Jeg sover bare 6 timer

 • 21.06.2017 kl. 07:01

Den siste tiden har jeg rett og slett blitt vant til å kun sove 6 timer. Det er lyset og mye annet som medvirker her. Jeg er blitt vant til å være trøtt hele dagen lang og en kort natt. Men jeg må si at om man i hvert fall sover godt og gjennomgående i seks timer så er det MYE bedre enn å sove 8 timer med en eller flere avbrytelser. Det må ha noe med REM fasen å gjøre. Generelt er det ofte sånn at jeg sover godt når jeg drømmer mye. Ikke alltid. Har jeg mareritt så... Og i det siste har jeg drømt utrolig mye rart. Men det virker på meg som om de fleste nordmenn kun sover fra 00-06 om sommeren. Er det sant?  Mange er sikkert så heldige at de kan sove til kl 07 og da begynner jo natten å ligne på noe.

Men når lyset strømmer inn klokka 06 så er det nesten umulig å bli liggende. Jeg føler at sola kaller meg. Den sier "HALLOOO! Her er det masse som skjer. Bare se ut av vinduet!". Og så er det gjort. Dagen har kalt meg. Sola. Livet.

Hiding under a blanket
Men nå må jeg gi pc` n fra meg. Låner nemlig gutten sin siden min har klikket fullstendig. ARRGH. En blogger uten pc. Det jeg vil si er vel egentlig "god morgen til deg<3"

 


 

Dagen derpå

 • 09.06.2017 kl. 16:30

Igår ble det sommerfest med jobben. Har kost meg veldig! Utrolig god mat og drikke, hyggelige kollegaer og latter. Vi ble til og med kjørt hjem av en omsorgsfull sjef! Det eneste dumme var at natten ble utrolig kort. Sånn fra 2:30-5:45. Idag er jeg tilsvarende sliten.

Men det var verdt det! Er så koselig å bli skjemt skikkelig bort i matveien og i tillegg bli bedre kjent med kollegaene. Vi spiste på Festningen restaurant i Oslo. Virkelig å anbefale! Jeg spiste vegetar og maten var spennende og nydelig. Har jo vokst opp med mye gourmet mat. Min franske farfar har trent våre ganer nesten helt siden fødsel.

Uansett, etterpå gikk vi rundt på Barcode til vi kom til et restaurant med Skybar som heter Noodi. Er ikke veldig imponert med den men utsikten og interiøret var flott. Alt i alt en herlig kveld. Dagen idag har gått overraskende bra. Hadde jo fri men et veldig tidlig møte. Så måtte jeg hente bilen og kjøpe den siste gardinen. Utsolgt overalt, til og med på hovedlageret. Måtte kjøre helt til Vinterbro for å kjøpe utstillingsmodellen. Og lånte flere Lasse Majas detektivbyrå bøker. De er så fine!

Nå ligger jeg på sofaen og lader opp til kveldsskiftet. Taco, tannpuss, lesing og legging samt taxitjenester. Blir godt å legge seg etterpå! Skulle vise dere min dagen derpå mat anbefaling: lompe med en fylling av smeltet ost og sprøstekt løk, 5 min på 200 grader i ovnen. Nam!

Ønsker dere en flott fredagskveld <3

En blogger med hemmeligheter

 • 04.06.2017 kl. 11:43 

Er nok det som er så vanskelig. Du tenker på 1000 ting og skulle gjerne blogget om de men siden bloggen er offentlig så KAN du ikke gjøre det. Det er alltid der min skrive blokkering kommer. Om jeg ikke kan tømme hjertet mitt gjennom tastaturet, dele med dere det jeg er mest opptatt av, ja, hva er det da å si? Da er jeg ikke særlig motivert. Over det siste året har jeg delt veldig mye og det har hjulpet meg stort. Nå føler jeg meg litt tom. Ikke på en negativ måte. Mer på en behagelig måte. Men den store skrivetrangen er ikke der lenger.

Utrolig nok er det fortsatt fri i morgen. Og jeg har barnefri helg. Nytes men brukes også til selvtorturering. Bør jeg ikke gjøre det og det og det og det? Når jeg først har fri? Vil vennene mine gi opp til slutt når jeg aldri møter dem? Hva er forskjellen mellom alenetid og det å isolere seg? Skal jeg rydde, trene, selge ting som må selges? Møte en venninne? Sitte her og vente til alle barna har kommet hjem? Ta gode valg eller dårlige? Ingen? Jeg pleier å si til barna at når hodet er for aktivt, da må vi trene. Når tankene blir plagsomme, går i sirkel og ikke fører noen vei, ja da er det bare å komme seg ut av huset og gjøre noe fysisk. Rense hodet, skifte omgivelser.

Været de siste dagene har ikke fristet mye. Det regner og regner og håret mitt ser ut som Ronja Røverdatter sitt. Er Avancia i det hele åpent i dag? Hjelp! Må komme meg ut av denne leiligheten. Med dette været er det bare for deprimerende. Det er jo tross alt sommer! Howdy mine kjære lesere<3

Livet mitt har stått på vent

 • 20.05.2017 kl. 09:12

THE RIGHT CHOICE - Beautiful girl writing on transparent surface
Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

Det er slik når jeg har et barn som jeg ønsker å hjelpe ekstra mye. Kanskje det er sånn for alle mødre? At karrieren står litt på vent. At vi prioriterer barna selv om vi påstår at vi ikke gjør det? Barna er jo alltid viktigst. Uansett. Man kan alltid få seg en ny jobb, men et nytt barn kan en ikke bare få sånn. Barn er uerstattelige. Men så har det seg slik at jeg i lang tid har prøvd å få til alt samtidig. Og det har vært for mye. Jeg har prioritert jobb fordi jeg følte at jeg MÅTTE brødføre mine barn. Og da får du med en gang en ubalanse. Det som skal være for barna går utover dem.

Så etter jeg møtte veggen har jeg senket ambisjonene mine i forhold til karrieren. Ryddet plass for barna fordi det trengtes. Gitt meg selv en pause og prøvd å ha balanse i livt mitt. Men nå etter flere år hvor det går bedre med barna. Nå føler jeg plutselig en trang at jeg vil fokusere mer på min egen karriere. Men vet ikke helt hvor jeg vil lenger. Jeg trodde i lang tid at jeg akkurat visste om målene mine. Og de har ikke forandret seg så mye. Men i de siste to årene har det kommet opp flere lidenskap, talenter, hobbier og drømmer. Eller lidenskap jeg har hatt lenge men ikke visst at de kan gjøres om til jobb. Nemlig det å reise, å skrive, å fotografere.

Nå er jeg bare totalt forvirret. Er en veldig målorientert person. Det er slik jeg tenker og fungerer. Men livet er ikke nødvendigvis sånn. Livet skjer. Muligheter åpner seg og mål blir forandret. Hjelp! Akkurat nå synes jeg det er skremmende og stressende. Føler meg lost i et hav av muligheter. Tror det må en lang prat med en god venninne fra Tysland til. Vi har "coached" hverandre lenge på alle mulige områder i livet. Nå skal jeg være klar her og legge kortene på bordet. Jeg har drømt om å jobbe som interiørarkitekt og eiendomsinvestor. Helst med eget firma. Gjerne sammen med noen. Men nå har det også kommet opp muligheter om å leve på reise, være skribent, journalist, blogger. Vi når ikke målene våre om vi ikke vet hva de er. Jeg liker ikke sånne tilstander. Det føles nå som om jeg står på to stoler som blir dratt lenger og lenger fra hverandre. En dag krasjer jeg ned. Og da har kanskje alle mulighetene forsvunnet for meg.

Aaaaaaaa. Det er jo luksusproblemer men. Sånt kan ta skikkelig på psykisk. Jeg vet i hvert fall en ting. Jeg ønsker å leve lykkelig. Bruke mine talenter. Leve og oppleve livet. Tjene massevis av penger. Reise så lenge jeg kan og er frisk. Jeg er annerledes. Rotløs. Biter av meg henger igjen i forskjellige land. Jeg føler meg uavhengig av hva naboen tenker om meg. En bit av meg er i Tyskland, en bit i Frankrike, en bit i USA. Mens jeg bor i Norge. Dette er vanskelig å forstå for folk som føler en stor tilhørighet til stedet sitt og landet sitt. Jobbvalg henger også sammen med stedsvalg. For mange muligheter er stressende for oss mennesker. Til slutt klarer en ikke å velge noe og livet bare går forbi. Men kanskje det er også greit?

Hjelpes meg. Er det noen som skjønner hva jeg mener? På en måte er det enklere når en ikke har så mange valg. ELLER INGEN VALG. Hva ville 90 år gamle meg rådet meg?

Nå har jeg en barnefri helg foran meg og her også har jeg mange valg. Det å finne en indre ro og fred må være fantastisk. Nyt lørdagen din<3 Håper den blir fin og som du ønsker deg!

 

Har du gode rutiner?

 • 05.05.2017 kl. 12:17

a woman stopping an alarm clock
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Da var tiden inne for å justere rutinene våre litt. Jeg vet at vi går en hektisk forsommer i møte og da må jeg ha alle kreftene på plass. Rutiner og søvnregimet må bli rettet opp igjen. Våren bringer dugnader, flere foreldremøter, 17. mai, fotballserien og mer. På jobben kan det bli hektisk fordi alle vil bli ferdig før sommeren. Kurset mitt og møtene på skolen kommer veldig tett nå for å nå et mål. Det er sommerfester, skoleavslutninger og en del klær og utstyr å kjøpes og settes i stand. Selv er jeg nærme ved å møte veggen før sommeren og før jul hvert år. Det blir bare for mye og jeg er imponert over at jeg ikke har kollapset mer enn en gang.

Alenemor i utlandet, jobben, en kronisk svekket kropp og høysensitivitet er ikke de beste forutsetningene for å tåle mange ekstrabelastninger. Jeg har funnet ut at jeg ikke har tid og energi for å ha en kjæreste eller date OVERHODET. Men i tillegg til dette er det helt elementært for meg å ha super fokus på gode rutiner. Med det mener jeg spesielt gode søvnvaner. I fjor kjørte jeg en 30 dagers søvn challenge som jeg opplevde som vellykket. Det var også veldig interessant hva som skulle til. Alt vi fokuserer på blir det mer av. Alt vi prioriterer blir bedre.

Fra starten av uken skal jeg gå i gang med et skjermtid opplegg for yngsten. Da må jeg sette fast en tid og rutine hver dag hvor det kan være skjermtid. Noen forberedelser er jeg allerede i gang med. Og mye har jeg forberedt de siste ukene. Siden jeg har sovet lite og dårlig den siste måneden,  skal leggetid, søvn og rutiner rundt dette på agendaen. Selvfølgelig blir uke 19 allerede en superhektisk uke. Grøss. Så nå må jeg gå i gang hvis jeg skal orke alt det der. Synes det er vanskelig å sette grenser for barna når jeg er fullstendig utslitt.

Planen er:

Jeg tar iPaden med på jobb og hjem igjen.

Det må gjøres lekser før iPaden kommer frem.

Klokka 19 (noen dager 20 grunnet møter og dugnader) må iPaden slås av.

Klokka 20 skal yngsten være i seng.

Klokka 22 skal det være stille i leiligheten og jeg må være i seng. Så får jeg litt tid for meg selv på kvelden og slipper å bruke natten.

Klokka 06 kan jeg da stå opp eller om natten var dårlig sove til 07.

 

Håper dette vil bære frukter og hjelpe oss med å få overskudd til å nyte/holde ut tiden mot sommeren;) Kanskje du har lyst å hoppe på?!

 

Bare for å gjenta kort hva som var parameterne for suksessen med sove challengen i fjor:

Klokka 06 stå opp hver dag

Ingen kaffe etter lunsj

Ingen lur i løpet av dagen

Få barna på rommene sine/ i seng innen klokka 20 (noen dager er det unntak pga treninger, møter osv.)

Klokka 22 legge meg

 

Det skal ikke så mye til, vet du. Og utbytte man får er uvurderlig. Om du bare bestemmer deg for å prioritere din helse. Fysisk og psykisk.

Nå ønsker jeg deg en fantastisk fredag! Må jo bare være takknemlig for dette knallværet?!

 Hilsen din Freshsister

#helse #30daychallenge #søvn #alenemor #mamma #ipad #grensesetting #freshsister #blogg #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

 

 

 

 

Stresset? Supereffektiv pusteteknikk

 • 04.05.2017 kl. 15:39

woman breathing on the beach
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Som mamma i full jobb blir jeg ofte stresset. Det er så utrolig mange detaljer som svømmer rundt i hodet mitt. Så utrolig mye som må gjøres. Når jeg fortsatt jobbet som kjøkkenkonsulent og barna var mindre fikk jeg ofte trøbbel med pusten. Mye kaffe gjør det ikke akkurat bedre. Heldigvis har jeg drevet med yoga siden 2004 og den har virkelig hjulpet meg enormt mye.

Hold pusten i ti sekunder, slipp den helt ut igjen, gjenta 3 ganger.

Voila, du er mer avslappet. Hvis ikke, gjenta helt til det funker.

Du kan også prøve å drikke et helt glass vann. Det høres så utrolig enkelt ut at man nesten ikke kan tro at det funker.

Nå ønsker jeg dere en veldig fin dag videre! Om dere ønsker flere tips om avslappingsteknikker så er det bare å legge igjen en kommentar<3

 

Gapet mellom drømmelivet og realiteten

 • 28.04.2017 kl. 06:58

Det å leve i en fantasiverden, det er jeg god til. Jeg er flink til å drømme. Ja. Men realiteten er en helt annen. Vi liker å drømme oss bort når livet ikke er så flott nå. Det er gode elementer i min hverdag og det er dårlige. Det er gode faser og dårlige. I dårlige faser blir det en opphopning av dårlige hendelser. Når vi føler oss dårlig så tiltrekker vi en masse dr*tt. Fokuset blir på de negative tingene. De blir blåst opp og snakket om. De blir tenkt over og plukket fra hverandre som kyllingkjøtt. De blir beklaget og jamret over.

Er god til dette der. De dårlige fasene er min komfortsone. De gode gir meg nesten litt angst. Fallhøyden blir så stor. Guri. WTF. De siste dagene og spesielt i går har jeg ikke fått til noe innlegg. Det var som om munnen min var teipet igjen og hendene bundet bak ryggen. Jeg ville så gjerne men ingenting kom ut. Det ble ikke mer enn rare lyder av en kneblet og bundet kvinne som ligger på gulvet og vrir seg. Ja, jeg vet at jeg er dramatisk. Uhyggelige mennesker liker å si til meg at jeg synes synd på meg selv.

Men jeg sier nei. Se det fra en annen vinkel. Jeg liker å skrive og stammer fra en teaterfamilie. Jeg liker å sette ting på spissen og bruker bilder til å beskrive følelser og tilstander. Det betyr ikke at jeg synes synd på meg selv. At jeg er utakknemmelig. Det betyr ikke at jeg lager drama. Jeg hater drama. Noen ganger blir jeg bar så overveldet av livet at jeg blir målbundet og handlingslammet. At kreftene ikke går i riktig retning. For å samle energien og kreftene i en eneste konsentrert lysstråle må jeg ha alenetid. Hvor ingen distraherer meg. Stå opp tidlig. Som nå, kun alene med mine tanker. Det er der jeg liker meg selv. Ikke denne masende utgaven av meg. Meg på mitt beste. Nå kjenner jeg sjelefred og at jeg kan gå fremover. Om jeg vil fremover må jeg først være enig med meg selv i hvilken retning jeg skal gå.

Blir dere noe klok av dette innlegget? Jeg vet ikke.

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #drømmeliv

 

Not my circus - not my monkeys

 • 26.04.2017 kl. 10:19

I dag er jeg så ubeskrivelig sliten at jeg nesten ikke vet hva jeg skal skrive. Søvnmangel deluxe. Sover så dårlig i stuen at jeg snart ikke vet hva jeg skal gjøre mer. Etter to netter er jeg helt ferdig. Først på fredag har jeg muligheten til å henge opp gardinene. Og jeg frykter at det ikke vil være nok det heller. Stuen er bare ikke noe soverom. Uansett hvor mye jeg lufter før leggetid så er luften varm og tørr. Det er apparater som bråker, klokker som tikker og det er så lyst som om det var dag.

Nå jamrer jeg noe helt fryktelig men er ganske fortvila nå. Er jo så sensitiv at jeg oppfatter alle mulige signaler fra omverdenen og de kan forstyrre min søvn. I tillegg prøver noen andre mennesker å dra meg inn i problemene sine og dramaet sitt. Det er ikke alltid en kan skjerme seg 100% fra det. En sårende melding som er sendt og skaden er gjort. Sagt er sagt og det blir ikke glemt med en gang.

Nå har jeg heller ikke mye å gå på i denne uken uten søvn så jeg kan bare innstille meg på at denne uken blir dr*tt. Sorry for uttrykket. Det er ikke lett å være positiv og spre glede og energi når en er helt på bunn. En liten bønn: ikke gjør ting bare for å såre noen andre uten å tenke grundig gjennom det først. I hvert fall ikke når du er sint og frustrert. Det er nemlig da steinalderdelen i hjernen overtar.Ha en fin onsdag! Sola skinner her og det er herlig å se:)

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

Yin Yoga til besvær

 • 21.04.2017 kl. 14:03

I går var jeg på trening. I det siste har det ikke blitt mye trening akkurat. Timene på kvelden passer ikke meg så veldig bra fordi jeg alltid er så trøtt og sliten og må legge barn. I går kveld var jeg også ufattelig trøtt men jeg bare dro allikevel. Må jo trene for ryggen min, hele kroppen og for å beholde vettet. I starten av timen sa instruktøren at timen kom til å bli ubehagelig. Og det ble den. Vi gjennomførte bare veldig få stillinger, men holdt de leeeeeenge. Det var så vondt!

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com yoga

Men heldigvis ledet hun oss gjennom alt dette sånn at vi var forberedt. Og i dag føler jeg meg super! Kroppen min trengte det. Hun nevnte at hun kun hadde plukket øvelser som utbalanserer en sittende arbeidsstilling. Midt i blinken! Jeg må gjøre mye mer yoga. En av grunnene til at jeg valgte Avancia var nettopp at de har mange ulike yogatimer i løpet av en uke. Og jeg har egentlig ingen unnskyldninger. Når en sitter der i en knute og hele kroppen verker som f*** er det kun en tanke som herjer. "Auauauauauau, jeg vil at det skal stoppe nå!!!!!". Men som det er med yoga så skal man ikke stoppe. Man skal puste, slappe av og synke dypere inn i stillingen. Til slutt oppnår man en perfekt balanse og en vil oppleve det som avslappende. Det er så genialt!

Merker også at jeg føler mer sjelefred i dag. Indre ro. Ikke minst en herlig god samvittighet! Yoga har vært mitt anker helt siden 2004. Den har jeg holdt meg fast på gjennom alle de tøffe tidene. Den har stoppet meg fra å gå fra vettet og har forhindret at jeg ble ordentlig dårlig.

Nå må jeg på et møte og så to ganger til Oslo. Ha en fin dag, namaste!

Meditating young woman, silhouette
Licensed from: snowwhite / yayimages.com yoga

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet #trening #yoga #meditasjon

 


 

Å bruke humor mot sykdom

 • 03.03.2017 kl. 07:32

Igår hadde jeg en ganske tøff dag. Hvorfor, det er litt privat. Den tærte på meg psykisk. På kvelden gjorde jeg derfor instinktivt noe som har hjulpet meg mange ganger før. Jeg så på comedy. Nøyere sagt sketsjer av tysk komiker dame som jeg synes er hysterisk morsom. Hun heter Martina Hill og har gjort mye forskjellig. Men jeg så på videoer av "Knallerfrauen". Her spiller hun en attraktiv og trendy kvinne og mor i hverdagssituasjoner. Hun gjør det som mange sikkert har tenkt men aldri ville ha gjort. Jeg lo så jeg nesten grein. Det var så utrolig befriende. 

Bare det å le kan utløse mange gode følelser i kroppen og hjernen. For et øyeblikk glemmer man alle sine bekymringer. Man får energi og slapper samtidig av.Jeg har lest om folk som er blitt frisk av kreft bare ved å se på comedy i tre måneder hver dag, hele dagen. Nå ville jeg ikke gå så langt å si "dropp kjemo, se på comedy". Men det er noe i det. En kan le seg frisk. Det virker kanskje mer opplagt at latter hjelper mot psykiske lidelser. Men den hjelper mot fysiske også. 

SG3Upnn7GK0

Her spiller hun Memory med datteren sin og er en særdeles dårlig taper. Dessverre savner jeg norsk tekst.

 

pebij6qlD4s

En helt normal dame på byggemarked.

Min anbefaling for idag: Bruk humor som medisin! Om du ser på noe, se på comedy. Kort innlegg idag men budskapet er sterkt da;) Dere som sitter hjemme med diverse sykdommer og smerter: se en hel dag på comedy! Prøv latter<3

#humormotsykdom #humor #comedy #alenemor #helse #familie #latter #MartinaHill #tysk #komiker


 

10 tips for å unngå å bli syk hele tiden

 • 13.01.2017 kl. 08:13

health
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Siden min kjære datter og jeg igjen er syke hjemme ville jeg gjerne samle litt tips for å unngå sykdom.

I går dro jeg fra jobb, yoga og kurs ble avlyst og fotballtrening ble avlyst for hennes del. I natt har hun hostet mye og ingen av oss har særlig stemme nå.

blonde in white sweater
Licensed from: yurok / yayimages.com

Begynner å bli svært lei av dette og her kommer tipsene:

 1. Et sunt og balansert kosthold med mye grønnsaker og frukt. Lite sukker.
 2. Å drikke minst to liter med vann per dag. Om vinteren må det gjerne også være mye te uten koffein. Det er mulig å ta små slurp gjennom hele dagen.
 3. Det å sove 7-8 timer per natt mens tenåringer og barn bør sove minst 10 timer. Når vi sover produserer kroppen vår Cytokiner som bekjemper sykdom. Når vi er syke eller stresset trenger kroppen mer av disse.
 4. God håndhygiene. Håndvask og/eller desinfisering gjennom hele dagen. Før og etter matlaging, toalettbesøk, leking med dyr og så videre. Desinfisering av telefoner, nettbrett, dørhåndtak og lignende.
 5. God tannpleie. Tennene gjenspeiler vår generelle helse.
 6. Stressreduksjon: trening er den beste formen for det etter min mening. Og det å ikke ta på seg for mye, å prøve å ikke være perfeksjonist og å ta imot hjelp uten dårlig samvittighet.
 7. Det å lære barna god håndhygiene og hygiene generelt. Barn bringer mye smitte inn i huset.
 8. Nesepleie: å bruke saltvannspray titt og ofte. For eksempel kan man skylle ut bakterier og virus med saltvannspray når man kommer hjem etter jobb, skole eller lignende. På min jobb er det dårlig inneklima og jeg vet at det er sånn på veldig mange arbeidsplasser. Min mamma har sendt meg en nesesalve fra Tyskland. Når nesen har små rifter og skorper innvendig kan virus og bakterier trenge rett inn.
 9. Det å holde kalde kroppsdeler varm, spesielt om vinteren. Jeg har vært mye plaget av blærekatarr og jeg merker at når jeg får kalde føtter eller blir kald på rumpa så skjer det lettere. Har kjøpt meg tynne ullsokker og en ulltruse som jeg bruker i perioder. Noen er veldig mye plaget med bihulebetennelse eller halsbetennelse. Om du er det prøv å holde disse delene varme. Et skjerf eller en bøff på natten for eksempel. Bakteriene klarer ikke å overleve når det er varmt.
 10. Akupunktur. Om du ikke blir kvitt en infeksjon kan jeg anbefale akupunktur. Fantastisk mot "kroniske" infeksjoner for eksempel bihulebetennelse eller blærekatarr.

Sleeping
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dette var mine tips blandet med internett`s tips;)

Nå gjelder det bare for meg å bruke tipsene selv. De fleste er jo kjedelige og velkjente men jeg tror at små forandringer kan hjelpe stort. For meg er det viktig å få nok søvn og å drikke nok vann. Å holde meg varm og å stresse ned. Kroppen bremser oss når vi begynner å få for stor fart. Trivsel er jo også viktig og ikke bare det å jakte på mål.

Nå sender jeg dere en kjempestor klem og en god bedring til alle som er syke. Er full av kjærlighet som jeg får av kjæresten min om dagen. I går sendte han en vakker rose på døren min med et god bedrings kort. Det varmer virkelig og jeg er ikke vant til å bli behandlet så bra. Så herlig det føles<3

Ha en fin fredag og hold dere friske!

 

#helse #familie #barn #jobb #samliv #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

MIN FØRSTE GANG PÅ TRENINGSSENTERET ETTER TO ÅR

 • 08.01.2017 kl. 09:31


The Headstand

Når har jeg våknet fornøyd og blid.
Bare litt støl.
Når jeg skulle dra på trening på fredag, til det nye treningssenteret, måtte jeg overtale meg selv veldig. det var en stressende morgen. Den eneste treningsbhen jeg fant var en som var kjempetrang og ga meg monopupp. Ikke en god start. Fotneglene var heller ikke blitt lakket. På yogaen er vi jo helst barbeint.
Parkerte da på taket til Ski storsenter 9:50 mens senteret først åpner kl 10. Selvfølgelig var gitteret fortsatt nede hos Avancia.
Ble litt småstressa og så at mange folk kom inn der fra et eller annet sted.
Så oppdaget jeg en sideinngang og følte meg lite dum.
Medlemskortet mitt var ikke kommet enda og humøret mitt var det tidspunktet på et lavpunkt.
En blid mann i femtiårene var ivrig til å vise meg hvor garderobene og salen var.

Og søren. Jeg hadde heller ikke noe lås til låseskapet. Flott. Da måtte jeg ta hele veska med inn i salen.
Den var iskald. Jaja. Tok meg et flisteppe, rullet ut matta og satt meg i skredderstilling.

Og da var instruktøren. En blid dame med tatoveringer.

 

 

"Playful yoga" skulle det være.

Så satt vi i gang. Nå vet jeg at jeg både mangler styrke, mot og fleksibilitet.

Gud det var slitsomt. Men godt samtidig. Har jeg nevnt at jeg elsker yoga?

Når vi skulle stå på hendene måtte jeg passe. Hadde ikke sjans. Men det fine med å ta saltimer er at man pusher seg selv mer enn man hadde gjort hjemme i stuen.

Og det som er deilig med yoga er jo at den ikke handler om prestasjoner men om å ha det bra i egen kropp. Ingen kjefter på en eller noe slikt.

Mye mer avslappet og lykkelig dro jeg derfra.

Et hjerte full a god samvittighet. Dette skal jeg kjøre på med så ofte jeg har mulighet. DIGG!

Har alltid elsket å trene. Selv om jeg ikke er e sportskanon akkurat;)

Så kjøpte jeg meg lås til låseskap på Clas Ohlson. Litt bedre forbered til neste gang.

Ønsker dere en flott søndag<3

Locked
Licensed from: charlotteLake / yayimages.com

#yoga #trening
 

 

Har meldt meg på treningssenter

 • 03.01.2017 kl. 07:37

Jippie!

Er så superglad, fornøyd og optimistisk om dagen. Hadde en veldig fin dag i går.

Gleder meg så mye å trene der fremover.

Og hadde besøk av kjæresten i går. Vi sitter og stirrer i øynene på hverandre i evigheter, ler og skravler.

Men nå er det liten tid til blogging. Vi får snakkes mer i morgen.

#trening #yoga #alenemor #kjæreste

Hvorfor en alenemor aldri blir syk

 • 24.11.2016 kl. 07:10

Superwoman isolated on the white
Licensed from: Elnur / yayimages.comHar lenge hatt lyst å skrive om dette tema.

Etter å ha ligget med influensa i snart en uke påstår jeg fortsatt at en alenemor aldri blir syk.

Hvorfor?

Enkelt, fordi hun ikke kan tillate seg det.

Selv om hun skulle bli  "syk" så må hun være på og ha kontroll på alt.

Hun må lage middag, vaske klær, levere, hente, vaske opp, rydde. Jobb nummer to tar aldri slutt.

Barn forstår ikke at foreldre er syke. De er ikke programmert til det. De har ingen medfølelse. Det er ikke deres jobb.

Det er foreldrenes jobb å ta vare på barna, uansett hva.

Må jo si at selv om jeg har vært ganske dårlig denne uken, så har det allikevel gått ganske knirkefritt.

Til tross for at jeg hadde barna.

Har vært hjemme fra jobb og hvilt på dagen.

Barna begynner å bli store og trenger meg litt mindre nå.

Så det har egentlig vært ganske positivt. Denne uken har vist meg at det ikke er noen krise om jeg skulle få influensa, selv om jeg har barna.

En av dagene lagde jeg middagen når barna fortsatt var på skolen, da slapp jeg at begge ville snakke med meg samtidig, mens jeg lagde middag.

Det eneste som var litt trist var at datteren min hadde bursdag og jeg ikke kunne gjøre ting sånn ekstra ekstra hyggelig som jeg liker å gjøre.

Heldigvis hadde vi planlagt at pappaen skulle hente og hun skulle får en fin dag med han og besteforeldrene.

Men selv dette gikk ganske greit.

Kanskje jeg kan begynne å senke skuldrene mine litt og bare leve livet mitt.

Har jobbet så iherdig med å stabilisere livet rundt min lille familie etter skilsmissen.

Searching for Signs of Economic Recovery
Licensed from: iQoncept / yayimages.com


 

Vi måtte flytte to ganger på grunn av salg av huset og en gærn husvert, jeg mistet jobben to ganger.

Det har vært økonomisk tøft og jeg har lagt et kjempestort press på meg selv.

Ikke gitt meg selv lov til å være syk, var så redd for at jeg skulle miste jobben.

Men jeg har møtt mange fantastiske mennesker underveis som har støttet og hjulpet oss.

Vi stortrives her i leiligheten, det eneste dumme er at vi leier. Det er kun derfor vi muligens flytter igjen.

Jeg er superfornøyd med jobben min, selv om ikke alt er perfekt der heller.

Men det perfekte finnes ikke.

Ting fungerer og jeg kommer ikke til å miste jobben, selv om jeg nå har hatt influensa i noen dager.

Det er sånn det blir når man bor helt alene i utlandet, 1000 kilometer fra familien, og prøver å oppdra to barn helt alene.

Det er et enormt press på meg. Føler jo at alt avhenger av meg!

Og jeg har jo også ambisjoner. Jeg slår meg ikke til ro med å leie for alltid eller å nave.

Jeg vil at vi skal ha et godt liv, et verdig liv.

Jeg vil at mine barn får en strålende fremtid. Jobber beinhardt for det.

Og selvfølgelig vil jeg også ha en god fremtid selv, uavhengig av barna.

Har lært meg etter jeg møtte veggen i 2013 at jeg må ta hensyn til min helse. At jeg ikke kan pusje meg selv i det uendelige.

Det har alltid vært en avveining, min helse eller min jobb.

Det føles godt at jeg nå har funnet balansen. Jobben tjener ikke på det når ansatte jobber seg i hjel og ikke tar vare på seg selv.

Man vil jo jobbe et sted lenge. Det vil i hvert fall jeg nå.

Stabilitet, på hele linja.

Jeg vil ikke flytte til Askim. Rive ut barna og meg med røttene. Altfor mange ganger har jeg startet på nytt.

Vagabonden i meg har alltid vært i bevegelse.

Men barna har tvunget meg til å lande og å stoppe med det.

Da kan endelig noe bygges opp.

Happy, glad og takknemlig for det.

God bedring til meg;)

Skal ta meg en tur innom jobben, får se hvor lenge jeg holder ut. Er sykemeldt til og med mandag, men nå har jeg begynt å bli rastløs.

Håper dere får en fantastisk dag på jobb eller hjemme, hvor enn dere måtte være.

Og god bedring til alle som er forkjølet eller syk om dagen. Det går over!

Ingefær er mitt hemmelige triks.

Slice of ginger and piece of ginger
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#syk #alenemor #jobb #helse #familie #barn #lykke
 

 

Også stressede alenemødre vil se bra ut

 • 15.11.2016 kl. 07:12

Selv om jeg er i førti årene og ikke har fordelen av å være ung på min side lenger, vil jeg gjerne se bra ut.

Nå vil jeg ikke påstå at jeg får det til eller noe. Alltid noe som kan forbedres.

Min blogg er en del av sunn fornuft bevegelsen og jeg lar være å komme med et usunt fokus på kropp.

Føler meg egentlig ganske fin, selv om jeg ikke ligner en modell.


 

Vi må jo fremheve våre fineste attributter. Kle oss i farger som er tilpasset våre farger.

I hverdagen har jeg fokus på sunn mat, ikke for å være tynn men frisk. I tillegg passer jeg litt på karbohydratene.

Drikker aldri brus, bare kaffe, te, masse vann og litt appelsinjus. Av og til øl eller vin.

Bare at jeg prøver å ha noenlunde gode vaner og ikke får i meg masse søppel. Jeg vil NYTE maten min<3

I tillegg farger jeg håret mitt annenhver uke. Litt av et styr og håret blir ikke veldig fornøyd heller. Men det å gå med grått hår er fullstendig uaktuelt for meg.

Jeg liker neglelakk men siden jeg jobber nesten fullt igjen rekker jeg ikke å ta den på. Samt at neglene mine brekker av om dagen.

Muligens skal jeg bestille meg løsnegler.

Woman with beautiful manicured red fingernails
Licensed from: juniart / yayimages.com


 

Har også lyst på vippeextensions men det er litt dyrt enn så lenge. Skal kjøpe meg punktvipper som jeg kan bruke for spesielle anledninger.

Jeg sminker meg hver dag, men prøver å se mest mulig naturlig ut.

I min alder kommer det litt press i forhold til Botox og fillers. Heldigvis har jeg sluttet å røyke for mange år siden og er heller ikke så glad i sola. Det betyr at huden min ikke ser så ille ut. Sliter egentlig mest med porene og huden rundt øynene.

En ting jeg har lyst å prøve er denne "Swiss roller", tror kanskje den kan forbedre hudkvaliteten noe. Selv om det ser vondt ut.

Liker jo også å gå turer og drive med yoga men trening er ikke blitt prioritert så høyt i det siste. Selv om jeg elsker trening.

Den gjør så mye for kropp OG psyke.

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Så alt i alt prøver jeg å se bra ut, om jeg får det til, får jeg overlate til andre å bedømme. Det er viktig å føle seg vel. Men jeg gidder ikke å gjøre utseende mitt til prioritet nummer en og bruke tusenvis av kroner på den samt smertefulle og farlige operasjoner.

Prøver også å kle med slik at kroppen min ser best mulig ut, men liker ikke når det strammer sånn i livet at jeg får vondt.

Jeg vil gjerne ha det bra i kroppen min og klærne mine. Om jeg føler meg vel, har sovet nok og er fornøyd og glad så er det noe som er attraktivt.

Alle vil jo gjerne være rundt mennesker som er glad. Ikke rundt noen som er sulten, operert og ikke tørr å smile for å forhindre rynker.

Å være lidenskapelig opptatt av noe gjør en attraktiv og glad.

Dette var min lille utblåsning rundt utseende.

 

 

Frøken saunaskrekk på sauna

 • 06.10.2016 kl. 07:32I går dro jeg altså på "The Well". Vi hadde fått gavekort fra jobben som julegave. En hyggelig kollega hadde også gitt meg sin, så jeg hadde mye sauna å gå til for en med saunaskrekk.

For meg føltes det å dra dit som det er for andre å hoppe i fallskjerm. Jeg var omtrent like nervøs.

Jeg ser bare INGEN grunn til å være naken med andre voksne. Hallo?

I tillegg er jeg livredd for å besvime i varmen. Mammaen min er veldig glad i sauna og hun hadde dratt meg med dit et par ganger for mange år siden.

Jeg syntes det var forferdelig og tortur. Hvorfor gjør mennesker dette mot seg selv?

Men det skal jo være såååå sunt og sååå deilig. My ass.

Med bankende hjertet dro jeg dit alene. Jeg sa ha det til min datter som om jeg ville komme tilbake som et annet menneske. Ja, jeg vet, jeg er en dramaqueen.

Når jeg kom inn ble jeg møtt av en behagelig stemning med meditasjonsmusikk og dempet lys. Det hjalp jo litt på å roe nervene.

Jeg måtte vente i kø.

På forhånd hadde jeg lest nettsiden deres opp og ned og funnet ut at det er lov å dekke seg til med en pesthemal. Dette var redningen.

Jeg betalte for meg, kjøpte badedrakt og pesthemal og gikk inn.
I garderoben var det jo bare litt som i svømmehallen, nakne kvinner som skiftet.
Slet lenge med mekanismen på garderobeskapene og måtte ha hjelp av en naken person.
 
Ja alt dette var så langt greit. Akkurat som i svømmehallen. Bare kvinner her.
Jeg beveget meg mot dusjen ikledd badedrakt og badekåpe. Det var den eneste gangen hvor jeg brukte badedrakten. Jeg dusjet og nei, hva var det?
En mannestemme!!! Riktig, det var jo menn her. Hjelpes! Kunne jeg dra hjem nå?
 
Men jeg kunne jo ikke feige ut. Tvinnet rundt meg pesthemalen, klenget til håndkleet og gikk forsiktig inn på badet. Det var blå belysning og mange ulike bassenger. På høyre siden fant jeg en kiosk hvor jeg kjøpte en vannflaske jeg kunne holde meg fast på.
Jeg våget å ta et blikk til siden og da så jeg det. Masse nakne mennesker som koste seg i bassenget.
To jenter løp nakne inn. Syndenes pool. Jeg er IKKE vant til sånt. Sorry men jeg er bare ikke frigjort på denne måten.
 

 
 
Men jeg hadde jo kommet med et mål: jeg skulle sitte i finsk sauna så lenge jeg holdt ut. Kioskdamen hjalp meg å finne den.
Heldigvis var den helt tom. Jeg gikk inn og satt meg helt nederst, føttene på håndkle. Det luktet kjempegodt og var veldig behagelig.
Jeg telte. Er jo ingen klokke der. Etter cirka to minutter ble jeg svimmel og gikk ut i dusjen.
 
Hva skal jeg gjøre nå? Dra hjem? Hadde jo fått gjort det jeg skulle. Dusjet meg noenlunde kaldt. Men det var jo ganske behagelig egentlig.
Så bestemte jeg meg for å gjøre det engang til. Denne gangen satt jeg litt lengre men det føltes som om hodet mitt skulle eksplodere snart.
 
Ut igjen og denne gangen gikk jeg gjennom hele bassengområdet mot dusjen.
Overalt satt det par som koste og slappet av. Venninner. Og alle splitternakne.
Det er sånn jeg ser for meg en bordell eller en svingersklubb.
Beklager så veldig mye hvis jeg fornærmer noen av dere saunafans.
Men jeg kan bare ikke noe for det.
 


*alle bildene er lånt fra "The Well" sin nettside
 
Dette er langt utenfor min komfortsone. Gamle griser som frydet seg over en haug med nakne unge kvinner. Hallo? Æsj.
 
På tirsdager er det badedraktplikt. Jeg bør ha dratt på en tirsdag.
 
Alt i alt en merkelig opplevelse. Jeg har fortsatt en del igjen på gavekortet.
Når jeg kom hjem begynte jeg å bli skikkelig kvalm. Etter hvert ble jeg rett og slett dårlig.
 
Jeg googlet litt og fant fort ut at sauna kan få tungmetaller vi har i kroppen til å bevege seg rundt. Ingenting veldig farlig altså.
 
I dag føler jeg meg greit. Ikke veldig bra men ok.
Så dette var min opplevelse. Det hadde sikkert vært bedre å dra med en venninne, men jeg hadde ingen å gå med denne dagen.
 
Ha en strålende torsdag, jeg prøver å fordøye denne opplevelsen;)
 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 
#sauna #thewell #helse #nakenhet #finsksauna #freshsister
 

You teach people how to treat you

 • 05.10.2016 kl. 07:28

Dette frøet har Dr. Phil plantet i hodet mitt for mange år siden.

Jeg elsket Dr. Phil showet og så mye på den når jeg var i mammapermisjon.

Det hvordan andre behandler oss har veldig mye med det å gjøre med hvordan vi oppfører oss, hvilke forventninger vi har.

Først kunne og ville jeg ikke tro at det var noe sannhet i det. Det kunne jo ikke være! Verden er jo så urettferdig og jeg kan jo i hvert fall ikke noe for det hvordan andre behandler meg.

Men dog har jeg sett over årene at han har rett.

Alt dette har med vår egen innstilling å gjøre og hva vi forventer av folk. Hva vi aksepterer.

Andre bare speiler tilbake til oss hva vi tenker om oss selv.

Jeg kan ikke hjelpe mennesker som ikke vil bli hjulpet.

Da sliter jeg meg ut.

Livet er ikke alltid enkelt. Men vi har mye mer kontroll enn det vi tror.

Som høysensitiv takler jeg situasjoner med disharmoni særdeles dårlig.

Jeg må lage meg strategier for hvordan jeg takler dem. For eksempel kan jeg slippe problemet og late som om alt er i skjønneste orden. Når jeg får en magefølelse at jeg bør si noe, sette en grense eller to, så gjør jeg det.

Akkurat nå opplever jeg en utfordrende situasjon på et området igjen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg. Men det går sikkert ann å lære noe her.

Lære om andre, lære om meg, lære om dynamikken mellom mennesker.

Buddhistene lever veldig etter det å la ting være, å akseptere. Å være snill og å ikke dømme.

lotus yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


 Men jeg tror også på noe som heter "Tough love".

Noen ganger er det snillere å være tydelig enn utydelig. Tydelighet skaper klarhet, utydelighet skaper forvirring og desorientering.

Alle må finne sin måte å takle livet på.

Vi kommer i situasjoner som vi ikke kan kontrollere. Vi vet ikke hva som er rett å gjøre. Noen andres problemer er ikke alltid våre.

Når vi må holde ut belastende situasjoner over tid er det spesielt viktig å ta godt vare på seg selv. Å skape balanse gjennom trening, pauser og å gjøre koselige ting hjelper. Da er vi lettere i stand til å takle det. Å ta bedre valg når vi må. Å være snill og høflig selv om vi blir provosert.

Jeg digger Buddhismen og Dalai Lama.

Håper jeg får en fin dag;) Og ønsker dere en flott dag!

PS Fikk ikke gjort det skumle jeg nevnte i går. Det blir gjort enten i dag eller i morgen.

Jeg merker at jeg har mindre tid nå hvor jeg nesten jobber fullt. Rutiner blir viktigere. Tror de er nøkkelen;)


 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#livet #utfordringer #psykologi #hverdag #balanse

 

 

 

Bloggen har forandret meg

 • 30.09.2016 kl. 07:46

Woman Relaxed
Licensed from: Christopher Boswell / yayimages.com

I går leste jeg noe jeg hadde skrevet for cirka ni måneder siden. Må si at jeg kjenner personen som har skrevet det men jeg er ikke helt henne lenger.

Jeg har landet mye mer i meg selv. Det er ikke bare at jeg er blitt mye flinkere til å skrive men også MYE mer selvsikker.

Og glad. Jeg føler at jeg er viktig, at andre trenger meg og setter pris på det jeg skriver. Ja, jeg har fått mye positiv tilbakemelding.

Om det bare er det?

Jeg opplever at jeg endelig kan vise verden mitt sanne jeg.

Og bli mitt sanne jeg. Dette har gitt meg en stor og varig lykkefølelse. En ro.

Store deler av livet mitt har jeg tilbrakt med å skamme meg. Føle skam over den jeg er og alt jeg står for. Følt at jeg ikke er bra nok.

En annen ting som er konsekvensen av det å blogge slik jeg gjør er at man bearbeider ting fra fortiden. Setter de i perspektiv.

Hører fra andre som har opplevd lignende. Føler meg mindre ensom og mindre rar. Det har vært terapeutisk.

Noen mennesker har vært tøffe mot meg og utfordret meg. Gitt meg mot å slippe det ut. Så det har blitt en konstant strøm av "meg" som har kommet ut i verden.

Og dere setter åpenbart pris på det. Det gjør meg så glad!

Jeg har fått hjelp og støtte for en del av mine utfordringer og opplevd at mange mennesker rundt meg virkelig bryr seg om meg.

I mange år i Norge har jeg levd veldig isolert. Eller nei, jeg har følt meg veldig isolert. Ikke forbundet med de andre.

Jeg har følt at jeg kun blir vurdert ut fra prestasjon. At ingen liker meg bare for meg. Men nå ha jeg virkelig fått dette grundig revurdert.

Har hørt at jeg er modigere enn mange. At jeg er flink til å skrive. At jeg har en plass i denne verden. At mange heier på meg.
 

Andre ønsker meg alt godt og unner meg å lykkes. Jeg har kuttet ut negative mennesker mer og mer ut av livet mitt. Jeg omgir meg med de som vil meg vel og heier på meg.

I minst har jeg fått nye mål. Eller jeg har sett at jeg kan nå store mål, at jeg har evnen. At jeg gjør ting som andre ikke gjør.

Denne bloggen har gitt meg min plass i verden.

Får en del komplimenter om dagen. At jeg virker lykkelig. At jeg har bein i nesa. At jeg ser ut som om jeg er på toppen av verden.

Som et menneske som har tilbrakt store deler av sitt liv med mindreverdighetskomplekser er dette svært overraskenede.

Men jeg tar det innover meg.

Til tross for mine bekymringer rundt sønnen min. Til tross for at vi lever svært beskjedent.

Jeg føler at jeg har noe unikt og jeg tørr endelig å vise det.

Takker dere lesere og dere som kommenterer så utrolig mye. Og dere som sier hyggelige ting til meg in real life.

Jeg føler også at jeg virkelig er lykkelig uten mann akkurat nå. Har det veldig fint om dagen.

Og jobber med de tingene som kan forbedres, som bosituasjonen og andre ting. Jeg jobber med å bli bedre hver dag. Har et godt stykke igjen men følelsen av "endelig" er mye tilstede om dagen. Hurra for bloggen!

Den har gjort meg bra fra innsiden. Den er på en måte hjemmet mitt. Jeg er ikke så redd lenger. Mindre sjenert.

 

Med dette: ha en fantastisk fredag dere:) Jeg har så uendelig mye mer å gi. Bare jeg får tiden;)

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#blogg #alenemamma #helse #mot #psykiskhelse #familie

 

 

Hvordan snu en dårlig dag? 17 tips!

 • 05.09.2016 kl. 11:00

Siden det er mandag i dag, tenkte jeg det kunne passe med disse tipsene mine.


 

 1. Gå et sted for seg selv. Trekk pusten dypt og hold den i noen sekunder, så slipp ut. Gjenta to ganger til. 
 2. Hør på en oppløftende sang. 
 3. Ta en powernap.
 4. Ta en varm eller kald dusj. 
 5. Les morsomme ting, se på fine bilder. Videoer av valper eller kattunger kan funke.
 6. Les sladder eller noe som får deg på andre tanker.
 7. Prøv å gjøre noe annet enn du ellers hadde gjort.
 8. Ikke legg press på deg selv.
 9. Gi deg selv en nakke-, øre- og hodebunnsmassasje.
 10. Hvis du har gjort noe dumt denne dagen, tilgi deg selv. Gi deg selv en ny sjanse. 
 11. Ta en spasertur og pust inn luften. Senk skuldrene. Er du sint, gå fort til du begynner å svette.
 12. Puss tennene dine. 
 13. Skift klærne dine. 
 14. Er du på jobben, rydd opp arbeidsplassen din.
 15. Lag deg en kaffe eller te. 
 16. Si unnskyld hvis du har vært uhyggelig mot noen tidligere i dag. 
 17. Rydd opp hvis du har rotet til noe.

Dagene våre er telt og selv om det frister å bare la hele dagen fare, så trenger ikke hele dagen være dårlig.

Ofte er vi fristet til å tro at hele dagen er dårlig, men det er ikke sant. Vi må gi oss selv en ny sjanse, gi dagen en ny sjanse. mange av tipsene går ut på at vi starter dagen på nytt og gjør ting vi forbinder med å starte en ny dag.

Andre tips sørger for at du slapper av i kroppen og at du erstatter de negative tankene med andre, positivere, lettere tanker.

Håper det kan være til nytte!

Jeg hadde en dårlig (halv) dag i går men klarte å snu den. Er så glad for det. For en dårlig dag er laaaaang. Barna og kollegaene dine vil også være glad for det:)

Sender dere klemmer<3

 

 

Følg Freshsister å Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss.

#dårligdag #goddag #mammablogg #jobb #powernap #tankeneskraft

30 day challenge: gå 30 minutter hver dag, dag 16 - 25

 • 04.08.2016 kl. 10:45

Dette er et prosjekt som jeg er blitt veldig glad i. Hver dag får jeg litt "me - time" og god samvittighet. Jeg merker at jeg slapper av og at tankene flyter mens jeg går. Jeg kommer i balanse. Har gått ned det jeg hadde lagt på meg og bukser passer igjen. I tillegg er jeg blitt litt brun.

Vi har vært så heldige med været! De siste 3 dagene har det begynt å bli litt høstaktig. Dette overrasker meg hvert år. I Tyskland er august den beste og varmeste sommermåneden!

Jeg vet at fysioterapeuten min sikkert også blir fornøyd når hun hører om gå prosjektet mitt. En blogg kan føre til mye bra!

Føler meg sterkere og mer vel. Så.


 

Det var en eller to dager i denne perioden hvor jeg ikke gikk. Den ene gangen ble det for sent fordi vi var opptatt hele dagen og den andre hadde jeg ikke lyst. Men la meg med en dårlig samvittighet.

Jeg er blitt så glad i prosjektet at jeg ikke har lyst å stoppe. Dette funker for meg. Men må se hvordan det blir når hverdagen har meg tilbake.

Her altså dag 16 - 25 (av 30):

Har gått tur nesten hver dag. Har nå fått en yndlingsrunde som jeg går de fleste dagene etter å ha prøvd litt forskjellig. Der blir jeg alltid svett siden den har en bratt bakke, det er fin natur og jeg kan kikke på fremskritt på byggeplassen (jeg elsker byggeplasser).

I denne perioden har jeg hatt ferie med barna, så de har til dels blitt med. Lillemann har gått en lang tur med meg 2 ganger, hvor målet var en is på butikken. Det er så gøy at han kan gå så langt nå uten å klage.

Hadde også en flott alenedag i Oslo med eldstejenta, kommer muligens eget innlegg om det.


 

Generelt har barna vært veldig positive til prosjektet mitt selv om de ikke alltid ble med.

Nå må jeg hive meg rundt og komme i gang med dagen vår her. Ha en super dag dere<3

#tur #sommer #trening #ferie #mamma #alenemamma #mammablogg #barn #oslo #alenemor #30daychallenge

 

Sunn fornuft plakaten

 • 14.07.2016 kl. 09:24

Det var på tide at noen tok initiativ for noen retningslinjer for bloggere. Har jo ingen stor blogg selv enda men vi alle har definitivt et ansvar. Om bare en person leser bloggen min og jeg har bidratt til kroppspress så er det en person for mye.

Jeg får vondt av hvordan mange bloggere skriver. Mye av det er sikkert ubevisst også.

Er bare glad for å få retningslinjer å forholde meg til.

Så her kommer info om plakaten:

"Retningslinjene er utarbeidet av Kvinneguiden.no og United Influencers i samarbeid med psykiater Finn Skårderud, Bonnier Media og Aller Media. Formålet er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer. Vi står sammen i kampen mot spiseforstyrrelser." 

Siden jeg personlig tror på "The Law of attraction" så tror jeg vi må passe på å ikke si at vi er IMOT noe men hva vi er FOR.

Jeg er for sunn fornuft, for et sunt og avslappet kroppsbildet, for et lykkelig liv, for akseptans og tolerans av ulike kroppsformer og utseende. Vi alle er vakre.

Visste dere hvorfor modellene er så tynne og høye?

Ikke fordi det er vakkert men på grunn av kostnadsbesparelser! Dette har moteindustrien uttalt selv. Det er MYE rimeligere å bruke råmagre modeller siden kroppene dems er ganske like og det gjør det rimeligere å kle dem. I tillegg brukes det mindre materialet for klærne som også sparer kostnader.

Modellene blir betegnet som "kleshengere" i moteindustrien og det skal man bare ha i bakhodet. Å se ut som en modell er unaturlig for de fleste.

Jeg vil gjerne nevne Fem Irvoll som et eksempel på hvordan moteskapere kan bidra til et normalt og sunt kroppsbilde. Hun bruker modeller i alle størrelser på motevisningene sine. Hun er veldig opptatt av akkurat det.

 


 

De fleste modeller er sykelig tynne og veldig ulykkelige.

Flere offentlige personer har i det siste lagt på seg og de ser plutselig så glade, sunne og friske ut!

Sofie Elise for eksempel og Tori Spelling.

Jeg skal holde meg til reglene på "Sunn fornuft plakaten" fra nå av. Skal gjøre så godt jeg kan. Ikke imot noe men FOR et sunt og normalt kroppsbilde.

Har en (nesten) ternåringsdatter selv og er livredd for at hun skal slite med kroppspress. Hvis det er noe jeg kan bidra med positivt her så gjør jeg det gjerne.

Sunn fornuft plakaten er bare begynnelsen. Vi må skape en bevegelse her! Jo flere bloggere som er med på dette jo mer får vi utrettet.

Les gjennom plakaten og lik Facebook siden dems HER  om du er enig!

Har du blogg og ønsker å bli en del av "sunn fornuft" kan du sende en epost til ina.rosenberg.stavrum@egmont.com.

Skulle gjerne kommet på eventet for lanseringen av plakaten i går kveld men var som sagt syk og hadde ikke krefter.

Lik gjerne Freshsister på Facebook!

#sunnfornuft #suntkroppsbilde #lykkeligliv #livsglede #toleranse #alenemamma #matglede #treningsglede #helse #smil #latter

 

 

 

 

Hasteprosjekt: gåing

 • 09.07.2016 kl. 18:43

Nå blir jeg virkelig fortvilet. I de siste ukene har jeg lagt på meg to kilo og jeg vet ikke helt hvor de kommer fra. Føler meg virkelig uattraktiv nå og det rett før sommerferien. Blæh.

Må innrømme at jeg kjenner på litt panikk, har virkelig ikke lyst å vise meg sånn, i hvert fall ikke på stranden.  Føler meg som en hval.

Witch in a black bikini
Licensed from: caraman / yayimages.com


 

Inspirert av Lillsele sitt gåprosjekt fra i fjor roper jeg altså ut et gå prosjekt for meg også.

30 minutter gåing hver dag i 30 dager.

 

Close-up of woman walking
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


 

I tillegg tror jeg det må bli godtestopp og isstopp.

Så kjipt det måtte være. Nå er jeg lei av å være ut av form, slapp og full av unnskyldninger. Har fått mer energi av søvnprosjektet, så nå skal kroppen min prioriteres.

Første dag i morgen! Jeg holder dere oppdatert!

Følg Freshsister på Facebook!

#trening #form #gåprosjekt #godtestopp #bikini #alenemamma #mammablogg

 

Prosjekt søvn: dag 1-3

 • 09.07.2016 kl. 15:04

Hvordan har det gått med prosjektet mitt? Målet var å sove minst 8 timer hver natt i 30 dager. Tiltakene: Ingen kaffe etter lunsj, ingen soving på dagen, begynne med leggerutinene til barna 19:00, få gutten i seng  20:00, jenta 21:00

Dag1: 

Sovet kun 6-7 timer
2 kopp kaffe hjemme
1 kopp på jobben
13:00 begynner jeg å bli trøtt, fristelsen for kaffe og lur er der
Spiser litt godteri
Lager meg en grønn te
14:35 ligger på sofaen men våken
Drar på storhandling med guttungen
Sliten
Han drøyer leggerutinen igjen
20:30 er han i seng og jeg ut av rommet
21:45 ligger jeg i seng
Våknet mange ganger, sånn cirka 1 gang i timen virker det som
Resultat dag 1: 8,5 timer
 
 

Green tea
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

 
Dag 2:
Våkner 6:30 og står opp
For første gang på lenge uten hodepine! Jippie! Merker at jeg har mer energi
13:30 ingen kaffe etter lunsj svir, er på trampoline park med venninne og begynner å bli litt trøtt... har sååå lyst på!
Ble grønn te
16:00 fy søren! Ble en powernap på 10min! Opp nå. 
 

Weary?
Licensed from: benkrut / yayimages.com

20:09 Yes, guttungen er i seng! 
Tid for å blogge:)
Gledet meg for tidlig, det tar enda en halvtime til han endelig sovner
Dropper å se på fotballkampen til fordel for søvn
Nei han sovnet først 21:45:(
Legger meg 22
Resultat dag 2: 8,5 timer
 
Dag 3: 
Våkner 7:00
Sønnen min lager mye "teater" her
Planene å spise taco med kjæresten blir avlyst grunnet togtull
Er trøtt og frustrert
17 sprekker og lager meg en kopp kaffe
 
 
Tacos
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

 

Og her kan man fint se hvordan den ene kaffekoppen ødelegger for hele opplegget!

 

Gutten sover 21:00
Men jeg får ikke sove før 00:15
Resultat dag 3: 9 timer
 
Dag 4: 
 
Han vekker meg  3:15 
Og 7:00
Men siden det er lørdag lar han meg heldigvis sove til 9:45
Føler meg opplagt
Pågår...
 
Må jo si meg fornøyd med både innsatsen og resultatet. Nå blir det spennende hvordan det blir over tid. Følg med!
 
Ha en strålende lørdag videre! Vi skal snart ut og øve mer på sykling. Hemmelig har jeg skrudd støttehjulene opp litt, får se om han legge merke til det;)
 
Følg Freshsister på Facebook!
 
#søvn #prosjekt #helse #alenemamma #mammablogg #leggetid
 

OM DU VISSTE DU SKULLE DØ IMORGEN...

 • 08.07.2016 kl. 09:32

...hvordan hadde dette endret tankene dine, handlingene dine?

Hvordan hadde perspektivet ditt forandret seg?

Hva med alle bekymringene?

Hva ville du gjort hvis dette var din siste dag?

Tenkt på hvor lite du ligner en modell?

Tenkt hvor mye finere bil naboen har?

Tenkt at håret ditt ikke er langt og tykt nok?

Tenkt at puppene dine henger for mye?

Ville du jobbet med karrieren din? Planlagt når du kan kjøpe den nyeste Iphonen?

Nei!!!!

Du ville prøvd å snakke med alle mennesker du er glad i! Du ville vært ute i naturen og beundret hver minste detalj.

Du ville sett på kroppen din som et mirakel. Et mirakel som lever og puster og fungerer. At hjertet ditt pumper blod som det skal, at hjernen din styrer kroppen din helt perfekt, at du kan spise og fordøye mat og at alt fungerer tipp topp.

 

Sky and skies
Licensed from: Mummi / yayimages.com

 

Du ville ringt til mennesker du har såret og bedt om unnskyldning.

Du ville tilgitt mennesker som har såret deg. Du ville takket dem som har vært gode mot deg.

Du ville klemt dine barn nesten i hjel og sendt alt du synes er viktig med dem på vei. Du ville forsikret dem tusen ganger at du er glad i dem.

Du ville tilbrakt hvert eneste minutt med de du er glad i.

 

Friends hugging on sofa
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Jeg oppfordrer hver og en av dere: skift perspektiv! Tenk om du var dø i morgen og ikke hadde utnyttet din siste dag.

Om du hadde tilbrakt din siste dag med å hate din egen kropp, ditt utseende, med misunnelse og negative tanker! Med å synes synd på deg selv.

Med irritasjon over våre medmennesker som også bare gjør så godt de kan. Med å krangle med partneren din.

Vær glad i livet! Hver dag er en gave. Selv om det noen ganger ikke føles sånn.

Vi må fokusere på det som er viktig. Ingen av oss lever evig.

Hver dag kan være din siste. Vi har ingen garanti for å bli nitti år gamle.

Gjør minst en ting i dag som virkelig teller. Glem de uviktige tankene. Skift perspektiv!

Klemmer fra Nicole<3 

LOVE IS ALL!

#sistedag #døden #takknemlighet #kjærlighet #tilgivelse #nyte #livsglede #misunnelse #kroppspress #kroppshat #love #alenemamma #mamma #livet

 

Prosjekt søvn: Mamma skal sove 8 timer hver natt i en måned

 • 05.07.2016 kl. 22:26

Dessverre har jeg kommet i en litt dårlig rutine i det siste. Er ikke lett å ha kontroll på dette 100% av tiden heller.

Det ser sånn ut: min sønn vekker meg klokka 5 eller 6 på morgenen, jeg er trøtt hele dagen, drikker mye kaffe, tar meg en blund på ettermiddagen, kvikner litt til, barna drøyer leggetiden noe forferdelig, er i seng for sent, jeg får ingen tid til meg selv, legger meg 23 og får ikke sove før 24....

Jeg har ingen energi til trening og så videre.

 

Sleeping
Licensed from: BDS / yayimages.com

 

Ikke bra. Jeg har lagt merke til at jeg ser verre og verre ut på bilder, hovne øyer, svarte ringer, legger på meg fordi jeg spiser søte ting for å få energi.

 

Candies
Licensed from: alenkasm / yayimages.com

Jeg er på randen med nervene mine ofte, hukommelsen er dårligere og jeg føler meg rett og slett sliten og skjør.

Men jeg er overbevist om at det ikke MÅ være sånn. Jeg vil ikke leve sånn. Og det eneste som hjelper her er strenge rutiner.

Cute sleeping child
Licensed from: DNFStyle / yayimages.com

 

Har en venninne som er skikkelig god på dette, alle barna hennes er i seng eller på rommet klokka 20. Da får man 2 timer for seg selv, kan legge seg 22 og selv om de skulle våkne klokka 6 så har man sovet 8 timer.

Så nå vil jeg ta grep. Noen som vil være med på mitt lille prosjekt?

Jeg har tenkt å kjøre dette opplegget i 30 dager fremover, ferie eller ei. Begynner i morgen 6.7.

Tiltak:

 • ingen kaffe etter lunsj
 • ingen soving på dagtid
 • begynne legging kl 19, ha sønnen min i seng innen kl 20
 • ha min datter på rommet innen kl 21, helt ferdig med tannpuss og alt
 • fortelle kjæresten om prosjektet og be han støtte meg i det

 

Alarm clock
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

 

Også har jeg tenkt å føre logg og oppdatere dere om hvordan det går. Hva jeg har klart og ikke klart, hvilken effekt det har hatt og ikke minst hvordan jeg har det etter denne måneden.

Del gjerne dine erfaringer med meg også! Tips er velkommen! God natt;)

#søvn #alenemamma #mamma #blogg #mammablogg #kaffe #8timer #hvile #rutine

Følg Freshsister på Facebook!

 

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no