikke.

Ukens quote: "All forms of violence, especially war, are totally unacceptable as means to settle disputes between and among nations, groups and persons." Dalai Lama

Ukens cravings: Vegansk kjøleskapsgrøt med kokos og havregrøt. Spiser det akkurat nå, nam nam.

Kjøleskapsgrøt vegan med kokosmelk og havregrøt


Ukens flause: Den er så flau, jeg kan ikke fortelle om den engang;) La meg bare si at jeg ikke var spesielt hyggelig mot et annet menneske. 

Ukens hverdagslykke: Det har vært flere koselige ting. Lunsjene på jobben er ofte koselig og gøy, det å få alenetid nå i helgen var veldig flott eller bare det å kunne høre på "Chained to the rythm" fra Katy Perry og Bob Marley på repeat.

Ukens mest leste innlegg: "Endringer i bloggen!", du kan lese det HER

Ukens Instagram: Bilde som jeg brukte fra Yay images 6.4. til ukens mest leste innlegg. Påskestemning!


 

Ukens interiørdilla: Denne lampen fra Ikea. Kjøpte den til rommet til guttungen. Elsker en litt røff, industriell stil.


Hektar lampe fra Ikea.

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet og drikker en kaffe med melk og spiser kjøleskapsgrøt. Snart skal jeg på jobb. Har valgt å jobbe denne uken for å spare litt på feriedagene.

Ha en fin uke dere lesere<3

#ukensomgikk #alenemor #blogg #interiør

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

 

ENDRINGER I BLOGGEN!

 • 09.04.2017 kl. 10:08

Red tulips

Det kommer en tid hvor jeg må innse det. Jeg må gjøre endringer i bloggen min. Noen endringer grunnet andre personer og noen endringer på grunn av min egen magefølelse. Nå har jeg blogget svært personlig i snart et år. Og det har hatt konsekvenser. For det meste har det vært veldig positivt og bra. Men på noen ting har jeg støtt på grenser jeg ikke vil tråkke over. Jeg har fortalt om tøffe ting jeg har opplevd i mitt liv. Jeg har delt mine innerste tanker med dere. Det har vært helberedende for meg. Å komme seg ut av skyggene. Opp og frem gjennom asfalten og vende ansiktet mot sola.

Sola er der for oss alle, ikke bare for de vellykkede. Det har vært befriende. Men samtidig har det også vært negative opplevelser. For det meste har det med barna mine å gjøre og at jeg ønsker å respektere deres privatliv på alle måter. En annen sak har vært kjærlighetslivet mitt. Dere har fått lov til å få innblikk i dating, det å bli kjærester og brudd. Dette er noe hvor jeg føler et veldig sterkt ønske om å holde det privat igjen.  

I tillegg har jeg også foretatt en stor opprydding på bloggen i det siste. Jeg har skjult mange innlegg som jeg ikke ønsket å ha offentlig lenger. Jeg har redusert kategoriene fra 29 ned til 9. Og her har jeg også oppdaget at det er et tema jeg er spesielt interessert i. Det er kategorien "kropp & sjel". Du kan også kalle den "fysisk og psykisk helse". Jeg har stor tro på tankenes kraft og sammenhengen mellom kropp og sjel. Alternativ medisin. Kosthold og trening. Beslutningen min er at jeg fortsatt kommer til å ha min hverdag som hovedtema men bloggen skal vekk fra "alenemammafokuset". Jeg kan fremdeles dele tips med dere men mitt hovedfokus kommer til å være helse og velvære. Men med et positivt fokus. Det skal handle om hvordan å oppnå lykke og livskvalitet.

Noen av dere blir muligens skuffet over det. Jeg har jo bygget opp hele bloggen basert på min målgruppe som har vært alenemødre. Og det har vært fantastisk å bli kjent med alle dere. Jeg håper ikke at noen av dere blir borte nå. Men jeg føler også at jeg har sagt det meste som jeg synes er viktig her og at temaet muligens er litt oppbrukt for meg. En dag flytter mine barn ut og senest da er jeg ikke alenemamma lenger. 29.4. fyller bloggen min ett år og jeg har planer om en relansering med ny header og nytt hovedtema.

Hva tenker dere om dette? Jeg tar imot alle tilbakemeldinger, så lenge de er saklige. Alt, ok?!

Nå ønsker jeg egentlig bare å sende dere en gigantisk stor klem. Og en stor takk for all støtten jeg har fått. For min hovedmotivasjon her i livet er kjærlighet. Ikke bare kjærlighet i et parforhold men kjærligheten mellom alle mennesker og dyr. Kjærligheten til planeten vår. Ha en strålende søndag<3 Jeg skal gå meg en fin tur i det grønne i dag, gleder meg masse til det!

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #blogg

 

 

Please wake up the lion

 • 08.04.2017 kl. 09:53

 African Lion roar
Licensed from: KobusSchoeman / yayimages.com

Gaaad det er rotete her. Sola skinner ute og Katy Perry synger "Chained to the rythm". Jeg som var smart nok å legge meg klokka tre i natt fordi jeg absolutt skulle se ferdig "Suits". Så nå sitter jeg her med en diger kaffekopp. Våknet så klart klokka åtte. Og nå har jeg rikelig med energi. Not. Buhuu. "They woke up the lions". Ja vær så snill noen vekke ryddeløven i meg. Problemet er nemlig at jeg overhodet ikke har lyst til å gjøre det. Muligens må jeg ta i bruk "fem-fem" systemet. Noe genialt jeg har utviklet når jeg har masse å gjøre hjemme men ikke lyst.

Det går ut på at jeg gjør setter en nedtelling på telefonen på fem minutter. Så gjør jeg noe i fem minutter for så å gjøre hva jeg vil i fem minutter etterpå. Tro det eller ei, det er faktisk ganske stressende og jeg får gjort masse på den måten. Sitter og lager en liste over hva so må gjøres på hvert rom. Blir lammet av å se på den lange lista. Men allikevel greit å få en oversikt. Please noen gi meg en energisprøyte. Det er helt stille i nabolaget. Tror alle har dratt til Trysil. Like greit. Kan jeg hoppe på alle trampolinene. Som om jeg ville gjort det. Hadde jeg hatt denne energien!

Ok folkens. Tror jeg må sette i gang. Ellers så tror jeg at rotet spiser meg opp;) Ha en nydelig dag!

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #løve #katyperry

 

Hva bringer april for meg?

 • 06.04.2017 kl. 10:57

eastereggs

Det er et veldig godt spørsmål. Kan ikke skryte av noen turer eller lignende. Men. Jeg skal i hvert fall følgende:

 1. Gjøre ferdig rommet til minsten og gi han nytt rom i bursdagsgave
 2. Feire niende bursdagen med guttungen
 3. Dra i påskefrokost på skolen
 4. Nyte later dager med barna i påsken
 5. Håpe på fint vær
 6. Flytte inn i stuen - gru gleder meg
 7. La barna bytte rom
 8. Hente frem hagemøblene og sette de på terassen
 9. Ha et møte på skolen
 10. Få orden i heimen igjen etter alt av omrokkering, maling, flytting og bytting


Hva skal du i april?

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #april

 

Igår skjedde det! Eller ikke?

 • 05.04.2017 kl. 07:20

broom
 

Planen var å komme meg på jobb, dra på utviklingssamtale og flytte på møblene her hjemme. La meg bare si, slik ble det ikke. Så fort jeg hadde stått opp fikk jeg magekramper. Og disse varte i mange timer. Måtte altså bli hjemme fra jobben og hvile. Vet fortsatt ikke hva det var. Men heldigvis gikk det verste over og vi kom oss på samtalen med læreren. Om dagen er det noen dårlige ting som skjer på ungdomsskolen. Dette skremmer meg og mange. Oslotilstander her.

Siden formen min var bedre foretok vi allikevel litt møbelflytting. Lillegutt har jo allerede bursdag på torsdag og da må rommet stå ferdig. Må bare si: Jeg hater når alt blir rotete og kaotisk. Hater også flytting. Men det ble ryddig igjen til slutt og jeg tror det blir ganske bra for alle barna. Det eneste jeg ikke ikke vet er hvor jeg skal gjøre av MINE ting. Ikveld etter jobb har en enda en masse jobb foran meg. Fjerning av malerteip, innkjøp av noen siste ting, baking av kake og så videre.

For en husmor er det jo alltid veldig greit å kunne støvsuge bak møblene og å tørke støv i kriker og kroker en vanligvis ikke kommer til. Hurra! Støv ble det i hvert fall. Men sånt er også en fin anledning å rydde og sortere ting. Noe vi ikke har gjort. Huff;)Men barna vokser til og de trenger mer plass. Tingene deres vokser med dem. Jeg kan nesten ikke tro at disse to bebisene og små barn er blitt så store. Veldig kult å få lov å oppleve det!

I dag er jeg bedre og satser på en vanlig dag med jobb og masse pes etter jobben. Men det blir hyggelig pes da;) Ønsk meg lykke til at krampa ikke tar meg i dag! Håper dere får en flott og solrik onsdag:)

dirty dust

Uken som gikk #13

 • 03.04.2017 kl. 16:00

Ukens film/serie: Enda Grace and Frankie sesong 3 <3

Ukens høydepunkt: At lillegutt begynte å få dilla på syklingen. I flere år har jeg prøvd å lære han og måtte overtale han til tre runder. I dag har han frivillig kjørt 10 runder og smilt hele veien.

Little boy on a bike ride

 

Ukens nedtur: Rot i leiligheten! Bytting av rom og andre ting har gjort det utrivelig her.

Ukens cravings: Den nye mango smoothie isen fra diplom! Vegan og det beste isen jeg har smakt på lenge! Blir nok en ny favoritt denne sommeren, spesielt med to stykk som har laktoseintoleranse i familien.

 


Bildet lånt fra Google

Ukens hverdagslykke: Å klare å gjennomføre en ipad fri uke for lillegutt. Stolt av det:) Vi har funnet på mye koselig denne uken, hoppet på trampolina, funnet frem legoen, kjøpt 3D Pixel byggesett, pratet, fått servert kaffe og mye mer. Dette var virkelig herlig, selv om jeg var ganske utslitt om kveldene.

Ukens mest leste innlegg: Innlegget som var mest populært heter "Slik får du et soverom til" og retter seg mest mot trangbodde alenemødre. Du kan lese det HER.

Ukens Instagram: Egentlig ble det Lily Tomlin igjen men har vist dette bildet mange ganger nå. Så istedenfor hopper jeg til plass 2 og det er denne dama:


 

Ukens interiørdilla: Har endelig fått kjøpt med Muuto dots i eik, se her hvor vakre de er:


 

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet. Huset er stille, det eneste jeg kan høre er susingen av ventilasjonen. Er sliten etter uken og gleder meg på sofaen.

Ha en fin uke dere lesere<3 Carpe diem!

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #ukensomgikk

 

Måneden som gikk #mars

 • 01.04.2017 kl. 11:49

Månedens film/serie: Håper ikke jeg kjeder dere med det men det har definitivt vært sesong 3 av "Grace ond Frankie".

Månedens høydepunkt: Det var helgen på Løken med alle barna.

Månedens nedtur: Både bilulykken og at jeg ble singel. En lastebil kjørte inn i siden på bilen og jeg ble livredd. Fremdeles er det uklart hvem som får skylden.

Månedens cravings: Det har vært Fetaost! Bare elsker og kunne bade i den. Pleier å ha terninger opp på lunsj salaten min.

Feta Cheese
Licensed from: Digifoodstock / yayimages.com

Månedens hverdagslykke: At vaskehjelpen vasket her! Priceless<3

Månedens mest leste innlegg: Innlegget "Flere vil at jeg skal slutte å blogge". Du kan lese det HER.

Månedens Instagram: Det mest populære bildet på Instagram var igjen bildet av min veganer lunsj med agurk og kikkerter.
Månedens interiørdilla: Prosjektet nytt rom for tweensgutten. Fargene... Rommet er ferdig malt men dere får først se resultatet når alt er klart.


Inspirasjonsbildet fra PinterestMånedens beste mammaøyeblikk: Alle pratene med min datter. I timesvis har vi skravlet<3

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet og det er altfor sent. Har brukt flere timer på å rydde opp i kategoriene i bloggen. Naboene danser over hodet mitt og jeg føler vi må snart komme oss ut. Lillegutt og jeg skal en tur til Ski.

Nå ønsker jeg en fin lørdag:)

Howdy!

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

Under construction

 • 31.03.2017 kl. 14:23

Under Construction Green Road Sign Over Clouds
Licensed from: Feverpitched / yayimages.com

Hello! I dag jobber jeg litt med opprydding på bloggen, derfor ingen innlegg. Bloggen skal bli bedre og bedre! Har fri fra jobb og sitter på cafe. Ønsker alle sammen en god helg<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #opprydding #blogg #orden #rydding

 

Jeg har ikke blogget idag

 • 29.03.2017 kl. 15:16Enda en ny morgen! Men har sovet bedre i natt selv om det ikke var nok timer. Og håret ble vasket i går kveld, kjøkkenet ble ryddet og batterier kjøpt. Så alt la til rette for at dagen i dag skulle gå mer knirkefri. Og det gjør den sikkert også. Tristhetens slør har faktisk begynt å lette bitte litt. Utrolig nok. Jo mer jeg blir sikker på at det var riktig jo lettere er det å finne den indre roen igjen. Men dessverre er det grått og kaldt i dag. Kommer guttungen til å fryse?

Har vært hos legen og det var heldigvis en skikkelig positiv opplevelse. Så effektiv, behagelig og flink hun var. Har nemlig byttet lege fra Oslo til Kolbotn. Min forrige lege i Oslo var "nothing short of a witch" og hver gang jeg kom ut fra hennes kontor følte jeg meg helt knust selv om jeg er totalt frisk. Som høysensitiv person kan jeg ikke ha sånne leger. De ødelegger for mye.

Vi har en ipad fri uke og det har gått ganske så bra så langt. Han har fått egen mobil men SIM kortet er dessverre litt forsinket. Ellers går det fremover med de nye rommene. Har lagt ut den fine barnesengen hans for salg. Om noen av dere har lyst å kjøpe den så ligger annonsen HER. I helgen blir det nok sortering av leker og vi begynner med flytting av møbler. Bør gå smoooth. Vi kommer nok til å gi bort og selge en hel del leker. Så om dere vil kan jeg legge ut litt her også. Ellers bruker jeg Finn.no og Facebook gruppene.

Har hele tiden litt å styre med. Barnebursdager, anskaffelser av nytt utstyr og nye klær, legetimer, møter og kjøp av en annen bil. Min nåværende holder på å ramle helt fra hverandre. Undersøker litt priser om dagen. Håper dere har en fin onsdag, selv om det er litt grått her i området i dag:)

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

Livet kan være grusomt...

 • 28.03.2017 kl. 10:31

sleeping horse
Licensed from: amaxim / yayimages.com

...når en ikke får lov å sove. Jeg vet at mennesker i krig eller med alvorlige smerter eller sykdommer ville stusset over dette utsagnet. Det er ikke meningen å håne dere. Men for meg er det en form for tortur. Ble vekket 3:15 i natt og fikk ikke sove ordentlig etter det. Men det blir selvfølgelig forventet at jeg skal fungere helt normalt og ikke engang skal vise tegn til trøtthet. Jeg skal være en super ansatt, en super mamma og smile om kapp med sola. Det er disse dagene jeg bare føler at livet er ganske meningsløst og ufattelig urettferdig og slitsomt. Men klage og jamre, det skal man jo heller ikke.

Håret mitt er ikke blitt vasket på mange dager og jeg føler meg ubehagelig og ekkel. Har rett og slett ikke tid. Mitt hår er slik at det tar hundre år å vaske og å tørke det. Så jeg holder ut. Jeg later som ingenting. Øynene mine er tørre. Nesen tett. Trykk på hodet. Sola skinner og himmelen er blå. Livet er bra, livet er dårlig. Det er lysglimt av håp. Men samtidig så en uendelig tristhet og tomhet i meg. Prøver å skjule alt det vonde. Aner ikke om jeg lykkes med det. En utrolig koselig ting var at guttungen lagde meg for første gang i vårt liv en sandwich. Og ikke bare en hvilken som helst nei. En super sandwich med alt jeg liker. Og skjært ut i hjerteformer. Jeg ble så imponert og glad. Følte meg elsket.Det er disse øyeblikkene som gjør alt sammen verdt det. Små gullene øyeblikk. Det er de jeg lever for. For en ting er sikkert og det har jeg merket godt nå gjennom siste forholdet og bruddet. Barna mine kommer først. Jeg er ikke bered til å ofre dem. Og den som forventer det av meg kan umulig få meg. Det ligger en fred i det å være singel. Ingenting skal forandre seg. Det er trygt. Men allikevel ligger det også en stor sorg i det. Skal ikke benekte det. Håper tristheten gir seg etter hvert.

Dagen i dag blir vel overstått på en eller annen måte. Svart kaffe ved siden av meg. Sola utenfor vinduet. Dere får sende litt energi eller tips min vei. Klemmer dere<3

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Uken som gikk #12

 • 27.03.2017 kl. 07:54

Ukens film/serie: Sesong 3 av "Grace and Frankie". Ler meg i hjel av Lily Tomlin. Hun er hysterisk morsom.


Ukens høydepunkt: Lønningspilsen i Oslo! Så gøy!

Ukens nedtur: At jeg ble singel igjen.  

Ukens cravings: Godteri, dessverre. Spesielt Jelly beens nam nam

heart made from jelly beans
Licensed from: jirkaejc / yayimages.com

Ukens hverdagslykke: At vaskehjelpen kom og vasket her. Himmel!!!!

Ukens mest leste innlegg: "Har fått meg vaskehjelp" du kan lese det HER!

Ukens Instagram: Et bildet av min veganer lunsj. Bestående av en salat med kikkerter og agurk. Litt olje og nykvernet salt og pepper.

 
 

Ukens interiørdilla: Fargen "Denim blå" fra Jotun. Den er så sinnsykt vakker. Har malt halve rommet til guttungen med den og kunne godt ha tenkt med fargen i stuen.

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet og drikker en kaffe med melk fra Dolce Gusto maskinen. Har våknet med frisk mot og er klar for å ta fatt i en ny uke!

Ha en fin uke dere lesere<3

#ukensomgikk #alenemor #blogg #interiør #kaffe #druer #hvordantrivessomalenemor #alenemoriførtiårene #interiør #diy #maling

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg må ha sett ut som verdens største alkoholiker

 • 21.03.2017 kl. 16:00

Jeg som sto og pantet ølbokser i to timer i strekk. Jeg som kjørte inn handlevogn på handlevogn fylt med søppelsekker med tomme ølbokser. Jeg som helte øl over meg selv. Jeg som stank øl. Jeg som fikk hele panteautomaten hos Kiwi til å stoppe. Jeg som gikk meg en kåpe som stank øl etter hvert. Jeg som skapte lang kø. Jeg som pantet ølbokser til en verdi av nesten 1000 kroner.

Jeg som bare er en mamma. En soccer mom. Som hadde meldt seg frivillig til å pante boksene som var tomme etter veterancupen. Det var ikke at det passet så bra. Men nei jeg hadde ikke noe bedre å gjøre akkurat da. Men humøret var på bunn. Når jeg tvang med min datter til å laste inn 10 sekker inn i bilen. Og jeg måtte kjøre to turer for å få med alle i den lille golfen min. I duskregn. På et nytt lavpunkt i mitt liv. Men det var godt å gjøre noe fysisk. Få det vekk med en gang. Slippe alle de vonde tankene.


 

Noen av boksene hadde jord og gress på seg. En hadde til å med en snegle som ble revet av i pantemaskinen. Munnvikene mine hadde festet seg lavt. Smilet var langt unna. Mange stirret på meg. Muligens tenkte de "Så det er det som er gærent med denne damen! Jeg visste det var noe!". Typiske dømmende blikk. Men hva gjør man ikke for barna? For fotballaget? Hvem vet. Det ble i hvert fall gjort. Og ja, jeg har det helt python om dagen. Men det er greit. Life goes on. Begynner i hvert fall ikke å drikke av den grunn;) Kjøpte meg et Flaxlodd som trøst.

#alkoholiker #pant #fotball #dugnad #alenemor

 

En helt vanlig tirsdag

 • 21.03.2017 kl. 07:14

Nei nå prøver jeg å blogge. Når jeg ikke kan skrive om det som opptar meg mest blir det vanskelig. En fase er over mens en ny fase begynner. Planer jeg hadde lagt faller i grus. En venninne som måtte avlive hunden sin forstår meg. Jeg må bare gi meg selv tid til å forstå. Hva skal jeg gjøre nå? Kan jo bare begynne med å fortelle hva jeg gjorde i går. Guttungen var ikke helt i form og jeg måtte bli hjemme med han. Jeg syslet litt her og satt på røde løsnegler. Gikk med massevis av planer om å gjøre om her slik at alle barn kunne få sitt eget rom. På min bekostning. Jeg lette etter masse interiørinspirasjon.

Senere dro jeg en tur til Extra for å handle. Jammen meg dyrt der! Når jeg var hjemme igjen ble lillegutt hentet av pappaen sin og jeg suste avgårde til fotballtreneren med storejenta. Vi måtte hente 10 sekker med pant fra hagen hennes mens det små regnet. Kommer eget innlegg om det. Der gikk i hvert fall de neste to timene. Etter jeg endelig var hjemme igjen lagde jeg pizza med masse ost på og koste meg mens jeg så på "Grace and Frankie". Vanligvis spiser vi sammen men jentungen var opptatt med noe annet.

Litt merkelig innlegg dette her. Prøver bare å koste sammen det som er igjen av meg. Senere pratet jeg lenge i telefon med nevnt venninne som har mistet hunden sin. Det er fint å kunne støtte hverandre i tøffe tider.

Må ønske dere en flott tirsdag! Det er vår nå:)#alenemor #hverdag #barn #familie

UKEN SOM GIKK #11

 • 19.03.2017 kl. 10:10

Ukens film/serie: Har ikke fått tid til å se på noe som helst. Men har veldig lyst å se "La la land" på kino!Ukens høydepunkt: Helgen med alle våre fire barn under et tak. Det var så innmari koselig og gøy! Skikkelig familiefølelse. 
Ukens nedtur: Ukens nedtur var når vi kom oss litt for sent ut av døren slik at jeg mistet bussen. Og så toget. Og så kom for sent til legetimen som jeg allikevel måtte betale og hadde ventet lenge på. 

Ukens cravings: Druer, druer og atter druer. Røde og grønne. Elsker druer!

 

Grape

Ukens hverdagslykke: Kanskje det å møte på min kollega hos legen når jeg akkurat var så skuffet over å ha mistet timen. Å få litt tid alene med henne mens vi kjørte sammen tilbake på jobb. Vi kjenner ikke hverandre så godt enda og det er gøy å bli bedre kjent i en annen setting:) Sola skinte og vi skravlet om kapp. 

Ukens mest leste innlegg: "Fra levra" du kan lese det HER

Ukens Instagram: Har delt dette bildet fra serien "Love" og det ble mest likt denne uken.

  

Ukens interiørdilla: Det er kanskje fargen "Sval sjø" som Aleks har på veggene i spisestuen sin? Har alltid elsket denne fargen. Har dessverre ikke et bilde av hans spisestue men den er kjempefin. Da må dere ta til takke med dette bildet:

 NCS koden er S1005-B20G


Ukens beste mammaøyeblikk: Det å kjenne på familiefølelsen når vi alle seks var sammen. At storejenta ble med på tur og vi gjorde noe sammen som familie. 

Akkurat nå: Sitter jeg på kjøkkenet og drikker en svart kaffe fra Dolce Gusto maskinen. Håret mitt er flettet Kardashian style og vi nyter en lat søndags morgen. Elsker<3

Ha en fin uke dere lesere<3

#ukensomgikk #alenemor #blogg #interiør #barn #familie #blendedfamily #kaffe #druer #hvordantrivessomalenemor #alenemoriførtiårene

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

Uken som gikk #9

 • 06.03.2017 kl. 07:11

Ukens film/serie: Har ikke fått tid til å se på noe. Det eneste jeg så på var ørten Youtube videoer med sketsjer fra tyske komikeren Martina Hill. Ledd meg halvt ihjel. Ukens høydepunkt: Må ha vært helgen vi tilbrakte hos kjæresten. Jeg hadde med min sønn og han hadde sine to barn siden han hadde byttet helg. Det ble lek i snøen, brettspill og gele spising. Veldig koselig å se hvordan barna blir bedre kjent og koser seg sammen. Min kjære sønn oppførte seg helt supert, det gjør han stort sett når vi er på besøk hos noen.  

Ukens nedtur: Det er vel at den røde lampen lyste på den nye bilen min. Noe virker til å være gærent med bremsene. Kan ikke kjøre den til det er fikset:-/ Heldigvis skal Aleks prøve å hjelpe meg. Snilt av ham<3

Ukens cravings: Økologisk sjokolade med havsalt og karamel. Kjøpte denne på Løken, har aldri sett den før.  

Ukens hverdagslykke: På fredag skulket jeg yogatimen min og tilbrakt litt etterlenget alenetid her hjemme. Hørte på musikk og jobbet med ny header for bloggen. Så herlig<3

Ukens mest leste innlegg: Å bruke humor mot sykdom. Du kan lese det HER

Ukens Instagram: Bilde av min sønn på trampolina, dette hadde jeg lagt ut med et innlegg om såkalte "Tweens". 

Ukens interiørdilla: Denne her fra Ikea. Lurer på om vi skal kjøpe en sånn for skoene på jobben. 

Ukens beste mammaøyeblikk: Det var det å skravle med store jenta i sikkert to timer i strekk. Alt annet ble nedprioritert og godt var det. Setter så pris på tilliten og det å få lov å ta del i livet hennes. Vi må finne en fast dag hvor bare vi to finner på noe sammen alene<3

Akkurat nå: Sitter jeg som vanlig på vårt åpne kjøkken og drikker kaffe. Barna sover heldigvis og jeg har sovet på sofaen hele natten av en eller annen grunn. Viktig er at jeg har sovet godt:)

Ha en fin uke dere lesere<3

#ukensomgikk #alenemor #alenefar #helgepappa #blogg #interiør #barn #familie

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Les også bloggen til kjæresten min HER

Marsdrømmer - hva gleder vi oss til i mars?

 • 02.03.2017 kl. 15:40Nå har vi mars allerede og jeg har begynt å glede meg til vår. Noen ting som kommer til å skje i mars:

Vi skal i bryllup til et vennepar. Det gleder jeg meg til. Bortsett fra det er det ikke så mye spennende som skjer. Og allikevel er hver eneste dag spennende i livet mitt nå. Ellers har jeg begynt å tenke bursdagsgaver for lillegutt som har bursdag i starten av april. En liten vær til besvær;) Når min mormor fortsatt levde hadde hun bursdag 16.3. Hennes bursdag forbinder jeg alltid med mars måned. Hun var en kul dame. Kanskje den kuleste jeg har kjent. Og jeg forbinder selvfølgelig tysk vår med mars.

Brune skoger uten løv. Brunt og gammelt løv fra fjoråret på bakken. En kald vind. En ru natur. Men allikevel et lite håp i form av noen første blomster og en smilende mormor med kake på bursdagen. Ønsker dere alle en strålende mars! Håper dere klarer å fokusere på de positive aspektene måneden har.

#marsdrømmer #klima #Tyskland #Norge #bursdag #barn #kake #alenemor #tenkpositiv #livsglede #håp

Jeg bor i et hav av popkorn

 • 01.03.2017 kl. 07:01Dagen igår var bare en dag. Jeg tok meg faktisk halve dagen fri for å vaske hjemme. Sånn at vi kunne ha det rent til vennegruppa. Men nå sitter jeg i et hav av popkorn. Har prøvd å koste opp alt igår men ser at jeg har uteglemt mye. De har kost seg ihvertfall disse gutta i tredje klasse. Og det er det viktigste. De har spist taco. Den ene skulle tøffe seg og helte et halvt glass av den sterke sausen over taco`n sin . Det gikk overraskende bra. De lagde iMovie. Jeg trodde jo at jeg måtte hjelpe dem masse men nei. De klarte alt selv jo. Håper at jeg ikke er en del av denne filmen som jeg går rundt med kosten hele tiden. 

En av guttene bemerket at vi bodde i et veldig lite hus. Og det har han helt rett i. Eller nei. Huset er kjempestort men vi leier jo bare sokkelen. Er ganske lei av at guttungen ikke har noe eget rom. Savner også en loftsstue eller kjellerstue hvor man kan sende disse teens og tweens med vennene sine. Men for en fin gjeng! Veldig ulike gutter men de hadde det så fint og gøy. Ikke alltid heldig å ha vennegruppe når det er kjipt vær ute. Mye lettere når det er sommer og de kan hoppe på trampolinen. Tok noen bilder igår men de legges ikke ut. Også er det jo hyggelig å bli litt kjent med foreldrene. Vi har vært med på utrolig lite av aktivitetene som klassekontaktene har organisert. Det er jo synd. 

Når snuppa var liten var jeg med på alt. Var klassekontakt selv og ble kjent med alle foreldrene. Dessverre har jo snuppa forlatt skolen siden hun syntes veien var så lang. Og ja. Vi ble aldri ordentlig kjent med foreldrene her på Åsen. Føler at vi bare er her midlertidig. Der snakker vagabonden i meg. Må alltid videre. Dette kan ikke være alt. Det må være noe nytt å utforske. Og starter fra null. Etterpå kommer Aleks hit. Han er jo ferdig på jobb lenge før meg. Da får han arrangere seg med snuppa her i den lille leiligheten. Aaaaaah jeg vil ha hus! Og flere bad. Men slutt med jamringen nå. Dagen idag har ikke noe spesielt i vente  bortsett fra at jeg endelig får se kjæresten igjen. Vi snakker jo også tusen ganger på telefon hver dag og skriver enda flere meldinger men savnet er stort. 

Nå går ferden inn i denne onsdagen med frisk mot. Bring it on! Ha en fin dag dere<3

#popkorn #tweens #vennegruppe #barn #familie #hus #leilighet #alenemor #kjæreste 

Uken som gikk #8

 • 27.02.2017 kl. 07:03

Ukens film/serie: "Chef`s table" en fantastisk Netflix serie. Jeg ville kalt meg en "foodie" og denne serien følger gourmet kokker som har gjenoppfunnet matlaging. Anbefales på det sterkeste!Ukens høydepunkt: Det må forbli hemmelig. Men jeg kan si at jeg bare har det helt fantastisk med kjæresten min<3

Ukens nedtur: Det må ha vært at Dino spiste skoene mine. Hunden til kjæresten var på besøk denne uken og kjedet seg voldsomt en dag i den lille leiligheten. Nå er det dessverre sånn at disse skoene koster 1500,- og er også utsolgt overalt. Buhuu. 

Ukens cravings: Ingen spesielle cravings. Faktisk veldig dårlig matlyst denne uken. 

Ukens hverdagslykke: Det å legge seg og våkne med kjæresten var ukas hverdagslykke. Og mye mer. Det å prøvebo sammen denne uken var bare helt fantastisk. Ren lykke.

Ukens mest leste innlegg: Jeg har mistet tvillinger, du kan lese det HER

Ukens Instagram: Det ble dette bildet som hører til innlegget "Planer 2017" som du kan lese HER

 Ukens interiørdilla: Ha snooket litt i Fotballfrue sin blogg denne uken. Og hun skal installere flere av disse smijern glassvegger som hun sikkert har funnet på Pinterest. Er ikke de kule?Ukens beste mammaøyeblikk: Det må har vært når snuppa kom hjem fra vinterferien og vi koste oss med snoop mens hun lærte meg å spille sjakk. Så tålmodig og flink hun var å lære meg. Jeg må nok spille en del sjakk i årene fremover. Det er god hjernetrim!

Akkurat nå: Sitter jeg som vanlig med kaffekoppen min alene på kjøkkenet. Huset ellers sover enda. Kroppen verker men jeg har forberedt den kommende uken godt. Laget meg en plan over hele uken, fylt bensin og bestilt mat samt at middagsplanen for hele uka er klar. Snart betaler jeg noen siste regninger og så er det ut til jobben. 

Ha en fin uke dere lesere<3

Hunden spiste skoene mine!

 • 22.02.2017 kl. 06:57God morgen! Sliter litt med søvn når jeg skal dele seng med noen. Så igår forsov jeg meg og fikk ikke blogget. Men nå sitter jeg her med kaffekopp og pc, alene i leiligheten bortsett fra en sovende hund. Igår lot vi han være alene hjemme over mange timer. Som en test. Det hadde ikke skjedd noe uhell men han hadde åpenbart kjedet vettet av seg. Og da bestemte han seg for å spise fjellskoene mine. Buhuu. Mye jeg har å lære i forhold til å ha en hund. Ikke at de var nye akkurat men jeg bruker ting gjerne i mange år når de fortsatt er i orden. Når jeg kom inn døren ble han utrolig glad og hoppet opp og ned. Så gikk vi en tur over isen, selv om jeg vanligvis hadde satt meg foran Netflix og spist noe middag. Kommer i ganske god form av dette med hund altså. 

Inatt har jeg sovet litt bedre og nå har det snødd utrolig mye. Noen sa det skulle regne idag men niks. Jeg foretrekker uansett snøen. Nyter forresten å kjøre med den "nye" bilen. Det er bare så deilig det. Barnefri uke med kjæresten virker til å være over allerede imorgen. Min kjære datter ønsker å komme hjem tidlig og det kan hun så klart. Tenåringer kan ikke presses til samværet på samme måten og det er vi begge klar over. Så uken har gått utrolig fort. Den er jo nesten over før den har begynt. Men jeg vil ha mer! Det er så koselig å våkne ved siden av han hver morgen og å møtes her på kvelden igjen. Selv om vi smådiskuterer og erter hverandre hele tiden opplever jeg at vi har det superharmonisk. 

Aner ikke hva helgen vil bringe. Vi kunne dratt til Løken for å være med kjæresten og barna hans. Men det kan hende at jeg bare blir hjemme med frøkna. Finne roen lite grann. Nå er det straks en dusj, tur med Dino og så må jeg prøve å kjøre forsiktig gjennom snøen til jobb. Håper at Dino ikke ødelegger flere ting idag da;)

Ha en flott onsdag i snøen dere! På jobb eller ferie, i sola eller snø;)

When in Norway do as the Norwegians do

 • 03.02.2017 kl. 09:28
Det tenkte jeg igår når jeg sto dårlig kledd og kald mens jeg ventet fem og tjuve minutter på toget. Morgenens hendelser hadde plassert meg der. Til vanlig ville jeg jo kjørt bil men den gangen ei. Kledde meg litt dårlig og gikk intetanende ut av døren. Oi, kjempeglatt jo. Jaja. Skrapet tjukke lag med is, sikkert fem minutter per rute fra bilen. Satt meg endelig optimistisk og fornøyd i bilen for å rygge ut oppover den noe bratte innkjørselen. Klarte nesten å komme opp men så begynte jeg å skli ned naboens ustrødde oppkjørsel. Hadde det ikke vært for håndbrekken så hadde jeg nok fint kræsjet rett inn i huset hans.

Når første adrenalinet hadde lagt seg var det bare å parkere og mer eller mindre krabbe over isen til skolen. Vente på bussen som selvfølgelig var forsinket slik at jeg akkurat mistet toget. Tilbake til togstasjonen. Mens jeg frøs og kjedet meg, selvfølgelig var mobilen nesten tom for batteri i tillegg, fikk jeg øye på en norsk dame som stabbet fort opp og ned perrongen med sine piggete løpesko. Stort skjerf, varm jakke og hansker. Siden jeg var så kald og rimelig desperat lurte jeg på om jeg skulle gjøre det samme. Tiden gikk bare ikke og jeg hadde så ikke lyst på en ny forkjølelse. Tenkte at det ikke kunne skade. Flere folk som peste opp og ned. Og det funket! Jeg ble varm, tiden gikk superfort, jeg fikk trent litt og humøret ble bedre. Så ja, når du er i Norge, så gjør du som nordmennene gjør. Er jeg passe integrert nå?

 

Idag er alt bedre igjen og jeg er snart på vei til treningssenteret. Ha en super fredag, straks helg:)

#snø #is #norge #vinter #bil #alenemor #glattis #barn #helse

 

Februardrømmer

 • 29.01.2017 kl. 08:06

 

Hva er det med meg? Jeg er bare en drømmeguri;) Elsker å glede meg til ting og drømme meg bort. Elsker Pinterest og å bla gjennom bildene der. Da har jeg prøvd å skape litt positive forventninger til februar måned, litt håp og drømmer. Hva kan vi glede oss til i februar? For min del blir det K sin bursdag med tilhørende fest og å møte mange av hans venner. Ellers kan vi glede oss til mye mer sol, mer dagslys og lengre dager, snøklokker og ikke  minst valentinsdagen<3 Og jeg håper på snø. Gir bare aldri opp håpet. Kjære værguder, gi meg en dag med snø og sol slik at jeg kan gå på ski. Er det virkelig så mye å be om? Jeg vil gå på ski med guttungen og møte alle jeg kjenner her på Langhus. Savner. Trenger vi ikke alle sammen litt håp, positivitet og drømmer på en mørk og kald januardag? Hva gleder du deg til i februar?

 


Det blir vel vinterferien for alle. Ingen spesielle planer der. Jeg skal jobbe, guttungen er hos pappa og snuppa reiser nok til Bergen for å være med farfar og farmor. Ellers så vet jeg at jeg kommer til å tørre å dyrke et voksende håp om vår, sol, blomster og sommer. Om du har lyst å lage noe spesielt godt og vakkert til valentinsdagen så er det bare å slo opp på Pinterest og søke på "Valentinesday chocolate". Jeg må ha blitt ganske norsk nå siden lengselen etter snø er like stor som lengselen etter blomster;) Nå har jeg noen hemmelige planer idag etter å endelig ha tatt meg litt etterlengtet alenetid. Kos dere på denne søndagen<3

#snø #valentinsdag #sjokolade #jordbær #kjærlighet #alenemor

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Småbarnsforeldre: ikke gå fra hverandre!

 • 27.01.2017 kl. 07:27 

Man kunne tro at gresset er grønnere på andre siden. Spesielt i småbarnsperioden. Hvor mange mødre er mer glad i barna sine enn mannen. Rundt meg ser jeg at par sliter. Spesielt de med små barn. Er jo selv blitt skilt når minsten var 3 år. Men det var ikke meg som gikk og det hadde jeg ingen kontroll over da. Denne perioden er utrolig tøff med våken netter, mye sykdom, foreldre som sover på ulike rom og eventuelt andre utfordringer som kommer i tillegg. Da kan det fort bli til at man begynner å lure om man ikke ville hatt det bedre alene. Eller om den lille flørten man har med en eller annen kanskje hadde vært en bedre opsjon. Mitt svar er nei. Ikke gjør det. Om du ikke har det fryktelig dårlig med din partner i form av vold, utroskap eller andre alvorlige ting, prøv å komme dere gjennom småbarnsperioden sammen.

Det lønner seg. Ting vil bli bedre. Gå på dater sammen uten barn, prioriter å sove på samme rom, prioriter hverandre så mye som mulig. Ha tålmodighet. Ha tro, håp og tillit. Det lønner seg så utrolig mye. Båndet deres kommer til å bli så mye sterkere etterpå. Ta det fra en som er skilt: skilsmisse er et helvete og du kommer ikke til å være den samme etterpå. Økonomisk er skilsmisse eller brudd det dummeste man kan finne på. De parene som holder sammen er det med størst hus til slutt. Med best liv. Og barna, dere tror ikke engang hvor mye barna lider under det å ha to hjem og skilte foreldre. De sier det ikke til oss. Men det er sinnsykt vondt for dem. 

Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på andre siden. Du må ikke tro at det er lett eller morsomt å date når man har barn fra før. Å forholde seg til andres barn. Å samarbeide med en såret ekspartner. Å få hele eksfamilien mot seg. Ikke gjør det! Kjærlighet handler ikke om å ha det morsomt til enhver tid. Å lete etter nye eventyr. Kjærlighet handler også om utholdenhet, om lojalitet. Om et dypt, langvaring bånd. Du har mer å tape enn å vinne ved å gå. Og tro meg, jeg ser mange som angrer seg. De oppdager plutselig for en gullskatt eksen egentlig var. Alle kvalitetene som man har tatt for gitt. 

Jeg har også gått, jeg har også forlatt i småbarnsperioden. Men forholdet var dødt lenge før vi fikk barn. Vi skulle aldri fått barn. Forholdet var voldelig og farlig for meg og oss. Jeg hadde ikke noe valg. Og det å gå der har jeg aldri angret på. Dette er unntakene. Når det er vold, alkoholisme, rus eller tunge psykiske sykdommer, kriminalitet eller lignende på agendaen, da er det bare å gå. Dette er ikke noe å ta vare på. Men i disse tilfellene er det også vanskeligst og mest skummelt å gå. Fordi man kan bli truet på livet. Forfulgt. Noen må leve på hemmelig adresse. Jeg har opplevd og sett mye. Som sagt, dette er unntakene. Ikke gå fra et forhold i småbarnsperioden fordi du er irritert på din partner. Prioriter dette forholdet, reparer det. Du har mye mer å vinne enn å tape. Om forholdet virkelig er dårlig og ikke "meant to be" så skiller man lag senere. Men man har ihvertfall prøvd. 

Sender klemmer til alle frustrerte småbarnsforeldre. Dere klarer å komme gjennom dette! Ikke feig ut nå! Vis hva du er istand til. Vær lojale mot hverandre<3

#alenemor #skilsmisse #brudd #barn #familie #småbarn

Tjener jeg penger på bloggen?

 • 26.01.2017 kl. 06:50Hvorfor blogger jeg egentlig? Hvorfor startet jeg bloggen? Jeg startet bloggen faktisk fordi jeg følte en sterk trang til å gjøre det. Jeg hadde så utrolig lyst å få en stemme, å uttrykke meg, å dele. Å ta bilder, å skrive ut alle tankene mine, uforstyrret. I diskusjoner blir det ofte til at jeg blir stille. Fordi andre snakker høyere enn meg, er modigere. Resultatet  kan være at jeg ikke blir hørt. Hvis ikke noen ser kvaliteten i det jeg sier og hjelper meg å få gehør så får jeg det ofte ikke. Det å snakke i lunsjen, spesielt i større grupper gjør meg veldig sliten og stresset. Blir det bråkete nok så blir jeg svimmel. Jeg vet at jeg har mye å komme med og har ønsket meg en stemme lenge. Jeg har opplevd mer enn andre opplever i hele sitt liv. Det hjelper en å få perspektiv. 

Så jeg startet ikke bloggen for å tjene penger i utgangspunktet. Jeg trengte et kreativt utløp. Jeg ville komme i kontakt med dere, inspirere dere og engasjere dere. Jeg har fått flere tilbud om sponsing og samarbeid men har takket nei. Jeg ønsker ikke å forsøple bloggen min med reklame. Jeg ønsker heller å etablere dialogen. Om jeg en dag skulle få muligheten til å få lønn for å skrive uten at jeg må reklamere for noe, så ville jeg nok gjort det. Det hadde vært digg så klart. Penger er selvfølgelig velkommen. Det kan jo også hende at jeg skriver en bok eller to, at jeg holder foredrag og engasjerer meg. Bruker mine erfaringer til å hjelpe mennesker. Jobber med veldedighet eller politikk. Jeg vil gjerne bevege noe. 

Så svaret er: nei jeg tjener ikke penger på bloggen. Fordi jeg har valgt bort måten pengene ble tilbudt meg. Men en blogg byr på utrolige muligheter. Den forbinder meg med mange mennesker. Jeg har fått muligheten til holdningsarbeid. Når jeg leser en blogg jeg liker så er reklameinnlegg ofte et minus. Muligens et stort minus. Men om jeg kunne reklamere for noe som jeg kan stå inne for, noe som jeg uansett og virkelig bruker, så ville jeg kanskje gjort det. Nå har jeg fått en sterk og fantastisk mann på min side, som hjelper meg med bloggen og ønsker å gjøre den bedre og større. Da kan det bli spennende muligheter etterhvert. Jeg ønsker å ta bedre bilder og å skrive enda bedre. Alt i alt kan jeg si at bloggen har gjort meg lykkeligere. Og det er UBETALBART. 

Nå ønsker jeg dere mine kjære lesere en vidunderlig fantastisk torsdag. Selv er jeg superlykkelig om dagen. Hver gang jeg møter kjæresten så blir jeg mer forelsket. Vi hadde en så fin kveld igår igjen. Er helt fascinert av å oppdage de ulike sidene, tankene og egenskapene hans. Så en fin dag til deg også, kjæresten min<3

#blogg #blogger #toppblogger #reklame #alenemor #hverdag

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Livet går fort

 • 24.01.2017 kl. 07:16Da sitter jeg her igjen. Med pc, kaffekopp og total mørke og stillhet i leiligheten. Deilig. Mye alenetid er det ikke blitt i det siste altså. Med barna fire uker i strekk og K har det ikke vært mye tid for meg selv. Jeg velger jo ofte å treffe han fremfor å være alene. Og jeg som er så glad i alenetid. Jaja. Livet har vært mer fullt og mindre ensomt. Kan lett innrømme at jeg ofte har følt meg ensom når barna hadde dratt. Spesielt når jeg ikke har noen spesielle planer. Nå er det også en evighet siden jeg har møtt venninner. Og det går jo ikke. 

Jeg får en liten dose venninnetid på jobben hver dag hvor det er flere på min alder og det hjelper ganske godt. Kan vel egentlig si at jeg lever mer enn jeg sitter og tenker om dagen. Tiden går rasende fort og jeg koser meg stort sett. K har tilbrakt store deler av helgen med oss. Barna hans hilste på mine og hunden hans har vært på besøk. Utrolig hvordan mann og hund binder sammen familien vår. Vi har vært mye mer samlet og det har jeg ønsket meg lenge. Først gikk vi tur med hunden og alle fire barn. 

Det gikk utrolig bra. Hunden mente han måtte markere reviret sitt overalt haha. Så dro de tre i en bursdag mens vi passet på Dino. Senere kom K tilbake.  Men siden vi er trangbodde her sov han over i stuen. Neste dag spiste vi frokost sammen og dro til Vervenbukta på en lengre tur. Det var glattis og kaldt. Men herlig å få med seg dagslys og bevege seg, å være sammen som "familie". Barna og jeg har kost mye med hunden og ledd av morsomme ting han har gjort. 

På søndag kveld tok K initiativ til å spille Yatzi sammen og det satt jeg veldig stor pris på. Det ble litt smådrama med yngsten når han begynte å bli sliten. Men han var faktisk veldig flink til å forklare hvorfor han begynte å bli vanskelig. Stolt av gutten min. Alt i alt en fantastisk helg. Fikk så godt som ingen alenetid med K men sånn har det vært hele veien for oss. Vi har omvendt barnefri og barna har vært sammen med oss nesten alltid. Uvant dette men jeg er overrasket hvor godt det fungerer. Nå gjør vi et forsøk på å bytte helg så får vi se om vi ikke kan få være litt mer alene. Straks er det å suse av gårde til jobben. I ettermiddag har jeg et møte med et firma som ønsker råd fra en interiørarkitekt i tillegg til at kollegaene mine tegner utvidelsen av arealet deres. Spennende! Så lenge siden jeg har jobbet som interiørarkitekt og jeg må innrømme at jeg kjemper en liten kamp med meg selv hver dag nå. Redd for å feile. Men kan heller ikke la være. Så dere får ønske meg lykke til med det, please! Ønsker dere en fin tirsdag<3

#familie #alenemor #hund #barn

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

FORDELER OG ULEMPER VED Å HANDLE MATEN PÅ NETTET

 • 22.01.2017 kl. 08:50

Dent C5
Licensed from: bigrock / yayimages.com


IKKE REKLAME

Etter at min kollega fortalte om Kolonial.no er jeg blitt fullstendig hekta. Tror siden november ifjor har jeg tatt ukeshandlingen der. Livskvaliteten har gått opp siden da. Selv om det er bittelitt dyrere enn Rema 1000. Og jeg må betale for leveringen men det igjen sparer jeg inn i bensin. Jeg har laget to handlelister, en til partalls uker og en til oddetalluker. Har begge barna i oddetalls uker og da spiser vi ofte det samme til middag. Så gjør jeg bare små justeringer og bestiller listen i lynfart.

Her kommer fordelene:

 • du sparer utrolig mye tid
 • du slipper å bære alt opp eller ned trapper, maten kommer rett innenfor døren
 • du kan handle mens du er i pysjen
 • du får god oversikt over handlelisten og den totale prisen, om prisen blir for høy kan du lett fjerne unødvendige ting
 • du blir ikke fristet av ting du ser

Og ulempene:

 • maten kommer først etter en dag og ikke med engang
 • du mister det sosiale ved handleturen
 • det er bittelitt dyrere men minimalt

Nylig var jeg i Ski på treningssenteret og måtte til Rema 1000 etterpå for å kjøpe et par ting jeg hadde glemt. Det var dårlig vær og kø inn til parkeringshuset. En svær lastebil sto i tillegg midt i og jeg måtte passe meg for å ikke kræsje inn i søylene.Har forresten fremdeles en skade på støtfangeren min fra nettopp dette parkeringshuset. En sint parkeringsvakt stirrer på meg og håper at jeg glemmer å trekke lapp. Dette skjedde engang for flere år siden og kostet meg 700 kr. Når jeg endelig er inne i butikken er den stappfull med mennesker, alle tenker bare på sitt og står midt i veien uten å merke det. 

Jeg har det alltid travelt og hater når folk står i veien;)

Female shopper queuing in line at cashier.
Licensed from: kasto / yayimages.com


Jeg tar mine tre ting og stiller meg i en kø som er uendelig lang. En eldre dame foran meg har egentlig bare kommet for å slå av en prat med hun i kassa og bruker en evighet. Jeg liker også kassadamen, hun er kjempehyggelig og blid. Hun yter alltid ekstra service og fortjener all verdens skryt. Har kjent henne i mange år. Det er det jeg synes er det eneste koselige med hele handleturen. Når jeg har betalt må jeg inne i det våte kalde og trange parkeringshuset full av tutende biler og stressede mennesker. Gud er jeg glad for at dette ikke er en del av livet mitt lenger. Min livskvalitet har gått opp et par hakk kun ved å bestille maten på nettet. 

Til vanlig har jeg kjørt hjem og måtte da bære fem tunge poser over den glatte og bratte trappen mens vinden nesten blåste meg over ende. Hvor mange ganger har ikke jeg forbannet og hatet livet mitt i dette øyeblikket. Hvor mange ganger har jeg ikke lengtet etter å ha en mann i dette øyeblikket. Når jeg da endelig var inne ble barna stort sett pottesure når jeg ba dem å hjelpe meg å pakke ut og rydde inn. Dette førte ofte til dårlig stemning og krangling. 

Så så mye betyr dette for meg. Sinnsykt mye! Nyt søndagen deres<3#netthandel #alenemor #familie #mat #kolonial.no 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Sengestyr

 • 29.12.2016 kl. 09:32

Mother and daughter holding a carpet
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Hello!

Vi er tilbake fra det tyske landet. Etter mye eventyr og en grusom mellomlanding i stormen i Amsterdam kom vi til slutt frem her hjemme.

Ferien har vært kjempefin. Så kos!

Snuppa hadde et stort ønske om en større seng og vi hadde kommet frem til at hun skulle overta min på 1,20 bredde. Til meg selv hadde jeg bestilt en ny seng i 1,40 bredde. Den ble levert i går.

Siden vi verken har bod eller garasje må vi kvitte oss med overflødige ting med en gang.

Så jeg hadde lagt ut hennes gamle seng på Facebook til å gi bort.

Mens jeg var ute på cafe var snuppa aktiv her og demonterte hele den gamle sengen sin. Hun står virkelig på og jeg vil kalle henne handy. Definitivt.

Klokka 13:30 ble den nye sengen levert og tok opp hele stuen.

Når jeg endelig kom hjem var det litt kaos. En stor seng i stuen, en demontert seng i gangen, to overflødige madrasser i gangen mot badet.

Snuppa hadde flyttet min seng over på sitt rom og det var en del rot på gulvet under.

Så ble det støvsuging, utpakking og sammenskruing av den nye sengen samt leting etter passende laken. Haha litt av et styr.

girl in bed in the morning happy new day
Licensed from: Labunskiy K. / yayimages.com

Klokka 17 kom det da en fyr fra Kolbotn for å hente hennes gamle seng og heldigvis også madrassen.

Så nå er nesten alt fint igjen. Bortsett fra at det ligger tom pappemballasje i gangen og en annen madrass som jeg prøver å gi bort.

Plastemballasjen fyller opp hele skapet under vasken og ryggen min verker etter en natt på den nye madrassen.

Det heter at det tar noen uker før man blir vant til en ny madrass. Håper virkelig det. Om man ikke er fornøyd etter 90 dager kan man bytte den.

Har ikke lyst på enda mer sengestyr.

Rommet til lillegutt og meg er så innmari fullt. Det er bare senger, møbler, leker og en smal gang av gulvplass. Er skikkelig lei av dette.

Vil ha mer plass! Vil ha hus!

I dag er det ingenting som skjer og det er jeg himla glad for. Guttungen skal igjen på SFO og mat blir levert ikveld takket være kolonial.no.

Må egentlig bytte en alarmklokke med prosjektor som ikke funker og kjøpe en del småtteri på senteret. Hårfarge, balsam, sokker og sånt.

Regningene betales. Alltid noe å gjøre ja, selv i ferien. Nå har jeg hatt guttungen 1,5 uker i strekk, da er vi halvveis gjennom denne perioden.

Noe annet spennende har skjedd, men det skal jeg ikke snakke om enda.

Leiligheten vi så på har vi avlyst. Orker bare ikke å bo med en storrøyker under og en leilighet som stinker røyk dag og natt. Selv om vi hadde hatt dobbelt så mye plass. Venter fortsatt på svar fra Husbanken.

Livet er spennende! Men må ikke være FOR spennende heller;)

Så howdy, ha en flott dag!

#alenemor #mammablogg #seng #møbler #interiør #helse #reise

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

FØRST OPPE

 • 27.12.2016 kl. 08:36

Dette innlegget skrev jeg i går tidlig men fikk bare ikke lage ut grunnet internett:

"Da var jeg våken. Først av alle som vanlig. 

Deler rom med mine små og det er helt bekmørkt her. 
Mine kjære mamma har tatt oss opp her i leiligheten sin og alt har fungert helt topp!
Er så glad. 
Nå har jeg nettopp sjekket eposten min. Vi er blitt bedt om å søke oss inn på en nett tv serie. Spennendes!
Har sneket meg gjennom den mørke leiligheten, forbi mine sovende barn, mor og en sovende hund. 
Inn på kjøkkenet og til kaffetrakteren. 
Mens kaffeen rant ned i kanna flyter tankene. Så klart har vi lyst å være med på det! Skal ihvert fall søke.
Kan ikke fortelle noe om konseptet men det kan være nyttig for oss.
Også "håper jeg ikke ser tjukk ut på TV" haha;) 
Mammaen min har vært på TV for noen år siden og hun fortalte at man ser mye større ut enn man er.
 
 
Jaja, får se får se. 
Alt en blogg kan føre til.
Må også spørre fedrene om det er greit, i tilfelle vi skulle bli med.
 
Jeg har bare hatt en helt herlig tid her i Tyskland. Fult av harmoni, kjærlighet, latter og familie. Akkurat etter min smak. 
Overrasket og overlykkelig for hvor bra denne ferien har gått. 
Utsagn fra minsten om dette igår
"Jeg er blitt større, mamma".
Søøøøt!
Og den to år gamle datteren til bonussøsteren min var så forelsket i han. Utrolig søtt å se. Hun hadde ingen hemninger å vise det heller. 
Hun stirret på han med de store blå øynene, smilte sjarmerende med smilehullene og prøvde flere ganger å kysse ham. Han ble ganske flau. Gud så søt:)
Nå våkner snart hele huset her og kaffekoppen min er tom. 
På ettermiddagen reiser vi allerede hjem. Vi blir kjørt av snille bonusbroren min og hentet i Oslo av en snill mann.
Når reiser skal gå såpass bra og knirkefrie da lover det godt for fremtiden. Og det synes jeg jeg fortjener. Fortjener å få det litt lettere:) Innsatsen har lønnet seg. 
Ha en fin andre juledag, dere kjekke mennesker<3"
 


#alenemor #reise #Tyskland #barn #familie

Reisefeber

 • 20.12.2016 kl. 07:12

Open suitcase on bed
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Her i huset er det fullt reisefeber om dagen. Kofferter står åpne og venter på å bli fylt, passer og flybilletter ligger på benken ved siden av pepperkakehuset, gaver har begynt å samle seg under juletreet.

I går har jeg bestilt en ekstra bagasje.

Det er faktisk hele to år siden at barna og jeg har reist noe sted sammen. Vi tar oss ikke ofte råd til det.

Sist dro vi også til Tyskland i julen, men da i ti dager og vi bodde hos daværende kjæresten min, søsteren min, moren min og faren min.

Lillegutt taklet ikke det så godt. Så i år skal vi kun være der i fire dager og kun hos mammaen min.

Derfra drar vi på besøk og jeg vil se hvordan dette går. Håper virkelig at det blir lettere å reise med dem. De er jo 13 og 8 og ikke to og fire.

Det som er dumt er at flybussen har blitt lagt ned mellom Ski og Gardermoen. Dette har som konsekvens at vi må overnatte på Gardermoen. Ikke så gøy.

Kjenner tre stykk som kommer til å være litt cranky den 23. Vi får prøve å sove og hvile litt på dagtid.

Har sovet lite i natt, fikk bare ikke sove. Nå er det straks jobb. Etter jobben må jeg handle litt hos Kiwi, lage middag og dra på visning.

Vaskemaskinen kommer til å kjøre seg varm, alt må være rent for pakkingen. Hjelp! Vi har ikke god tid til å pakke akkurat.

Men etter jul ja, da skal vi chille. Det blir så bra!

smiling family with gifts hugging at home
Licensed from: dolgachov / yayimages.com

Gleder meg så mye å endelig se familien min. Og at de ser barna. Det varmer hjertet mitt.

Ingen er betingelsesløs glad i en enn den egne familien.

Å være med dem fyller meg som regel opp med selvtillit. Det er bare godt.

Så, nå må jeg suse, dere får ha en behagelig tirsdag:)

#jul #reisefeber #alenemor #reise #Tyskland #koffert #fly

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Stillheten før jule stormen

 • 17.12.2016 kl. 10:44

Wave
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Helgen så ut til å bli hektisk. Men en etter en har alle planene falt i grus. Enten pga meg eller andre.

Og jeg må si: det er såå deilig! En hel helg bare til meg! En velsignelse<3

Jeg har nemlig fra mandag av tre hele uker alene med barna foran meg. Så hyggelig det kan høres ut så slitsomt er det for meg.

Spesielt med minsten som trenger meg så mye. Og at de to ofte er kranglefanter som jeg må skille fra hverandre. Gru gleder meg til reisen;)

Pleier å være helt utslitt etter disse tre-ukers-i-strekk-ferien med dem.

Storm
Licensed from: 578foot / yayimages.com

Men det blir nok veldig hyggelig også. Får hente avlastningen jeg kan få:) Og jeg elsker jul!

I går har jeg kjøpt meg en rød kjole. Lykke. Den kommer jeg til å bruke på julaften.

Så nå skal jeg ta det helt med ro og forberede meg til reisen og julen.

Ønsker alle en fin lørdag. Har en følelse av at mange kommer til å ha en travel helg. Så glad at det ikke gjelder meg.

Jeg er virkelig blitt flinkere til å ta vare på mine egne behov. Uten å være flau over det. Jeg liker og trenger mye alenetid.

Ta vare på hverandre<3

Kjolen er kjøpt hos Indiska.

#alenemor #jul #hsp #rødkjole #stillhet #psykiskhelse #julestress #juleferien #helg #juleforberedelse

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

 

 

 

 

Jeg vil bare leve et rolig liv

 • 16.12.2016 kl. 08:34

Happy couple with dog relaxing on sofa
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Må virkelig si det. Det har vært mye sirkus.
Og noe i meg krever det. Jeg liker ikke å kjede meg. 
Men det er noe annet om man har en rolig base og kan velge å gjøre spennende ting derfra enn å hele tiden bli fullstendig oppskaket og revet ut med røttene. 
Det kan bli for mye action. 
Hvor kommer uroen fra? Hva har jeg rømt i fra hele tiden?
Eller er det bare slik at man gjør det man er vant til?
 
Men takler ikke noe mer sirkus jeg. Jeg passer ikke sammen med feste mennesker som drikker mye og ofte. Av og til ja. 
Jeg vil ikke leve et ensomt liv overhodet. Men jeg vil ikke ha stress hjemme. 
Vil ikke ha en partner jeg er uenig med hele tiden. 
Diskutere med barna. 
Stresse med økonomien. Irritere meg over festende naboer. 
Jeg er faktisk litt redd fulle mennesker. Tror det har med mishandlingen fra min tidligere samboer å gjøre. Han slet med alkohol. Fulle mennesker signaliserer fare for meg. Og høysensitiviteten gjør at jeg hele tiden i er full alarmberedskap og ser etter tegn av vold eller andre ukontrollerte handlinger. 
Selvfølgelig er det ikke slik når jeg også drikker litt fordi jeg er med på festen. Da blir min sensitivitet dempet. 
Spesielt fulle menn gjør meg redd og ubekvem. 
 

Drunk
Licensed from: tony4urban / yayimages.com

Ønsker å føle meg trygg. Med eller uten partner. 
Og jeg drikker aldri når jeg har barna. Kanskje et glass vin til maten en sjelden gang. 
Men siden jeg er alene med dem føler jeg at jeg må være tilstede i tilfelle noe skjer. At jeg kan kjøre til legevakten og er fult tilstede med tanke på å reagere om noe skulle være. 
Ikke for å være bedreviter. Men det er slik jeg velger å gjøre det. Det er slik jeg føler det er mest riktig. 
Drømmer om å leve i harmoni med en partner eller uten, på et rolig sted uten festende naboer, støy og bråk. 
Ingen økonomiske bekymringer og fornøyd med jobben. 
At man kan reise steder, har venner og kanskje en hund. At man kan pusse opp når man vil uten at det igjen blir stress. 
Så;) 
Vet ikke hvor jeg vil med dette innlegget engang. Jeg slipper dere inn i tankene mine.
Ha en fin fredag! Elsker fredager:)
 

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Oh du fröhliche...

 • 15.12.2016 kl. 07:45

 

Erika Jordan
the Playboy TV Host is spotted Christmas shopping when she sticks her candy cane in her shorts in order to anser her phone, Los Angeles, CA 12-13-16/ImageCollect
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

Da var vi på`n igjen. Vært oppe halve natta på grunn av en syk snuppa og sveiper kun innom her.

Dårlig tid.

Straks blir det jobb og i morgen har jeg friiiiiii!

Sjefen har bursdag i dag så vi skal nok kose oss litt ekstra i lunsjen. Kjøpe blomster og kake:)

Mammaen min hadde bursdag i går og jeg pratet litt med henne på telefon. Alle gleder seg til vi kommer ned. Kun uke til nå! Woah, hvor ble det av tiden?

Jeg jobber litt overtid om dagen for å hente inn noen timer. Gleder meg til alt blir normalt i januar.

Det er hektisk med dugnader til fotballen, julebord, grøtspising og annet sosialt.

Boring christmas party
Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com

Vaske huset i morgen blir godt, så har jeg noen møter i Ski.

På kvelden blir det venninnebesøk og på lørdag er det planlagt date. Så går nå daggan. Men det er jo veldig hyggelig da:)

Ha en fin torsdag, snart er det helg! Og god bedring til alle som snufser eller er syke.

Klemmer og varme fra meg<3

#jul #julebord #barn #alenemor #bursdag #jobb #familie #reise

 


 

BILDEDRYSS FRA FØRJULSTIDEN

 • 14.12.2016 kl. 07:28

Nå har jeg litt dårlig tid og viser dere noen bilder jeg ikke har rukket å legge ut eller fortelle om enda.

Venninne julebord forrige lørdag. Masse deilige tapas, koselige jenter og en fantastisk vertinne med vakkert nytt kjøkken<3


Guttungen drømmer seg bort til julen
Guttungen som var så flink og styrte lyset under Luciaforestillingen i går:

Litt dårlig bilde, men mine to elskete barn etter eventyrlig pepperkakehusbygging og juletrepynting. Koooos<3

Det er slik vi har hatt det i de fine øyeblikkene;) Nyyyter!

Ha en fin og koselig dag dere!

#førjul #Lucia #mamma #alenemor #jul #pepperkakehus #juletre #tapas #julebord #forestilling #barn #familie

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Har lyst å skrive selvbiografi

 • 08.12.2016 kl. 07:34

 

True story
Licensed from: unikpix / yayimages.com


God morgen!

Siden jeg kom hjem litt sent i går kveld etter kinoen blir det kun en liten hilsen i dag.

Selv om hverdagen er hektisk så kommer rutinene tilbake og livet føles godt igjen.

November var faktisk i dette året den verste måneden ever.

Det skjer ikke mye i dag og det er bra! Snuppa har trening, det er det eneste.

Jeg skal til blomsterbutikken og kjøpe litt smakfull julepynt, en vase og en grankvist, om de har.  

Christmas pine tree branch
Licensed from: klenova / yayimages.com


 

Til overkriften.

Nylig leste jeg meg opp på "How to become a writer". Og der sto det noe som traff meg midt i hjertet. Det beste tipset var å ikke prøve å bli en men istedenfor "do interesting things, live an interesting life".

DET har jeg vel gjort for lengst!

Og lenge har jeg gått med et brennende ønske om å skrive en biografi om livet mitt. Men jeg er allikevel ikke ferdig levd. Og per i dag er jeg kun 43 år gammel.

Synes det er helt utrolig hvordan man kan oppleve så mye rart i løpet av et så kort liv.

Men å skrive en bok er et stor prosjekt som man gjerne vil ta seg tid til. Drømmen er å ta noen måneders permisjon fra jobben, låse seg inn på en hytte alene og bare skrive.

Det kan jeg åpenbart ikke gjøre nå. Har jo barn som er avhengig av meg. Men om noen år, sånn 5-6 år kanskje.

Og om jeg ikke kan vente så er det jo også lov å begynne med en gang. Med timeline og oppbygging.

Tittel har jeg også fundert på. Ja ja, gøy dette her. Mitt liv gir utrolig mye stoff. Men jeg tror nok at jeg ikke kan skrive den under mitt ekte navn.

Det blir jo altfor avslørende. Herlig, elsker å ha prosjekter. Jeg sa jo at jeg ikke er en A4 person.

Og pappaen min skriver også på en. Morfaren min var forfatter og har skrevet en. Søsteren min er dritdyktig å skrive. Mammaen min har lyst å skrive barnebøker.

Så det blir spennende. Men nå: hverdag, juleforberedelser og et vanlig fint liv.

En erkjennelse har jeg hatt i de siste månedene. Jeg har med vilje ofte valgt den vanskeligere veien for meg.

Men nå ønsker jeg å ha det lit enkelt og behagelig. Ferdig med å ha det vanskelig. <3

Ha en fin dag, alle dere fine mennesker! Nyt førjulsstemningen. Og om du føler deg deppa, så kan jeg anbefale vitamin d eller en daglyslampe.

Hos "enklere liv " kan man også kjøpe en slik "lampe" som kjører inn lyset via ørepropper.

Ha det så lenge nå, " I gotta dash" som Kardashiansene sier;)

 

 

 

NÅR LITT BEDRE FØLES FANTASTISK

 • 06.12.2016 kl. 07:12

Jumping
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

God morgen!

Nå har jeg lillegutt tilbake og det er veldig koselig. Frøkna er ikke i form og fortsatt hos pappaen sin på Bygdøy.

Har kommet meg gjennom dagen i går med en del kvalme men det gikk greit.

Etter jobb dro jeg på visning. Jeg er sjokkert over leiligheten. Og hvor mange som allikevel var interessert.

Egentlig ville jeg bare se hva man kan få og hvor mye leiligheten vil gå for. Holde meg oppdatert.

Så vi får se. Har mye å gjøre på jobben denne uken. Og det liker jeg.

Det  føles bare såå herlig å være litt friskere igjen. Å kunne delta i livet. Jeg savner jo å være sosial når jeg er lenket til sofaen eller sengen i dagesvis.

Bare det å kunne leve som normalt føles helt fantastisk.

Når en er syk i flere uker så går det litt utover psyken. For meg føles det da som om det aldri kommer til å gå over og jeg ikke mestrer livet mitt.

Som om jeg har vann over hodet.

Woman having Headache. Sick
Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

Ja, jeg vet det er litt dramatisk. Men vi lever så veldig i øyeblikket, et øyeblikk blir altoppslukende.

Når jeg hadde migrene på lørdag så tenkte jeg a med så mye motgang og smerter, med utelukkelse fra alt som er godt og fint, da er ikke livet verdt å leve.

Men det gikk jo selvfølgelig over og da skifter jeg perspektiv igjen.

For meg som høysensitiv føles slikt enda mer dramatisk enn for et vanlig robust menneske. Jeg går veldig inn i alle følelser.

Det kan være intenst grusomt også er det intenst fantastisk når smerten endelig gir seg.

Litt av en ride. Litt av en berg- og dalbane. Men jeg har ikke noe valg, jeg er bygd sånn. Og hadde jeg ikke vært det så hadde denne bloggen kanskje aldri blitt til.

For åpenbart så setter dere pris på hva jeg skriver. Tross skrivefeil og alt.

Nå begynner vi en ny dag og jeg takker Gud for Kolonial.no. Maten blir levert på døren og jeg kan gjøre noe annet istedenfor.

Selvfølgelig blir sjansen mindre å møte en mann i matbutikken også, haha;)

Men det kan jeg leve med.

Hvis det er noe jeg har lært av denne sykdomsfasen så er det at jeg må melde meg på et treningssenter igjen.

Har lyst å trene på Avancia i Ski, de har mye bra yoga. OG JEG ELSKER YOGA. Jeg må ta vare på kroppen min og ryggen min. Holde meg myk og sterk.

Håper dere får en fantastisk tirsdag! Og dere som er syke: det går over! God bedring<3

Fitness class doing yoga exercises
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com
 

 

#frisk #syk #helse #alenemor #visning

 

 

 

 

Dåpsdagen

 • 05.12.2016 kl. 07:11

Gud det var godt å være litt sosial i går etter all sykdom og hangling.

Er fortsatt ikke helt 100% men i går gjorde jeg mye for at jeg kunne dra i dåp.

Mine gode venner Irina og Kim skulle få døpt sønnen sin. Kim har forresten egen blogg, den finner du HER. Der kommer det sikkert flere bilder fra dåpen i dag.

Lørdagen var jeg jo dårlig og da hadde jeg egentlig planlagt å male et bittelite bildet som jeg skulle gi i gave.

Men med hodet over bøtten var det utenkelig å få malt et bildet.

Når jeg sto opp i går var jeg vesentlig bedre og gikk i gang med en gang.

Hadde avtalt at jeg ikke skulle komme i kirken men kun til feiringen hjemme. Så tok jeg toget og gikk turen til kirken siden jeg var tidig ute.

Alt i alt ble det en utrolig fin og koselig dag. Jeg merker hvor godt det føles å være sammen med familie, selv om det ikke er min egen.

Jeg er bare et familiemenneske og jeg savner virkelig familiesammenkomster i livet mitt.

Irinas mor hadde kommet fra et annet land og Irina har det ganske lik meg sånn sett. Det er vondt å savne sin familie.

Gleder eg virkelig til jul og å være med MIN familie for engangs skyld.

Min familie kommer dessverre aldri lenger til Norge. Det er veldig trist.

Sist noen var her var i 2011.

Men hva skal jeg gjøre, jeg kan ikke tvinge dem hit.

Nå kommer det noen bilder fra i går, mens jeg har utelatt alle bildene jeg har tatt av personer. Har ikke hatt tid å spørre dem om det er greit å bli lagt ut.

Bilder kommer sikkert på Kim sin blogg.

 
 Min gave:
 

Ha en fantastisk mandag! Jeg er dessverre fortsatt litt smådårlig men skal forsiktig prøve meg frem.

#dåp #baby #gutt #venner #familie #kirke #helse #barn

 

Sonja kom og dans med meg

 • 01.12.2016 kl. 07:02

helping hand
Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com

I går fikk vi et glims inn i fremtiden.

En fremtid hvor snuppa er voksen og jeg er nitti.

Våknet med en låst nakke i går.

Jeg hadde vært hos kiropraktor og lagt meg på sofaen etter middagen og matteleksene med snuppa.

Må ha sovnet der og når jeg våknet, fy søren, kom jeg meg ikke opp.

Hver gang jeg prøvde ble smerten i nakken så stor at jeg ikke klarte.

Jeg ropte på suppa for å hjelpe meg.

Er jeg nitty år gammel? Hallo?

Siden min kjære datter trodde at man bare må dra meg opp plutselig og kraftig fikk jeg litt panikk.

Jeg lot henne ikke hjelpe.

Poor thing.

Til slutt klarte jeg vel å rulle meg ut av sofaen. Følte meg lite patetisk. Jesus.

Det var som om hun skulle oppfordre meg til dans men jeg kom meg ikke opp.

Komisk.

Math
Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

Og matteleksen jeg skulle hjelpe henne med. Ja, den var et eget tema.

For jeg klarte ikke hjelpe henne helt.

Hun skulle konstruere linjer, paralleller og normaler. Det er bare så lenge siden jeg har gjort dette på skolen.

Hun forklarte meg det meste og mens hun gjorde det, gjorde hun leksen selv og forsto.

Veldig greit.

Så jenta mi begynner å bli stor. Er så stolt av henne.

Og i dag venter enda en stressende dag på meg. Tar det aldri slutt?

Jobb, fysioterapi, foreldremøte for fotball. Ja vel. Snart helg:)

Ha en strålende dag! Flere som er stresset om dagen?#alenemor #helse #låstnakke #datter #barn #familie #lekse

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Hva skal til for at en kvinne er lykkelig?

 • 29.11.2016 kl. 07:37

*GIRLMORE GIRLS SPOILERALERT!


 

Dette spørsmålet blir belyst i de fire nye (og siste?) episodene av Gilmore Girls.

Hva gjør en kvinne lykkelig i en alder av 30, 45 og 70?

Det er ord som kjærlighet til en mann, det er venner, det er karriere.

Er det en baby? Den rette mannen? Den rette boligen? En høy lønn?

Emily som jo er bestemoren i serien. Hun har mistet mannen sin og gjør alt for å bli lykkelig igjen. Hun prøver alt.

Selge alle tingene sine, terapi, å henge med de gamle venninnene sine.

Til slutt finner hun lykken ved å la en utenlansk familie flytte inn i huset sitt, slutte å henge med de snobbete venninnene, selge det svære huset og flytte inn i et hus ved stranden.

Hun finner en ny mann.

Nantucket, MA, August 2008
Licensed from: jovannig / yayimages.com

Om jeg tenker på min mor så er hun vel litt der hvor Emily er.

Hun er skilt og blitt pensonist. Hennes hobbier er hunden og hesten. Hun er ikke like rik som Emily og heller ikke like vanskelig.

Hun har venner. Ønsker ikke en ny mann.

Så har vi Lorelai, som jeg identifiserer meg med.

Sentralt hos henne står det egentlig en mann. Og det gjør det egentlig hos meg også. Selv om jeg ikke har en. "It has to fit" sier hun.

Ja, og det er akkurat det som er poenget.

Det er det som er så vanskelig. Å finne en som passer. Det er mange hyggelige menn der ute. Men å finne den som passer kan man egentlig kanskje bare finne ut ved et mange års langt vennskap?!

Hun er innom tanken på en siste minutts baby. Hun går på en selvoppdagelsesferd. Hun sliter med at faren døde og forholdet til moren. Også hun prøver terapi.

Venner og kollegaer er et tema for henne. Hun savner Sookie og vil ikke miste Michel. Karriere og selvrealisering er et tema.

Og jeg kjenner meg igjen i alt det der. Hun ville ikke slippe en mann inn i livet sitt før Rory hadde flyttet ut for godt.

I det øyeblikket hvor hun bestemmer seg for å gifte seg med Luke, faller alle brikkene på plass. Det er et stort tema å virkelig forplikte seg til en mann.

Kanskje jeg må ikke stresse med det. Det viktigste er jo faktisk hvordan jeg og barna har det nå. Viktigere enn en mann.

Og karriere ja, den er også viktig. Selvrealiseringen. Viktig for meg. Bloggen hjelper meg her og også å jobbe på arkitektkontor.

Har et stort ønske om egen bolig da.


 

Så var det Rory. Vi får jo dessverre ikke vite hvem hun ender opp med som mann. Og det er kanskje ikke viktig. Men alle finner en til slutt. Ville jeg tro.

Karriere er jo også veldig viktig for Rory. Lorelais forventninger har alltid vært kjempestore til Rory.

Jeg blir så glad for at hun flytter tilbake til Stars Hollow og overtar avisen der. Og ikke minst skriver boken. Dette er noe jeg kjenner meg igjen i.

Også jeg drømmer om å skrive bok. Eller bøker.

Låse meg inn på en hytte i ukesvis for å skrive bok.

Vi leter og leter etter lykke. Vi blir forvirret. Nøkkelen er vel ikke å gjøre mer. Men de rette tingene slik at vi kan finne lykke.

Jeg tror jeg skal gjøre mindre. Slutte å jakte på lykke. Nyte det jeg har men ikke gi opp målene heller.

Men noen ganger må man bremse litt.

I går så jeg siste episoden sammen med min egen tenåringsdatter. Lorelai har lært meg hvordan å være alenemor. Du kan lese om dette i dette innlegget HER.

Å bli på et sed.

Traileren og musikken til Girlmore Girls gir meg sjelefred. Den har gjort det i alle år. Når jeg hører den føles det som om alt er i orden. Uansett hvor mye det stormer ute, man kan alltid komme hjem.

"If you`re out on the road, feeling lonely and so cold. All you have to do is call my name and I`ll be there, on the next train. "

Mor betyr hjem.

En tankefull og rolig Nicole ønsker dere en fin tirsdag.

Hva betyr lykke for deg? Hva ønsker du deg?

Har du funnet lykken?#gilmoregirls #serie #netflix #lykke #helse #familie #alenemor #helse #mor #datter #mormor

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

 

 

Avslutning vaskechallenge

 • 25.11.2016 kl. 07:35

In the kitchen
Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com

Tenkte å skrive et siste innlegg i forhold til denne.

Hvordan har det gått? Hva har jeg lært?

Det har gått sånn passe men jeg har lært mye. Mye nyttig informasjon har kommet frem.

Bedre rutiner er blitt etablert, noen er dessverre uforandret.

Det som har hjulpet mye er å henge opp plakatene for barna.

Da vet de hva som blir forventet av dem og hvordan ting skal se ut.

De følger dem ikke 100% men det er mye ryddigere her nå.

Og det digger jeg! Jeg føler det er lettere å konsentrere meg på kjøkkenet når jeg ikke hele tiden må bruke tid på å rydde og mase.

Jeg har også lært at kjøkkenet er kjernen. Kjøkkenet er prioritet nummer en for det er her det skjer. Her det må rulle til enhver tid.

En full søppelkasse lammer flyten.

Open steel trash can
Licensed from: djmilic / yayimages.com

Og klesvasken er også høyt oppe på lista. Tar en maskin hver dag men min store svakhet er at jeg ikke liker å brette.

Men har funnet en liten løsning for dette også. Jeg bruker tre/ fire kurv og i de sorterer jeg de rene klærne.

Da kan jeg i hvert fall sette de riktige ting på riktig rom, selv om de ikke er i skapet alle sammen. Og da hoper det seg ikke opp på badet sånn at jeg kan fortsette å vaske og tørke klær.

Hadde vært digg med en tørketrommel men har ikke det på grunn av strømforbruket.

Og siden jeg har hatt mer kontroll sånn generelt så har jeg klart å rydde opp en av mine tre dårlige samvittigheter: En haug med mine klær på min arbeidsplass. Hurra! Jeg har hengt opp alle overdelene som krøller seg opp på klesstativet. Såå oversiktlig og ryddig! 

Der er flaut å fortelle om det.

De andre to dårligere samvittighetene er en stabel med papirer som må sorteres og arkiveres og en haug med klær og ting jeg vil selge/gi bort.

Håper kanskje det hjelper at jeg er såpass åpen om mine svakheter her?

Kanskje jeg skal ha en slik challenge på nytt. Men ikke nå. Alt handler om å etablere gode vaner.

Jeg merker at jeg føler meg mer i kontroll av husarbeidet. Ikke så overveldet. Og følelser betyr alt. I hvert fall i min verden;)

Snart lurer jeg på om jeg skal ha en punktlighets challenge. Eller "self-love" challenge.

Liker å kjøre Challenges, jeg vil gjerne hele tiden forbedre meg.

De som har deltatt i vaske challengen: hvordan har det gått hos dere? Legg gjerne igjen en kommentar. Det er så mye mer gøy når man er flere:)

Ønsker dere en vidunderlig dag!

#30daychallenge #alenemor #livsglede #livskvalitet #husarbeid #helse #familie #barn

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Ut på tur jævlig syk

 • 21.11.2016 kl. 06:35


 

Etter å ha vært syk mer eller mindre hele helgen tok jeg meg en tur ut i går. Tross regnvær.

Og det var så deilig!

Jeg merker med engang når jeg løfter blikket fra skjermen og ser dagslyset at jeg slapper av.

Går litt fort og blir litt varm. Hadde kledd med som bare det, kan jo ikke bli sykere.

Merker at jeg rister løs spenningene i kroppen i det mennesketomme landskapet.

Nesten ikke en sjel ute. En dame med hund går forbi. Kalde regndråper treffer ansiktet mitt.

Luen begynner å bli gjennomvåt.

Pusten min slapper av, skuldrene senker seg.

Jeg er der jeg skal være, i naturen.

Vil gå mer, mer og lengre.

Men snur.

På vei tilbake blir jeg utrolig sliten og klarer meg akkurat innenfor døren.

Gud så dårlig luft det er inne. Opp med alle vinduene.

Dette var min lille høsttur i går som forkjøla dame. Siden jeg hadde "Gå challenge" i sommer har jeg beholdt litt av gåingen.

Veldig bra for kropp og skjel. Og helt gratis!

#høst #friluft #syk #helse #alenemor #regn

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

Hva driver en alenemor med når hun ikke svarer deg?

 • 16.11.2016 kl. 07:02

Har du noen gang lurt på hvorfor alenemoren ikke svarer deg?

Dette innlegget fikk jeg lyst å skrive når jeg igjen ikke har svart flere mennesker på meldinger eller telefoner, eposter og annet.

Privat vel å merke, på jobben svarer jeg som regel fort.

So here it goes:

Tror du hun driver med dette?

woman enjoy bath foam in the bathtub
Licensed from: imarin / yayimages.com

dette

Eating chocolate cake
Licensed from: BDS / yayimages.com


eller dette?

Woman reading book
Licensed from: MikLav / yayimages.com

Antagelig ikke.

Jeg kan bare snakke for meg selv men antagelig driver hun med dette:

Little child drawing
Licensed from: Iko / yayimages.com

Expensive weekly groceries
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Pretty woman thinking and driving
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Girl Cooking
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

 

Mess With Jam In The Kitchen
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

 

Mother comforts crying child
Licensed from: moodboard / yayimages.com

 

bill
Licensed from: stryjek / yayimages.com

 

Woman Shoveling her Parking Lot
Licensed from: aetb / yayimages.com

 

woman fixing something on a wall
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 

A receptionist busy at work
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 

happy woman in gloves cleaning window with rag
Licensed from: dolgachov / yayimages.com

Exhausted schoolgirl dozing off
Licensed from: stockyimages / yayimages.com

Blant annet derfor svarer hun ikke deg. Men noen ganger velger hun kanskje å kose seg litt, hente nye krefter.

Med dette ønsker jeg dere en vakker onsdag!  Mye som skal gjøres i dag også, det går i ett.

Vi tar det med et smil:)

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#alenemor #travel #melding

 

 

 

 

 

 

Vaskechallenge uke 3

 • 14.11.2016 kl. 06:57

Positive woman doing the dishes
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Hello og god morgen! Litt trøtt enda etter en fullmånenatt.

Har ikke mye å skryte a i forhold til vaskechallengen. Den siste uken har jeg hatt fokus på at de elementære tingene ruller.

Det vil si kjøkkenet og klesvasken. Har vasket og tørket en maskin hver dag og tatt kjøkkenet hver dag.

Det hjelper mye. Da føler jeg at ting ruller.

Men hver uke jeg har lillegutt blir det utrolig mye mer klesvask.

Samt at forrige uken var fryktelig hektisk med buss og tog på grunn av biltrøbbel. Vi måtte søke om nytt pass til snuppa og mye annet.

Håper det blir mer vasking denne uken som ser ut til å være roligere.

Ja, det må bli mer vasking denne uken. Men er glad for at jeg har fått god kontroll over kjøkkenet nå.

Hva skal gjøres i dag tro? Skrubbe dusjen?

Smiling woman cleaning a bathroom
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Ok, for meg er et rent og ryddig hjem bare så viktig. Jeg som høysensitiv alenemamma trenger det enda mer.

Derfor må innstillingen endres til vasking er gøy!

Må også minne barna på at de fortsetter å hjelpe til å holde det ryddig. De har jo fått tre plakater å forholde seg til.

Med dette ønsker jeg dere en strålende mandag! Ny uke, nye muligheter.

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#30daychallenge #vasking #husmor #alenemor #hsp #familie #helse #barn

Når en klovn står på toppen

 • 09.11.2016 kl. 07:10

Donald Trump :: GOP Clown Candidate

Dette var ikke noen hyggelige nyheter å våkne til.

Egentlig ville jeg skrive om ting som Kolonial.no eller vaskechallengen min.

Men nå kan jeg ikke det.

Hadde hele tiden en bang anelse at dette ville skje. Det er ikke helt avgjort enda men Hillary ligger dårlig an. Hun trenger et mirakel.

Etter så mange år med demokratisk ledelse svinger amerikanerne tilbake til det konservative. Vektskålen har sørget for likevekt igjen.

Det gjenspeiler at det finnes veldig mange republikanere i USA. The scales have spoken.

Dette valget viser hvor personavhengig disse valgene er. Det handler ofte om hvor karismatisk en person er.

Hillary har dessverre ingenting å score med på sjarm salaen. Mens Trump, ja, han har sin sjarm.

Men selvfølgelig er det utrolig skummelt å ha en mann som han på toppen og med tilgang til alt av atomvåpen og andre midler.

En mann som ikke har en intellektuell bakgrunn. Han er populist.

Tja. Nå må verden leve med dette i fire år. Minst. Ubehagelig "at best".

Hva skal vi gjøre nå?

Jeg har dessverre ikke noe svar på det. Vi får ikke gjort så mye. Får prøve å ignorere han mest mulig og bevare roen.

Han kommer til å prøve å sørge for oppstyr. Han elsker oppmerksomhet.

Sjarmen og dumheten har vunnet.

Med dette ønsker jeg dere en fin dag! Det kommer til å bli mye snakk om den nye amerikanske presidenten...

#Hillary #Trump #president #valg #sjarm #politikk

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Kjørte overlykkelig i grøfta

 • 08.11.2016 kl. 07:06

Det var bare en helt utrolig kveld på søndag. Jeg skulle jo bare en liten tur til bensinstasjonen.

Altså jeg må begynne forfra.

Lørdag morgen. Dekket mitt ble skiftet fra nytt sommerdekk til gammelt piggdekk. Tenkte ikke noe mer over det før han hos Bodahl Johansen sa at dekket var veldig dårlig.

Han kunne bestille nytt til uka.

Jeg sa ja og kjørte hjem. Ved den siste bakken slet jeg skikkelig og kom meg opp på hengende håret. Den lille snøen hadde blitt til is over natt.

Husker at jeg tenkte at det blir bra å få det nye dekket til uka.

Så kom søndagskvelden. Jeg skulle bare.

Først skjedde noe som også skjedde i fjor. Nemlig fryste låsen på førerdøren. Jeg klatret inn på passagjersiden og startet bilen mens førersiden fremdeles var låst.

Husnøklene min henger på bilnøkkelen. Bilen gikk, jeg skrapet is og ante fred og ingen fare.

Helt til jeg var ferdig og skulle sette meg inn. Låst. Alle dører var låst, bilen gikk og alle mine nøkler var låst inne i bilen.

Det er en mekanisme som gjør at at dører låser seg når førersiden er låst.

I fjor skjedde det samme og bilen gikk i flere timer til Viking endelig kom.

Nå kunne jeg jo heller ikke inn i leiligheten.

Etter husverten ga meg nøkkelen og jeg kunne hente reservenøkklen fra leiligheten, låste jeg opp bilen og satt meg lettet og overlykkelig inn i bilen.

Kjørte av gårde uten å være klar over at det var glatt.

Ved den første nedoverbakken begynte jeg å skli. Det er jo ikke noe farlig, jeg synes som regel det er morsomt.

Pleier jo alltid å ha flaks og få kontrollen over bilen.

Ikke denne gangen. Jeg sklei og snurret og stoppet først når jeg var halveis i grøfta.

Car rescue
Licensed from: iahulbak / yayimages.com

Søren altså. Hvordan skulle jeg komme ut her?

Jeg sto midt i veien på tvers. Med varselsblinker på.

Så stoppet det en hyggelig nabo. Han tilbød seg å taue meg ut. Jeg var litt hjelpesløs og han måtte si alt jeg skulle gjøre og ikke gjøre.

Det å bli tauet er nervepirrende.

Men jeg var så glad og takknemlig. For en engel.

Viking bruker mange timer og de er dyre i tillegg.

Så parkerte jeg bilen på en parkeringsplass nær hjemme.

Jeg er så sur på bilen min.

Fy fader. Nå har den husarrest.

Jeg skal ikke bruke den helt til snøen er borte.

Men jeg hadde jo flaks. Både at jeg og bilen er uskadd og at naboen var så utrolig snill og hjelpsom.

Måtte jo ikke bruke en krone på dette.

Men det har lært meg noe. TA DÅRLIGE DEKK SERIØST!!!! Utenkelig om det hadde skjedd noe verre og om barna hadde vært i bilen.

Det hadde jeg aldri kunnet tilgi meg selv.

Så. Takk, Gud, for at jeg hadde flaks.

Nå tar jeg buss og tog og fryser rumpen av meg. Veldig omstendelig. Men det går. Snøen ser ikke ut til å bli borte med det første.

Ha en strålende tirsdag!!!

Kjør forsiktig og la heller bilen stå om du er i tvil.

#alenemor #bil #grøft #biltrøbbel #familie #vinter #snø #is

Vaskechallenge: hva jeg bruker av utstyr

 • 07.11.2016 kl. 07:20

Hello! I går var litt av en dag. Herregud!!! Men det må jeg fortelle en annen gang.

Resultatet er i hvert fall at jeg er bil løs, inntil videre. Jeg har ligget våken store deler av natten.

cleaning
Licensed from: senkaya / yayimages.com

Nå er det flere som har etterlyst å vite hvordan det går med vaskechallengen. Det skal dere få vite.

I dag er det allerede dag 15.

I forrige uke ble det ikke gjort mye av lista, frem til i går hvor jeg endelig hadde tid.

Da hadde jeg flere timer men ikke lyst å vaske. Jeg kjørte da et opplegg som jeg kaller FEM FEM.

Det går ut på at jeg lager en liste av ting jeg må gjøre den dagen, så setter jeg alarmen på mobilen på nedtelling fem minutter. Jeg gjør fem minutter med vasking så tar jeg fem minutter pause.

Det var ganske hektisk kan du tro men utrolig gøy!

Også er det nyttig for å se hva som tar hvor lang ting. Støvsugingen tar jo alltid lengst tid. Å vaske vasken og speilet på badet tar fem minutter, akkurat som å vaske toalettet.

Det jeg liker med det er at jeg kan velge hva jeg vil av ting jeg vil få gjort denne dagen. Det gir meg en følelse av frihet. Fakt er at jeg HATER å vaske, men jeg ELSKER å ha det rent.

Alarm clock and kitchen timer
Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com


 

Dette gjorde jeg i går:

 • vasket opp store ting og teflon ting fra hånd
 • fylt og kjørt oppvaskmaskinen
 • vasket  speil og vask på badet
 • vasket toalettet
 • vasket vinduskarmen i stuen med vann og klut
 • ryddet litt
 • støvsugd alle rom inkludert sofaen
 • hengt opp en klesvask og tatt av en fra stativet

Disse tingene bruker jeg til vasking:

 • Mikrofiber støvmopp XL fra Clas Olson, den er det så gøy å tørke støv med! 

 • Engangskluter til bad, 2 typer: universal og antibakteriell, universal bruker jeg til speil og vask, antibakteriell til toalettet

 • Hansker
 • Grønnsåpe til parketten (jeg liker den typen som lukter godt)
 • Sitronsåpe til flisene
 • svamper
 • kjøkkenpapir
 • støvsugerposer
 • mikrofiberkluter til kjøkken fra Clas Ohlson

Nå må jeg skynde meg til jobb, må ta både buss og tog, fysj. Dette passer ikke til mitt hektiske liv som alenemor.

Ha en flott mandag, dere:)

#30daychallenge #vaskechallenge #husvask #alenemor #rutiner #hjem #helse #tidsklemme
 

 

 

 

Damsel in distress

 • 05.11.2016 kl. 12:22


Beautiful model with hair curlers posing

Forbaska vinterdekk! Nå er det snø og av en eller annen grunn så har jeg ikke rukket å skifte til vinterdekk. Min vanlige "dekk fyr" er ikke tilgjengelig på grunn av dobbelspor byggeplassen. Broen over til hans gård er revet og jeg aner ikke hvordan jeg skulle komme meg dit.

Har sendt han en melding som jeg pleier å gjøre men han har ikke svart.

Hvorfor måtte det komme snø nå? Kommer jo som regel først i januar?

Ja, jeg vet at det var meldt snø. Men det var også meldt pes på jobben, møte på skolen, overraskende handleturer og lange samtaler med siste kjæresten.

Det var meldt at bensintanken nesten falt av og mye annet rart. Hodet mitt snurrer.

Nå har en kjær venninne antagelig "reddet" meg. Hun er kjæreste med en hos Bodahl Johansen og har skaffet meg en time.

Tror menn synes det er sjarmerende med fortvilte kvinner som kjører sommerdekk i snøen.

Da kan de gjøre seg nyttig:)

Men koster så klart penger.

Noen ganger skulle jeg virkelig ønske jeg hadde en mann. En litt handy en. Ja, jeg klarer meg alene. Men det hadde vært hyggelig med et mannsbildet i bildet.

Jeg liker det.

Nå må jeg svinge meg, hive dekket i bilen og rase eller krype til Ski.
(Veiene var brøytet og sommerdekkene mine er ganske nye).

Ha en herlig lørdag, jeg nyter en barnefri helg her. Maks altså;)

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#alenemor #bil #familie #dekkskift #vinterdekk

 

30 day challenge dag 6 og 7

 • 31.10.2016 kl. 07:00

Trash Can
Licensed from: TravisPhotoWorks / yayimages.com


Halloisen!

Blogget ingenting i går siden vi var på besøk hos våre kjære venner i Askim. Lillegutt og jeg har virkelig kost oss.

Det er så godt å komme seg vekk fra sitt eget hjem innimellom. Spesielt når en bor så trangt. Jeg ser på alle prosjektene her som forteller meg "rydd meg" "sy meg" "fiks meg" "fullfør meg" og så videre. Forrige uke var virkelig særdeles hektisk. Begge barna trenger meg og har en slags konkurranse om hvem jeg er mest glad i.

Det føles som om jeg rydder og vasker her hele tiden men noen dager har jeg ikke engang gjort de 45 minuttene med husarbeid. For det kommer så mye annet i tillegg. Handling, lekser, matlaging, innkjøp av ting som ikke var planlagt og så videre. I dag går guttungen til pappaen sin og vi to jenter gleder oss til en mye mer rolig uke. Hvor jeg har mer tid til henne.

Dag 6

Lørdag har jeg brukt flere timer på å kjøpe ting til gebiss kakene, bake og sette dem sammen. Hele kjøkkenet ble rotete med en del oppvask. Men gøy var det!

Og alle fire barn som fikk spise de syntes de var kule og gode.

Jeg har tatt ut og inn i oppvaskmaskinen og kjørt den. Vasket opp resten og ryddet kjøkkenet. Vasket benkene. Tømt søpla.

Kjørt en vaskemaskin og hengt opp.
 

Dag 7

I går har jeg kjørt en vaskemaskin og hengt den opp. Skiftet på guttungens seng. Tatt inn og ut av oppvaskmaskinen. Tømt søpla.

Men det var det. Har også flyttet på en kommode og hyller på soverommet, tror det blir lettere å holde orden der nå.

Generelt må jeg si at jeg ikke merker store forskjellen med vaske challengen enda. En liten ting er at søpla alltid er tømt og det er lett å kaste noe. Det er i hvert fall deilig.

Også merker jeg hvilke oppgaver jeg er minst glad i, eller som jeg ofte ikke rekker. Det er altså å brette tøy. Det kommer på slutten og skal skje når klokka er 21:30 og jeg synker halvbesvimt inn i sofaen etter barna endelig gir meg fred.

Men jeg gir ikke opp. En roligere uke venter og jeg har også laget meg en "huke av" liste hvor jeg kan holde oversikten hver dag og motivere meg selv til å gjøre husarbeidet.

Og jeg må si at barn virkelig er flinke. Har laget disse plakatene og de følger dem stort sett. Da er det litt ryddigere hele tiden. De vet hva som er forventet.

Disse har jeg hengt opp:

Beklager dårlige bilder. Er så mørkt her inne om dagen...

Ha en flott mandag. Ny uke, nye muligheter!


#alenemor #30daychallenge #vaskerutiner
 

 

 

 

30 day challenge vaskerutiner: MIN LISTE

 • 29.10.2016 kl. 08:54

I dag deler jeg min liste over hvilke oppgaver jeg vil gjøre i løpet av en uke.

Siden jeg pleier å ha en veldig travel uke med begge barna og en mer avslappet uke med kun et barn så har jeg laget 2 ulike lister.

Denne rutinen går ut på at jeg gjør cirka 45 min med en timer hver dag og jobber meg nedover listen. Neste dag fortsetter jeg der jeg stoppet dagen før.

To-do-list
Licensed from: kaarsten / yayimages.com

Uke 1 oddetalls med begge barna

 
 • Hver dag kjøkken (inn og ut av oppvaskmaskinen, sette den på, vask opp det som ikke kan inn i maskinen, tørke av benkene, tømme søppel) 15 min
 • Hver dag en hel klesvask (sette på maskin, henge opp og brette inn i skapet) 15 min
 • Hver dag 2 min henge mine klær på plass på kvelden
           =32 min hver dag
 • Annenhver dag 5 min vask og speil på badet
           =37min annenhver dag  
 
Liste: 
Støvsuge 30 min
Laundry basket with folded clothes
Licensed from: Sandra van der Steen / yayimages.com

 

Uke 2 partalls 
 
 • Hver dag kjøkken (inn og ut av oppvaskmaskinen, sette den på, vask opp det som ikke kan inn i maskinen, tørke av benkene, tømme søppel) 15 min
 • Hver dag en hel klesvask (sette på maskin, henge opp og brette inn i skapet) 15 min
 • Hver dag 2 min henge mine klær på plass på kvelden
           =32 min hver dag
 • Annenhver dag 5 min vask og speil på badet
           =37min annenhver dag
 
Liste partallsuker:
 • Skifte sengetøy 12 min
 • Tørke støv og polere alle speil 15 min
 • vaske badet 20 min
 • støvsuge 30 min
 • vaske gulvene 20 min
 
Målet med hele vaske challengen er å komme frem ti rutiner som fungerer for akkurat min familie, å ha det rent og ryddig hele tiden uten å slite meg ut og å mestre dette sånn at jeg får overskudd.
Siden jeg økte stillingen på jobben fra 50 til 80% merker jeg at jeg må planlegge bedre, ellers flyter bare alt.
 
Hvordan har dag 4 og 5 vært? Vi er i en oddetallsuke nå.
 
Dag 4:

Kjøkkenet ble gjort og en klesvask kjørt og hengt opp.

Denne dagen hadde vi besøk, så da stoppet det litt opp.

Dag 5:

Dirty shoes with mud and soil
Licensed from: Sportactive / yayimages.com

Måtte jeg mot all forventning støvsuge gangen. Guttungen hadde lekt i skogen og Cherroxene hans var full av gjørme. Han syntes det var kjempemorsomt å trampe rundt og alt var skittend. En fin blanding av tørket gjørme og disse må sorte gummikulene fra fotballbanen.

I tillegg ble kjøkkenet gjørt halveis og ingen klesvask kjørt heller. Vi måtte dra til Ski og kjøpe Halloween kostyme.

Så det var det.

Nå hører jeg på Aurora Aksnes sin vakre `I went too far`..... tenker på siste kjæresten...

eT6dLJd3rYk
 

I dag skal vi vel bake kake, handle noen småting og slappe av. I kveld går turen til Askim for lillegutt og meg. Der skal vi besøke gode venner og kose oss.

Ha en flott lørdag dere<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#30daychallenge #alenemor #høysensitiv #psykiskhelse #husmor #hjem #vaskerutiner
 

30 day challenge: vaskerutiner dag 3

 • 27.10.2016 kl. 07:06

Woman wearing headphones while hoovering
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Hello! I går gikk det unna. Selv om jeg var sliten så var jeg i hvert fall hjemme.

Selv om barna kranglet om alt og stemningen under middagen ble ødelagt har jeg satt musikk i øret og kjørt på.

Når jeg støvsuger hører jeg ofte på dette:

 

 
 

Og jeg HATER å støvsuge. Det er så tungt og man må flytte på så mange ting. Ikke minst tar det 100 år. For jeg liker å gjøre det grundig. Men med musikken blir det en liten party for meg og trening samtidig.

Så i går har jeg skiftet på en seng, tørket støv ellers mens lillegutt tørket støv i stuen. Jeg har tømt og fylt oppvaskmaskinen, ryddet og satt på en vaskemaskin.

Hengt opp klærne.

Og så har jeg som sagt støvsugd i sikkert en time. For ett år siden fikk vi en lysbeige sofa som er veldig fin. MEN. Den blir alltid støvete. Og støvsugingen sliter på trekket. Vi skulle hatt en sofa i kunstskinn. Som man kan tørke over med en klut. DET er drømmen altså.

Ikke ekte skinn, jeg vil jo ikke at dyr må dø for vår sofa.

Nå våknet vi til en ren leilighet og det midt i uka! Må si at dette er digg. Helt herlig.

Tidsbruken i går var derimot i underkant av to timer. Men så får man jo fri i helgen!

Og jeg skal jobbe tre fredager mot jul nå. Det betyr at jeg ikke kan vaske på fredagene. Nå er jeg virkelig fornøyd med meg selv og challengen.

It` s working!

Ellers er det ikke så mye spennende om dagen. Jobb, lekser og forberedelser til helgen og Halloween.

Ha en super torsdag! Kanskje noen har lyst å slenge seg på challengen min?

Jeg skal også dele min ukesliste med dere, har ikke fått tid til det enda.


#30daychallenge #husmor #alenemor #vaskerutiner #freshsister #psykiskhelse

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

30 day challenge: vaskerutiner Dag 1 og 2

 • 26.10.2016 kl. 06:59

Tired frustrated and exhausted cleaning woman
Licensed from: BDS / yayimages.com


 

Dag 1: Tja. Mandag fikk jeg faktisk ikke 45 minutter. Jeg har fjernet klær fra stativet og sortert de. Vasket opp wok og andre ting i teflon. Tømt og fylt oppvaskmaskinen. Men mer fikk jeg ikke gjort av lista. 

Det var så hektisk at jeg ikke fikk tid. Måtte kjøre til Vinterbro for å kjøpe Cherrox til gutten min og hente min nye beige cardigan fra postkontoret. 
Gjøre lekser med gutten, prøve å bestille briller med frøkna, lage middag, rydde etter middag, finne klær for gutten for neste dag. 
BAM, dagen var over. 
Tirsdag ble det ikke stort bedre siden jeg måtte stor handle. Kjøleskapet er tomt, lønna er på kontoen. Ingen vits å vente. 
Men frøkna har på en måte lovet at hun skal støvsuge. 
Vi får se. Får ta det med et smil:)
 
Dag 2: Ikke stort bedre den enn dag 1 nei. Var en superstressende dag. Men jeg fikk stor handlet, vasket badet og irritert meg over rot.
Guttungen ble med å handle og det gikk faktisk kjempebra. Han var så snill og hjelpsom. Men overtalte meg til å kjøpe litt Halloween dekorasjon og det hjalp ikke veldig på rotet at vi nå også har masse orange og svarte ballonger på gulvet. Men litt koselig er det;)
 

 
Jeg får helt angst av rot og skitt. Det føles som om jeg mister kontrollen. Litt irrasjonelt ja.
At veggen ikke er ferdig malt og alt står på gulvet gjør det enda litt verre.
For i dag har jeg målet å støvsuge og vaske gulvet. Eller å tørke støv og støvsuge. Listen jeg snakket om har jeg ikke kikket på en eneste gang.
Virkelig alltid en hektisk tid denne tiden mot jul.
Jeg er jo ikke lat men det kreves mye av en alenemor.
 
Frøkna fikk en krise i går med lekser og prøver og trengte hjelp av meg i ihvert fall en time.
Noen ganger behøver hun hjelp til å organisere seg. Men jeg synes hun gjør en kjempejobb generelt!
Fy søren som jeg gleder meg til helgen nå. Masse planer der også men hyggelige da.
 
Ha en strålende onsdag! Hump day i dag;)
 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 
#30daychallenge #vaskerutiner #alenemor #reshsister #familie #helse

Rørende møter under pengeinnsamling igår

 • 24.10.2016 kl. 07:18

Refugee mother and child migration poverty
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

Som i fjor var jeg bøssebærer for årets tv aksjon i går. Synes veldedig arbeid er så givende. Har lyst å drive mye mer med det men har ikke tid.

Alltid har jeg tenkt at når barna mine blir større og jeg får mer tid til meg selv at jeg har lyst å jobbe litt md veldedighet. I helgene og når jeg blir pensjonist?

Egentlig har jeg alltid hatt planen om å jobbe frivillig i ett veldedig prosjekt i Afrika eller India. Bygge skoler eller lignende.

Nå fikk jeg dessverre aldri gjort dette. Livet mitt kom. Barna kom og så blir man fastlåst og må prioritere.

Og det er helt greit.
 

Men jeg har fortsatt ønsket om å hjelpe. 

Hadde gjort meg til en bra presidentfrue;) Litt hekta på "House of Cards" om dagen.
 
Når jeg gikk ut av huset i går var stemningen litt nede. 
Så var det surt og kaldt og til og med regnet. 
På første området var menneskene ikke særlig hyggelige. De var mistenksomme. Mange var ikke hjemme. En damen nesten kjeftet på meg fordi hun ikke synes noe om Røde kors?! Hallo? En annen ble kjempeirritert fordi jeg forstyrret henne under middagslagingen.
 
Jeg ble iskald på hendene, det blåste og regnet. Vurderte å dra hjem for å hente lue og hansker. 
Så begynte jeg å tenke. Hva betyr det om jeg er ukomfortabel i en til to timer? Om jeg til og med blir forkjølet? Det betyr nada sammenlignet med hva krigsofrene opplever. Flyktningene. Det er det minste jeg kan gjøre. 
 
Men plutselig begynte hendene mine å bli varme. En dame med baby på armen smilte fra øret til øret mens hun puttet på en femhundrelapp. 
Så dro jeg til neste området. En familie med tre små barn hadde et lite ritualet når alle barna puttet på en masse med store mynter. 
Det er alltid så koselig med barn. Jeg får lov å forklare hvorfor vi gjør det og hvem som mottar hvilken hjelp. 
Barna får høre at de redder noens liv ved å gi penger. At de kan gjøre en forskjell i denne verden. At de er betydningsfulle.  Det går inn hos dem.
Det handler jo også om å formidle verdier og gi barna litt perspektiv. 
 
Foreldrene hadde gjort et flott forarbeid og jeg kunne se at dette var viktig for dem. 
Så ringte jeg på hos en familie. En tenåring åpnet. Faren ga en masse penger, jeg takket. 
Så sa han "takk for at du går". Når han sa det var det ikke bare en høflighetsfloskel. Han virket dypt takknemlig. Og det rørte meg. 
Når jeg gikk vekk fra huset kom tårene.
 
Jeg jeg kan ikke gi å mye penger som de fleste her. Men jeg kan gå. Jeg gjør det jeg kan. Så samarbeider vi, hånd i hånd og får gjort noe fantastisk.
Derfra var det så mange som takket meg for å gå. Jo lengre jeg gikk, jo tyngre bøssen ble jo gladere ble jeg.
 
Takk til alle disse fantastiske nordmenn som ville gi så mye penger.
Takk til alle som gikk med bøsse i går. Det var lange køer av frivillige på skolen hvor vi hentet bøssene. Jeg har lyst å gjøre mer av sånt.
Gjøre noe mer betydningsfylt. Gjøre en forskjell.
Bry meg.
Har krysset av at jeg også kan tenke meg å være med å organisere det hele neste gang. Har ikke mye tid og energi til overs. Men dette gjør meg så glad. Kanskje jeg får energi av det.
 
I den siste tiden har jeg noen ganger fått et negativt inntrykk av nordmennene. Så mange som ytrer seg rasistisk og negativ om flyktningene.
Men i går så jeg det som jeg har sett i alle år.
Nordmenn er gavmilde. De liker å gi. De er reflekterte og forstår.
Dere er et flott folk og jeg er stolt a å være en del av deres samfunn.
 
Vi alle må bry oss om hverandre.
I min tro er det slik at alle vi mennesker er forbundet og har en felles sjel.
Hjelper du et menneske, så hjelper du deg selv. Så hjelper du alle!
Hater du et menneske så hater du deg selv.
Hatet forgifter deg. Du kan ikke hate halvparten av menneskene og elske andre halvparten. De er ikke slik det fungerer.
 
Spredd the love<3

 
 
 

30 day challenge: vaske- og rydderutiner hjemme

 • 21.10.2016 kl. 07:02

Nå, altså nå!

dirty clothes ready for the wash
Licensed from: artush / yayimages.com

Mess
Licensed from: hemeroskopion / yayimages.com

Ååååååh jeg er sååå lei!

Det å bo alene med barn er noen ganger frustrerende. Ingen som støtter mitt ønske om ryddighet og renhet. Ingen som har et begrep om rydderutiner.

Bare masemamma, som preker. I am so over it!

Nå vil jeg ta grep.

Vi har en hektisk hverdag. Min form går opp og ned. Noen dager har jeg mye energi, noen ganger lite.

Så jeg ønsket å skreddersy en rutine som passer for oss. Hvor jeg gjør litt hver dag. Slik at det også er gjennomførbart på dårlige dager.

Jeg har jo gitt fullstendig opp å få hjelp fra barna for lommepenger.

Er lei av å måtte mase og passe på at de gjør oppgavene. Da gjør jeg det heller selv.

Trenger barna penger så får de lov å gjøre oppgaver.

Noen ting skal de alltid gjøre men de gjør dem ikke alltid.

De skal rydde etter seg. Sette ting på plass igjen som de har lånt. Skittentøy i kurven.

Putte tallerkener i oppvaskmaskinen når de er ferdige. Henge opp jakken, sette skoene i sko hylla når de kommer inn.

Helt grunnleggende ting som de også må gjøre på skolen.

Så jeg har utforsket nettet litt og latt meg inspirere av en 5 barns mor.
Tenker hvis hun får det til, må det også fungere for meg.

Her kommer opplegget jeg vil følge i 30 dager. Målet er å ikke bruke mer tid enn 30-45 minutter daglig.

Jeg er overbevist at med litt organisering og disiplin kan dette fungere uten å være slitsomt.

Har plukket et en rutine som er tilpasset min livssituasjon.

Nemlig at jeg skriver opp hva som må gjøres i hele uken på en liste og setter en timer på 45 minutter. Jobber meg nedover listen til timeren går.

Neste dag fortsetter jeg der jeg stoppet dagen før. Får se hvordan det går.

Jeg fant en fantastisk nettside, ta en titt HER

Fungerer ikke denne rutinen har jeg laget et annet opplegg hvor det står nøyaktig hva jeg må gjøre hver dag.

Barna må også gjør sin del. Det minste jeg kan forlange, nemlig å rydde etter seg. Har laget 3 fine enkle ark med bilder for dem, disse blir hengt opp der det gjelder slik at de vet hva som er forventet av dem:

 • i gangen: heng opp jakken, sett skoene i stativet, sett sekken på plass
 • på badet: skittentøy i kurven, håndklær henges opp, børster og annet inn i skapet, er gulvet vått: tørk det med håndklær/gulvklut
 • ved kjøkkenvasken: skyll og putt service i maskinen, rester i søpla, legg saks, teip og annet på plass etter bruk

Start mandag 24.10.

Gleder meg!!!!! Orden skal det bli!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#orden #hjem #vaskerutiner #alenemor #alenemamma #helse #familie

 

 

 

 

 

 

 

 

Gleder meg til jul!

 • 19.10.2016 kl. 07:11


 

Det er litt hektisk på jobben og eller kjennes det ut som.

Får ikke tenkt etter før det er en ny natt, en ny morgen.

Mandag var vi på synstest og det var litt irriterende hvordan optikeren prøvde å presse oss til å kjøpe briller der selv om jeg hadde avklart på forhånd at vi bare ville kjøpe undersøkelen.

Briller blir bestilt på nett nå om dagen.

 

 

Når vi først var på senteret så kjøpte vi skjerf og pannebånd for frøkna. Og en ny badehette for lillegutt. Selvfølgelig hadde hans blitt borte sammen med svømmebrillene. Jaja.

Egentlig må jeg få regnet på hvor mye skatt jeg har betalt i år for å se om det er nok. Er lei alle baksmellene.

Men får jo aldri tid. I tillegg må jeg seriøst få etablert noen vaske- og rydderutiner her hjemme. Barna liker å rote noe helt forferdelig.

Og jeg får helt fnatt a rot. Er avhengig av å ha det ryddig rundt meg.

Skal muliges starte noe 30 days challenge med rutiner her hjemme.

Storhandlet i går. Madamen må igjen til kjeveortoped fordi enda en brikke på reguleringen har løsnet. Det er ikke morsomt lenger. Nesten hver uke skjer det.

Humøret er sånn passe om dagen, har ikke virkelig noe å klage over.

Håper dere får en fin onsdag! Gleder meg til jul og vinteren.

 

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemor? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

#alenemor #alenemamma #optiker #helse #barn #skatt

Mandagmorgen Pokemonjakt

 • 17.10.2016 kl. 07:06

Det ble visst ikke gjort noe særlig av det jeg hadde på agendaen for helgen. Jeg blir ofte så enormt sliten og må hvile mye.

Synes det blir så mye med lillegutt. Og begge barna har så utrolig mye å si og skal skravle meg full når jeg egentlig bare trenger ro.

Det er en balansegang mellom å gi dem nok oppmerksomhet og å ta vare på meg selv. Noen alenemødre som kjenner seg igjen?

Storesøster var på trening og i bursdag på lørdag. Etter jeg hadde hentet henne ble vi sittende og skravlet til over midnatt.

Det er helt utrolig hvor mye hun allerede vet og forstår. Man kan jo snakke med henne som med en voksen nesten.

Er veldig imponert over jenta mi. Hun er så utrolig smart og selvsikker.


 

Når jeg var tolv år var jeg langt ifra der. Vi er så glad i hverandre. Vi bare gikk og la oss fordi jeg måtte sove, ellers kunne vi ha skravlet hele natten.

Vårt forhold er blitt mye bedre etter vi hadde en alenedag i Oslo i sommer. Og etter jeg satt noen grenser som hun respekterer nå.

Lillegutt gjør også fremskritt. Han hører bedre og blir bittelitt mer selvstendig. Selv om han stadig glemmer seg bort.

Søndag morgen våknet jeg selvfølgelig altfor tidlig og var groggy hele dagen.

Tåler virkelig ikke så mye.

På ettermiddagen dro lillegutt og jeg på Pokemonjakt (trodde han, jeg ville bare ut på tur). Jeg hjalp han å fange flere og han var superfornøyd.

Underveis skravlet vi fint. Man må virkelig tvinge han ut av døren, ellers blir han sittende inne hele dagen.

Etter hvert begynte det å regne og vi måtte dra hjem.

Akkurat nå sitter jeg med kaffekoppen. Barna sover. Jeg føler meg klar for en ny uke. Har fått unna litt husarbeid i går og planlagt uken på kalenderarket.

Det er blitt høst og jeg må få kjøpt meg en presenning for å dekke til hagemøblene.

Sånn er det ja.

Composite image of reading glasses
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Lillegutt skal over til pappa i dag og jeg skal ta frøkna til synstest ikveld. Spent å resultatet. Hun trenger nye briller.

Ha en strålende mandag dere! Jeg har begynt å glede meg til jul<3 Må alltid ha noe å glede meg til.

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

#alenemor #alenemamma #barn #briller #helse #familie #pokemon #helg

 

 

 

I did it!

 • 14.10.2016 kl. 13:10I dag gjorde jeg det.

Kopierte de siste arkene og fylte den tjukke konvolutten enda mer opp. 

Jeg har levert min lånesøknad hos Husbanken. Ønsk meg lykke til alle sammen! 
Får vel svar i løpet av en måned.
 

posting letter
Licensed from: michaelpuche / yayimages.com

I tillegg virker det som om terapeuten har fått et gjennombrudd for sønnen min. 
Halleluja!
Vi er langt fra i mål men hun er inne på noe. Noe som kan forklare alle vanskene. Noe som kan gjøre han frisk. 
 
Åååh hun er så en dyktig dame! Kjente det med engang jeg møtte henne.
Hun er riktig for vår familie. Hun setter sammen bitene. 
 
Nå skal jeg prøve noe spennende i de kommende dagene. Etter det skal vi muligens lage et opplegg slik at han skal få det bedre, men da målrettet.
 
Har jo som sagt fri i dag.
 
Etter jeg har malt den ene veggen og har litt maling igjen har jeg så utrolig lyst å male flere vegger med den.
Malingen gjør vår nordvendte leilighet lunere.
Og de fine hvite veggene er ikke hvite lenger etter tre og et halvt år. Har fjernet alle bildene fra en spesielt ille vegg men må finne sparkel først for å fylle de små spikerhullene.
 

Headache
Licensed from: BDS / yayimages.com

Sliten jeg.
Skal egentlig sende en artikkel av gårdet i dag. Snart kommer barna og vi har vært våkne siden kvart over fem.
Ble faktisk svimmel når jeg parkerte bilen i dag tidlig.
Jeg bør ha tatt en blodprøve i Ski for en allergitest men hvem føler for å tappe blod når man er svimmel fra før av?
 
Ønsker alle en herlig fredag her!
 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 
#huslån #husbanken #søknad #terapeut #svimmel #helse #alenemamma #helse Barn #familie
 
 

Vi har så lyst på hund

 • 08.10.2016 kl. 09:37

Labrador Retriever
Licensed from: Iko / yayimages.com

Såå lenge har jeg hatt lyst på hund. Men alle fraråder meg.

Jeg har vokst opp med hund og er vant til det. Hunder er så herlige. De tar kontakt med deg. De er kjærlige.

Jeg liker også livsstilen som følger med. Det å gå mye turer. Det er noe som jeg uansett er veldig glad i. Det å kose med noe med pels hver dag.

Det å ikke være helt alene når man har barnefri.

Og barna, ja de har mast om hund helt siden de kunne snakke. I hvert fall store jenta.

Her vi bor har vi ikke lov å ha hund. Uansett har jeg for øyeblikket ikke økonomien til det.

Men med planer og tanker om egen bolig kommer også drømmen om en stor hund tilbake.

Jeg håper at det ville vært beroligende for barna. Frøkna har et stort omsorgsbehov, det er sikkert morsinstinktet.

Og lillegutt sliter med sitt, da tenker jeg at det kan være utrolig bra for psyken.

For knapt to år siden ble hele familien forelsket i hunden til søsteren min. En Labrador Retriever. Det er en slik vi drømmer om fremdeles.

Kort tid etter vi tilbrakte hele julen med den ble den svært dårlig og døde plutselig av kreft. Trist.

puppy labrador retriever
Licensed from: cynoclub / yayimages.com

Ja, jeg er opptatt av vakre ting og utseende. Da også hunder. Jeg liker vakre hunder. Som større har denne rasen et veldig rolig lynne, men er visst krevende som valp og ung.

Og jeg har en annen krevende "valp" her fortsatt, mener da sønnen min. Så tiden for å skaffe oss dette hundedyret er ikke helt inne enda.

Nå har vi fått muligheten å låne en hund i nabolaget av og til og da kan vi øve litt.

Storejenta har bare et så brennende ønske om en hund at det ikke går an å beskrive. Hun er ganske lik min mor, et dyremenneske tvers igjennom.

For henne er det totalt unaturlig å leve uten dyr.

Happy family playing with their dog
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Jeg vet at jeg ville til slutt bli sittende med hunden. Men tror ikke det gjør meg så mye. Det eneste jeg ikke er særlig god på er konsekvens.

Vi måtte da gå på kurs og lære hvordan å oppdra den. Og jeg måtte bygge ut mine konsekvensferdigheter.

Men drømmen om en familiehund, den har vært der lenge og den forsvinner bare ikke.

Vi får se. Først øve med andres hund, se hvordan det går. Prøve å få kjøpt bolig.

Er det flere her som drømmer om en hund? Hva er det som stopper dere så langt?

Bør en alenemamma ta på seg hund i tillegg?

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#hund #familie #barn #retriever #labrador #helse #alenemamma #livsglede

 

#Uten filter

 • 07.10.2016 kl. 07:37

Er alene i leiligheten igjen. Digger det. Bare kaffe, nettbrett og meg.

Snart har jeg time hos tannlegen. Yeai. Mistet en fylling.

Etter det må jeg vaske hus. Sende snuppa avgårde til pappaen sin. Hvis hun vil dra dit da. Hun har antydet at hun ikke har lyst.

Vi får se.

Lånesøknaden er nå nesten ferdig. Mangler bare noen kopier. Den skal sendes av gårde til uken. Gud så spent jeg er.

Det finnes faktisk en bitteliten mulighet for at jeg snart kan kjøpe meg en egen bolig.

Hadde vært så utrolig stolt og glad jeg da.

 


 

I går kveld så jeg en søt film som heter "Uten filter".  Den handlet om en kvinne som blir behandlet litt dårlig av alle rundt seg. Hun sier aldri noen ting og svelger sine følelser.

Som sikkert mange av oss kan kjenne seg igjen i. Hun lider av sterk angst og smerter i brystet. Tar en haug med tabletter for det.

Så går hun til akupunktur som utløser at hun begynner å si sin ærlige mening til alle. Og selvfølgelig blir hun spurt av mannfolka om hun har mensen.

Det der ER så irriterende.

 


 

Nå vil jeg ikke spoile hele filmen. Men jeg kjente meg litt igjen. Morsom var den også. Har kost meg.

Den tar bloggere, youtubere og andre influencers litt på kornet i tillegg. Så, se på den om du har lyst;)

Filmen er en bekreftelse for påstanden "You teach people how to treat you!".

 

Hadde også en lang telefonsamtale med en kjær person. Vil ikke gi helt slipp på denne personen. Vi er bare så glad i hverandre.

Hva skal jeg gjøre med barnefrie helgen min tro? Har et par "musts" men ellers kan jeg gjøre hva jeg vil.

Ta stripene i håret, male veggen i stuen? Venninnetid må det definitivt også bli.

Ha en vidunderlig fredag, om du er på ferie eller på jobb. Kos deg!

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#film #alenemamma #freshsister #utenfilter

 

 

 

En veldig fin bursdag

 • 04.10.2016 kl. 06:52

Klokka er 6:00. Det er helt stille her i huset, fortsatt mørkt ute. Jeg er alene, gutten er hos pappaen sin og jenta overnatter hos en venninne.

Ved siden av meg står det en rosa kopp, hvor det står "Mamma" på, fylt med melkekaffe.

Jeg tenker på i går.

Alt i alt var dagen veldig fin.

Etter jobb dro snuppa og jeg ut for å spise hos Egon. Hun hadde fått streng beskjed at hun måtte passe på bordmanerene sine.

Og jeg var imponert over hvor flink hun var og hvor bra hun oppførte seg.

Den som ikke oppførte seg like bra var meg. Jeg irrterer meg ofte over servicen der. (Litt PMS kanskje?;)) Men alt i alt var det veldig koselig.

Vi skravlet om løst og fast og koste oss med maten. Jeg liker ikke å bli tatt bilde av men hun tvang meg heldigvis.

Jeg fortalte henne om min tid i USA hvor jeg var Au pair. Hun har veldig lyst til å gjøre det samme. Kan se et velkjent reisefeber i øynene hennes.

Pappaen hennes er også over gjennomsnittet glad i å reise, vi møttes i India.
 

Hun spiste pizza mens jeg hadde Quesadilla. Nam.

Vi går jo nesten aldri ut og spiser. Så når vi gjør det nyter jeg det veldig. Ingen matlaging, ingen rydding etterpå.

Har virkelig fått en sjarmerende ung dame. Er superstolt av henne. Hun er sterk og flott. Sprudler over av energi og entusiasme.

Ukene med bare ett barn er så utrolig avslappende. Sjelefred. Uvurderlig.

Snart skal jeg dusje, rette håret mitt og gjøre meg klar for arbeidsdagen. Etter jobb er det fysioterapi og muligens noe skummelt som jeg kan fortelle dere om i morgen hvis jeg gjør det.

Ha en flott dag!

#egon #bursdag #barn #familie #pizza #quesadilla

 

It` s my birthday, bitches!

 • 03.10.2016 kl. 07:00

Kunne tenkt meg en finere start på dagen enn å våkne klokka halv fem med magesmerter.

En varmeflaske fikset det til slutt men er litt små sliten nå.

Må si at jeg begynner å føle meg litt gammel. Men det må være ok, det og.

Har googlet noen bursdags "quotes" i går til inspirasjon.

Så her kommer de:

  

Og til slutt kommer den jeg måtte le mest av:

 

 

 


Haha;)

Har bakt en kvalmende søt eplekake i går som jeg skal presse på mine kollegaer i dag. Får ta dagen med et smil.

"Enjoy the ride and make some awesome memories"

Det kommende året har nok mange spennende ting i vente. Jeg gleder meg.

Boliglånsøknad, forhåpentlig boligkjøp, bloggreisen og mange andre ting.

Året som gikk :

Årets serie: Orphan Black

Årets film: The Hundret-foot journey

Årets opptur: Å flytte inn i nyoppussete vakre lokaler med jobben, bloggreisen, jul i Tyskland

Årets nedtur: har ikke lyst å snakke om DET noe mer;)

Ønsker dere en strålende dag! Make it a good one!

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#freshsister #bursdag #alenemamma #humor

 

 

 

Tvinger barna til å kjøpe gaver til meg

 • 02.10.2016 kl. 08:55

kid little girl with christmas present gifts stacked
Licensed from: lunamarina / yayimages.com

Når man bor alene i utlandet og er singel så er bursdager alltid en sår tid.

Hvem liker å bli eldre uansett?

Og ved sånne anledninger savner jeg min familie i Tyskland ekstra mye.

Jeg vet at jeg går glipp av alle deres bursdager og de av mine.

Noen ganger glemmer de også å ringe meg. Det kan skje meg også men innrømmer at det er tøft. Takk Gud for Facebook.

Da føler jeg i hvertfall at mange tenker på meg.

I år er jeg spesielt uheldig ved at ingen av mine venner kan komme og feire med meg. Så hva har jeg igjen? Jepp, barna.

Skal bake en tysk eplekake (elsker den) også skal vi feire bursdagen min tidlig, selv om den er i morgen.

Så dette er bakgrunnen for at jeg tvinger barna å kjøpe gaver til meg. Må bare gjøre litt stas ut av det.

I går dro altså gutten min og jeg på Vinterbro senter. Han ville overraske meg men tørr ikke kjøpe gave alene. Så dette ble en liten utfordring.

Jeg fikk ikke vite hva vi skulle kjøpe og vi gikk fra butikk til butikk for å se om han fant gaven.

Ble veldig sjarmert av hvor ivrig han var. Prøvde meg på at han skulle si i øret til kassadamen på Jernia hva han ville kjøpe og hvor man får tak i det.

Men han turte ikke.

Når vi kom inn på "Tilbords" lyste han opp. Han gikk til servicene og så på mens jeg sa til kassadamen at han ville kjøpe overraskelse til meg.

Om ikke hun kunne spørre han om han trenger hjelp. Hun så ut som en veldig koselig person, lyst hår og med en varm utstråling.

Altså ikke skummel i det hele tatt for guttungen.

Og det funket! Tror hun syntes det var nesten like søtt og sjarmerende som meg.

Jeg snudde ryggen til og gikk litt unna mens jeg hørte de to hviske og styre. Klarte ikke å slutte å smile.

Guttungen kom for å hente penger fra meg og dama pakket inn gaven slik at den fikk en ugjenkjennelig form.

Veldig glad for at hun stilte opp. Kjempekoselig.

Sånne små ting betyr så mye for meg. Føler meg litt patetisk når jeg sier det.

 

Det er ikke synd på meg men bursdager bringer all ensomheten og savnet for familien min til dagens lys.

Menneskene jeg har i Norge betyr mye mer for meg enn andre kan forstå. Ja, jeg er j*vlig ensom og noen få ganger er det også lov å si det høyt.

Jeg kunne sikkert tatt barna og flyttet til Tyskland med dem slik min venninne gjorde det. Hvis jeg virkelig ville det.

Men jeg vet ikke hva jeg vil altså.

Hun gjorde det på en smart måte, bare for ett år først. Jeg beundrer hennes mot.

Men jeg føler meg så usikker på om jeg vil det. Har jo bygd meg opp et helt liv her oppe og ville sikkert savnet det om jeg dro.

For venninnen min var ting mye mer tydelig. Men hennes eldste datter ble igjen i Norge.

Er jo egentlig ganske lykkelig her. Bare på bursdager kommer savnet opp. Til jul reiser jeg så godt som alltid hjem.

Lonely bench
Licensed from: svorska / yayimages.com

Men tilbake til i går. Guttungen og gaven ble med oss hjem etter jeg hadde takket den snille kassadamen hos Tilbords.

Jeg kjøpte også blomster til meg selv og ingrediensene til eplekaken.

Hjemme lagde vi et lite gavebord. Storesøster har visst også kjøpt gave med pappaen sin (etter jeg minnet dem på det hehe).

Liker så godt å bli overrasket!

Så snart skal jeg sette i gang med å bake og huset vil fylles med duft av kanel og eplekake, det beste jeg vet. Det er høstkos det<3

Pie with apples and a fork on chalkboard
Licensed from: rezkrr / yayimages.com

Senere skal vi da feire litt. Håper barna er snille. Det var det min mamma alltid ønsket seg til bursdagen: snille barn.

Jeg er et veldig familiemenneske og rett og slett litt fortvilet at jeg ikke får til noen ordentlig familie.

Men man må ta det man får og sette pris på det. Det kunne vært verre.

Når vi er hjemme i julen så er det så en fantastisk følelse å være omgitt av mennesker som elsker meg betingelsesløst og har kjent meg hele livet.

I Norge føles det mer som om jeg kun blir likt ut fra hvor mye jeg får til. Men det begynner å komme seg.

Bloggen hjelper og gode venner hjelper. Barna hjelper. Dessverre griner jeg igjen. Men det går bra. Er bare bursdagstårer.

Og ja, jeg er også trist over bruddet med kjæresten. Det er veldig synd når man mister et kjært menneske fra sitt liv.

Men nok med det nå, håper dere får en herlig søndag<3 Sett pris på familien du har.

Det er så viktig.

Nicole<3

#bursdag #savn #gave #familie #barn #alenemamma #mamma

 


 

Er den elektroniske skolen fremtiden? Blir læreren overflødig?

 • 28.09.2016 kl. 07:04

Research against students table with school supplies
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Alle barn i min sønns klasse har fått utdelt iPader i går. Ski kommune satser stort på digital opplæring.

Jeg synes jo egentlig det er bra. Lillegutt elsker jo internett og data. Så jeg håper at lekser og skolearbeid på iPadn vil motivere han.

Mye som er kjekt med denne opplæringen.

De bruker et slags øvelsesrom og det vil si at programvaren tilpasser øvelsene til den enkelte elevenes nivå.

Læreren får da tilbakemelding om hvor eleven er nivåmessig og hva han/hun sliter med.

Men allikevel er det noe skremmende med denne teknologien. Den er så god at det skremmer meg.

Den starter en utvikling hvor læreren blir overflødig en gang i fremtiden.

Alt dette er jo ikke noe nytt. Jeg vet jo at det finnes nettstudier og så videre for lengst.

Men hva vil skje med lærerne? Blir de arbeidsledige en dag? Hva skjer med elevene, klassene?

Teacher in classroom
Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com

Ikke minst synes jeg det er dumt at sekken hans blir enda tyngre nå. Han skal ha med iPadn i sekken hver dag. Men etter hvert blir vel da også bøkene overflødig?

Er det slutten på bokbind? Er det slutten på skolen som vi kjenner den?

Alt vi forbinder med skole som lærer, tavle og bøker blir overflødig?

Bare noen tanker her på morgenkvisten...

Generelt er ikke jeg akkurat en person som ønsker stoppe fremtiden. Jeg synes det er spennende. Vi trenger ikke holde fast ved alt vi kjenner til.

Men det er jo litt ukjent terreng. Nye fordeler, utviklinger og utfordringer.

Akkurat nå er vi i en overgangsfase. Stakkars gutten og de andre som må bære både på bøkene og iPadn. Det blir lading av iPad hver kveld og bokbind.

Hva synes dere om dette?

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#skole #mamma #ipad #lærer #barn #elev # #alenemamma

"To do" listen kan ødelegge livet ditt

 • 26.09.2016 kl. 07:12

notebook and pen with word to do list
Licensed from: Nisakorn Neera / yayimages.com

Den kan gjøre at du aldri lever i nuet.

Det er så viktig å bruke noe tid hver dag på "to do" lista men også noe tid på deg selv og på å nyte livet litt. Gjøre det du har lyst til hver dag.

Jeg har vært et sånt "to do" liste menneske. Når lista var ferdig, ja da kunne jeg få lov å kose meg. Problemet var bare at lista aldri ble ferdig. Tvert imot så ble den lengre og lengre. For hver ting jeg kunne stryke, la jeg til 3 til 4 nye punkter.

Denne lista har dratt meg ned i mange år. Den har gitt meg depresjoner. Den har fortalt meg at jeg er så mislykket.

At jeg ikke fortjener å nyte livet.

Og når jeg så hvordan de andre menneskene koste seg så tenkte jeg at alle de sikkert er flinkere enn meg. At de var ferdig med sine lister for dagen.

Flink pike syndromet.

Den suger livskraften ut av deg.

Jeg har alltid vært en målrettet person og jeg har nådd mange av mine mål.

Heldigvis var jeg i en vennegjeng i 20 årene som blåste i mål og "to do" lister.

De bare levde livet og dro meg med.

Jeg nøt livet og danset og festet, jeg reiste mye.

Enjoy life
Licensed from: Iko / yayimages.com

Så: screw you "to do" liste. Screw you flink pike syndrom. Screw you mammapoliti.

Dette er mitt liv og jeg har lov å nyte det.

Denne perfekte formelen: Ta deg litt tid for "to do" lista. Så ta deg litt tid for noe lystbetont og egenpleie.

Ikke legg nye uviktige punkter til på lista.

Det er ikke vits. Det dreper bare motivasjonen og livsgleden din.

Lag heller rutiner for ting som å vaske hjemme.

Ikke sett de opp på en "to do" liste. Og: du trenger ikke være ferdig med lista først. Er det fint vær så heller gå litt ut og ta eventuelt flere punkter på lista senere.

Hilsen en recovering flink pike<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

#todoliste #alenemamma #stress #livsglede #helse

HJEM ER DET FINESTE ORDET SOM FINNES<3

 • 11.09.2016 kl. 09:36

Female Hands Framing Beautiful House

I går hjalp jeg en venninne litt med å male huset sitt. Hun er også alenemamma og eier et rekkehus.

Plassmessig er jo det optimalt, spesielt når man har tenåringer som ønsker å være litt for seg selv med venner og sånt.

Men det gikk opp for meg hvor mye jobb det faktisk er å vedlikeholde et sånt hus. Ikke bare innvendig men også utvendig. Guri! Det er vasking av husveggene og bod, så er det maling i mange meters høyde. Det er hagearbeid, gressklipping, ugressfjerning, planting.

Også er det innvendig vedlikehold. Bare det å skifte en lyspære som henger så høyt over trappa at man ikke når opp.

Woman Painting
Licensed from: leaf / yayimages.com

Det blir jo tette sluk, møbler som blir ødelagt, elektroting som slutter å virke.

Det er nødvendig å pusse opp og fornye innvendig.

Den ukentlige vaskingen er jo bare en liten del av alt som må gjøres.

En alenemamma må altså ta alle disse avgjørelsene selv og har ansvaret alene. For barna er jo barna, og de kan i hvert fall ikke ta ansvar for slikt.

Hvis ikke man har en nesten voksen sønn da.

For ikke å snakke om kostnadene for vedlikehold og oppussing.

Må innrømme at det skremte meg bittelitt i går.

Når jeg eide rekkehus med eksmannen min så var vi jo to om alt. Han tok jo mange av de typiske mannsoppgavene.

Full length rear view of a woman mowing the lawn
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Så min konklusjon er:

Man kan eie og vedlikeholde et hus som alenemamma. Men vi må være innstilt på at det er mye jobb og koster en del penger konstant.

Så man får mindre fritid og mindre penger til det man synes er morsomt.

Det gjelder å være innstilt på det. Man må like å holde på med huset og være litt handy. Det må bli en slags hobby fremfor andre hobbier.

Er det bedre med en leilighet da?

Det kommer vel an på hva man vil og orker. Hva man har råd til ikke minst.

 

Fordeler med leilighet:

-lite jobb

-koster ikke mye å vedlikeholde

-kan man klare som alenemamma, med små barn, selv om man er syk

 

Fordeler med hus:

-mye bedre plass

-hage

-en bestemmer mer, og har mer kontroll

-mindre sannsynlighet for støyende naboer over eller under

 

Businessman during a meeting
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Hos meg blir det å se hva banken sier. Alene er vel det eneste realistiske en leilighet. Prisene her i området har steget noe helt sinnsykt.

Og kanskje en leilighet som er veldig liten med stort oppussingsbehov. Kanskje banken sier nei også. Hvem vet.

Jeg ser i hvert fall at jeg må skru opp min arbeidsmoral enda mer, hva enn det blir til.

Litt hustanker fra meg her til søndag morgen kaffen. Smiiiiil.

Det regner og stormer ute, begynner å bli riktig høstaktig. Noen blader har begynt å farge seg. Nå nyter jeg innekos.

Senere blir det en tur til Askim til mine kjære venner som har fått en liten sønn. Har kjøpt gave og gleder meg masse:)

 

Kaffe Latte
Licensed from: leaf / yayimages.com

 

Nyt søndagen maksimalt!

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

#hjem #hus #leilighet #familie #alenemamma #vedlikehold #huslån

 

 

 

 

Freshsister er i tenkeboksen - trenger deres hjelp!

 • 08.09.2016 kl. 17:43

Har begynt å tenke litt på om konseptet mitt, å henvende meg til alenemødre egentlig er rett for meg.
 

Det er med sikkerhet et behov der for tips. Og jeg sitter på utrolig mange tips som jeg har samlet med min egen erfaring.

Men jeg savner å få godfølelsen av dette tema. Jeg brenner ikke for dette. Hele temaet er egentlig litt deprimerende.

I tillegg kan det jo også hende at jeg etter hvert får meg samboer og da er jeg jo ikke alenemamma lenger.

Så jeg lurer litt på om og hvordan jeg skal få endret på blogg hovedtema.

Jeg har jo noen egne tanker, men hva synes dere?

Hva ønsker dere jeg skal blogge mest om?

Blir veldig glad om du legger igjen en kommentar<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss.

#blogg #alenemamma #lesere

Tommel opp for 80%en

 • 07.09.2016 kl. 07:01

Nå har jeg kommet godt inni det å jobbe 80%, økt fra 50%.

Synes jo at dagene er mye lengre på jobben men jeg har fått en annen ro.

Jeg vet at jeg får gjort alt jeg skal og har dermed mindre stress i kroppen. Og de to timene jeg hadde fri på slutten av dagen? Trenger ikke dem ser det ut som.

Stor handling blir bare gjort etter jobben eller på kvelden.

Woman working with a laptop
Licensed from: Iko / yayimages.com

I tillegg finnes det en annen fordel med å ikke få noen ting fra NAV lenger. Frem til nå har jeg fått 50% dagpenger og 50% lønn.

Alle som noen gang har fått dagpenger vet hvor irriterende det er å få pengene oppstykket annenhver uke. Det blir så fryktelig uoversiktlig.

Jeg fikk mindre beløp med penger fordelt gjennom hele måneden.

Ordensmenneske meg hater det.

Så fra 1. oktober får jeg endelig kun lønn. Halleluja! Det blir lettere å kunne forsørge min lille familie som alenemamma. Også kan jeg søke om huslån.

I går har jeg vært og stor handlet og det ble med stripeblondering til store jenta og meg. I dag skal jeg se kjæresten som drar til Færøyene i helgen.

Alt i alt har jeg det veldig bra. Kunne hatt litt mer penger. Og bekymringene rundt sønnen min er stort sett det eneste som plager meg.

Håper dere får en flott onsdag!

 

Følg Freshsister å Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss.

 

 

#jobb #alenemamma #lønn #nav #familie

 

Havregrøt til jenta med grill oppe og nede

 • 02.09.2016 kl. 21:04

Stakkars jenta mi. Hun fikk regulering på underkjeven igår. Nå sliter hun med smerter og kan nesten ikke spise noen ting.

Det går mye i moste bananer og når lager jeg en stor porsjon havregrøt til henne.

Hun får også smertestillende av meg den første dagen og natten.

Ja sånn gjør jeg det.

Fordi mammaer gjør sånt.

På en måte så er det som om hun er baby igjen og smaker på sin første mat. Må innrømme at det er litt koselig da;)

#regulering #grøt #mamma

A clean home is a happy home

 • 02.09.2016 kl. 09:23

Elsker fredagene mine. Nå skal jeg bare levere guttungen på skolen, komme meg til fysioterapeuten og så har jeg FRIIIIIII.

Også skal jeg ta fatt i husvasken. Både elsker og hater den. Men er så viktig å ha det rent og trivelig hjemme.

Cleaning home
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


Fortell meg gjerne vaskerutinene dine. Synes alltid det er interessant hvordan andre gjør dette.

Nå har jeg nettopp levert gutten min. I dag var det en vanskelig morgen. Vi brukte lang tid på leveringen på skolen. Men alt dette er avtalt med skolen og vi har jevnlige møter. Noen barn trenger litt mer omsorg og tilrettelegging enn andre. Jeg er glad for at dette er mulig.

Føler meg helt utslitt av sånne morgener hvor han nekter å gå på skolen. Men er stolt over at vi alltid får han dit allikevel.

Akkurat nå er jeg bare helt tom. Skal gjøre meg klar og dra til fysio.

Vi skrives:)

#fredag #husvask #fysio #fridag #mamma #alenemamma #blogg

 

 

Hva slags svømmeutstyr skal jeg kjøpe til tredjeklassingen?

 • 30.08.2016 kl. 07:29

Nå har guttungen endelig fått svømmeundervisning på skolen. Han kan ikke svømme enda men jeg håper at han lærer det nå.

Lurer på om jeg hva jeg skal kjøpe eller skaffe.

Cute kid swimming in the pool
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Vi har jo fått en liste men allikevel er jeg litt usikker.

Han har ærlig talt aldri hatt en egen dusjsåpe! Nå gikk jeg og kjøpte noe som er for herrer;)

Også har jeg lyst å kjøpe et mikrofaser håndkle. Det tar veldig liten plass og tørker fort, altså lukter ikke vondt når det blir glemt i bagen. Synes det var lurt.

Men ærlig talt så har jeg jo trang økonomi, så det spørs om vi ikke bare finner frem svømmebrillene og badehette som vi har fra før.

Uansett så kommer det noen inspirasjonsbilder for mulige innkjøp til svømmingen på skolen.

Det meste er funnet hos Zalando og xxl.no.Nå skal jeg levere han på skolen straks hvor de første tre timene er svømming. Spent på hvordan det går. Han gleder seg i hvertfall enormt. Er jo så glad i vann han:)

Ha en flott dag dere!

#svømming #skole #mamma #blogg #mammablogg

 

Her er vinnerne av ukens blogg konkurranse

 • 26.08.2016 kl. 11:31

Som ukens blogg har jeg kåret katrinekri.blogg.no

Jeg har valgt hennes blogg av flere grunner. For det første liker jeg headeren, designet og oppbyggingen av bloggen. Den er rett og slett pen.

For det andre er jeg interessert i hovedtemaet hennes som er kosthold og trening.

Hun er en jente på 23 år som kommer fra den fantastiske sørlandsbyen Kristiansand. På denne bloggen kommer du til å se litt hverdag, trening og kosthold.

Hele blogger er pen og veldig inspirerende. Håper å se mer av denne bloggen fremover! Heia Katrine!

 

 

Ukens innlegg ble "I can`t take it anymore" fra keepingupwiththearmstrongs som du kan lese HER 

Har fulgt bloggen hans en god stund og den får meg ofte til å smile. Innimellom har han sterke, personlige innlegg. Jason er en amerikaner på 42 år og har giftet seg med kjæresten fra nordnorge. Han blogger om sin hverdag som ansatt hos Rema 1000 i sentrum av Tromsø, hans sosiale engasjement og møter med blant annet narkomaner i butikken.

Innlegget oppsummerer frustrasjonen han har opplevd i løpet av de fire siste år som ansatt i Rema 1000. Han forteller at han er sliten og føler seg ikke satt pris på. Det er nok noe mange ansatte kan relatere seg til. Dessverre. Han lurer på om han gir opp om han ser seg om etter en annen jobb.

Jeg kan relatere meg til Jason siden jeg også har bodd i USA og jeg også har flyttet til Norge fra et annet land på grunn av kjærligheten.

Så heia Jason!

 

 

Ukens leser ble kjære vestfrøken som er så flink til å kommentere. Jeg liker hele bloggen hennes og hun vant nesten ukens innlegg for innlegget om alderforvirringen.Hun er en jente på 31 fra Oslo og blogger om sine tanker og sin hverdag. Veldig sjarmerende blogg:) Heia Vestfrøken!
 

Jeg takker også alle andre som har deltatt i konkurransen:) Kan hende at det blir deres tur neste gang!

#ukensblogg #vinner #konkurranse #blogg #mammablogg

Spennende ting skjer - min bloggreise

 • 25.08.2016 kl. 07:41

I går ble jeg kontaktet av en aktør. Dette kommer til å gi meg større publikum og mulige etterfølgende sponsoravtaler.

Jeg var helt i hundre i går etter eposten og skryten. 

Dette her er min andre blogg. Fra 2009-2011 drev jeg en interiørblogg hvor jeg dokumeneterte oppussingen i vårt hus. Jeg koste meg mye med den men så kom skilsmissen.

Vi bestemte oss for å selge huset og jeg flyttet i en bitteliten mørk leilighet. Der var det nesten umulig å ta gode bilder samt at jeg ikke hadde noe mer å blogge om.

Bloggen ligger fortsatt ute men det har ikke blitt skrevet noe siden 2011.

Men min "bloggetrang" fortsatte og jeg hadde også lyst å skrive om mer forskjellige ting. Bloggverden forandret seg i mellomtiden og folk ble mindre overfladiske og mer personlig. Noe som krever enormt med mot. Jeg har alltid vært fan av Sophie Elise fordi hun gir så mye av seg selv.

For cirka et år siden lagde jeg meg ny blogg etter telefonsamtale med Nettavisen hvor jeg ble oppmuntret til det. Men det foregikk mye i mitt personlige liv, blant annet var jeg på jobbsøk og bloggen bare lå der uten et eneste innlegg.

For noen måneder siden tok jeg for morros skyld en test "Hva  trenger du for å bli toppblogger?". Og resultatet var at jeg allerede har alt som trengs.

blog
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Teit, jeg vet men denne testen ga meg et lite dytt og gjorde at jeg satte i gang på alvor. Jeg la ut link til bloggen på Kvinneguidens rampelys forum og ba om konstruktiv kritikk.

Den fikk jeg i massevis og bortsett fra en dumm kommentar kunne jeg bruke kritikken til å gjøre bloggen bedre.

Og snublet fremover. Men etter hvert er jeg blitt tøffere når det gjelder deling. Jeg har noen regler om hva jeg aldri deler og hører med de personene det gjelder.

Ønsker ikke barna at et innlegg skal publiseres, så gjør jeg det ikke. Det er ikke verdt det.

Men bloggingen gir meg så mye glede. Selv om jeg investerer mye arbeid og tid så føles det ikke som arbeid. Jeg er supermotivert fordi jeg virkelig brenner for dette.

Som alenemamma ville jeg gjerne bygge en platform hvor alenemødre kan dele erfaringer og gi hverandre tips. Det å være alenemamma blir jo dessverre mer og mer vanlig, og siden jeg har vært alene så lenge, har jeg samlet mye erfaring. Her ønsker jeg at vi kan bidra til å gjøre livene til hverandre bedre.

Jeg vil at vi skal være lykkelige alenemødre som gjør det allerbeste ut av vår situasjon. Her er det mange gode forebilder som vi kan lære av.

 

Happy women forming a huddle
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Avslutningsvis vil jeg bare si at jeg er så utrolig glad over all tilbakemelding jeg får. Den viser meg at jeg er på riktig plass.

Jeg er så glad og stolt over at en aktør har "oppdaget" freshsister bloggen og ønsker å gjøre mine innlegg tilgjengelig for flere.

Håper at dere har lyst til å bli med på min reise videre. Og tusen takk for at dere leser og kommenterer. Uten dere hadde ikke dette vært noe vits i.

Ha en fantastisk torsdag og nyt de små fine øyeblikkene:)

#blogg #mammablogg #alenemamma #freshsister #publikum

 

 

VIL DU BLI UKENS VIL DU BLI UKENS BLOGG?

 • 24.08.2016 kl. 18:41

Kanskje det er din tur denne gangen?

Legger ut innlegget på nytt siden konkurransen fortsatt pågår.

Bare legg igjen en kommentar og følg bloggen min her på blogg.no eller lik siden min på Facebook:)

 

Så skal jeg sjekke ut bloggen din. Jeg kårer ukens blogg, ukens innlegg og ukens leser!

 

Gleder meg sånn til å bli kjent med dere.

 

Ha en super lørdag i dag og husk å nyte livet!

 

#konkurranse #vinner #ukensblogg #mammablogg #alenemamma #freshsister

 

 

Endelig tok jeg SPACESHOTen

 • 21.08.2016 kl. 09:30

Det er ingen hemmelighet at jeg er en pyse. Men allikevel lever jeg etter mottoet "I`ll try everything once".

Dette har ført til at jeg har ridd på elefant, kamel, kjørt firehjuling og gokart. Og mye annet rart. Det merkelige er at jeg er en pyse men samtidig liker action og et adrenalinkikk.


 

Ziplining og spesielt fallskjermshopping har lenge vært et ønske.
Man kan overtale meg til det utroligste, så lenge det bare er "EN GANG".

I går var vi altså på Tusenfryd og da prøver jeg å ta noe jeg ikke har tatt før, hver gang. Sønnen min er enda mer engstelig enn meg mens datteren min er en  tøffing.

Guttungen ventet utenfor gjerdet og frøkna og jeg sto i køen i en evighet. Akkurat lenge nok for å grue meg helt voldsomt, bli kvalm, skjelven, angre meg og ville rømme, bli sur på henne for at hun alltid overtaler meg til å bli med på ting jeg ikke vil og å bli svimmel. Jeg var helt overbevist at jeg både kom til å kaste opp og få nakkesleng.

Når vi endelig satt på den greia var jeg helt skjelven og ville bare få det overstått. Hadde fått streng beskjed av frøkna å holde øynene åpne.

Og sånn gikk det: Det var jo bare sååååå deilig! Og for en utsikt. Jeg hadde gruet meg for ingenting, det var faktisk ikke skummelt i det hele tatt. Bare deilig. Hadde ikke køen vært så lang så hadde jeg tatt den om og om igjen.

Ble litt stolt når snuppa fortalte at pappaen hennes holdt øynene lukket hele tiden fordi han var så redd. Hehe;) Og hun var jo så glad for at jeg ble med på noe som hun synes var gøy.

Så det var win - win.
Hva kan jeg si ellers om dagen i går? Vi startet veldig sent siden vi alle var trøtte. jeg sto sikkert i en time og forberedte grønnsakslasagnen mens begge barna proklamerte at de IKKE hadde lyst å dra på Tusenfryd og himmlen stadig truet md regn.

Men vi hadde billettene og jeg dro med mine 2 motvillige esler. Vi fikk en fin dag til slutt.

Nå har jeg ved en feil nettopp slettet halve innlegget og har ikke lyst å skrive alt på nytt så da stopper det her;)

#tusenfryd #spaceshot #marihøne #barn #mamma #blogg #alenemamma

 

 

Den evige klesvasken

 • 20.08.2016 kl. 10:24

Klesvasken og jeg, vi har vært i et forhold i mange år. Jeg ville kalle det et hat - elsk forhold.

Føler jo at vi begge har en pågående konkurranse, hvem som er raskest. Stort sett vinner klesvasken. Forholdet vårt har alltid vært anstrengt men etter jeg fikk barn har jeg virkelig vurdert å gå fra hele klesvasken hver dag.

Tror han aner ingenting. Klesvasken er bare egoistisk. Den tenker ikke på andre, bryr seg ikke om hvordan jeg har det med han. Den bare vokser og vokser og når jeg endelig har nådd bunnen av kurven så ler den meg høyt i ansiktet når den har fylt seg igjen på magisk vis.

I dette forholdet kan jeg ikke vinne.

Young Housewife Ironing The Laundry
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


 

Laundry Basket
Licensed from: Kitch / yayimages.com


 

Men frem til nå har jeg vært trofast og ikke gått fra han. Noen ganger elsker jeg klesvasken, men det er mest når han er borte.

Er det flere her som er i et ulykkelig forhold med klesvasken?

Noen andre ganger, det vil si når jeg har vunnet over han, da elsker jeg ham. Det er når kurven er tom, alle klærne ligger brettet og duftende i skapene.

Det vil si nesten aldri.

Jeg tror noen ganger at klesvasken gjør narr av meg. Jeg løper frem og tilbake for å prøve å lure han og vinne. Så snur jeg meg og han har vokst til gigantisk størrelse bak ryggen min. Jeg synes han er slem.

Jeg skal foreslå at han og jeg går i parterapi. En stol for meg og en stol for skittentøyshaugen. Får se hva terapeuten foreslår.

Jeg regner med at han vil be klesvasken å skjerpe seg. Håper ikke jeg må skjerpe meg også;)

For noen dager kom det fra min 12 år gamle datter:

-Du er nødt til å vaske masse klær!

-Hva? Kurven er jo tom!

-Men mamma, klærne ligger jo på gulvet på rommet mitt så klart!

Nyt lørdagen og konkurransen med klesvasken dere;)

#mamma #mammablogg #klesvask #husmor #husarbeid #parterapi

 

 

 

VIL DU BLI UKENS BLOGG?

 • 20.08.2016 kl. 09:18

Kanskje det er din tur denne gangen?

Winners against oktoberfest graphics
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Bare legg igjen en kommentar og følg bloggen min her på blogg.no eller lik siden min på Facebook HER

Så skal jeg sjekke ut bloggen din. Jeg kårer ukens blogg, ukens innlegg og ukens leser!

Gleder meg sånn til å bli kjent med dere.

Ha en super lørdag i dag og husk å nyte livet!

#konkurranse #vinner #ukensblogg #mammablogg #alenemamma #freshsister

 

Familievennlig restaurant: en høysensitives verste mareritt

 • 18.08.2016 kl. 20:55

Satt meg på Egon for å jobbe med noen saker når det møter meg ørebedøvende larm. Hva er det? Ballonger overalt, barn overalt og skriking. Det er stappfullt. Barna jakter på ballongene i taket.

Hjelp!

Jeg får vite at mange feirer første skoledagen på restaurant med barna. Hva er det for noe? Aldri hørt om.

Barn kjenner bare et volum og det er skriking. Det føles som om alle sammen skriker meg direkte inn i ørene.

Alle prøver å overdøve hverandre, både voksne og barn. Barna er fulle av sukker og supergira.

Personalet løper frem og tilbake med røde ansikter og ser slitne ut.

Tror jeg kan glemme å få gjort noe. Hjertet mitt banker og hele kroppen er i alarmberedskap. Som om jeg var midt i en krig.

Jeg kunne aldri jobbet med barn og det mest på grunn av støynivået.

Heldigvis har jeg med meg ørepropper men tro det eller ei: de hjelper nesten ikke! Stress!

Har ikke foreldrene lært dem noen ting om innestemme? Mine barn hadde ikke fått lov å oppføre seg sånn på en restaurant.

Så mange ulike stemmer og lyder i ulik høyde og nivå. Og jeg får med meg ALT!

Merker at jeg begynner å skjelve litt og blir svimmel. Grusomt. Prøver å pushe meg til å få gjort mest mulig allikevel men....

... jeg jobber på. Med ørepropper i. Den store finalen var når en toåring fikk et raserianfall og brølte av full hals.

Men jeg et utrolig stolt av meg selv: jeg fikk hele jobben gjort.

Men alt har sin pris. Nå kunne jeg bare lagt meg i sengen og ikke snakket med en sjel i to dager.

(Hvorfor gjør jeg dette mot meg selv?)

#hsp #høysensitiv #barn #restaurant #støy

Ny favorittserie! Don`t trust the bitch from apt. 23

 • 17.08.2016 kl. 07:31

For noen dagen siden oppdaget jeg denne serien på Netflix og jeg DIGGER den!

Den handler om June, en jente fra landet som flytter til New York full av håp. Hun har en Wallstreet jobb, en feit Penthouse leilighet og er forlovet med en lege.

Så går firmaet konkurs og hun mister leiligheten. Etter hvert flytter hun inn i kollektiv med it girl Chloe, som er bestevenn med en kjendis. Chloe jobber ikke, fester mye og har en fantastisk stil. Hun plager og oppfører seg helt umulig mot June men etter hvert blir de to venninner.

Jeg liker klesstilen til Chloe så utrolig godt og serien er kjempe morsom. Anbefaler den!

Uansett er Krysten Ritter en av de vakreste skuespillerne vi har nå om dagen.

Ha en super dag! Sola skinner og her er det jobb og SFO som gjelder. Storhandling senere:)

#serie #netflix #newyork #krystenritter #mote #stil
 

Råkjøring med kontorstol

 • 15.08.2016 kl. 21:46

Så, da har hverdagen meg tilbake. Ble ikke tid å blogge igår. På morgenen rettet jeg håret men halvveis igjennom ringte det på døra og eksen sto der med gutten vår. Håret mitt var glatt og langt under og krøllete og kort over-ikke en veldig vakker look. Siden det var planleggingsdag måtte jeg ta med lillegutt på jobb. Denne gangen gikk det ikke like bra. Først var han fornøyd med å jakte på Pokemoner på kontoret men så begynte han å råkjøre med en kontorstol. Ble litt stress;)

Hjemme igjen måtte jeg gjøre en ærend og lagde middag. Vi gikk gutten og jeg til den nyåpnede Kiwibutikken vår og kjøpte is for oss tre. Ikke lenge etter ringe det på døra igjen og da stå storejenta med pappaen sin.

Etter deres evig lange avskjed satt vi endelig rundt bordet alle tre.

Jeg lekte litt fly med guttungen og det skjedde et nesten uhell.

Etter en del gråting og drøying av leggetid ligger jeg endelig flatt på sofaen med varmeflaske på magen.

Ikke noen spennende dag men fin og masse sol. Er fornøyd og takknemlig.

 

Håper dere hadde en fin mandag?!

 

#mandag #hverdag #alenemamma

The early bird drinks all the coffee

 • 13.08.2016 kl. 08:24

Tidlig oppe som vanlig og jeg bare elsker det. Har stort sett alltid vært morgenfugl.

Jeg blir cranky på kvelden og orker ikke mye. Må bare legge meg mellom ti og elleve. Fy den som begynner en krangel med meg på kvelden, tar opp et vanskelig tema eller sender meg lange sms full av problemer og klager.

På kvelden vil jeg rense tankene sånn at jeg kan ha fine drømmer. Blir det problemsnakk sent på kvelden får jeg ikke sove. Min tålmodighet er rett og slett brukt opp da og jeg må lade.

På morgenen våkner jeg stort sett tidlig av meg selv og løper nesten ut av sengen. Dagen kaller. Yogamatta kaller. Kaffeen. Bloggen.

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Og jeg bare liker morgenstemningen så godt. Å være den eneste som er oppe, foran alle andre. Det er noe med det, jeg liker å ha et forsprang.

Selv om jeg ofte sumler det bort med kaffekos. Men uansett, å begynne dagen på denne måten gir meg en god start og en bedre dag.

Jeg er blitt kalt "gærn" fordi jeg liker å stå opp kl seks eller syv på en søndag. Men så lenge jeg ikke vekker noen. Da får jeg mange timer helt til meg selv.

Pleier også å blogge på morgenen. Det er min beste tid. Jeg er mest effektiv på morgen og formiddagen mens noen andre får sin beste tid på kvelden og natten.

Som student var jeg også morgenfugl. Jeg kunne bare glemme å få gjort noe på natten. Noen ganger måtte jeg jo det men jeg foretrakk heller å legge meg og sette alarmen på kl fem eller seks.

Alarm clock with pencil
Licensed from: cherezoff / yayimages.com

Det som er dumt er å være i et forhold med en nattugle. Man ser ikke hverandre, forstyrrer hverandre. Det er noe med å legge seg samtidig og stå opp samtidig. Det er ganske viktig i et forhold.

Jeg merker hvor avslappet jeg blir nå etter litt alenetid. Jeg blir meg selv igjen. Kjenner på en total indre fred.

Når jeg har barna lenge i strekk i ferien for eksempel så blir jeg unødvendig utslitt. Så setter innmari pris på mine barnefrie helger. Stort sett har jeg jo også tilbrakt disse helgene med kjæresten i det siste men han pleier å være forståelsesfull og gi meg en av dagene som alenetid<3

Men nå er han bortreist og jeg har fri fra ALT torsdag kveld til søndag kveld. Hurra!

Så nå skal jeg nyte resten av min kostbare morgenstund. Er det lov å like seg selv så godt og kose seg så innmari i eget selskap?! Ja, det er lov og bra!

Og etter jeg har ladet opp batteriene igjen så kan jeg virkelig nyte å være med barna, kjæresten eller på jobben.

Her skinner sola, nyt dagen!

Pretty brunette in dress enjoying the sunshine
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

#morgenfugl #kaffe #nattugle #alenemamma #mammablogg #alenetid

 

 

 

Koselig kveld

 • 10.08.2016 kl. 07:45

I går var Michelle og jeg invitert på middag hos en venninne.

Hun har også to barn og barna kjenner hverandre litt fra skole og fotball.

Venninnen min har vokst opp med kjæresten min og hvis det ikke var for henne hadde jeg aldri møtt han!  I det siste har vi av og til funnet på noe sammen, så vi måtte bare bringe barna våres litt sammen.


 

Det ble taco og mye skravling og latter. Vi mødre fikk høre av nesten tenåringene at vi sier ting som er litt flaue for dem. Akkurat som det skal være.

Koste oss med tacoen og masse deilig tilbehør, etterfølgende Brownies med bringebær og vaniljeis mens regnet tromlet mot vinduene. De har også en søt hund som klagde litt over manglende oppmerksomhet.

Det har virkelig vært høstvær nå de siste dagene. Her i Oslo området får vi ikke mange dager hvor det regner fra morgen til kveld. I Bergen derimot...

Young Woman With Umbrella
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com
 

Nå er det straks til jobben og senere skal jeg levere Michelle til pappaen sin. Heldigvis går jeg med krøller om dagen, det er jo veldig vanskelig å holdet håret rettet i dette været.

Ha en flott onsdag, allerede halvveis i uka;)

#venninne #middag #taco #brownies #bringebær #regn #høst #barn

Åååååh som jeg gleder meg til høsten!!!

 • 09.08.2016 kl. 07:54

Jeg har alltid elsket høsten. Kanskje det er fordi jeg har bursdag da. Men jeg mener så klart ikke den våte, stormete delen.

Mener denne delen hvor sola skinner, det er knasende kaldt, alle bladene har de vakreste fargene og du hører lyden av løv under skoene dine.

Her i Norge er det jo færre løvtrær og derfor også mindre løv i bakken. Men uansett.

Kommer høsten så elsker jeg å ta med barna en tur til Hvervenbukta og spasere rundt der. Bare puste inn den kalde luften. Se utover vannet og bli blendet av sola.

Det er så herlig når jeg lager tysk eplekake med ekte smør, sukker og kanel og duften av den fyller hele huset. DET er bursdag for meg.

Eller når Fårikål putrer på komfyren og lukter godt.

Da er det helt greit at det er kaldt ute, fordi man kan ta på seg ullskjerf og nyte tiden inne mens man ser hvordan det stormer ute.

Sommeren er på mange måter mer overfladisk. Selvfølgelig elsker jeg også sommeren. Men høsten, den som ikke er like populær, the underdog av årstidene, høsten, den er min.

Den har alltid vært min.

Etter en utadvendt sommer med fokus på bikinier, kropp, flirting og de hyggelige, overfladiske sidene av livet så er jeg så klar for høsten. Høsten leder oss sakte inn i vinteren. Hadde det blitt vinter abrupt etter sommeren nå så hadde vi alle fått sjokk. Men høsten er snill. Den viser oss veien til mer innekos men også utekos med varmere klær. De varme høstfargene hjelper mye ved overgangen. Åååååh som jeg gleder meg:)


#høst #sommer #fårikål #løv #eplekake #mammablogg #alenemamma

Ha en herlig tirsdag! Høsten er ingenting å grue seg for<3 Gled deg i stedet<3

 

Endelig hverdag igjen!

 • 08.08.2016 kl. 07:01

Uvant at alarmen ringte 6:20 etter jeg har slitt med å sove men jeg kjenner en ro og er superfornøyd med at hverdagene begynner igjen nå.

Sitter med kaffekoppen min og to brødskiver mens lillegutt fortsatt sover. Eldstejenta er på overnatting hos en venninne.

Straks skal jeg dusje og lage matpakke og sende lillegutt avgårde til SFO.

Deretter blir det videre til jobben. Er sjeleglad at de har åpnet veien for snar veien igjen, da bruker jeg nemlig bare 5 minutter til jobb istedenfor 10.

Gleder meg til å se kollegaene men gruer meg til mailboksen og alt annet som har hopet seg opp i løpet av tre uker med ferie.

Woman reading a document in office
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Onsdag skal datteren min vel til pappaen sin for en langhelg og tur, så da blir det ENDELIG litt etterlengtet alenetid på meg igjen.

Har ikke hatt alenetid på over to uker nå og som HSP er det ganske tøft.

Jeg trenger alenetid for å nullstille meg og bli meg selv igjen. Får jeg ikke det over lengre tid så mister jeg min energi, får ikke gjort mye og blir smågrinete.

Så håper dere får en ok mandag (la oss være realistisk;))

Sett på et smiiiil så går det litt bedre.

#jobb #hverdag #alenemamma #mammablogg #morgen #kaffe #alenetid #hsp

 

Innlegget mitt ble kåret til ukens blogginnlegg

 • 07.08.2016 kl. 09:37

Dette var en hyggelig nyhet å våkne til! Vestfrøken har kåret innlegget mitt fra i går "Min tid på krisesenteret" til ukens blogginnlegg!

Innlegget kan du lese HER


 

"UKENS INNLEGGJeg vil anbefale innlegget "Min tid på krisesenteret" av freshsister.blogg.

Sterk lesning, og interessant å få innblikk i hvordan ett opphold på krisesenter kan være. For en sterk kvinne!! Hun skriver ellers om livet som tysk fransk alenemamma i Norge, og hennes hverdag, med innslag av interiør, som er hennes utdanning og interesse.

Innlegget "Min tid på krisesenteret" kan leses HER "

 

Tuuusen takk for så mye skryt, Vestfroken! Jeg ønsker jo å gi dere lesere noe gjennom bloggen og når jeg lykkes med det så blir jeg så glad!

Ha en herlig dag dere herlige mennesker!!!

#ukensinnlegg #vestfroken #alenemamma #mammablogg #skryt #innlegg

Skal en blogger svare på kommentarer?

 • 02.08.2016 kl. 08:18

En blogger som aldri svarer på kommentarer gir meg beskjed om: jeg er så viktig og du er så uviktig. Vi har ingen personlig forhold til hverandre. Dette får meg etter hvert til å slutte å lese bloggen og å sitte med inntrykket at denne bloggeren er litt høy på seg selv. Det virker rett og slett arrogant.

Beautiful dancer dancing
Licensed from: cherezoff / yayimages.com

En blogger som svarer på kommentarer forteller meg: du betyr noe, jeg bryr meg om hver eneste leser, jeg ønsker å bli kjent med hver eneste leser. Det får meg til å bli mer knyttet til bloggen, lese den regelmessig og fortsette å kommentere.

Two Pretty Ladies Talking
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Jeg skjønner at noen av de store bloggerne ikke alltid har tid å svare på alle kommentarene. Men jeg synes de bør i hvert fall gjøre det sporadisk og så mye som mulig.

Også har det hendt at jeg selv har publisert kommentarer som jeg ikke har svart på. Fordi jeg ikke ønsket å svare. Eller fordi jeg hadde det veldig travelt.

Noen ganger har det vært en kommentar på kanten som jeg bare så vidt kunne publisere men ikke ønsket å svare på. Noen ganger ramler det inn med kommentarer og man kommer ikke etter. Men da synes jeg man kan ta seg tid til å svare senere når man har tid.

Om en blogger alltid svarer de samme men aldri en bestemt person så ville jeg kalle det mobbing. Ikke sikkert det er ment sånn men det er slik man oppfatter det. Det tolker jeg sånn at bloggeren bare snakker med noen men ikke med alle, noe som igjen virker arrogant.

Fasit er at svar på kommentarene er superviktige! De etablerer det personlige forholdet som leseren tror den har til bloggeren. Og noen ganger utvikler det seg personlige forhold. Det utvikler seg vennskap.

Jeg forstår også hvorfor flere av de store har stengt kommentarfeltet sitt. Det er ofte valget mellom det og å legge ned hele bloggen. De får uansett nok kommentarer på sosiale media.

Noen bloggere er superflinke til å svare varmt på kommentarene, gi hver eneste leser en følelse av å bli sett og å være viktig. Leseren blir så følelsesmessig knyttet til bloggen og bloggeren. Det er det man ønsker som blogger! For da får du de trofaste følgerne som ikke svikter deg.

Mother goose leading goslings
Licensed from: Mreco / yayimages.com

Så fra blogger til blogger: jeg synes at vi skal gjøre det til en prioritet å svare på kommentarer. Jo mer personlig svaret er jo mer glad i deg og trofast blir leseren.

Hilsen leser og blogger<3

#blogg #kommentar #svar #kommunikasjon #vennskap #leser #følger

 

 

Bloglovin <3

 • 28.07.2016 kl. 13:32

Du kan følge meg på Bloglovin HER 

Det å holde en halv familie samlet

 • 27.07.2016 kl. 11:30

Siden jeg var liten har jeg ønsket meg en familie. Jeg kunne ikke tenke meg noe annet. Familie var mitt største ønske, over karriere til og med.

Family
Licensed from: leeser / yayimages.com

 

Og jeg har jobbet hardt for å få det til. Dessverre har jeg mistet min familie to ganger. Har ikke mistet barna men fedrene av ulike grunner.

Det er en veldig stor sorg for meg at jeg ikke kan tilby mine barn en hel familie. Øynene mine fyller seg med tårer.

Jeg har altså en nesten tenåring som har mye lyst til å finne på ting med venner og sjeldent lenger vil bli med oss på noe som helst, henne har jeg 80%.

Også har jeg lillebror 50% mens han er åtte.

I helgene og ferien prøver jeg å finne på ting med dem som ikke koster all verden men storesøster nekter vanligvis å bli med.

Alt vi foreslår er "kjedelig". Lillebror derimot har sine utfordringer som gjør at jeg ikke kan ta han med når hun spiller fotballkamper for eksempel. Han får raserianfall og små sammenbrudd fordi alt blir for mye for han.

Når vi en sjelden gang reiser så går det som regel veldig gærnt fordi han får sine sammenbrudd som ødelegger hele turen. Jeg blir da forvandlet til et nervevrak.

Selv små utflukter ender ofte med at han for eksempel kaster steiner på søsteren sin. Eller han orker ikke gå langt.

Så jeg er ganske frustrert her.

Trist.

Men jeg har så klart forståelse for barnas behov, de er tross alt barn.

Det jeg ikke har forståelse for er når andre voksne skal ødelegge den lille ferietiden jeg har med begge to og fri fra jobben. Denne sommerferien er faktisk ganske viktig for samholdet i vår halve familie. Akkurat nå er jeg veldig sint.

stubborn donkey and a porter
Licensed from: Sid10 / yayimages.com

Når jeg prøver å dra med barna på den ene eller andre utflukten så er det alltid to mot en. Det føles som om jeg prøver å dra med meg to sta esler. En enorm kraftanstrengelse.

Skal jeg bare gi opp? Gi opp drømmen om en familie?

#alenemamma #mammablogg #familie #sommer #ferien

 

Dagens første seier

 • 26.07.2016 kl. 11:01

Grensene må etableres på nytt og på nytt.

I går fikk jeg guttungen hjem. Etter to uker med pappa. Dagen i går gikk fint og han var kjempesnill.

I dag derimot følte han et behov for å teste grensene hos meg igjen. Det skjer stort sett hver gang han kommer fra pappa.

Han ville spise frokosten i sofaen men jeg sa nei. Den måtte spises ved spisebordet.

Breakfast
Licensed from: Digifoodstock / yayimages.com


 

Da ble det rabalder. Ikke gøy. Men akkurat denne første og andre dagen er det helt avgjørende at jeg ikke lar han vinne.

Ellers så tar han styringen her hjemme og det går ikke.

Og jeg må være konsekvent. For en gutt som han er det enda viktigere at reglene er like, rutinene overholdes og jeg er konsekvent.

Det synes jeg er vanskelig. Jeg er mer en kunstnerisk type, litt flytende og fra naturen inkonsekvent. Barna har virkelig lært meg en ting eller to om meg selv.

Man må være så fryktelig sterk hele tiden.

Men jeg klarer det. Når dem har akseptert det jeg sa etter hvert så føler jeg en herlig seier.

Og at jeg klarer dette uten en mann tilstede. Det er fedre som har lært meg å være mer konsekvent. Og jeg skjønner jo hvorfor. Når grensene og reglene endres hele tiden så føles det jo veldig utrygt. Ikke alltid lett å jobbe mot sin egen natur. Men må man så må man.

Nå sitter jeg her og nyter seieren med en kopp kaffe;)Victory
Licensed from: Novic / yayimages.com


Ønsker dere en finfin tirsdag!

#mammablogg #alenemamma #grenser #inkonsekvent #konsekvent

SKREKKENS NATT

 • 15.07.2016 kl. 11:28

Har ligget våken halve natten etter jeg leste om terroren i Nice.

Dessverre så jeg en video som ble tatt rett etter angrepet, overalt lå det døde kropper og noen få var såret. Tallet var på det tidspunktet på 10 døde men jeg så med engang at det var mange mange flere. Rundt hundre. Fra himmel til helvete på sekunder. Igjen.

Jeg er halvt fransk. Jeg er lei av å spørre faren min om han vet om alle i familien fortsatt lever. De fleste i min familie som er igjen i Frankrike bor i Paris. Alt Frankrike måtte gå gjennom i det siste. Unntakstilstanden går ikke over.

Jeg er ikke lei meg lenger engang. Felte ikke en tåre. Og det ikke fordi jeg er et forferdelig menneske men fordi jeg er blitt vant til dette.

Men noe av det som skjer etter et sånt angrep er enda mye verre.

Menneskene fortsetter å krige med hverandre. På diverse fora. Muslimene og innvandrere får skylda, nok en gang.

Personene som ser det slik er etter min mening utrolig lite reflekterte.
 

JIHAD HAR JO DREPT FLEST MUSLIMER! Hallo, våkne, folkens.

Jeg kjenner en del muslimer og må si at de er fine mennesker. De er like redde som oss. Men egentlig har de grunn til å være enda mer redde, på grunn av hatet de møter. All skylden de får.

Det er mennesker som gjør så godt de kan og prøver å leve et redelig liv. De er ikke terrorister og ekstremister.

Terrorister er terrorister. De bare misbruker en religion.

Jeg er så lei av å lese: steng alle grenser! Mennesker som skriver slikt er utrolig uvitende og burde lese litt mer om temaet før de åpner munnen.

En slik holdning er farlig.

Dere lager en egen krig i eget land. Mot muslimene, mot innvandrerne. Og denne krigen er faktisk mye verre. Det skjer ikke bare i Norge nei. Det skjer i mange land. I mitt hjemmeland Tyskland også blant annet.

Husk hvem fienden er. Det er terroristene. Om man er usikker på temaet, bør man lese og samle informasjon. Men også passe på kildene.

Noe må skje. De ulike landene må samarbeide mye mer, det må settes av mye større ressurser til å bekjempe og forebygge terrorismen.

Ikke lag en ny krig. Det er ikke det som er løsningen.

Føler meg bare tom i dag. Og litt redd. Men angsten kan ikke vinne. Sannsynligheten for å være i et terrorangrep er forsvinnende liten allikevel. Selv om det ikke virker sånn.

Min medfølelse til alle ofrene og familiene dems. Ingen fortjener å oppleve slikt. Tom for ord. Ta vare på hverandre. Spre kjærlighet, toleranse, åpenhet<3

 

#terror #kjærlighet #hat #toleranse #enough #tårer

 

Del dette gjerne!

 

God morgen!

 • 11.07.2016 kl. 08:02

Er bare kjapt innom her for å si hei. Som jeg nevnte i går så har jeg langt fra nok tid til å blogge så mye som jeg vil.

Er jo alene med 2 (krevende) barn og jobber.

Det er ikke sånn at blogging er min jobb. Hadde vært flott å komme meg dit at jeg kan leve av bloggingen men jeg måtte alltid også drevet med noe annet i tillegg. For eksempel interiørarkitektur.

cup of coffee.
Licensed from: seksan44 / yayimages.com

Vil jo gjerne oppdatere dere på både søvn- og gåprosjektet samt at jeg ønsker å fortelle videre om India.

Men har ikke tid nå. Nå er det snart av gårde til jobben og så har jeg flere avtaler etter jobben.

Har levert lillegutt hos pappaen sin i går og de bør lande i Spania nå snart. Storesøster er i Bergen med pappaen sin (ja, de har 2 ulike fedre) og familien hans.

De betyr 2 uker med barnefri for meg. De trenger jeg sårt.

Den første uken jobber jeg og andre uken skal tilbringes med kjæresten. Det blir så koselig.

Ønsker dere en fin mandag, om på ferie, hjemme eller på jobb<3

Ny uke, nye muligheter!

Følg Freshsister på Facebook!

 

#mandag #ferie #barnefri #kaffe
 

Jeg har for mye å blogge om

 • 10.07.2016 kl. 15:47

Får bare ikke blogget fort nok for alt som sprudler.

Har ikke tiden og roen rett og slett og det kan jo også bli for mye av det gode for dere.

Fountain pen writing Blog
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Business Woman Typing on Computer Keyboard
Licensed from: adamr / yayimages.com

Så fort jeg har kladdet ned et innlegg så har det kommet 3 nye i køen i hodet mitt allerede. Men velger å bremse meg. Vil jo gjerne blogge over flere år jeg.

Har sett at mange bloggere sliter med å komme opp med ideer for innlegg men jeg kan virkelig ikke si det samme.

Det er som om en kanal har åpnet seg for meg og all min kreativitet strømmer igjennom.

Merker hvor utrolig underforsørget jeg har vært med å kunne uttrykke meg. Det har samlet seg opp så utrolig mye som vil ut.

Men jeg ønsker jo også å levere kvalitet. Jeg vil gi noe, ikke bar lesse dere ned med ting som jeg har opplevd eller ønsker å skravle om.

Så om noen har forbedringsforslag så er jeg åpen for det og jeg ønsker hele tiden å forbedre meg så vidt det er mulig.

Jeg gjør jo så klart ikke alt dere vil eller foreslår men er åpen for konstruktiv tilbakemelding og innspill. Ellers blir det for ensidig. Ønsker kommunikasjon, gi og ta.

Jeg ønsker å lever noe godt til dere, være en berikelse og inspirasjon<3

Følg Freshsister på Facebook!

#blogg #mammablogg #alenemamma #skriving #ide #innlegg

 

 

Guttungen smakte sushi for første gang i sitt liv

 • 06.07.2016 kl. 14:04

Litt bilder fra gårdsdagen.

Denne uken har jeg kun sønnen min hjemme. I går var han med meg på jobben og måtte vise arkitektene hva han bygger på Minecraft hehe;)

Etter jobben dro vi til frisøren for å gi han sommersveis og turen gikk videre til Ski.

Vi skulle til biblioteket og låne noen bøker som jeg kan lese på sengekanten med han.

Lånte "En pingles dagbok" og "Giraffen og Pelli og jeg".

 

Storfornøyd kom vi ut derfra med bøkene når jeg fikk en melding fra fysioterapeuten. "Du har time klokka 15..."

Klokka var jo 15:18. Det hadde jeg helt glemt!

Stakkars guttungen måtte følge meg dit og se på hvordan hun strekket på armene mine i tre kvarter.

Som en godtgjørelse lovet jeg han at vi skulle kjøpe sushi på stedet rett ved siden av.

Han har jo aldri smakt sushi før og det var morsomt å "lære" han det. Han er så tøff og smaker på alt. Spiste til og meg en ingefærskive mellom sushi- og makibitene.

Pinnene var litt vanskelige for han så da brukte han bare fingrene. Opprinnelig er vel sushi også fingermat.

Han fikk også en egen liten skål med soyasaus uten wasabi.

Min søte lille gourmet. Nå er "shushi" det beste som finnes av mat. Hehe;)

#alenemamma #mamma #sushi #guttungen #frisør #bibliotek #bøker #wasabi #jobb #arkitekt #minecraft

Følg Freshsister på Facebook!

 

 


 

Uken som gikk # 26

 • 03.07.2016 kl. 20:29

Ukens høydepunkt: Må være helgen med kjæresten min. Herlig å ha tid med han når vi har sett hverandre lite i det siste. Og kanskje at Tyskland vant i går i siste liten?!

Ukens film/serie: Helt hekta på de nye episodene av "Orange is the new black" 

Akkurat nå: spiser jeg en deilig sunn middag. Jeg har komponert dette av rester som måtte spises nå. Strimlet svinekjøtt, løk, tomater, grønnsaksblanding (frossen), økologiske tomater, gulost og masse krydder. Alt i en aluskål og 20 min ved 200 grader. Organiserer uka som kommer siden jeg har sønnen min, SFO er stengt og jeg må jobbe tre dager. Klokka 21 skal jeg se på fotballkampen.

Ukens nedtur: Datteren min var syk og kastet opp over halve leiligheten og det var det første jeg måtte tørke bort på morgenen.

Hva har jeg lært denne uken: På foreldrekurset jeg går på har jeg lært hvordan man kan kontrollere sin reaksjon i en stressituasjon. Det er et nyttig verktøy for meg som alenemamma. Jeg vil jo at barna hører på meg og ikke bare lukker ørene fordi jeg ikke gir beskjeden på en bra nok måte. Dette skal trenes på nå fremover.

Ukens trening: Må innrømme: Ingen. Har satt opp dette punktet for å motivere meg selv;)

Ukens mest leste innlegg: "Shit has to happen" om min kamp mot kiloene kan du lese HERHvordan har deres uke vært?

#uke #alenemamma #opptur #nedtur

 

 

Barnefri helg

 • 03.07.2016 kl. 16:01

Da er jeg tilbake fra Oslo. Har tilbragt nesten hele helgen med kjæresten. Det er så koselig.

På fredag besøkte vi min gode venninne som flytter tilbake til Tyskland i denne helgen. Det er alltid mye liv i leiligheten hennes. Den lille datteren har allerede nådd trassfasen og har en greie at hun kaster seg bakover og hylskriker når hun ikke får viljen sin. Men hun er jo bare så innmari søt og sjarmerende<3

Ikke minst morsom.

 

scream
Licensed from: agg / yayimages.com

Kjæresten min koste seg med de to hundene imellomtiden.

Egentlig er han jo kattemenneske...

Til slutt dro vi hjem til meg og hadde en sen middag.

Oyster omelett
Licensed from: rakratchada / yayimages.com

 

Er ikke alltid at vi finner på så sinnsykt mye. Slapper bare godt av i hverandres selskap. I går dro vi da til Oslo siden kattene hans var alene i leiligheten. Vakre katter de altså.

bengal cats
Licensed from: cynoclub / yayimages.com


 

Og er jo mye mindre jobb, mas og støy enn hunder. Vi dro på litt shopping som vi begge egentlig hater. Men han ønsker seg en ny garderobe og jeg hjelper gjerne med det:) Elsker å kle mennesker. Han fikk i hvert fall kjøpt et par sko før vi kastet inn håndkleet. Her ser du de gamle mot de nye.

 


 

Det regnet mye og vi gikk for å kjøpe pizza. Hjemme hos han drakk vi øl, spiste pizza og så på fotballkamp Tyskland mot Italia. Siden jeg er fra Tyskland ble jeg ganske engasjert hehe;)

 

soccerball lies on a green grass
Licensed from: Elena Shchipkova / yayimages.com


Kjæresten er ikke så glad i fotball han. Men når det ble straffeskudd på slutten våknet også han. Det var så spennende. Er så glad at Tyskland er videre!

Og i dag er det vel Frankrike - Island?! Island hadde jo fortjent en seier, jeg hadde unnet dem det. Men så er jeg også halvt fransk og kan ikke bare se bort fra det hehehe;)

I dag ble det pizza til frokost, kaffe og masse mer avslapping. Vi koser oss bare sånn i hverandres selskap.

 


 

Til slutt spiste vi en is i sola og jeg satt kursen hjemover.

Nå er jeg hjemme alene og skal egentlig sette opp budsjettet for juli. Yeaih;)

Viktig å planlegge pengebruken! Ellers forsvinner pengene bare alle veier.

Imorgen tidlig kommer guttungen tilbake til meg. Han skal han bli med meg på jobben siden SFO er stengt. Gleder meg masse til å se han igjen. Det har bare gått en uke men savnet er stort<3

Hva har dere gjort i helgen?

Følg freshsister på Facebook!

#kjæreste #helg #avskjed #alenemamma #barnefri #fotball #is #sol #regn #pizza #shopping #EM

 

 

Mødre og døtre

 • 02.07.2016 kl. 09:46

Da har jeg levert storesøster i Bærum hos pappaen sin, de skal ha nesten fire uker ferie sammen. Halve dagen i går gikk med til klesvask og pakking. Og resten av dagen brukte vi på buss, tog og atter tog. Østfoldbanen går jo ikke denne uken og jeg som er frøken tunnelskrekk turte igjen ikke å kjøre den lange Opera tunnelen med bil. Fikk panikkangst flere ganger i tunnel før.

Men i hvert fall hadde vi det morsomt med snapchat på bussen og fikk skravlet godt ut. Vi ler veldig mye sammen, jeg synes hun er hysterisk morsom, store jenta mi.

Sånn hadde jeg det også med min mamma, når vi en sjelden gang var alene. Jeg har jo tre yngre søsken, så det ble ikke mye alenetid med mammaen min. Det var mer når jeg ble voksen. Vi gikk på shopping sammen og jeg tvang henne å prøve en trang svart skinnbukse for så å le meg i hjel. Stakkars dame. Også tok vi spank kurs sammen og det var noe av det morsomste.

 

Vi var jo virkelig ikke gode kursdeltakere. Bare lo og fniste hele tiden. Men så kostbar denne kvalitetstiden med henne. Savner mammaen min som bor i Tyskland.

Mødre og døtre kan krangle forferdelig mye men også ha det så innmari kjekt sammen igjen. Det må man virkelig huske på;)

#mor #datter #tenåring #snapchat #morskjærlighet #alenemamma #buss #ferie

 

 

Shit has to happen

 • 29.06.2016 kl. 09:51

Meg og vekten min, en evig historie. Skal ikke gå inn på det nå. Jeg har nå en BMI på 26, altså akkurat overvektig.

Men det er ikke det som er poenget. Poenget er at jeg ikke føler meg vel. Av økonomiske grunner måtte jeg kutte ut treningssenteret og jeg har heller ikke råd til et dyrt kosthold.

Det er blitt sånn at jeg har "vokst" fra min garderobe som jeg hadde bygd meg opp over tid. Så mye måtte jeg prioritere andre ting, min økonomi, store utfordringer med sønnen min og så videre.

Medisiner jeg måtte ta i perioder har gitt meg mer vekt samt at alderen heller ikke hjelper.

Alt i alt er dette en nedtur for meg. Hver morgen når jeg står opp vet jeg ikke hva jeg skal ha på meg og føler meg sjeldent fin lenger. Det går utover min selvfølelse hver eneste dag. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Den gode nyheten er at jeg i første omgang kun ønsker å gå ned 2-3 kilo. Det er altså overkommelig. For jeg er ikke tjukk, bare litt ut av form. Og jeg liker formene mine, vil ikke miste de.

Den store utfordringen er bare å gå ned og å bli der.

Har prøvd utrolig mange slankekurer men det ender bare med at jeg legger på meg igjen etter den er over. I tillegg koster mange av de en del penger, kvalitetsmat er dyr.

Det må til en varig endring. Jeg må prioritere min velvære og min kropp.

Trenger forslag til et trenings- og kostholdsopplegg.

Har ikke råd til treningssenter per i dag og varierende med tid til trening i hverdagen. De som har lest innlegget mitt "24 timer med Freshsister" HER ser at jeg har et hektisk liv. Det er ikke helt så ille hver eneste dag, men you get the picture.

Alle dere som er så flinke til å trene, kan dere være så snille og komme med forslag? Noe må skje her nå! Jeg beveger meg altfor lite. Har lyst til å bruke bloggen som hjelp og motivasjon til å gå ned de to /tre kilo og BLI der.

 

Trenger hjelp her!

 

#BMI #kosthold #trening #overvekt #alenemamma #mammablogg

 

Tausend & eine Sauce

 • 27.06.2016 kl. 18:44

Når jeg kom hjem i dag fant jeg min kjære datter (som IKKE er NOE glad i matlaging) sittende ved spisebordet.
 
Ved siden av henne en stor tysk bok som heter 'Tausend & eine Sauce' noe som betyr 'Tusen og en sauser - hemmeligheten av det gode kjøkkenet'.
 
 

 
 
Jeg sperret opp øynene i gledelig forventning og spurte hva hun skulle med den. Vannet samlet seg i munnen min i påvente av en deilig middag.
 
Svaret var "Jeg fant ikke fluesmekkeren!" - Lurt smil.
 
#tenåring #saus #tysk #bok #flue #fluesmekker #alenemamma
 
 

Jeg får ikke alenetid

 • 25.06.2016 kl. 10:17

Noen ville kanskje si at jeg da ikke burde fått barn. For får man barn så har man ikke krav på alenetid lenger.

Er det sant? Slutter vi å være mennesker så fort vi får barn? Slutter vi å ha egne behov? Nei!

Vi er bare nødt å sette våre behov til side en liten stund. Vi blir mer ydmyke og ofrer så å si alt. Vi ofrer våre kropper, vår helse, våre venner, våre karrierer, vår fritid for barna. En stund.

Min yngste er nå åtte og har spesielle behov. Det betyr at han på mange områder er på samme nivå som en treåring. Så med det har jeg nå hatt små barn i tolv år i strekk. Mesteparten av tiden har jeg vært alene. Og jeg er sliten. Det krever veldig mye ekstra å ha et barn med spesielle behov. Det bringer en til grensene.

Exhausted Working Mother with Baby
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Exhausted woman with her hand on her head
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

 

Etter hver uke med sønnen min er jeg totalt utslitt. Et nervevrak. Jeg har han 50%. Resten av tiden har jeg min tenåringsdatter som prøver å bli uavhengig av meg og som jeg må holde øye med hele tiden. Kun annenhver helg har jeg helt barnefri.

Det er synd å si det men så fort jeg har hatt barnefri i noen dager så stiger humøret og kreftene kommer tilbake. Skuldrene senker seg.

Jobben gjør meg ingenting. Kunne jobbet 200% og ikke merket det om jeg ikke hadde barn. Det er ikke rett at vi skal oppdra barn helt alene. Det var ikke sånn før i tiden.

Jeg har ingen familie rundt meg og absolutt ingen som kan avlaste meg. Det betyr at det er mye på meg.

Hele tiden lever jeg i det håpet at barna vokser til og det blir enklere. Men frem til nå er det ikke blitt enklere.

Føler at dette blir et sutreinnlegg men det er nå realiteten. Mange dager er dårlige for meg. Og jeg vet ingen råd og har ingen løsning på det heller.

Annet enn å holde ut. Men skal livet holdes ut? Jeg trodde at livet mitt var mitt.

Derfor skal jeg heller ikke få flere barn. For uansett hvor lykkelig forhold jeg er i så ender jeg hver gang opp alene med barna. Er glad når jeg ikke KAN få barn lenger, tror da puster heg lettet ut.

Sikkert noen son har det litt likt som meg. Synes det er tungt.

Enn så lenge vet jeg ingen råd, bare å gjøre det beste ut av det, nyte de små fine øyeblikkene, lytte til kropp og sjel og ikke gi opp. Aldri gi opp håpet på at det blir bedre. Jeg jobber konstant iherdig med å gjøre min sønn mer selvstendig. Går på kurs og gjør det jeg kan.

Nå er det to dager til jeg får en uke med bare et barn. Jeg kjenner at jeg har brukt opp energien og nervene. Jeg vet at jeg bør trene mer men finner ingen motivasjon.

Snart skal jeg ha tre hele uker med helt barnefri. Så tre uker alene med begge barna igjen. Det må jo bare bli bedre. Kunne ikke tenke meg livet uten barna mine<3

Hvis noen har råd eller tips for meg, gjerne kommenter her.

Takk!

Hilsen fra en sliten Nicole idag

#sliten #alenemamma #syktbarn #barnefri #mammablogg

 

Lillegutt er lei av SFO - spagaten mellom jobb og barn

 • 24.06.2016 kl. 09:32

Nå begynner det. Husker godt når storesøster begynte å bli lei av SFO, sånn i 2. eller 3. klasse. Spesielt i ferietiden.

Dette bringer meg som alenemamma uten noe som helst familie rundt i en vanskelig situasjon.

Skal jeg sende barnet mitt et sted det ikke ønsker å være lenger?

Eller skal jeg si opp jobben min slik at jeg kan passe på dem? Haha. Not an option. Skal jeg ta han med på jobb?

Ellers skal de to kranglefantene være alene hjemme i 2 timer hver dag?

Ikke godt å si. Men foreløping kjemper jeg med alt jeg har for at han går på SFO så mye som mulig de neste 2 årene.
 

I dag ga jeg etter. Jeg har fri og føler at jeg ikke kan tvinge han. Men synes at SFO bør finne på flere morsomme ting med dem slik at foreldrene ikke kommer i denne konflikten.

Jeg må og vil jobbe, jeg har barn og han er bare 8. Men er kjempeglad for at jobben min bare er 5 minutter unna med bil, det hjelper veldig.

Når jeg jobbet 100% i Oslo derimot... Huff er glad for at denne stressende tiden er over. Ja til et familievennlig arbeidsliv i noen år. Karrieren kan tas opp senere igjen.

Men har krevd av lillegutt at han må oppføre seg pent, være snill og høre på meg. Ellers er det rett tilbake. For som vanlig på "fridagen" min har jeg haugevis med ting som må gjøres.

Så, søstre, ønsker dere en vidunderlig fredag! Måtte den bringe masse gode ting til oss:)

Følg gjerne bloggen min HER

#sfo #spagat #alenemamma #jobb #barn #mammablogg

Vi eier ingenting

 • 22.06.2016 kl. 15:35

Når jeg tenker på avskjeden mellom klassen og læreren i går så tenker jeg igjen på det med avskjeder. Det blir så utrolig mange avskjeder i løpet av et liv.

Livet er et eneste kjede av avskjeder og velkomster.

Farewell typed words on a Vintage Typewriter
Licensed from: michaklootwijk / yayimages.com

Vi må lære oss å gi slipp.

Livet er ikke statisk som man kunne tro, livet er flytende. Det er ikke slik at man samler ting og mennesker i en eske og så har man dem for alltid. Det er ikke slik det fungerer.

Vi må lære våre barn at avskjed ikke er en dårlig ting men en del av livet og en positiv ting. Selv om det er en god ting som vi må ta avskjed fra så gjør vi plass til noe nytt.

Old treasure box
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Vi kan ikke holde fast ved noen verdens ting, vi eier ingenting.

Det er en stor feiltakelse å tro at vi eier et hus, en bil, en ektefelle, en vennekrets, en jobb.

Vi kan være takknemlig for at noen ting og noen mennesker er med  oss et stykke av veien. Vi blir så vant til "å ha" noe at vi tror at vi eier det. Vi tar det for gitt.

Jeg har en veldig god venninne som snart flytter tilbake til Tyskland. Vi begge kom til Norge i 2003 og har delt mange gleder og sørger siden. Vi har ikke hele tiden hatt tett kontakt men spesielt de siste to årene har hun bodd i nærheten av oss og det har vi begge nytet. Jeg er blitt så vant til dette at jeg trodde jeg ikke ville miste henne så fort.

Enda en avskjed.

Jeg har opplevd veldig mye i mitt liv, mye mer enn mange noen gang opplever. På godt og vondt. Det har vært mange mange avskjeder. Og mange velkomster.

Toddler Boy - Glad to meet you
Licensed from: lovleah / yayimages.com

Det er livets gang. Jeg oppfordrer dere å se det positive i en avskjed, selv om den gjør vondt. Livet er så mye lettere å leve når vi ikke kjemper imot men tar imot.

Det har vært begravelser, flytting, slutt med kjærester, ferieturer hvor jeg har fått mange gode venner, avskjed fra jobber, skoleavslutninger og nå mange avskjed gjennom barna mine.

Det er godt å akseptere avskjeder og gjøre plass for nye mennesker, nye ting i våre liv. Vi eier ingenting. Vi får være takknemlig for alt vi får lov å låne en liten eller lang stund.

Mange klemmer til alle dere som går gjennom avskjed i disse dager. Gi slipp! Det kommer nye ting vi skal ta imot med åpne armer!

#avskjed #glede #tårer #venner #nytt #livet #mamma

24 timer med Freshsister

 • 22.06.2016 kl. 09:57

Lager dette innlegget inspirert av  keeping up with the Armstrongs bloggen, som jeg liker veldig godt og leser hver dag.

5:00 Lillegutt vekker meg og enten sovner igjen eller går i stuen med ipaden

6:00 Jeg står opp, setter på kaffe, ruller ut yogamatta og gjør litt yoga. Så drikker jeg kaffen min og skriver i takknemlighetsdagboken og "pray rain" dagboken (mer om dette senere). Samtidig ser jeg på mitt "visionboard" som jeg har som bakgrunn på paden min (dette er noe fra boken "Hemmeligheten" og  "The law of attraction".) Så det blir litt egencoaching hver dag.
 

Yoga
Licensed from: BDS / yayimages.com

7:00 Jeg dusjer kjapt, spiser noen brødskiver og steller meg på badet.
 
8:00 Helvete er løs. Lillegutt nekter å kle på seg og vil ikke gå på skolen. Han heller ut melk over hele kjøkkenet og sitt eget hodet. Vi er forsinket. Plutselig har han også vondt i magen. Jeg leverer han på skolen til slutt.
 

Milk spilled from glass
Licensed from: BDS / yayimages.com

 
9:00 Litt forsinka til jobben igjen. Søren. Får sitte litt lengre for å hente inn tiden igjen. Jeg skrur på pc` n og lager meg en kaffe på espressomaskinen. Kaster meg over dagens oppgaver. Leser eposten, rydder vekk en eske, rydder på kjøkkenet. Begynner å slo inn utgifter vi har hatt de siste dagene inkludert alle lønnsslipper og feriepengene. Hele kontoret ser på en video om Ekebergsletta.
 
10:00 Jeg gjør annet administrativt småtteri. Leter etter en ny postkasse siden vår gamle er blitt stygg under rehabiliteringen. Vasker vår gamle postkasse og setter på klistremerket med kontorets navn.
 
11:00 Begynner å lage lunsjen, til vanlig koker jeg egg men det rekker jeg ikke i dag.
 

Clock Face
Licensed from: robynmac / yayimages.com

12:00 Vi sitter fortsatt og spiser og prater. Verdenspolitikk og endringer i samfunnet er på agendaen igjen. Sånn er det når man bare jobber med arkitekter;) Jeg går tilbake til plassen min i resepsjonen. Vi rydder etter alle er ferdig med å spise. Jeg logger meg inn i banken, betaler regninger og legger inn utbetaling av feriepengene.
 
13:00 Registrer innbetalinger av kundene og printer ut ørten kontoutskrifter til bilagspermen. Skanner inn lønnsslippene og sender til de ansatte. Nå kommer det noen spørsmål... Sjefen svarer. Jeg rydder opp i eposten og prøver å finne epostadressen til en tidligere ansatt som må ha lønnsslipp.
 
14:00 Ferdig på jobb. Jeg hiver meg i den varme bilen og kjører til Ski. Handler noen småting og rusler til fysioterapeuten. Jeg får psykomotorisk fysioterapi.
 
15:00 Hos fysioterapeuten på grunn av ryggen og stressrelaterte plager, hun snakker lenge med meg om stress jeg var hatt i det siste. Hun trykker litt på forskjellige ting og beveger på ulike ledd. Jeg skal puste. Kjeven min er øm.
 
16:00  Jeg er ferdig hos fysioterapeuten og suser hjem hvor jeg møter mine 2 små. Gangen er full av sekker og sko som jeg nesten snubler over. Nå er det mye som må gjøres på kort tid. Jeg ber datteren min å skru på ovnen mens jeg begynner å flytte kaken hun har bakt i går over på et finere brett. Samtidig smører jeg snitter som vi ble bedt om å ta med. Blir ikke noe fancy, men det får holde.
 
17:00 Jeg løper frem og tilbake, skifter til kjole, gleder meg hvor fin hun er i sin rosa kjole, fikser håret og så videre. Endelig er pizzaen ferdig og vi kan spise litt. Flere siste forberedelser til vi løper ut av døren med armene fulle av brett med både kaker og snitter. Ikke så lett med høye hæler på.
 
18:00 Vi er fremme ved skolen og møter pappaen hennes og samboeren hans. Vi setter oss i gymsalen og er sperose nte. Alle andre foreldre og barn er festkledde og fine. Det blir holdt taler av elever, lærere og rektor. Jeg sprekker av stolthet når fine jenta mi får overrakt en rose av rektor på scenen. Jeg står på en stol for å ta bildet. Noen av foreldrene har klatret opp veggene i gymsalen for å ta bilder. Også står alle tre klassene på scenen med rosene sine i hånden. Jeg blir rørt. For en fin gjeng. Og alle smiler.
 
19:00 Det er spisepause ute hvor det der blitt satt opp flere langbord med buffet. Siden 2003 er et usedvanlig stort kull måtte avskjedsseremoenien organiseres på denne måten. 250 mennesker i gymsalen.
 

Sad couple hugging
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 
20:00 Seremonien er slutt og vi tar med kaker og møtes klassevis på klasserommene. Læreren hennes som forøvring er en sjelden fantastisk lærer får overrakt en bok med bilder av elevene og personlige ord skrevet av dem til han. Han blir så rørt at han ikke kan snakke et øyeblikk. Det er tett luft i det lille klasserommet og veldig varmt. Læreren holder en rørende tale og jeg tror ikke at et eneste øye på dette rommet holdt seg tørt. For en fin avskjed. Det er faktisk et stort kompliment til både læreren, elevene og foreldrene når avskjeden blir så tung. Innimellom lurte jeg på om jeg var i begravelse.
Vi skravler litt mer med pappaen hennes og samboeren, tar bilder og drar hjem.
 
21:00 Barna er fortsatt oppe. Dette er litt uvanlig, spesielt for lillegutt. I siste minutt finner vi ut at jeg må kjøpe godteri og brus til dem siden det er siste skoledag i morgen. Jeg må kjøre til Xtra siden alle andre butikker er stengt. På veien snakker jeg i telefon med kjæresten for å oppdatere hverandre på hvordan dagen har vært. Ikke mye tid til han i dag. Masse masete ungdommer i butikken. Jeg merker at jeg er sliten.
 

Brunette on a mobile in a car
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 
22:00 Endelig er barna i seng. Kjøkkenet ser ikke ut men det får jeg ta i morgen. Jeg forkaster slankekuren og spiser både litt pizza og kake.
 
23:00 Hodet møter puta men får ikke sove med det første. Surfer litt på mobilen, leser noen blogger og begynner å kladde på et innlegg.
Jeg sovner til slutt.
 
*Lillegutt er syk idag, derfor fikk jeg postet innlegget. Skulle ønske jeg kunne jobbe litt hjemmefra, får alltid så dårlig samvittighet ovenfor jobben når jeg må være hjemme. Nå skal jeg straks begynne å rydde her og stelle med lillegutt. Ha en strålende dag, dere:)
 
#alenemamma #hverdag #mammablogg #stress #jobb #24timer #mamma #avskjed #tårer #roseseremoni #lærer #elever #foreldre #ungdommer

Når isen falt

 • 30.05.2016 kl. 22:31

Full frame image of a sliced lemon
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Tårene spruter og hele verden er snudd på hodet.

Et øyeblikks med total lykke, italiensk musikk fra mobilen, en ny stor is i hånden med deilig sitron smak. 

Så knekker isen og faller i fanget hans. Han hylgråter og stopper ikke. Jeg kan forstå han. Dette var dårlig gjort. 
 
Tårene strømmer nedover ansiktet hans, munnen er på vidt gap og øynene igjen. 
Bare sånn at hylingen skulle stoppe sier jeg
- ikke gråt, bare hold isen i hånden og spis den.
Ja, men mamma! Den er så kald. 
 
Hektisk finner jeg to lommetørklær og skyver dem under iskatastrofen.
 
Fallen icecream in sand
Licensed from: moodboard / yayimages.com

 

Så spurter jeg inn på bensinstasjonen som om det var et spørsmål om liv og død og ber med fortvilt ansiktsuttrykk om skje og pappskål.

Smilet kommer endelig tilbake når han får disse og isen får sin verdighet tilbake. Tårene tørker fortsatt. 

Er jeg sprø for å ville at han ikke skal være lei seg?
Nå er verden i orden igjen. 
Sånn er det med barn, det skal så lite til for å fylle hele hjertet dems med lykke og det skal så lite til for at verden raser sammen.
 
Morskjærlighet<3
 
#is #jogurtis #barn #sommer #sol

Kaffe i taket

 • 19.05.2016 kl. 07:00


Det er en sånn morgen. En sånn som alle kjenner til. Det er jo onsdag men egentlig er det mandag. Og jeg HATER mandager.

SONY DSC

SONY DSC

Sovet litt for lenge, hektisk, nyter min deilige kaffe, snur meg OG SÅ skjer det. Kaffen spruter i alle retninger, det er en pytt på gulvet, det er kaffe på alle møblene, på meg. Jeg har dårlig tid og leter desperat eter noe å tørke opp med. Ender med et kjøkkenhåndkle. Jeg roper i min fortvilelse "hjelp meg" til 12 åringen min og hennes svar er å legge motvillig og kjempesakte et eneste ark med kjøkkenpapir på innsjøen på gulvet.

Jeg sukker oppgitt og tørker som en gal. Det verste er jo at hele min fine kaffe er borte. Når jeg endelig er ferdig og vil hive meg på badet så får jeg en dråpe i hodet, ser opp og der er det: KAFFE I TAKET. Flott. Det betyr at jeg blir 15 minutter forsinket til jobben. For man kan ikke la kaffe tørke inn i et hvitt tak. Kan ikke virkelig fortelle dette til sjefen;)

Det var min morgen, hvordan var deres?

#kaffe #morgen #dårligmorgen #alenemamma #mamma #livsnyter #blogg #hverdag #livsglede #familie

Hurra for Norge!

 • 17.05.2016 kl. 16:45

Håper alle har en fin dag!

#17.mai #kake #familie #sol

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no