Jeg sover bare 6 timer

 • 21.06.2017 kl. 07:01

Den siste tiden har jeg rett og slett blitt vant til å kun sove 6 timer. Det er lyset og mye annet som medvirker her. Jeg er blitt vant til å være trøtt hele dagen lang og en kort natt. Men jeg må si at om man i hvert fall sover godt og gjennomgående i seks timer så er det MYE bedre enn å sove 8 timer med en eller flere avbrytelser. Det må ha noe med REM fasen å gjøre. Generelt er det ofte sånn at jeg sover godt når jeg drømmer mye. Ikke alltid. Har jeg mareritt så... Og i det siste har jeg drømt utrolig mye rart. Men det virker på meg som om de fleste nordmenn kun sover fra 00-06 om sommeren. Er det sant?  Mange er sikkert så heldige at de kan sove til kl 07 og da begynner jo natten å ligne på noe.

Men når lyset strømmer inn klokka 06 så er det nesten umulig å bli liggende. Jeg føler at sola kaller meg. Den sier "HALLOOO! Her er det masse som skjer. Bare se ut av vinduet!". Og så er det gjort. Dagen har kalt meg. Sola. Livet.

Hiding under a blanket
Men nå må jeg gi pc` n fra meg. Låner nemlig gutten sin siden min har klikket fullstendig. ARRGH. En blogger uten pc. Det jeg vil si er vel egentlig "god morgen til deg<3"

 


 

Dagen derpå

 • 09.06.2017 kl. 16:30

Igår ble det sommerfest med jobben. Har kost meg veldig! Utrolig god mat og drikke, hyggelige kollegaer og latter. Vi ble til og med kjørt hjem av en omsorgsfull sjef! Det eneste dumme var at natten ble utrolig kort. Sånn fra 2:30-5:45. Idag er jeg tilsvarende sliten.

Men det var verdt det! Er så koselig å bli skjemt skikkelig bort i matveien og i tillegg bli bedre kjent med kollegaene. Vi spiste på Festningen restaurant i Oslo. Virkelig å anbefale! Jeg spiste vegetar og maten var spennende og nydelig. Har jo vokst opp med mye gourmet mat. Min franske farfar har trent våre ganer nesten helt siden fødsel.

Uansett, etterpå gikk vi rundt på Barcode til vi kom til et restaurant med Skybar som heter Noodi. Er ikke veldig imponert med den men utsikten og interiøret var flott. Alt i alt en herlig kveld. Dagen idag har gått overraskende bra. Hadde jo fri men et veldig tidlig møte. Så måtte jeg hente bilen og kjøpe den siste gardinen. Utsolgt overalt, til og med på hovedlageret. Måtte kjøre helt til Vinterbro for å kjøpe utstillingsmodellen. Og lånte flere Lasse Majas detektivbyrå bøker. De er så fine!

Nå ligger jeg på sofaen og lader opp til kveldsskiftet. Taco, tannpuss, lesing og legging samt taxitjenester. Blir godt å legge seg etterpå! Skulle vise dere min dagen derpå mat anbefaling: lompe med en fylling av smeltet ost og sprøstekt løk, 5 min på 200 grader i ovnen. Nam!

Ønsker dere en flott fredagskveld <3

En blogger med hemmeligheter

 • 04.06.2017 kl. 11:43 

Er nok det som er så vanskelig. Du tenker på 1000 ting og skulle gjerne blogget om de men siden bloggen er offentlig så KAN du ikke gjøre det. Det er alltid der min skrive blokkering kommer. Om jeg ikke kan tømme hjertet mitt gjennom tastaturet, dele med dere det jeg er mest opptatt av, ja, hva er det da å si? Da er jeg ikke særlig motivert. Over det siste året har jeg delt veldig mye og det har hjulpet meg stort. Nå føler jeg meg litt tom. Ikke på en negativ måte. Mer på en behagelig måte. Men den store skrivetrangen er ikke der lenger.

Utrolig nok er det fortsatt fri i morgen. Og jeg har barnefri helg. Nytes men brukes også til selvtorturering. Bør jeg ikke gjøre det og det og det og det? Når jeg først har fri? Vil vennene mine gi opp til slutt når jeg aldri møter dem? Hva er forskjellen mellom alenetid og det å isolere seg? Skal jeg rydde, trene, selge ting som må selges? Møte en venninne? Sitte her og vente til alle barna har kommet hjem? Ta gode valg eller dårlige? Ingen? Jeg pleier å si til barna at når hodet er for aktivt, da må vi trene. Når tankene blir plagsomme, går i sirkel og ikke fører noen vei, ja da er det bare å komme seg ut av huset og gjøre noe fysisk. Rense hodet, skifte omgivelser.

Været de siste dagene har ikke fristet mye. Det regner og regner og håret mitt ser ut som Ronja Røverdatter sitt. Er Avancia i det hele åpent i dag? Hjelp! Må komme meg ut av denne leiligheten. Med dette været er det bare for deprimerende. Det er jo tross alt sommer! Howdy mine kjære lesere<3

Livet mitt har stått på vent

 • 20.05.2017 kl. 09:12

THE RIGHT CHOICE - Beautiful girl writing on transparent surface
Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

Det er slik når jeg har et barn som jeg ønsker å hjelpe ekstra mye. Kanskje det er sånn for alle mødre? At karrieren står litt på vent. At vi prioriterer barna selv om vi påstår at vi ikke gjør det? Barna er jo alltid viktigst. Uansett. Man kan alltid få seg en ny jobb, men et nytt barn kan en ikke bare få sånn. Barn er uerstattelige. Men så har det seg slik at jeg i lang tid har prøvd å få til alt samtidig. Og det har vært for mye. Jeg har prioritert jobb fordi jeg følte at jeg MÅTTE brødføre mine barn. Og da får du med en gang en ubalanse. Det som skal være for barna går utover dem.

Så etter jeg møtte veggen har jeg senket ambisjonene mine i forhold til karrieren. Ryddet plass for barna fordi det trengtes. Gitt meg selv en pause og prøvd å ha balanse i livt mitt. Men nå etter flere år hvor det går bedre med barna. Nå føler jeg plutselig en trang at jeg vil fokusere mer på min egen karriere. Men vet ikke helt hvor jeg vil lenger. Jeg trodde i lang tid at jeg akkurat visste om målene mine. Og de har ikke forandret seg så mye. Men i de siste to årene har det kommet opp flere lidenskap, talenter, hobbier og drømmer. Eller lidenskap jeg har hatt lenge men ikke visst at de kan gjøres om til jobb. Nemlig det å reise, å skrive, å fotografere.

Nå er jeg bare totalt forvirret. Er en veldig målorientert person. Det er slik jeg tenker og fungerer. Men livet er ikke nødvendigvis sånn. Livet skjer. Muligheter åpner seg og mål blir forandret. Hjelp! Akkurat nå synes jeg det er skremmende og stressende. Føler meg lost i et hav av muligheter. Tror det må en lang prat med en god venninne fra Tysland til. Vi har "coached" hverandre lenge på alle mulige områder i livet. Nå skal jeg være klar her og legge kortene på bordet. Jeg har drømt om å jobbe som interiørarkitekt og eiendomsinvestor. Helst med eget firma. Gjerne sammen med noen. Men nå har det også kommet opp muligheter om å leve på reise, være skribent, journalist, blogger. Vi når ikke målene våre om vi ikke vet hva de er. Jeg liker ikke sånne tilstander. Det føles nå som om jeg står på to stoler som blir dratt lenger og lenger fra hverandre. En dag krasjer jeg ned. Og da har kanskje alle mulighetene forsvunnet for meg.

Aaaaaaaa. Det er jo luksusproblemer men. Sånt kan ta skikkelig på psykisk. Jeg vet i hvert fall en ting. Jeg ønsker å leve lykkelig. Bruke mine talenter. Leve og oppleve livet. Tjene massevis av penger. Reise så lenge jeg kan og er frisk. Jeg er annerledes. Rotløs. Biter av meg henger igjen i forskjellige land. Jeg føler meg uavhengig av hva naboen tenker om meg. En bit av meg er i Tyskland, en bit i Frankrike, en bit i USA. Mens jeg bor i Norge. Dette er vanskelig å forstå for folk som føler en stor tilhørighet til stedet sitt og landet sitt. Jobbvalg henger også sammen med stedsvalg. For mange muligheter er stressende for oss mennesker. Til slutt klarer en ikke å velge noe og livet bare går forbi. Men kanskje det er også greit?

Hjelpes meg. Er det noen som skjønner hva jeg mener? På en måte er det enklere når en ikke har så mange valg. ELLER INGEN VALG. Hva ville 90 år gamle meg rådet meg?

Nå har jeg en barnefri helg foran meg og her også har jeg mange valg. Det å finne en indre ro og fred må være fantastisk. Nyt lørdagen din<3 Håper den blir fin og som du ønsker deg!

 

PRØVER Å STABLE MEG SELV PÅ BEINA IGJEN

 • 07.05.2017 kl. 12:13Freshsister og yogamatta

Etter vinterens opptur og vårens store nedturer har jeg de siste ukene jobbet med å stable meg selv på beina igjen. Jeg kan og vil ikke tillate meg å være nede i lengre perioder. Det gidder jeg bare ikke. For dere som ikke følger meg til daglig: Jeg hadde et kort forhold i januar, februar og mars. I mars var jeg involvert i en bilkræsj og forholdet endte brått i tillegg. Dette var selvfølgelig tøft for meg og begge ting har sjokkert meg. For det første kunne jeg vært dø nå, var bare centimeter fra det. For det andre skjønte jeg ikke hvordan et så lovende forhold med så mange planer kunne snu så plutselig.

Men som vi vet har alt i livet en mening. Ofte forstår vi den først senere. Alt sammen fikk meg virkelig til å tenke grundig. Og jeg ble deprimert i noen uker. Men litt om litt har jeg jobbet meg ut av det igjen. Jeg skjønner at det viktigste her er meg og min helse. Jeg må ha det bra for å være en god og sterk mamma. Det er også derfor jeg tar avstand fra dating for en stund nå. Det er så utrolig viktig å ta vare på meg selv. Å sørge for at jeg har det bra. Vi har jo også byttet rom her og derfor har jeg sovet lite i tillegg. Brukt allergitabletter til å sove bedre, noe som igjen har økt appetitten min på godis enormt. Så har jeg lagt på meg men blåst i det. Det går opp og ned. Skal ikke ta disse tablettene mer nå. Det er jo ikke bra å stappe i seg godteri.

Med mye tålmodighet og teknikker jeg har brukt før har jeg klart å få det bedre igjen. Jeg begynte å overvåke tankene mine og snudde dem. Begynte å trene igjen. Spise sunnere igjen. Men det viktigste og mest utslaggivende er det å snu tankene. Om man sier tankene sine høyt så ser man hvordan de er. Består de stort sett av banning, klaging eller negative ting, så må det tas grep. Stoppe de negative og tvinge seg til å tenke positive tanker. Litt i hvert fall. Da blir det gradvis bedre. Og tålmodighet må jeg nevne her. Jeg er det mest utålmodige menneske jeg kjenner. Men mammaen min har gitt meg noen gode setninger. Hun er tålmodigheten i person. "Tålmodighet, tålmodighet. En ting om gangen. Et skritt om gangen. Alle små ting teller. Det blir bedre". Slike ting har jeg erstattet banningen og de andre negative tankene med. Virkelig altså. Du skal ikke kimse av tankenes kraft.

Har også fått muligheten til å bli bedre kjent med meg selv. Finne gamle og nye drømmer. Nye mål. Noe å glede meg til. Nemlig at jeg drømmer om å leve på reise om noen år når barna er større. Du kan lese mer i dette innlegget HER. Så fy fader. Jeg er egentlig ganske stolt av meg selv. Gjennom alt tøft jeg har opplevd har jeg virkelig blitt kjent med meg selv og fått kontroll over meg selv. Jeg gir aldri opp. Og det må ikke du heller! Om du er nede om dagen, se på tankene dine. Si tankene høyt. Prøv å erstatte dem med bedre, mer hjelpsomme tanker.

Jeg sier ikke at alt er i orden igjen. Har fortsatt en utfordring her hjemme med sovetrøbbel. Men litt og litt får jeg det til. Også det å tenke at jeg fortjener å ha det bra. At jeg fortjener å ta godt vare på meg selv. Om vi ikke tar vare på oss så forventer vi ofte at andre skal ta vare på oss. Men det er for det første ikke riktig og for det andre gjør det oss jo svak og fullstendig avhengig av andre. Ingen god følelse det heller.

Det er godt å kunne skrive litt om hvor skoen har trykket i det siste. Er vanskelig å dele med verden når en står midt opp i dette. Da er jeg altfor sårbar for å dele. Og forresten: Jeg bryr meg ikke om folk sier at vi ikke skal dele så personlige ting. Er sikker på at jeg klarer å inspirere noen til å leve et bedre liv. Med dette ønsker jeg deg en herlig søndag. Selv holder jeg på med å forberede meg til kommende, hektiske uken. Skal prøve å få hengt opp gardinstangen blant annet.

Ta vare på deg selv<3

#yoga #trening #bilulykke #brudd #depresjon #tankeneskraft #freshsister

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

 

Har du gode rutiner?

 • 05.05.2017 kl. 12:17

a woman stopping an alarm clock
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Da var tiden inne for å justere rutinene våre litt. Jeg vet at vi går en hektisk forsommer i møte og da må jeg ha alle kreftene på plass. Rutiner og søvnregimet må bli rettet opp igjen. Våren bringer dugnader, flere foreldremøter, 17. mai, fotballserien og mer. På jobben kan det bli hektisk fordi alle vil bli ferdig før sommeren. Kurset mitt og møtene på skolen kommer veldig tett nå for å nå et mål. Det er sommerfester, skoleavslutninger og en del klær og utstyr å kjøpes og settes i stand. Selv er jeg nærme ved å møte veggen før sommeren og før jul hvert år. Det blir bare for mye og jeg er imponert over at jeg ikke har kollapset mer enn en gang.

Alenemor i utlandet, jobben, en kronisk svekket kropp og høysensitivitet er ikke de beste forutsetningene for å tåle mange ekstrabelastninger. Jeg har funnet ut at jeg ikke har tid og energi for å ha en kjæreste eller date OVERHODET. Men i tillegg til dette er det helt elementært for meg å ha super fokus på gode rutiner. Med det mener jeg spesielt gode søvnvaner. I fjor kjørte jeg en 30 dagers søvn challenge som jeg opplevde som vellykket. Det var også veldig interessant hva som skulle til. Alt vi fokuserer på blir det mer av. Alt vi prioriterer blir bedre.

Fra starten av uken skal jeg gå i gang med et skjermtid opplegg for yngsten. Da må jeg sette fast en tid og rutine hver dag hvor det kan være skjermtid. Noen forberedelser er jeg allerede i gang med. Og mye har jeg forberedt de siste ukene. Siden jeg har sovet lite og dårlig den siste måneden,  skal leggetid, søvn og rutiner rundt dette på agendaen. Selvfølgelig blir uke 19 allerede en superhektisk uke. Grøss. Så nå må jeg gå i gang hvis jeg skal orke alt det der. Synes det er vanskelig å sette grenser for barna når jeg er fullstendig utslitt.

Planen er:

Jeg tar iPaden med på jobb og hjem igjen.

Det må gjøres lekser før iPaden kommer frem.

Klokka 19 (noen dager 20 grunnet møter og dugnader) må iPaden slås av.

Klokka 20 skal yngsten være i seng.

Klokka 22 skal det være stille i leiligheten og jeg må være i seng. Så får jeg litt tid for meg selv på kvelden og slipper å bruke natten.

Klokka 06 kan jeg da stå opp eller om natten var dårlig sove til 07.

 

Håper dette vil bære frukter og hjelpe oss med å få overskudd til å nyte/holde ut tiden mot sommeren;) Kanskje du har lyst å hoppe på?!

 

Bare for å gjenta kort hva som var parameterne for suksessen med sove challengen i fjor:

Klokka 06 stå opp hver dag

Ingen kaffe etter lunsj

Ingen lur i løpet av dagen

Få barna på rommene sine/ i seng innen klokka 20 (noen dager er det unntak pga treninger, møter osv.)

Klokka 22 legge meg

 

Det skal ikke så mye til, vet du. Og utbytte man får er uvurderlig. Om du bare bestemmer deg for å prioritere din helse. Fysisk og psykisk.

Nå ønsker jeg deg en fantastisk fredag! Må jo bare være takknemlig for dette knallværet?!

 Hilsen din Freshsister

#helse #30daychallenge #søvn #alenemor #mamma #ipad #grensesetting #freshsister #blogg #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

 

 

 

 

Stresset? Supereffektiv pusteteknikk

 • 04.05.2017 kl. 15:39

woman breathing on the beach
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Som mamma i full jobb blir jeg ofte stresset. Det er så utrolig mange detaljer som svømmer rundt i hodet mitt. Så utrolig mye som må gjøres. Når jeg fortsatt jobbet som kjøkkenkonsulent og barna var mindre fikk jeg ofte trøbbel med pusten. Mye kaffe gjør det ikke akkurat bedre. Heldigvis har jeg drevet med yoga siden 2004 og den har virkelig hjulpet meg enormt mye.

Hold pusten i ti sekunder, slipp den helt ut igjen, gjenta 3 ganger.

Voila, du er mer avslappet. Hvis ikke, gjenta helt til det funker.

Du kan også prøve å drikke et helt glass vann. Det høres så utrolig enkelt ut at man nesten ikke kan tro at det funker.

Nå ønsker jeg dere en veldig fin dag videre! Om dere ønsker flere tips om avslappingsteknikker så er det bare å legge igjen en kommentar<3

 

Gapet mellom drømmelivet og realiteten

 • 28.04.2017 kl. 06:58

Det å leve i en fantasiverden, det er jeg god til. Jeg er flink til å drømme. Ja. Men realiteten er en helt annen. Vi liker å drømme oss bort når livet ikke er så flott nå. Det er gode elementer i min hverdag og det er dårlige. Det er gode faser og dårlige. I dårlige faser blir det en opphopning av dårlige hendelser. Når vi føler oss dårlig så tiltrekker vi en masse dr*tt. Fokuset blir på de negative tingene. De blir blåst opp og snakket om. De blir tenkt over og plukket fra hverandre som kyllingkjøtt. De blir beklaget og jamret over.

Er god til dette der. De dårlige fasene er min komfortsone. De gode gir meg nesten litt angst. Fallhøyden blir så stor. Guri. WTF. De siste dagene og spesielt i går har jeg ikke fått til noe innlegg. Det var som om munnen min var teipet igjen og hendene bundet bak ryggen. Jeg ville så gjerne men ingenting kom ut. Det ble ikke mer enn rare lyder av en kneblet og bundet kvinne som ligger på gulvet og vrir seg. Ja, jeg vet at jeg er dramatisk. Uhyggelige mennesker liker å si til meg at jeg synes synd på meg selv.

Men jeg sier nei. Se det fra en annen vinkel. Jeg liker å skrive og stammer fra en teaterfamilie. Jeg liker å sette ting på spissen og bruker bilder til å beskrive følelser og tilstander. Det betyr ikke at jeg synes synd på meg selv. At jeg er utakknemmelig. Det betyr ikke at jeg lager drama. Jeg hater drama. Noen ganger blir jeg bar så overveldet av livet at jeg blir målbundet og handlingslammet. At kreftene ikke går i riktig retning. For å samle energien og kreftene i en eneste konsentrert lysstråle må jeg ha alenetid. Hvor ingen distraherer meg. Stå opp tidlig. Som nå, kun alene med mine tanker. Det er der jeg liker meg selv. Ikke denne masende utgaven av meg. Meg på mitt beste. Nå kjenner jeg sjelefred og at jeg kan gå fremover. Om jeg vil fremover må jeg først være enig med meg selv i hvilken retning jeg skal gå.

Blir dere noe klok av dette innlegget? Jeg vet ikke.

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #drømmeliv

 

Not my circus - not my monkeys

 • 26.04.2017 kl. 10:19

I dag er jeg så ubeskrivelig sliten at jeg nesten ikke vet hva jeg skal skrive. Søvnmangel deluxe. Sover så dårlig i stuen at jeg snart ikke vet hva jeg skal gjøre mer. Etter to netter er jeg helt ferdig. Først på fredag har jeg muligheten til å henge opp gardinene. Og jeg frykter at det ikke vil være nok det heller. Stuen er bare ikke noe soverom. Uansett hvor mye jeg lufter før leggetid så er luften varm og tørr. Det er apparater som bråker, klokker som tikker og det er så lyst som om det var dag.

Nå jamrer jeg noe helt fryktelig men er ganske fortvila nå. Er jo så sensitiv at jeg oppfatter alle mulige signaler fra omverdenen og de kan forstyrre min søvn. I tillegg prøver noen andre mennesker å dra meg inn i problemene sine og dramaet sitt. Det er ikke alltid en kan skjerme seg 100% fra det. En sårende melding som er sendt og skaden er gjort. Sagt er sagt og det blir ikke glemt med en gang.

Nå har jeg heller ikke mye å gå på i denne uken uten søvn så jeg kan bare innstille meg på at denne uken blir dr*tt. Sorry for uttrykket. Det er ikke lett å være positiv og spre glede og energi når en er helt på bunn. En liten bønn: ikke gjør ting bare for å såre noen andre uten å tenke grundig gjennom det først. I hvert fall ikke når du er sint og frustrert. Det er nemlig da steinalderdelen i hjernen overtar.Ha en fin onsdag! Sola skinner her og det er herlig å se:)

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

KJÆRLIGHETSSORG - ærlig innlegg

 • 22.04.2017 kl. 12:48

Er i en dårlig fase. Føler meg bare dårlig og sliten hele tiden nå. Regner med at det har noe med slutten på forholdet å gjøre. Skal ikke gå noe mer inn i det om hvorfor det ble slutt. Faktum er at jeg er deppa og tappet for krefter. Men å gå tilbake er uaktuelt. Ønsker egentlig veldig mye å isolere meg. Prøver å hvile hvile men blir aldri uthvilt. Overskuddet er komplett borte. Har kastet meg mye oppi ulike prosjekter som også har vært suksessfulle. Men ingenting har brakt tilbake gleden og overskuddet.

Kan jeg ta tiden til hjelp? I teorien vet jeg at det kommer til å bli bedre med tiden. Det bare føles ikke sånn nå. Føles som om det alltid kommer til å føles som nå. Jeg klarer heller ikke å være lei meg og trist over det. Det kommer liksom ikke ut. Og siden hverdagen krever sitt av meg kan jeg heller ikke være svak og slapp. Det eneste jeg vet å gjøre nå er å holde meg unna menn. Å mate og fôre meg selv opp igjen med egenomsorg, tålmodighet og håp. Å ha gode, sunne rutiner, spise regelmessig og sunn mat, trene, være ute, være med venninner og å legge meg tidlig. Jeg vet at det fungerer men har vært slack på det de siste ukene. Og da føler jeg meg verre.

Det er bare å finne igjen selvrespekten. Å finne igjen meg selv. Å finne meg og å dra meg opp. Det har vært vanskelig å ikke blogge om mine følelser og tanker. Men kan jo ikke gjøre seg så sårbar at en forteller alt 1:1 i sanntid. Jeg måtte få litt avstand. Faktum nå er at jeg depper. Men det er ikke verdens undergang. Livet går opp og ned. Jeg vet at dette kommer til å gå over. Er det flere som har kjærlighetssorg? Hva er deres beste tips?

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #dating #kjærlighetssorg

 

Yin Yoga til besvær

 • 21.04.2017 kl. 14:03

I går var jeg på trening. I det siste har det ikke blitt mye trening akkurat. Timene på kvelden passer ikke meg så veldig bra fordi jeg alltid er så trøtt og sliten og må legge barn. I går kveld var jeg også ufattelig trøtt men jeg bare dro allikevel. Må jo trene for ryggen min, hele kroppen og for å beholde vettet. I starten av timen sa instruktøren at timen kom til å bli ubehagelig. Og det ble den. Vi gjennomførte bare veldig få stillinger, men holdt de leeeeeenge. Det var så vondt!

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com yoga

Men heldigvis ledet hun oss gjennom alt dette sånn at vi var forberedt. Og i dag føler jeg meg super! Kroppen min trengte det. Hun nevnte at hun kun hadde plukket øvelser som utbalanserer en sittende arbeidsstilling. Midt i blinken! Jeg må gjøre mye mer yoga. En av grunnene til at jeg valgte Avancia var nettopp at de har mange ulike yogatimer i løpet av en uke. Og jeg har egentlig ingen unnskyldninger. Når en sitter der i en knute og hele kroppen verker som f*** er det kun en tanke som herjer. "Auauauauauau, jeg vil at det skal stoppe nå!!!!!". Men som det er med yoga så skal man ikke stoppe. Man skal puste, slappe av og synke dypere inn i stillingen. Til slutt oppnår man en perfekt balanse og en vil oppleve det som avslappende. Det er så genialt!

Merker også at jeg føler mer sjelefred i dag. Indre ro. Ikke minst en herlig god samvittighet! Yoga har vært mitt anker helt siden 2004. Den har jeg holdt meg fast på gjennom alle de tøffe tidene. Den har stoppet meg fra å gå fra vettet og har forhindret at jeg ble ordentlig dårlig.

Nå må jeg på et møte og så to ganger til Oslo. Ha en fin dag, namaste!

Meditating young woman, silhouette
Licensed from: snowwhite / yayimages.com yoga

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister #barn #interiør #veganer #vegan #vegetar #hsp #høysensitiv #familie #oppdragelse #ungdom #bloggmag #pluss #magasin #underholdning #topplisten #bloggtoppen #blogg #bloggnorge #nabloggerne #blogginnlegg #bloggno #blogglister #statistikk #pins #bloggtips #gruppeblogg #info #side2 #nettavisen #interiørarkitekt #vegetarmat #vegetaroppskrift #yoga #crohns #morbuscrohn #reinkarnasjon #mote #hotmom #minimalisme #minimalist #budsjett #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #reise #livsstilsblogg #inspirasjon #skjønnhet #trening #yoga #meditasjon

 


 

JEG ER MEDAVHENGIG

 • 13.04.2017 kl. 07:56


 

Ting og utviklinger som har skjedd i det siste har tilfeldigvis ledet meg inn på et spor. Hva det er som ikke stemmer med meg. Det er ikke noe stort gærent med meg. Men gjennom min oppvekst har jeg lært en oppførsel som ikke hjelper meg i dag. Dette har med det å gjøre at min søster var rusmisbruker og med et annet familiemedlem som ikke var følelsesmessig stabilt. Disse forholdene har formet min personlighet til noe som heter "medavhengig". Veldig mange mennesker sliter med dette, de fleste uten å være klar over det. Jeg er sjeleglad for å ha oppdaget dette og ønsker å gå i gang med å fikse og ordne opp i det.

Medavhengighet kan føre til feil valg av partner og venner. Den kan føre til at man ikke tar ordentlig vare på seg selv og mister litt kontakten med seg selv. Den kan føre til at man har vanskelig for å si nei og ikke er bestemt nok. Det sier seg selv at dette ikke er heldig på noen måte. En medavhengig er svært opptatt av hva andre mener om en og jobber iherdig for å skjule visse forhold. Barn og partnere av alkoholikere blir medavhengig. Nå er ikke jeg barn av en alkoholiker. Men også kronisk syke foreldre kan skape en medavhengighet.

Så glad så glad er jeg at jeg har oppdaget dette nå. Selv om jeg sikkert har en reise foran meg for å få orden på det. Alle mine små og store utfordinger i forhold til meg selv og andre mennesker passer nøyaktig med dette bildet. En medavhengig er også svært opptatt med andre menneskers problemer. Dette fordi en ikke ønsker å se på sine egne utfordringer. Jeg har kommet til et sted her i livet hvor jeg egentlig har det ganske stabilt og bra. Jeg er trygg. Det siste året har jeg bearbeidet mange av mine tøffe opplvelser. Det har vært utrolig bra og helberedende. Men nå ser jeg veldig tydelig at jeg ikke lykkes med å finne den rette.

Og det har nok ikke med det å gjøre at det er vanskelig å bli kjent med menn. Det har heller ikke med det å gjøre at det kun er "dårlige" menn til overs nå. Det har med min personlighet å gjøre og hva slags menn og mennesker jeg tiltrekker meg. Enten andre "ofrer", rusavhengige eller narcissister. Stort sett har jeg tiltrukket meg mennesker med egne problemer. Det sier seg selv at dette ikke er en oppskrift på noe godt og stabilt. Må bare si at det er så deilig å endelig forstå. Å endelig kunne se en sammenheng i alle disse ting. Å endelig kunne ha et navn for utfordringene. Jeg har hele tiden tenkt at noe er gærent med meg. Og det er det jo også litt men det er ikke min feil.

Allikevel har jeg nå fått en fantastisk mulighet for å kunne gjøre noe med det. Jeg gleder meg på reisen jeg har foran meg. Skal bestille meg følgende bok og også en time hos fastlegen. Nå er det MIN tid og MIN tur! Endelig. Etter jeg har prøvd å fikse alle andre har jeg endelig fått muligheten til å fikse meg selv. Det kommer til å bli så bra! Boken jeg har valgt er den beste på markedet. Men en god psykolog trengs muligens i tillegg. Nå har jeg vært åpen med dere og jeg håper at dette blir respektert. Sender dere en stor klem og om noen har spørsmål om temaet så legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en epost til freshsisternorway@gmail.com.

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

 

Bloggpause over - føler meg som dritt

 • 11.03.2017 kl. 08:36Jeg klarer ikke å ikke blogge. Og de som i utgangspunktet hadde bedt meg slutte har også endret mening. Fikk en haug med meldinger, kommentarer og gode forslag. Men noen endringer kommer det til å bli. Jeg kommer ikke til å prioritere bloggen like mye som før. Det kan bli mindre posting og også til ulike tider. 

Hvordan jeg har det om dagen etter ulykken. Jeg skulle gjerne sagt bra, men det stemmer ikke helt. Har det vanskelig for å konsentrere meg og er veldig skvetten. Blir plutselig sint. Har ikke så mye å gå på. Og idag er jeg bare nedstemt av en eller annen grunn. Snart blir jeg hentet av Aleks for å kjøre og hente den ødelagte bilen. Etter det skal vi opp til han og derfra skal jeg vel kjøre til Askim. Alt det der virker veldig mye og overveldende. Jeg vil jo kjøre bil igjen men jeg føler ikke for å kjøre langt og alene. Det føles kjempetungt. Trenger å bli tatt seriøs med hvordan jeg har det. 

Så himmelen er blå og sola skinner. Det er helg. Men føler meg som dritt. Alt virker bare meningsløst. Ikveld og natt blir det fest over her igjen og jeg bruker anledningen til å besøke Irina og Kim. Det har jeg gledet meg til lenge og det blir sikkert veldig bra og koselig. Sosionomen som ringte meg fra legevakten kom med mange gode råd. Og jeg har lest meg litt opp på vanlige følelser etter en ulykke. Det jeg opplever er vanlig. Går i tillegg på supersterke tabletter om dagen som skal hjelpe mot Helvetesilden jeg har fått i fjeset. Og ja, det er blitt bedre. Vil jo ikke få arr. Men jeg blir kvalm av de og de er gigantisk store, Helt pyton. 

Nå folkens, idag må dere gi meg litt energi og oppmuntring. Klarer ikke å være positiv og oppmuntrende dessverre. Har også jobbet med en ny header lenge nå men på grunn av dataproblemer blir den aldri ferdig føles det som. Men når den endelig er ferdig kommer den til å være fiiiiiin. Bloggen er noe som jeg virkelig elsker så utrolig mye. Noe jeg overhodet ikke har lyst å gi opp. Har også fått tilbud om spons igår og denne gangen har jeg sagt ja. Umulig å si nei til! Hva det er kommer jeg tilbake til. 

Dere må ha en fin lørdag, ikke la dere bli dratt ned av meg<3

#ulykke #sjokk #psykiskhelse #alenemor #blogg #spons #bil

Å bruke humor mot sykdom

 • 03.03.2017 kl. 07:32

Igår hadde jeg en ganske tøff dag. Hvorfor, det er litt privat. Den tærte på meg psykisk. På kvelden gjorde jeg derfor instinktivt noe som har hjulpet meg mange ganger før. Jeg så på comedy. Nøyere sagt sketsjer av tysk komiker dame som jeg synes er hysterisk morsom. Hun heter Martina Hill og har gjort mye forskjellig. Men jeg så på videoer av "Knallerfrauen". Her spiller hun en attraktiv og trendy kvinne og mor i hverdagssituasjoner. Hun gjør det som mange sikkert har tenkt men aldri ville ha gjort. Jeg lo så jeg nesten grein. Det var så utrolig befriende. 

Bare det å le kan utløse mange gode følelser i kroppen og hjernen. For et øyeblikk glemmer man alle sine bekymringer. Man får energi og slapper samtidig av.Jeg har lest om folk som er blitt frisk av kreft bare ved å se på comedy i tre måneder hver dag, hele dagen. Nå ville jeg ikke gå så langt å si "dropp kjemo, se på comedy". Men det er noe i det. En kan le seg frisk. Det virker kanskje mer opplagt at latter hjelper mot psykiske lidelser. Men den hjelper mot fysiske også. 

SG3Upnn7GK0

Her spiller hun Memory med datteren sin og er en særdeles dårlig taper. Dessverre savner jeg norsk tekst.

 

pebij6qlD4s

En helt normal dame på byggemarked.

Min anbefaling for idag: Bruk humor som medisin! Om du ser på noe, se på comedy. Kort innlegg idag men budskapet er sterkt da;) Dere som sitter hjemme med diverse sykdommer og smerter: se en hel dag på comedy! Prøv latter<3

#humormotsykdom #humor #comedy #alenemor #helse #familie #latter #MartinaHill #tysk #komiker


 

14 DO`s & DON` Ts til deg med angst

 • 23.02.2017 kl. 07:04

tea
 

Hvordan bli kvitt angst? Hvordan leve best mulig med angst? Hvordan overvinne angst? Her er mine personlige tips:

DON` T: Ikke drikk kaffe eller energidrikk (så lite som mulig). Kaffe utløser reaksjoner i kroppen som ligner på angst symptomer.

DON` T: Ikke unngå situasjonene som fremkaller angsten totalt. 

DON` T: Ikke isoler deg selv. Det er flere som sliter med dette enn du tror. 

DON` T: Ikke skjul dette. Hvor ofte har ikke jeg sagt til en kollega på flyet at jeg har flyskrekk, bare for at de passet litt på meg og roet meg ned. 

 

meditation on the beach
 

DO: Sørg for at du sover nok.

DO: Drikk masse vann gjennom dagen.

DO: Sørg for at du er mett før du skal ut i en vanskelig situasjon. 

DO: Tren regelmessig, gjerne yoga.

DO: Mediter, gjerne hver dag.

DO: Snakk med dine nærmeste om det. 

DO: Utfordre deg selv litt på de områdene der du opplever angst. Om du gjør det regelmessig så blir angsten mindre og mindre. Eksponeringsterapi. 

DO: Ha sjokolade i veska (roer nervene fint når du blir veldig stresset).

DO: Hør på beroligende musikk.

DO: Tell når angen kommer, tell et eller annet, på en eller annen måte. Jeg teller brannslukkere i tunnelen. 

//Ønsker alle en fin og angstfri dag<3

 

#angst #hvordanblikvittangst #psykiskhelse

Les også innlegget mitt om min egen angst HER

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Gigi Hadid har fått sin egen Barbie-dukke - skjerp dere, Mattel!

 • 17.02.2017 kl. 07:23 

Dette leste jeg om igår. Og jeg skjønner det. Gigi er veldig pen og en IT girl. Alle vil ha en bit av henne og ha hennes liv. Hadde jeg vært en liten jente så hadde jeg sikkert kjøpt den. Når jeg var 10 år lekte jeg med Barbie. Det var 80 tallet og alt var plastic phantastic. På denne tiden var Barbie veldig brun og hun spilte tennis. Hun hadde korte kjoler og store øredobber. Stort hår. Og hun kjørte cabriolet med Ken. Rart hvordan vi jenter leker med dukker. Men jeg husker at jeg digget det og syntes at det var utrolig gøy. Problemet med Gigi sin Barbie og Barbie generelt er jo dessverre at den har bidratt til en veldig urealistisk kroppsideal. Gigi sin dukke er også utrolig tynn. Og ingen verdens levende mennesker har så lange tynne ben og en så smal midje i forhold til lengden. 

Jeg ble skuffet over at Mattel ikke har sluttet med dette. Det kom jo med noen Barbie-dukker som hadde en vanlig kropp og ulike former. Kanskje salget deres gikk ned da. Men skjerp dere, Mattel! Alle dukker skulle se vanlig ut fra nå av. Hvor mange jenter ønsker dere skal dø på grunn av spiseforstyrrelser? Hvor mange jenter skal få ødelagt livet sitt slik at dere kan tjene mer penger? Dette er uetisk. Som vanlig handler alt om penger i denne verden. Og dere jenter: det er ikke en vanlig kropp disse Barbie-dukkene har. Mennesker kan ikke overleve om de ser slik ut. Ihvertfall ikke uten en sonde i nesen på en sykehusseng. Jeg frykter at det jeg skriver her ikke har noen effekt. Men vi må begynne der problemet starter. Mødre: boikotter Barbie-dukkene! 

 Jeg ønsker å be dere om å bruke sunn fornuft!

 Ha en fin dag!

 

JEG SLITER MED ANGST

 • 12.02.2017 kl. 15:17

Darkness of a Disused Railway Tunnel
Licensed from: pdtnc / yayimages.com


Tunnelen kommer. Hjertet mitt banker fortere. Bilen går fort. Jeg kan ikke stoppe den. Jeg kan ikke komme meg ut. Jeg MÅ fortsette å kjøre. Hva om jeg ikke fortsetter? Jeg merker hvordan jeg holder på å miste bevisstheten. Jeg mister kontrollen. Det kommer mange biler fra overalt. De kjører fort og selvsikre inn i tunnelen. Presser andre ut av veien og seg selv frem. Mobbere. Jeg hører en motorsykkel. Lyden av den blir til en konsert av motorsykler inne i tunnelen. Det er ekko overalt. Alle lydene blir multiplisert til det uendelige. De store viftene i taket bråker noe helt sinnsykt de også. Jeg prøver å puste. Men brystet mitt er blitt veldig trangt. Jeg får nesten ikke inn luft.  Hjertet banker rasende fort. Fortvilet ringer jeg til eksmannen min. Jeg skriker høyt inn i telefonen i fullstendig ukontrollert panikk. Heldigvis har han jobbet med sikkerhet og er vant til skumle situasjoner. Han forblir helt rolig og gir meg anvisninger. 

Jeg skal kjøre ut på sidestripen. Stoppe bilen. Tårene bare spruter ut av ansiktet mitt nå. Han ber meg skru sete helt bakover, ta føttene høyt opp og drikke vann. Jeg hyperventilerer fortsatt og har null kontroll. Jeg hører bare på stemmen hans og følger anvisningene. Han fortsetter å snakke rolig med meg til jeg plutselig merker at det grå tåke av angst har løftet seg. Bilene suser forbi meg i en rasende fart. Jeg kommer meg nok aldri ut av denne tunnelen igjen. Må bli her og vente til å bli hentet av en ambulanse. Men han fortsetter bare å¨snakke med meg. Etter mange minutter roer hjertet mitt seg. Pulsen går nedover. Skjelvingen opphører nesten. Men tårene strømmer fortsatt nedover ansiktet mitt. Utrolig nok klarer han å overtale meg å gasse på og å kjøre ut i vanlig spor igjen. Jeg trodde ikke det var mulig. Alt er bare psykologi. Han har reddet livet mitt denne dagen. Og man kan si hva man vil om han, jeg kommer aldri til å glemme hva han gjorde for meg da. 

Jeg visste hvem jeg måtte ringe. Og han tok telefonen med en gang. Tunnelskrekk. Jeg vet ikke om dere har hørt om det før. Helt siden jeg ble alenemor i 2004 har jeg slitt med panikkangst. Knyttet til flyreiser, motorveien og tunneler. Jeg føler at jeg er en belastning for mine nærmeste. De som støtter meg og er der for meg. De som holder hånden min når jeg gråter. De som klemmer rundt meg når angsten rister meg. De som bruker sin egen ro og kontroll til å hjelpe meg. Dere: tusen takk! Dere aner ikke hva det betyr. Jeg gråter mens jeg skriver dette her. Men jeg gir meg ikke. Jeg lar ikke angsten vinne. Åh nei. Jeg konfronterer den. Jeg utfordrer meg selv. Jeg gjør små skritt. Jeg henter meg tips. Ikke snakk om at jeg gir opp friheten min for angstens skyld. Men dere som aldri har hatt panikkangst: det er slik det føles. Det er dødsangst og den er fullstendig irrasjonell. Ikke behagelig. Om jeg ikke klarer å overvinne den selv vil jeg prøve hypnose. Sitter her helt utslitt etter jeg har skrevet dette. Min egen forklaring er at jeg må ha dødd i en tunnel i et tidligere liv. Hvem vet. 

Dere med angst: jeg forstår. Ikke la angsten vinne, ikke gi opp kampen om friheten din. Det er verdt det. Om vi begynner å unngå de skumle situasjonene så blir radiusen vi kan bevege oss på mindre og mindre. Ikke noe liv det er verdt å leve spør du meg. Og kjæresten min: takk for at du stiller opp for meg og får meg til å føle meg trygg og akseptert. Det hjelper meg mye i å overkomme angsten og å kunne være med på morsomme ting. Digg å sitte bak på ATV en med deg idag;) Det var GØY!

Nyt resten av søndagen dere<3

#angst #panikkangst #psykiskhelse #alenemor #tunnelskrekk #bil #flyskrekk #mentalhjelp

Høysensitiv: når du lever mellom to verdener

 • 17.01.2017 kl. 07:37

psychic pressure
Licensed from: Hasenonkel / yayimages.com


Den ene er den synlige verden som alle kan se. Den andre er en verden kun få kan se. Det er en paralellverden.

Jeg vet ikke alltid når de andre får med seg den hemmelige verden. For meg er begge to like reelle.

Det hender at jeg observerer en utvikling, for eksempel i en negativ retning. Jeg bare føler det. Men jeg snakker ikke med noen om det.

De andre virker ikke til å få med seg den. Jeg ser hvordan båten sakte synker mens de andre fortsatt danser glad og avslappet på dekket.

Det er øyeblikket jeg sier noe.

Men hva er svaret?

-Nei, Nicole, alt i orden. Bare slapp av du. Du må ikke bekymre deg så mye.

Da begynner jeg å få panikk og samtidig tvile på meg selv.

Innbiller jeg meg det?

Det er ikke alltid at jeg er i en maktposition hvor jeg får tatt kontroll. Ledelsen kunne hatt godt av å høre på meg tidlig. Men folk liker noen ganger å se vekk.

Jeg føler nesten alltid når noe rart foregår. Jeg observerer små tegn som åpenbart er usynlige for andre.

Høysensitive er ofte usikre, beskjedene mennesker. Det er synd fordi vi sitter på en bombe.

Vi sitter på en større makt enn vi liker å tenke på. Men vi tviler på oss selv. Prøver å bortforklare.

Og så smeller det. Du har prøvd å si ifra men ingen ville høre.

Fishing boat sinking - 3D render
Licensed from: Elenarts / yayimages.com


 

Båten synker i stor fart. Og det som er så dårlig gjort er at du er en av de første som blir beskyldt og kastet ut.

Dette har jeg virkelig ikke lyst å oppleve igjen.

Men jeg må lære meg å ta meg seriøs selv før jeg forventer at andre gjør det. Hvor mange ganger har jeg ikke sagt "Jeg visste det! Jeg visste at dette kom til å skje!".

Nå har jeg heldigvis en sjef som tar meg mer seriøs. Jeg får mer respekt. Det setter jeg stor pris på. Og dette tjener bedriften.

Jeg kunne skrevet i evigheter om dette tema men nå må jeg leve det virkelige livet mitt. Gjør oss klar til å forlate huset og starte en ny dag.

Lettere å skrive mye i helgene.

Håper dere får en fin dag! Heia HØYSENSITIVE! Vi må tro på oss selv og våre evner!

#hsp #høysensitiv #alenemor

 

10 tips for å unngå å bli syk hele tiden

 • 13.01.2017 kl. 08:13

health
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

Siden min kjære datter og jeg igjen er syke hjemme ville jeg gjerne samle litt tips for å unngå sykdom.

I går dro jeg fra jobb, yoga og kurs ble avlyst og fotballtrening ble avlyst for hennes del. I natt har hun hostet mye og ingen av oss har særlig stemme nå.

blonde in white sweater
Licensed from: yurok / yayimages.com

Begynner å bli svært lei av dette og her kommer tipsene:

 1. Et sunt og balansert kosthold med mye grønnsaker og frukt. Lite sukker.
 2. Å drikke minst to liter med vann per dag. Om vinteren må det gjerne også være mye te uten koffein. Det er mulig å ta små slurp gjennom hele dagen.
 3. Det å sove 7-8 timer per natt mens tenåringer og barn bør sove minst 10 timer. Når vi sover produserer kroppen vår Cytokiner som bekjemper sykdom. Når vi er syke eller stresset trenger kroppen mer av disse.
 4. God håndhygiene. Håndvask og/eller desinfisering gjennom hele dagen. Før og etter matlaging, toalettbesøk, leking med dyr og så videre. Desinfisering av telefoner, nettbrett, dørhåndtak og lignende.
 5. God tannpleie. Tennene gjenspeiler vår generelle helse.
 6. Stressreduksjon: trening er den beste formen for det etter min mening. Og det å ikke ta på seg for mye, å prøve å ikke være perfeksjonist og å ta imot hjelp uten dårlig samvittighet.
 7. Det å lære barna god håndhygiene og hygiene generelt. Barn bringer mye smitte inn i huset.
 8. Nesepleie: å bruke saltvannspray titt og ofte. For eksempel kan man skylle ut bakterier og virus med saltvannspray når man kommer hjem etter jobb, skole eller lignende. På min jobb er det dårlig inneklima og jeg vet at det er sånn på veldig mange arbeidsplasser. Min mamma har sendt meg en nesesalve fra Tyskland. Når nesen har små rifter og skorper innvendig kan virus og bakterier trenge rett inn.
 9. Det å holde kalde kroppsdeler varm, spesielt om vinteren. Jeg har vært mye plaget av blærekatarr og jeg merker at når jeg får kalde føtter eller blir kald på rumpa så skjer det lettere. Har kjøpt meg tynne ullsokker og en ulltruse som jeg bruker i perioder. Noen er veldig mye plaget med bihulebetennelse eller halsbetennelse. Om du er det prøv å holde disse delene varme. Et skjerf eller en bøff på natten for eksempel. Bakteriene klarer ikke å overleve når det er varmt.
 10. Akupunktur. Om du ikke blir kvitt en infeksjon kan jeg anbefale akupunktur. Fantastisk mot "kroniske" infeksjoner for eksempel bihulebetennelse eller blærekatarr.

Sleeping
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dette var mine tips blandet med internett`s tips;)

Nå gjelder det bare for meg å bruke tipsene selv. De fleste er jo kjedelige og velkjente men jeg tror at små forandringer kan hjelpe stort. For meg er det viktig å få nok søvn og å drikke nok vann. Å holde meg varm og å stresse ned. Kroppen bremser oss når vi begynner å få for stor fart. Trivsel er jo også viktig og ikke bare det å jakte på mål.

Nå sender jeg dere en kjempestor klem og en god bedring til alle som er syke. Er full av kjærlighet som jeg får av kjæresten min om dagen. I går sendte han en vakker rose på døren min med et god bedrings kort. Det varmer virkelig og jeg er ikke vant til å bli behandlet så bra. Så herlig det føles<3

Ha en fin fredag og hold dere friske!

 

#helse #familie #barn #jobb #samliv #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

MIN FØRSTE GANG PÅ TRENINGSSENTERET ETTER TO ÅR

 • 08.01.2017 kl. 09:31


The Headstand

Når har jeg våknet fornøyd og blid.
Bare litt støl.
Når jeg skulle dra på trening på fredag, til det nye treningssenteret, måtte jeg overtale meg selv veldig. det var en stressende morgen. Den eneste treningsbhen jeg fant var en som var kjempetrang og ga meg monopupp. Ikke en god start. Fotneglene var heller ikke blitt lakket. På yogaen er vi jo helst barbeint.
Parkerte da på taket til Ski storsenter 9:50 mens senteret først åpner kl 10. Selvfølgelig var gitteret fortsatt nede hos Avancia.
Ble litt småstressa og så at mange folk kom inn der fra et eller annet sted.
Så oppdaget jeg en sideinngang og følte meg lite dum.
Medlemskortet mitt var ikke kommet enda og humøret mitt var det tidspunktet på et lavpunkt.
En blid mann i femtiårene var ivrig til å vise meg hvor garderobene og salen var.

Og søren. Jeg hadde heller ikke noe lås til låseskapet. Flott. Da måtte jeg ta hele veska med inn i salen.
Den var iskald. Jaja. Tok meg et flisteppe, rullet ut matta og satt meg i skredderstilling.

Og da var instruktøren. En blid dame med tatoveringer.

 

 

"Playful yoga" skulle det være.

Så satt vi i gang. Nå vet jeg at jeg både mangler styrke, mot og fleksibilitet.

Gud det var slitsomt. Men godt samtidig. Har jeg nevnt at jeg elsker yoga?

Når vi skulle stå på hendene måtte jeg passe. Hadde ikke sjans. Men det fine med å ta saltimer er at man pusher seg selv mer enn man hadde gjort hjemme i stuen.

Og det som er deilig med yoga er jo at den ikke handler om prestasjoner men om å ha det bra i egen kropp. Ingen kjefter på en eller noe slikt.

Mye mer avslappet og lykkelig dro jeg derfra.

Et hjerte full a god samvittighet. Dette skal jeg kjøre på med så ofte jeg har mulighet. DIGG!

Har alltid elsket å trene. Selv om jeg ikke er e sportskanon akkurat;)

Så kjøpte jeg meg lås til låseskap på Clas Ohlson. Litt bedre forbered til neste gang.

Ønsker dere en flott søndag<3

Locked
Licensed from: charlotteLake / yayimages.com

#yoga #trening
 

 

Alene med barna 4 uker i strekk

 • 06.01.2017 kl. 08:00


 

Er helt utslitt om dagen. Får jo ikke alenetid eller tid til å bare være Nicole.

Det har jo gått forholdsvis bra denne gangen og på mandag skal guttungen til faren sin.

Men jeg merker at jeg ikke er helt meg selv. Er sur og grinete og nervene mine er tynnslitte.

Min sønn trenger mye mer hjelp enn et barn i hans alder vanligvis gjør. Og han spiser meg opp.

I `m so over it.

Det blir også mye mer oppvask og klesvask når begge er her. Jeg blir på en måte holdt opptatt og lenket til hjemme.

Nå bare lengter jeg etter å få barnefri. Jeg elsker bana mine, de er det beste som finnes men jeg ønsker å kunne lande litt. Nullstille meg.

Som høysensitiv trenger jeg mye tid for meg selv for å forarbeide inntrykk. Det får jeg ikke gjort når det kommer nye inntrykk og henvendelser konstant.

Resultatet er at jeg bare fungerer. Som en robot. Kjærligheten til livet og livsgleden blir bare borte. Overstimulert.

Mischievous Little Girls
Licensed from: Creatista / yayimages.com

 

Jeg vet ikke selv hvem jeg egentlig er lenger. Blir bare en sur og grinete person. Og når jeg da i tillegg blir kalt "gretten" da blir det ikke akkurat bedre.

Men jeg vet at en eneste barnefri helg hadde fikset det.

Den må jeg vente enda en hel uke til.

Tror det blir bare sånn fordi jeg har ansvaret for dem alene og absolutt alle henvendelser går til en person istedenfor to.

Når denne personen i tillegg oppfatter sanseinntrykk og følelser ti ganger sterkere enn et vanlig robust menneske, ja da får du en "salat";)

Vil jo ikke være sånn men det er fakta. Får ikke gjort noen ting med det.

Må bare holde ut.

Nå skal jeg straks på yoga. For første gang på to år skal jeg ta en yogatime!

Håper det hjelper litt på humøret det også:)

Fit woman meditating on bamboo mat
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

#yoga #trening #hsp #høysensitiv #alenemor #helse #barn #familie

 

 

Har meldt meg på treningssenter

 • 03.01.2017 kl. 07:37

Jippie!

Er så superglad, fornøyd og optimistisk om dagen. Hadde en veldig fin dag i går.

Gleder meg så mye å trene der fremover.

Og hadde besøk av kjæresten i går. Vi sitter og stirrer i øynene på hverandre i evigheter, ler og skravler.

Men nå er det liten tid til blogging. Vi får snakkes mer i morgen.

#trening #yoga #alenemor #kjæreste

Nok er nok!

 • 02.01.2017 kl. 10:03

Young casual woman is having a backpain.
Licensed from: BDS / yayimages.com

En ny dag. Sola skinner og jeg bør egentlig være blid og glad. Men den dumme ryggen min. De siste årene har jeg hatt problemer med nakke og rygg, noe som jeg aldri hadde før.

Nå kjennes det ut som om noen har slått meg utrolig hardt i ryggen. Det er kun muskulært. Men det gjør det vanskelig å puste inn.

Men nå er det nok! Jeg må komme meg på trening igjen. Vil ikke ha alle disse problemene med nakke og rygg.

Når jeg mistet jobben i 2014 måtte jeg kutte ut treningssenteret. Men nå føler jeg at jeg ikke har råd til å kutte det ut lenger.

Kiropraktor og massasje er dyrt det også.

Håper at ikke den nye sengen har bidratt til problemene. Tror nemlig at madrassen er litt for hard for meg. Det er noe uheldig siden jeg sover på siden.

Hoftene og skuldrene har da ingen plass å gå og jeg ligger litt rar.

Åh fy fader så vondt det gjør.

Fitness class doing yoga exercises
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Nå er det nok! Jeg kan ikke leve uten trening. Håper smertestillende virker snart.

Noen som har noen tips mot muskelspenninger i ryggen? Hvordan løse de opp når man ikke akkurat kan gi seg selv massasje?!

Jamreinnlegg men jeg er bare ærlig. Kan uansett ikke tenke på noe annet akkurat nå.

Nå prøvde jeg nettopp et triks som jeg har lært av en som har eget treningssenter. Har rullet ut yogamatta og funnet frem en liten tennisball.

Lagt den under ryggen og trillet litt frem og tilbake på den. Ligner massasje og løsner litt i spenningene. Et snev av bedring.

Ok nå må jeg komme i gang. Spise frokost, dusje og dra til Ski med lillegutt. Han har penger og gavekort å bruke opp og jeg kan melde meg på treningssenteret i samme slengen.

Ha en fin dag, I gotta dash;)

tennis-ball
Licensed from: SNR / yayimages.com


 

#helse #ryggen #trening #yoga #treningssenter #alenemor #barn #familie

 

Alle delinger blir satt pris på.

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

 

 

Igår hadde jeg virkelig en dårlig dag

 • 22.12.2016 kl. 08:25

 

La meg kvalm og uggen og fikk sove hele to timer. Så begynte omgangssyken.

Jaja, jeg får spare dere for detaljene. Det var egentlig bare et spørsmål om tid.

Mange på jobben og på skolen til barna, venninner og naboer gikk igjennom det, så ble det min tur.

Den eneste som ikke har hatt det enda er lillegutt. Det lover ikke godt når jeg tenker på reisen som begynner i kveld.

Vel vel, vi får ha med en rull med poser i håndbagasjen;)

På morgenen var det bare omgangssyke og ikke min elskete morgenkaffe. Dette førte så klart til en dundrende hodepine hele dagen i tillegg.

 

Mandarin fruits
Licensed from: svetlanna / yayimages.com

Vanligvis tørr jeg ikke spise noen ting på en sånn dag men i går fikk jeg sååå lyst på en klementin.

Det var den beste klementinen jeg noen gang har smakt.

Å sette tennene i fruktkjøttet mens en hel verden av smak og himmelske følelser strømmet igjennom meg. Og se der, den ble i magen.

Senere våget jeg til og med å spise en halv banan og en masse druer. Ble helt skrubbsulten men turte ikke å spise noe annet. Men det var bra for kroppen min.

Den er ikke så svak som den kunne ha vært nå.

Og vekten viser to kilo mindre. Ikke gærent før jul.

Har ikke deltatt i julegodt- og konfektkjøret men flere hadde bursdag og da ble det en del kake på oss. Nam nam.

Siden jeg er så liten og for øyeblikket ikke trener kan jeg ikke spise all verden med sånt. Kortisontablettene hjelper meg heller ikke.

Går også med mange tanker rundt en leilighet om dagen. Om få dager må jeg ta en avgjørelse. Og er så redd for å velge feil. Jeg sitter jo med hele ansvaret for meg og kidsa her.

Skal se på den engang til i romjulen.

Uff, sitter her med kaffen og kjenner fortsatt kvalmen. Må trå forsiktig nå. Men det er så utrolig deilig å ikke være lenket til sofaen med bøtte ved siden av seg.

 


 

Har sovet masse og sett "The affair" ferdig på Netflix. Kan anbefales!

I natt må jeg døgne med barna på Gardermoen. Men skal prøve å tenke positivt her. Forvente at det går bra. Vi må henge på Gardermoen fra 00:17 til 6:30 siden ruten til flybussen er blitt kuttet ut i år. Skikkelig klønete.

Ja ja, det går nok. Blir et eventyr. Neste gang booker jeg ikke noe fly som går så tidlig.

 

Tired female traveler waiting for departure.
Licensed from: kasto / yayimages.com

Ønsk med lykke til med dagens eventyr! I Tyskland er det ikke sikkert at jeg får blogget. Mammaen min har nettopp flyttet og nettet er ikke helt på plass enda.

Og vi skal jo være med familien, ikke på nettet.

Så howdy så lenge. Ha en fin torsdag, om på reise, hjemme eller på jobb!

#reise #helse #familie #flyplass #syk #barn

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

NÅR DU SKULLE ØNSKE DU IKKE VAR HØYSENSITIV

 • 04.12.2016 kl. 09:07 

Hele livet hadde jeg ikke likt at jeg er så følsom. Jeg ville være like robust som min bestevenninne.

Jeg opplever alle følelser som mye mer intense og dramatiske enn et normalt robust menneske. Og jeg har ikke noe valg. Jeg er bare sånn.

Gjennom hele livet har jeg fått beskjed om at det er feil å være sånn. Det står i noe respekt i det.

I filmer og på tv blir de robuste modige heiet opp. Wow, han er tøff. Wow hun er modig. Wow så mye de tåler.

Tøffheten blir det danset rundt som det gyllene kalv.

 

Boxing Match
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Tusen takk for det. På grunn av dette har følt mg som et andre klasses menneske hele livet.

Nicole, ja hun er så pusete. HUN TÅLER IKKE KRITIKK. Hun tar ting for personlig.

Hun er en engstelig type.

Og ja som kvinne har jeg jo faktisk hatt det lettere enn sensitive gutter har det. Kvinner får lov å være litt følsomme.

Nå har det seg sånn at jeg oppdrar en sensitiv gutt i tillegg. Og for han er det ikke så lett. Han viser mange følelser i form av sinne. Sinne er det mer anerkjent å vise som gutt.

Angst og følsomhet er det nesten ikke lov å vise.

Dette er feil, kjære verden! Så feil som det kan bli.

Hvor hadde vi vært uten de sensitive? De begavete musikerne, skribentene og kunstnerne.

De kloke og vise. Dere trenger oss som yin trenger yang.

Uten oss løper verden fra krig til krig, uten at noen sier "vent nå litt."

Det har vært vondt å ha en tøff bestevenninne. Når jeg blir overkjørt og kritikk treffer meg som en kniv rett i hjertet. Når jeg blir gjort narr av.

Når jeg er sjenert og ønsker å gjemme meg men blir tvunget å være sosial.

"Ikke vær så kjedelig".

"Det er ikke sunt å være så mye alene."

"Du må ikke trekke deg tilbake."

"Du må komme deg ut."

Hvem sier egentlig det? Hvem sier at de robuste har rett? Nope.

Det er en plass for oss alle i denne verden. På tide at noen står opp og taler vår sak.

Jeg vil gjerne bli en talsperson for høysensitive. For jeg har fått nok. Nok av undertrykkelsen.

Verden må begynne å se på oss som den ressurs vi er. Vi selv må begynne å være stolte over vårt karaktertrekk.

Ha en vakker dag dere sensitive og ikke sensitive<3 Sola skinner for alle. Vær raus og tolerant. Alle er forskjellige. Vi må la folk være slik de er, selv om de kanskje ikke tilsvarer vårt ideal her i vesten.

 

Women hug in autumn park
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


#hsp #høysensitiv #alenemor #barn #familie #helse #livsglede #sensitiv

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

LIVET SKAL KNUSE MEG

 • 27.11.2016 kl. 08:26

I Am Victim!
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

"Ja liv, snart har du klart det. At jeg gir opp all håp. 

Hvorfor kaster du meg alltid tilbake til utgangspunktet.
Jeg begynner å bli sliten. Jeg begynner å miste lysten. Jeg begynner å miste håpet.
Du mener det er det jeg fortjener?
Alle andre skal ha det lett?
Og jeg bare fortjener å ha det sånn? Jeg sier deg snart har du vunnet. Snart skal jeg slutte å kjempe. 
At jeg bare skal ha motvind?
Jeg har fått nok!
Gidder ikke mer å spille spillet ditt. Jeg bare gir opp. 
Hva er vitsen. 
Jeg har gjort nok. 
Jeg har fått nok."
 
Dette skrev jeg på fredag kveld etter en ordentlig dårlig dag. Natten før hadde jeg bare hostet og fikk lite søvn. Hadde ikke mye å gå på denne dagen.
Men pushet meg til å få gjort det meste allikevel.
Så fikk jeg noen dårlige nyheter, i mine øyne.
Ble kastet ut av balansen og gråt en del.
Nå har jeg funnet igjen balansen min.
Jeg måtte finne et nytt motto.
 
Det er ikke lett når man er sårbar og i tillegg helt alene.
Jeg er sterk. Men allikevel veldig følsom. Mennesker vet ikke alltid hvor ille ting er som de sier til meg.
Og andre igjen er så opptatt med sitt eget ego at de behandler meg dårlig.
 

Buffalo
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Egentlig har disse tingene ikke så mye med meg å gjøre, men allikevel kaster de meg av banen. Og summen av hvordan jeg blir behandlet gjør meg forvirret der et øyeblikk.
Men nå er jeg tilbake igjen.
Mitt kinesiske stjernetegn er "bøffel". Og jeg er litt bøffel.
Sterk, bestandig, sta.
Bildet av bøffelen har hjulpet meg å finne tilbake til min spor.
Jeg funnet igjen mitt motto.
 
En Nicole som er sterk, som aldri gir opp. Som står opp igjen og igjen.
Som tror på en seier til slutt.
Som er uimponert over andre menneskers dårlige oppførsel.
Keep calm and carry on.
Øynene festet på målet.
Dere klarer ikke skremme meg.
 
Dere klarer ikke velte meg. Bena mine er plantet fast på jorden.
 
Livet skal ikke knuse meg.
 

team of business people winning
Licensed from: claudiaveja / yayimages.com


#alenemor #hsp #høysensitiv #bøffel #barn #familie #helse

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Hvorfor en alenemor aldri blir syk

 • 24.11.2016 kl. 07:10

Superwoman isolated on the white
Licensed from: Elnur / yayimages.comHar lenge hatt lyst å skrive om dette tema.

Etter å ha ligget med influensa i snart en uke påstår jeg fortsatt at en alenemor aldri blir syk.

Hvorfor?

Enkelt, fordi hun ikke kan tillate seg det.

Selv om hun skulle bli  "syk" så må hun være på og ha kontroll på alt.

Hun må lage middag, vaske klær, levere, hente, vaske opp, rydde. Jobb nummer to tar aldri slutt.

Barn forstår ikke at foreldre er syke. De er ikke programmert til det. De har ingen medfølelse. Det er ikke deres jobb.

Det er foreldrenes jobb å ta vare på barna, uansett hva.

Må jo si at selv om jeg har vært ganske dårlig denne uken, så har det allikevel gått ganske knirkefritt.

Til tross for at jeg hadde barna.

Har vært hjemme fra jobb og hvilt på dagen.

Barna begynner å bli store og trenger meg litt mindre nå.

Så det har egentlig vært ganske positivt. Denne uken har vist meg at det ikke er noen krise om jeg skulle få influensa, selv om jeg har barna.

En av dagene lagde jeg middagen når barna fortsatt var på skolen, da slapp jeg at begge ville snakke med meg samtidig, mens jeg lagde middag.

Det eneste som var litt trist var at datteren min hadde bursdag og jeg ikke kunne gjøre ting sånn ekstra ekstra hyggelig som jeg liker å gjøre.

Heldigvis hadde vi planlagt at pappaen skulle hente og hun skulle får en fin dag med han og besteforeldrene.

Men selv dette gikk ganske greit.

Kanskje jeg kan begynne å senke skuldrene mine litt og bare leve livet mitt.

Har jobbet så iherdig med å stabilisere livet rundt min lille familie etter skilsmissen.

Searching for Signs of Economic Recovery
Licensed from: iQoncept / yayimages.com


 

Vi måtte flytte to ganger på grunn av salg av huset og en gærn husvert, jeg mistet jobben to ganger.

Det har vært økonomisk tøft og jeg har lagt et kjempestort press på meg selv.

Ikke gitt meg selv lov til å være syk, var så redd for at jeg skulle miste jobben.

Men jeg har møtt mange fantastiske mennesker underveis som har støttet og hjulpet oss.

Vi stortrives her i leiligheten, det eneste dumme er at vi leier. Det er kun derfor vi muligens flytter igjen.

Jeg er superfornøyd med jobben min, selv om ikke alt er perfekt der heller.

Men det perfekte finnes ikke.

Ting fungerer og jeg kommer ikke til å miste jobben, selv om jeg nå har hatt influensa i noen dager.

Det er sånn det blir når man bor helt alene i utlandet, 1000 kilometer fra familien, og prøver å oppdra to barn helt alene.

Det er et enormt press på meg. Føler jo at alt avhenger av meg!

Og jeg har jo også ambisjoner. Jeg slår meg ikke til ro med å leie for alltid eller å nave.

Jeg vil at vi skal ha et godt liv, et verdig liv.

Jeg vil at mine barn får en strålende fremtid. Jobber beinhardt for det.

Og selvfølgelig vil jeg også ha en god fremtid selv, uavhengig av barna.

Har lært meg etter jeg møtte veggen i 2013 at jeg må ta hensyn til min helse. At jeg ikke kan pusje meg selv i det uendelige.

Det har alltid vært en avveining, min helse eller min jobb.

Det føles godt at jeg nå har funnet balansen. Jobben tjener ikke på det når ansatte jobber seg i hjel og ikke tar vare på seg selv.

Man vil jo jobbe et sted lenge. Det vil i hvert fall jeg nå.

Stabilitet, på hele linja.

Jeg vil ikke flytte til Askim. Rive ut barna og meg med røttene. Altfor mange ganger har jeg startet på nytt.

Vagabonden i meg har alltid vært i bevegelse.

Men barna har tvunget meg til å lande og å stoppe med det.

Da kan endelig noe bygges opp.

Happy, glad og takknemlig for det.

God bedring til meg;)

Skal ta meg en tur innom jobben, får se hvor lenge jeg holder ut. Er sykemeldt til og med mandag, men nå har jeg begynt å bli rastløs.

Håper dere får en fantastisk dag på jobb eller hjemme, hvor enn dere måtte være.

Og god bedring til alle som er forkjølet eller syk om dagen. Det går over!

Ingefær er mitt hemmelige triks.

Slice of ginger and piece of ginger
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#syk #alenemor #jobb #helse #familie #barn #lykke
 

 

Også stressede alenemødre vil se bra ut

 • 15.11.2016 kl. 07:12

Selv om jeg er i førti årene og ikke har fordelen av å være ung på min side lenger, vil jeg gjerne se bra ut.

Nå vil jeg ikke påstå at jeg får det til eller noe. Alltid noe som kan forbedres.

Min blogg er en del av sunn fornuft bevegelsen og jeg lar være å komme med et usunt fokus på kropp.

Føler meg egentlig ganske fin, selv om jeg ikke ligner en modell.


 

Vi må jo fremheve våre fineste attributter. Kle oss i farger som er tilpasset våre farger.

I hverdagen har jeg fokus på sunn mat, ikke for å være tynn men frisk. I tillegg passer jeg litt på karbohydratene.

Drikker aldri brus, bare kaffe, te, masse vann og litt appelsinjus. Av og til øl eller vin.

Bare at jeg prøver å ha noenlunde gode vaner og ikke får i meg masse søppel. Jeg vil NYTE maten min<3

I tillegg farger jeg håret mitt annenhver uke. Litt av et styr og håret blir ikke veldig fornøyd heller. Men det å gå med grått hår er fullstendig uaktuelt for meg.

Jeg liker neglelakk men siden jeg jobber nesten fullt igjen rekker jeg ikke å ta den på. Samt at neglene mine brekker av om dagen.

Muligens skal jeg bestille meg løsnegler.

Woman with beautiful manicured red fingernails
Licensed from: juniart / yayimages.com


 

Har også lyst på vippeextensions men det er litt dyrt enn så lenge. Skal kjøpe meg punktvipper som jeg kan bruke for spesielle anledninger.

Jeg sminker meg hver dag, men prøver å se mest mulig naturlig ut.

I min alder kommer det litt press i forhold til Botox og fillers. Heldigvis har jeg sluttet å røyke for mange år siden og er heller ikke så glad i sola. Det betyr at huden min ikke ser så ille ut. Sliter egentlig mest med porene og huden rundt øynene.

En ting jeg har lyst å prøve er denne "Swiss roller", tror kanskje den kan forbedre hudkvaliteten noe. Selv om det ser vondt ut.

Liker jo også å gå turer og drive med yoga men trening er ikke blitt prioritert så høyt i det siste. Selv om jeg elsker trening.

Den gjør så mye for kropp OG psyke.

yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Så alt i alt prøver jeg å se bra ut, om jeg får det til, får jeg overlate til andre å bedømme. Det er viktig å føle seg vel. Men jeg gidder ikke å gjøre utseende mitt til prioritet nummer en og bruke tusenvis av kroner på den samt smertefulle og farlige operasjoner.

Prøver også å kle med slik at kroppen min ser best mulig ut, men liker ikke når det strammer sånn i livet at jeg får vondt.

Jeg vil gjerne ha det bra i kroppen min og klærne mine. Om jeg føler meg vel, har sovet nok og er fornøyd og glad så er det noe som er attraktivt.

Alle vil jo gjerne være rundt mennesker som er glad. Ikke rundt noen som er sulten, operert og ikke tørr å smile for å forhindre rynker.

Å være lidenskapelig opptatt av noe gjør en attraktiv og glad.

Dette var min lille utblåsning rundt utseende.

 

 

HØYSENSITIV ALENEMAMMA?

 • 13.11.2016 kl. 08:55

Svaret er at jeg ikke vet noe annet. Jeg kjenner ikke til noe annet.

Det jeg vet er at jeg tok det mye mer tungt når barna var syke. Ikke fordi jeg bekymret meg så mye men av en annen grunn.

Jeg er veldig glad i friheten min. Barn fjerner denne friheten midlertidig. Når en sitter hjemme med syke barn en hel dag, har man ingen frihet.

En må bare gjøre alt for å hjelpe barna. Det blir ingen tur til butikken en gang. Man sitter fast.

Kanskje jeg hadde vært oppe hele natten med barnet, kanskje det har kastet opp over hele stuen eller badet eller sengen sin, kanskje barnet ligger slapp i sofaen og ser på barne tv mange timer.

Og lydene fra barne tv i flere timer uten muligheten for å rømme er noe som er uutholdelig for en høysensitiv.

Jeg fikk først vite det for få år siden så jeg har ikke visst hvorfor det å være mamma var tøffere for meg enn for andre.

At barnet bare kunne hatt på øreklokker og verden hadde blitt en helt annen.

Noise pollution
Licensed from: Csaba Deli / yayimages.com

Barna har helt klart utnyttet min sensitivitet. For å mase er så mye mer effektivt når man har en sensitiv mamma.

For meg var det ofte så belastende når barna maser, at jeg heller har gitt etter noen ganger. Og da blir man med en gang "inkonsekvent" og mister mye autoritet.

Men jeg har jo ikke visst at jeg var høysensitiv. Har bare følt meg svak og mislykket. Mindre verdt.

Men mine evner har også fordeler. Jeg har ekstremt god luktesans så om barna holdt på å bli syke har jeg "luktet" det veldig tidlig på dem. Og kunne da ta forhåndsregler.

I tillegg er det vanskelig å lyve til meg. Jeg ser gjennom mye og observerer små tegn som andre kanskje overser.

Og jeg ville jo også tro at jeg opplever mammakjærligheten mer intens. Det å få en klem av barna og noen gode ord kan knapt måle seg med noe annet.

Det å være høysensitiv mamma er mer intens, på godt og vondt.

Kids painting
Licensed from: shalamov / yayimages.com

En ting til som plager meg umåtelig mye er rot.

Og med barn følger det rot, skitt og støy.

Barna kaller meg "ryddoman". Men nå hvor jeg vet alt dette er det så mye lettere å ta hensyn til det.

Kanskje det er også derfor jeg er singel.

Ikke alle menn viser forståelse for den høysensitive egenskapen.

Min eksmann pleide å spørre meg hvorfor jeg tror at alt er så mye vanskeligere for meg. At jeg skulle slutte å klage og ta meg sammen.

Sånt er jeg ferdig med og gidder jeg ikke å høre på mer.

Men når vi var sammen visste jeg ikke at jeg er HSP. Og han hadde ingen mulighet til å forstå det når ikke engang jeg forsto det. Kunnskap er gull verdt.

Og jeg er Dr. Elaine Aron så dypt takknemlig for at hun har gjennomført forskningen og skrevet bøkene.

 

Uten henne hadde det vært 15-20% av befolkningen som hadde hatt utfordringer og mistrivsel i eget liv uten å vite hvorfor og uten å kunne ta hensyn til det.

Hva vil jeg egentlig med dette innlegget?

Bare lufte litt mine tanker rundt det å være høysensitiv (alene)mamma.

Det må da være flere sensitive mødre her?! Legg gjerne igjen en kommentar. Kanskje vi kan gi tips til hverandre om hvordan å få en best mulig hverdag.

Sender alle mine gode tanker ut til dere i dag<3 Be kind to each other.

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#hsp #høysensitiv #helse #alenemor #freshsister #psykiskhelse #familie #barn #mamma

 

JEG ER HØYSENSITIV: DERE TØFFE MENNESKER KAN HOLDE MUNN NÅ!

 • 06.11.2016 kl. 08:49

Tough Woman Holding Gun
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Jeg gruer meg til å dra på senteret. Det er det verste jeg vet. Men nå vet jeg i hvert fall hvorfor.

Har alltid følt meg annerledes og fått mye kjeft for at jeg er så pusete.

-Ikke ta det så personlig!

-Nå må du ta deg sammen!

Disse kommentarene har gjort vondt. De har forvirret meg. Jeg har begynt å mislike meg selv. Fordi jeg ikke er som alle andre.

Og det igjen har ført til at jeg har sluttet å vise mine følelser og reaksjoner.

Bare sluppet dem ut hjemme.

Dette har vært tøft for meg. Jeg har jo ikke visst at det finnes "høysensitive" mennesker. Har bare fått beskjed om at jeg ikke er bra nok.

IKKE TØFF NOK.

At det rett og slett ikke er lov å være sånn. PÅ TIDE AT NOEN AV OSS STÅR OPP OG ROPER HØYT.

For f*** er det lov å være sånn. For f*** går det ikke an å ta seg sammen. For f*** er det d**tvondt å få beskjed at det er noe feil med en.

Mange retter jo da en aggresjon mot seg selv. Begynner å hate seg selv.

Teddy bear crushed by a heavy, old military boot.
Licensed from: kamiwro / yayimages.com

Dette er det slutt med nå! Dere tøffe mennesker kan holde munn. Dere aner ikke. Dere har det lett.

I Asia blir en høysensitive kvaliteten mer verdsatt enn den ikke sensitive.

 

Nå er det slutt på undertrykkelsen. Dere må åpne øynene. Det er lett å tråkke på oss. Ja. For vi tørr ikke si noe. For om vi sier noe og ødelegger harmonien så har dette utolererbare konsekvenser for oss.

Spenninger i luften som ikke sensitive ikke kjenner på, er uutholdelige for oss. Vi blir syke av det.

Derfor sier vi ofte ingenting. Vi vil bare ha fred. Men du kan tenke deg hva som skjer under overflaten. Hvilke tanker vi har innvendig.

Det spiser oss opp.

Det er på tide at noen står opp og kjemper for de høysensitives rettigheter i arbeidslivet. Og gjør oppmerksom på hvilke fantastiske kvaliteter vi har.

Hva vi kan brukes til.

Om en bedrift går konkurs så har den høysensitive "visst" dette lenge. Men kanskje ikke turt å si noe. Og om vi har sagt noe så er det ingen som har trodd på oss.

Dette var min lille preken på søndags morgen. Fremover kommer jeg til å skrive mer om høysensitivitet. For jeg er lei av å gjemme meg.

 

Woman with a megaphone
Licensed from: Iko / yayimages.com

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

#høysensitiv #psykiskhelse #helse #jobb #blogg #freshsister

 

 

GJESTEINNLEGG: JEG MELDTE MEG SELV TIL BARNEVERNET - STERK HISTORIE

 • 09.10.2016 kl. 08:48

Forfatteren av dette innlegget ønsker å være anonym. Det handler om en sterk kvinne. En alenemor som meg.

Hun er et forbildet for oss andre. Les hennes historie her:

crying woman on a couch
Licensed from: bernjuer / yayimages.com

Etter 13 år med min mann tok ekteskapet mitt en dramatisk slutt. Nyttårsaften 2002 fikk jeg vite at han hadde hatt en elskerinne i 2 år, helt uten at jeg en gang hadde tenkt tanken. Snakk om å bli truffet av lynet!! Minstejenta var ikke et år engang den nyttårsaften. Nyttårsaften hvor minn mann valgte å være hos sin elskerinne og hennes barn.
 
Jeg var lamslått og ba han om å flytte ut umiddelbart, dette var mer enn jeg kunne håndtere. Mer enn jeg noen gang kunne forestille meg. Samtidig som jeg hadde lyst å forsvinne fra denne jord hadde jeg 3 små barn å ta vare på. De var da 6,4 og 1 år. Jeg var sint og såret, livet som jeg trodde jeg hadde, bare raste fra hverandre rett foran meg. Hvor skulle jeg hente krefter i fra? Krefter til å ta vare på 3 små barn?
 
Etter 2 måneder alene følte jeg meg som en utrolig dårlig mor, jeg gråt mye og var psykisk langt nede. Jeg klarer ikke dette!!

Woman crying in despair
Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

Da gjorde jeg noe i ren desperasjon som skulle vise seg å forandre livet mitt. Jeg tok med meg alle barna og meldte meg selv til barnevernet. For et syn jeg må ha vært, gråtende inn i resepsjonen med 3 barn på slep. "jeg skal gi dere en bekymringsmelding, hvor skal jeg henvende meg?" Jeg ble umiddelbart ført inn på et kontor mens noen passet barna. Jeg brøt helt sammen og fortalte og fortalte hvorfor jeg var en dårlig mor. Damen tok meg på armen og sa at jeg var sterk som kom og fortalte dette. Det viser at jeg er en god mor, jeg var totalt uforberedt på dette. Det barnevernet sa var at de skulle hjelpe meg, de skulle styrke meg som mamma gjennom samtaler med meg og med barna. Hver 14 dag var jeg å snakket med damen, jeg fikk nummeret hennes som jeg kunne ringe om jeg støtte på et stort problem. Jeg fortsatte med disse samtalene 1 gang i måneden, i mange år fremover.

 
Jeg bestemte meg ganske tidlig at barna kom først, de skulle blir elsket som de fortjente, de skulle få oppfølgingen de trengte, det var det ingen tvil om. Det var meg og barna døgnet rundt. Med 3 barn, ble det ingen tid til venner eller uteliv for min del. Jeg hadde verken tid eller overskudd. Jeg var trett og sliten hele tiden og jeg drømte til tider at jeg ikke hadde barn. Følte hele tiden at jeg satte livet mitt på hold for barnas skyld, jeg gikk glipp av mye, men jeg hadde bestemt at barna kommer først. Jeg kan leve når barna blir store.
 
Det var jobb, skole, barnehage, lekser, oppfølging, matlaging, nattevåk, sykdom og you name it. Det absolutt verste var å ta avgjørelser helt alene der og da. Det var bare å håpe på det beste, at jeg gjorde det rette. Hvor jeg fikk styrke ? Mine barn skulle ikke ha det verre enn andre, mine barn kom først, det var min mantra. Jeg kunne ta et oppgjør med meg selv og eksen når barna ble store, tenkte jeg.
 
Barna vokste seg til å bli smarte og gode barn. Når hun minste ble 12 år ringte barnevernet og lurte på om det var greit å avslutte saken hos dem. Vi måtte le litt og nesten gråte, for de hadde fulgt meg i 12 år. Det eneste tiltaket de gjorde var å styrke meg gjennom samtaler. Vi avsluttet saken og mappen ble arkivert.
 

Happy Friends
Licensed from: Creatista / yayimages.com

I dag er barna mine 21,19 og 15 år. De to største går på universitetet og hun minste har en plan for videregående. De har en plan for fremtiden og de har en glede for fremtiden. Hver dag sier de til meg at de elsker meg og jeg sier det samme til dem. 
 
Vi har snakket mye om barneårene i senere tid og en ting de alle sier er at det alltid har følt seg elsket og at de har blitt hørt. De takker meg for at jeg alltid har hatt tid til dem. De har mange venner som har foreldre som ikke har tid og de føler seg heldig. Da føler jeg at jeg har oppnådd det jeg ønsket og at jeg nå kan lene meg litt tilbake og nyte dette.
 
Når det gjelder meg i dag......vel jeg er fortsatt alene....til tider ensom. Jeg mistet mitt nettverk fordi jeg satte barna først. Men, det var SÅ verdt det!!
 
Når jeg tenker tilbake på denne tiden kunne jeg gjort mye annerledes og noen ganger angrer jeg på avgjørelser jeg tok. Men vet dere hva....en gjør det beste med den innsikt man har der og da. Det går ikke an å banke seg selv opp, for vi kan ikke bedre på det og det tidspunktet. Ingen er perfekt og alle gjør feil som foreldre. Men man kan gjøre ganske mange feil , så lenge barna føler seg elsket og er trygge.
 

Young woman suffering from a severe depression/anxiety
Licensed from: Viktor Cap / yayimages.com

Jeg vil takke deg av hele mitt hjertet at du delte denne ærlige historien med oss.

Den kan lære oss flere ting. Hvordan du la stolthet til side og ba om hjelp selv om du ikke visste hva som ville skje, var trolig sterkt, modig og uegoistisk.

Å innse at man er svak i en periode og trenger hjelp er så utrolig viktig. Å sette barna først i en slik situasjon.

Også er det jo godt å vite at barnevernet ikke alltid fortjener sitt dårlige ryktet men faktisk virkelig kan støtte foreldre i å bli sterkere for barnas skyld.

Fantastisk imponert! Hurra for sterke alenemødre<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

#gjesteblogg #gjesteinnlegg #alenemamma #barnevernet #familie #helse #mamma #barn


 

 

 

 

 

 

 

....

 

Frøken saunaskrekk på sauna

 • 06.10.2016 kl. 07:32I går dro jeg altså på "The Well". Vi hadde fått gavekort fra jobben som julegave. En hyggelig kollega hadde også gitt meg sin, så jeg hadde mye sauna å gå til for en med saunaskrekk.

For meg føltes det å dra dit som det er for andre å hoppe i fallskjerm. Jeg var omtrent like nervøs.

Jeg ser bare INGEN grunn til å være naken med andre voksne. Hallo?

I tillegg er jeg livredd for å besvime i varmen. Mammaen min er veldig glad i sauna og hun hadde dratt meg med dit et par ganger for mange år siden.

Jeg syntes det var forferdelig og tortur. Hvorfor gjør mennesker dette mot seg selv?

Men det skal jo være såååå sunt og sååå deilig. My ass.

Med bankende hjertet dro jeg dit alene. Jeg sa ha det til min datter som om jeg ville komme tilbake som et annet menneske. Ja, jeg vet, jeg er en dramaqueen.

Når jeg kom inn ble jeg møtt av en behagelig stemning med meditasjonsmusikk og dempet lys. Det hjalp jo litt på å roe nervene.

Jeg måtte vente i kø.

På forhånd hadde jeg lest nettsiden deres opp og ned og funnet ut at det er lov å dekke seg til med en pesthemal. Dette var redningen.

Jeg betalte for meg, kjøpte badedrakt og pesthemal og gikk inn.
I garderoben var det jo bare litt som i svømmehallen, nakne kvinner som skiftet.
Slet lenge med mekanismen på garderobeskapene og måtte ha hjelp av en naken person.
 
Ja alt dette var så langt greit. Akkurat som i svømmehallen. Bare kvinner her.
Jeg beveget meg mot dusjen ikledd badedrakt og badekåpe. Det var den eneste gangen hvor jeg brukte badedrakten. Jeg dusjet og nei, hva var det?
En mannestemme!!! Riktig, det var jo menn her. Hjelpes! Kunne jeg dra hjem nå?
 
Men jeg kunne jo ikke feige ut. Tvinnet rundt meg pesthemalen, klenget til håndkleet og gikk forsiktig inn på badet. Det var blå belysning og mange ulike bassenger. På høyre siden fant jeg en kiosk hvor jeg kjøpte en vannflaske jeg kunne holde meg fast på.
Jeg våget å ta et blikk til siden og da så jeg det. Masse nakne mennesker som koste seg i bassenget.
To jenter løp nakne inn. Syndenes pool. Jeg er IKKE vant til sånt. Sorry men jeg er bare ikke frigjort på denne måten.
 

 
 
Men jeg hadde jo kommet med et mål: jeg skulle sitte i finsk sauna så lenge jeg holdt ut. Kioskdamen hjalp meg å finne den.
Heldigvis var den helt tom. Jeg gikk inn og satt meg helt nederst, føttene på håndkle. Det luktet kjempegodt og var veldig behagelig.
Jeg telte. Er jo ingen klokke der. Etter cirka to minutter ble jeg svimmel og gikk ut i dusjen.
 
Hva skal jeg gjøre nå? Dra hjem? Hadde jo fått gjort det jeg skulle. Dusjet meg noenlunde kaldt. Men det var jo ganske behagelig egentlig.
Så bestemte jeg meg for å gjøre det engang til. Denne gangen satt jeg litt lengre men det føltes som om hodet mitt skulle eksplodere snart.
 
Ut igjen og denne gangen gikk jeg gjennom hele bassengområdet mot dusjen.
Overalt satt det par som koste og slappet av. Venninner. Og alle splitternakne.
Det er sånn jeg ser for meg en bordell eller en svingersklubb.
Beklager så veldig mye hvis jeg fornærmer noen av dere saunafans.
Men jeg kan bare ikke noe for det.
 


*alle bildene er lånt fra "The Well" sin nettside
 
Dette er langt utenfor min komfortsone. Gamle griser som frydet seg over en haug med nakne unge kvinner. Hallo? Æsj.
 
På tirsdager er det badedraktplikt. Jeg bør ha dratt på en tirsdag.
 
Alt i alt en merkelig opplevelse. Jeg har fortsatt en del igjen på gavekortet.
Når jeg kom hjem begynte jeg å bli skikkelig kvalm. Etter hvert ble jeg rett og slett dårlig.
 
Jeg googlet litt og fant fort ut at sauna kan få tungmetaller vi har i kroppen til å bevege seg rundt. Ingenting veldig farlig altså.
 
I dag føler jeg meg greit. Ikke veldig bra men ok.
Så dette var min opplevelse. Det hadde sikkert vært bedre å dra med en venninne, men jeg hadde ingen å gå med denne dagen.
 
Ha en strålende torsdag, jeg prøver å fordøye denne opplevelsen;)
 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 
#sauna #thewell #helse #nakenhet #finsksauna #freshsister
 

You teach people how to treat you

 • 05.10.2016 kl. 07:28

Dette frøet har Dr. Phil plantet i hodet mitt for mange år siden.

Jeg elsket Dr. Phil showet og så mye på den når jeg var i mammapermisjon.

Det hvordan andre behandler oss har veldig mye med det å gjøre med hvordan vi oppfører oss, hvilke forventninger vi har.

Først kunne og ville jeg ikke tro at det var noe sannhet i det. Det kunne jo ikke være! Verden er jo så urettferdig og jeg kan jo i hvert fall ikke noe for det hvordan andre behandler meg.

Men dog har jeg sett over årene at han har rett.

Alt dette har med vår egen innstilling å gjøre og hva vi forventer av folk. Hva vi aksepterer.

Andre bare speiler tilbake til oss hva vi tenker om oss selv.

Jeg kan ikke hjelpe mennesker som ikke vil bli hjulpet.

Da sliter jeg meg ut.

Livet er ikke alltid enkelt. Men vi har mye mer kontroll enn det vi tror.

Som høysensitiv takler jeg situasjoner med disharmoni særdeles dårlig.

Jeg må lage meg strategier for hvordan jeg takler dem. For eksempel kan jeg slippe problemet og late som om alt er i skjønneste orden. Når jeg får en magefølelse at jeg bør si noe, sette en grense eller to, så gjør jeg det.

Akkurat nå opplever jeg en utfordrende situasjon på et området igjen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg. Men det går sikkert ann å lære noe her.

Lære om andre, lære om meg, lære om dynamikken mellom mennesker.

Buddhistene lever veldig etter det å la ting være, å akseptere. Å være snill og å ikke dømme.

lotus yoga
Licensed from: Yellowj / yayimages.com


 Men jeg tror også på noe som heter "Tough love".

Noen ganger er det snillere å være tydelig enn utydelig. Tydelighet skaper klarhet, utydelighet skaper forvirring og desorientering.

Alle må finne sin måte å takle livet på.

Vi kommer i situasjoner som vi ikke kan kontrollere. Vi vet ikke hva som er rett å gjøre. Noen andres problemer er ikke alltid våre.

Når vi må holde ut belastende situasjoner over tid er det spesielt viktig å ta godt vare på seg selv. Å skape balanse gjennom trening, pauser og å gjøre koselige ting hjelper. Da er vi lettere i stand til å takle det. Å ta bedre valg når vi må. Å være snill og høflig selv om vi blir provosert.

Jeg digger Buddhismen og Dalai Lama.

Håper jeg får en fin dag;) Og ønsker dere en flott dag!

PS Fikk ikke gjort det skumle jeg nevnte i går. Det blir gjort enten i dag eller i morgen.

Jeg merker at jeg har mindre tid nå hvor jeg nesten jobber fullt. Rutiner blir viktigere. Tror de er nøkkelen;)


 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#livet #utfordringer #psykologi #hverdag #balanse

 

 

 

Bloggen har forandret meg

 • 30.09.2016 kl. 07:46

Woman Relaxed
Licensed from: Christopher Boswell / yayimages.com

I går leste jeg noe jeg hadde skrevet for cirka ni måneder siden. Må si at jeg kjenner personen som har skrevet det men jeg er ikke helt henne lenger.

Jeg har landet mye mer i meg selv. Det er ikke bare at jeg er blitt mye flinkere til å skrive men også MYE mer selvsikker.

Og glad. Jeg føler at jeg er viktig, at andre trenger meg og setter pris på det jeg skriver. Ja, jeg har fått mye positiv tilbakemelding.

Om det bare er det?

Jeg opplever at jeg endelig kan vise verden mitt sanne jeg.

Og bli mitt sanne jeg. Dette har gitt meg en stor og varig lykkefølelse. En ro.

Store deler av livet mitt har jeg tilbrakt med å skamme meg. Føle skam over den jeg er og alt jeg står for. Følt at jeg ikke er bra nok.

En annen ting som er konsekvensen av det å blogge slik jeg gjør er at man bearbeider ting fra fortiden. Setter de i perspektiv.

Hører fra andre som har opplevd lignende. Føler meg mindre ensom og mindre rar. Det har vært terapeutisk.

Noen mennesker har vært tøffe mot meg og utfordret meg. Gitt meg mot å slippe det ut. Så det har blitt en konstant strøm av "meg" som har kommet ut i verden.

Og dere setter åpenbart pris på det. Det gjør meg så glad!

Jeg har fått hjelp og støtte for en del av mine utfordringer og opplevd at mange mennesker rundt meg virkelig bryr seg om meg.

I mange år i Norge har jeg levd veldig isolert. Eller nei, jeg har følt meg veldig isolert. Ikke forbundet med de andre.

Jeg har følt at jeg kun blir vurdert ut fra prestasjon. At ingen liker meg bare for meg. Men nå ha jeg virkelig fått dette grundig revurdert.

Har hørt at jeg er modigere enn mange. At jeg er flink til å skrive. At jeg har en plass i denne verden. At mange heier på meg.
 

Andre ønsker meg alt godt og unner meg å lykkes. Jeg har kuttet ut negative mennesker mer og mer ut av livet mitt. Jeg omgir meg med de som vil meg vel og heier på meg.

I minst har jeg fått nye mål. Eller jeg har sett at jeg kan nå store mål, at jeg har evnen. At jeg gjør ting som andre ikke gjør.

Denne bloggen har gitt meg min plass i verden.

Får en del komplimenter om dagen. At jeg virker lykkelig. At jeg har bein i nesa. At jeg ser ut som om jeg er på toppen av verden.

Som et menneske som har tilbrakt store deler av sitt liv med mindreverdighetskomplekser er dette svært overraskenede.

Men jeg tar det innover meg.

Til tross for mine bekymringer rundt sønnen min. Til tross for at vi lever svært beskjedent.

Jeg føler at jeg har noe unikt og jeg tørr endelig å vise det.

Takker dere lesere og dere som kommenterer så utrolig mye. Og dere som sier hyggelige ting til meg in real life.

Jeg føler også at jeg virkelig er lykkelig uten mann akkurat nå. Har det veldig fint om dagen.

Og jobber med de tingene som kan forbedres, som bosituasjonen og andre ting. Jeg jobber med å bli bedre hver dag. Har et godt stykke igjen men følelsen av "endelig" er mye tilstede om dagen. Hurra for bloggen!

Den har gjort meg bra fra innsiden. Den er på en måte hjemmet mitt. Jeg er ikke så redd lenger. Mindre sjenert.

 

Med dette: ha en fantastisk fredag dere:) Jeg har så uendelig mye mer å gi. Bare jeg får tiden;)

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#blogg #alenemamma #helse #mot #psykiskhelse #familie

 

 

LUSESESONGEN ER HER: MINE BESTE TIPS

 • 24.09.2016 kl. 12:21

Joy
Licensed from: velkol / yayimages.com

Hei og hopp, ikke noe hyggelig tema. Men lett å bli kvitt.

Men for en del år siden hadde vi problemet flere ganger, som de fleste barnefamilier har.

Har lest og prøvd mye ulikt i perioden, så her kommer mine beste tips:

 1. Kjøp Linicin solution på apoteket, synes den er bedre enn sjampoen, koster 229,- Dette er nok for to med kort hår eller en med langt hår. Du må kjøpe dobbel mengde siden behandlingen må gjentas etter cirka 10 dager
 2. Kjøp også en stor flaske vanlig balsam om det er flere med langt hår i familien
 3. Har du en gutt med kort hår kan du velge å ta en maskinklipp på han ikke lengre enn 3-5 mm. Denne lengden må vedlikeholdes gjennom hele lusesesongen. Blir håret lengre så vil lusen trives der igjen. Den korte lengden gjør at lusen ikke kan bo der lengre.
 4. Det følger med en kamm, men du kan også kjøpe en kamm i tillegg som er hvit er neonfarget (da ser du lusen bedre)
 5. Pust med magen, dette kommer til å gå bra! Lusa er ikke farlig og du blir kvitt den fort og enkelt. Jeg sier dette fordi jeg har vært utrolig flink til å psyke meg fullstendig ut over dette. Bevar roen.
 6. Ta behandlingen på alle i familien du har funnet lus hos, en etter en. Dripper noe av løsningen på gulvet, tørk opp med en gang, det blir superglatt å skli på denne. Brukne bein er det ingen om trenger nå;)
 7. Etter du har sjamponert håret, tørker du litt med et håndkle og tar i en god mengde med balsam på de med lengre hår og de som er veldig hårsåre. Ikke skyll ut. Så grer du grundig ut med kammen tett inntil hodebunnen, skraper nærmest uten at det gjør vondt. Dra i lange streker uten å stoppe helt ut i tuppene, du skal gre lus og egg ut.
 8. Skyll ut balsamen og voila: lusefri.
 9. Du trenger ikke å vaske hele huset og fryse ned dyner. Bare ta kam, luer, skjerf, hårspenner i stekeovnen på et bakepapir ved 65 Grader i 15 minutter. All lusen er borte da. Du kan jo skifte sengetøy men det holder å vaske ved 60 grader. De første gangene vi hadde det ble jeg helt hysterisk og vasket ned alt. Det er ikke nødvendig.
 10. Sett i kalenderen din en reminder i mobilen når du skal ta den neste kuren.
 11. Det finnes også en forebyggende spray fra Linicin. Den kan jeg anbefale for jenter med langt hår i lusesesongen. Spray på hver morgen.
 12. Så glem hele greia og nyt livet:)

 

Mother and daughter enjoying cakes at cafe terrace
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Del gjerne, viktig at alle blir lusefri så fort som mulig!

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!


#lus #tips #lusefri #helse #alenemamma #barn #familie #freshsister

Change is in the air

 • 22.09.2016 kl. 09:15

Kan lukte den. Dører åpner seg, dører lukker seg.

Ny informasjon.

Jeg er overrasket. Mennesker rundt meg kommer med informasjon jeg aldri hadde trodd.

Kanskje informasjonen har vært der hele veien men jeg ville ikke høre? Ikke se den?

Om alle tilbudene er bra for meg er et annet spørsmål.

Skal ta meg tid til å finne ut.


 

Heldigvis har jeg en barnefri helg foran meg, da får jeg tenkt. Gått meg en tur ved vannet og lar tankene flyte.

Jeg tenker gjennom konsekvensene som regel før jeg tar en avgjørelse.

Må bare si igjen: LIFE IS WEIRD.

Livet er faktisk superspennende.

Vi må tørre å "face" ubehagelige ting og rydde opp og kvitte oss med negative ting i livet.

Jeg bør vel slippe dere litt mer inn på alle hemmelighetene mine som jeg holder på med. Men noen av de kan jeg ikke fortelle om. Ikke enda.

Jeg må bare tenke først. Er så et tenkemenneske.

Nå skal jeg straks komme meg på jobb. I kveld blir det frisør på meg, endelig!

Tuppene er superslitte.

Ha en vakker torsdag! Flere her som liker at det er blitt kaldere ute? Kjennes litt mer riktig ut.

Kos dere! Ikke prøv å åpne dører som lukker seg, gå gjennom dører som åpner seg<3

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

#muligheter #livet #helse #alenemamma

 

Hvordan snu en dårlig dag? 17 tips!

 • 05.09.2016 kl. 11:00

Siden det er mandag i dag, tenkte jeg det kunne passe med disse tipsene mine.


 

 1. Gå et sted for seg selv. Trekk pusten dypt og hold den i noen sekunder, så slipp ut. Gjenta to ganger til. 
 2. Hør på en oppløftende sang. 
 3. Ta en powernap.
 4. Ta en varm eller kald dusj. 
 5. Les morsomme ting, se på fine bilder. Videoer av valper eller kattunger kan funke.
 6. Les sladder eller noe som får deg på andre tanker.
 7. Prøv å gjøre noe annet enn du ellers hadde gjort.
 8. Ikke legg press på deg selv.
 9. Gi deg selv en nakke-, øre- og hodebunnsmassasje.
 10. Hvis du har gjort noe dumt denne dagen, tilgi deg selv. Gi deg selv en ny sjanse. 
 11. Ta en spasertur og pust inn luften. Senk skuldrene. Er du sint, gå fort til du begynner å svette.
 12. Puss tennene dine. 
 13. Skift klærne dine. 
 14. Er du på jobben, rydd opp arbeidsplassen din.
 15. Lag deg en kaffe eller te. 
 16. Si unnskyld hvis du har vært uhyggelig mot noen tidligere i dag. 
 17. Rydd opp hvis du har rotet til noe.

Dagene våre er telt og selv om det frister å bare la hele dagen fare, så trenger ikke hele dagen være dårlig.

Ofte er vi fristet til å tro at hele dagen er dårlig, men det er ikke sant. Vi må gi oss selv en ny sjanse, gi dagen en ny sjanse. mange av tipsene går ut på at vi starter dagen på nytt og gjør ting vi forbinder med å starte en ny dag.

Andre tips sørger for at du slapper av i kroppen og at du erstatter de negative tankene med andre, positivere, lettere tanker.

Håper det kan være til nytte!

Jeg hadde en dårlig (halv) dag i går men klarte å snu den. Er så glad for det. For en dårlig dag er laaaaang. Barna og kollegaene dine vil også være glad for det:)

Sender dere klemmer<3

 

 

Følg Freshsister å Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss.

#dårligdag #goddag #mammablogg #jobb #powernap #tankeneskraft

10 ulemper med store pupper

 • 27.08.2016 kl. 08:21

Man skulle tro at det å ha store pupper bare har fordeler men nei.

topless woman body covering her breast with hand
Licensed from: ra2studio / yayimages.com


 

Her kommer ulempene:

 1. uønsket oppmerksomhet, alle tror at man er ute etter oppmerksomhet
 2. løping blir en farlig sak, faktisk det meste av trening, det er vondt når puppene hopper opp og ned
 3. å ligge på massasjebenken er like avslappende som å ligge på to tennisballer
 4. folk tror man er lett på tråden
 5. man ser tjukk ut i t skjorte og "slutty" i en tank topp
 6. man får vondt i ryggen og nakken, men skal ikke klage, for da vil man jo bar ha oppnerksomhet
 7. en ser sexy ut alltid, selv om man ikke ønsker det
 8. å bruke bikini med knyting i nakken er en vond opplevelse
 9. folk spør om dem er ekte
 10. "øynene mine er her oppe"

 

Man with a raised eyebrow
Licensed from: Dmitry Osipov / yayimages.com

Så dette var min klagesang for i dag;)

Håper noen kjenner seg igjen. Og dere andre: det er ikke bare bra å ha store pupper.

#pupp #helse #kropp

Har du noen gang sett en høysensitiv?

 • 11.08.2016 kl. 21:11

Sannsynligvis ja.

Jeg er en. Kommer ut av skapet med dette nå. Når jeg var en liten jente gråt jeg fordi jeg så veldig stygge bygninger. Skulle jeg treffe nye mennesker, snakke eller synge foran en menneskemengde så ble jeg ekstremt sjenert og fikk ikke ut et ord.

Vi lever i en annen verden enn de fleste. For oss ser verden annerledes ut. Vi ser mer, hører mer, lukter mer, føler mer. På godt og vondt. De fleste av oss er sjenert.

Jeg tilhører angivelig de 30% utadvendte.

Det føles som om jeg er en svamp. Ukritisk trekker jeg inn alt som er rundt meg. Jeg har ikke noe valg.

Hører jeg på musikk mens jeg må konsentrere meg så er det bare å glemme å få gjort noe som helst.

Høysensitive elsker å være alene. Vi trenger å være mye alene.

Trekker Resting
Licensed from: pawopa3336 / yayimages.com

Derfor er det ikke alltid lett når man blir mamma. Alenetid er et sjeldent gode da.

Nå er jo jeg skilt og får i hvert fall barnefri annenhver helg.

Men andre forstår ofte ikke at jeg ikke tar kontakt i disse frihelgene og planlegger masse med venner, kjæreste og er mer på farten.

Det er jo fordi det blir for mye for meg. Ikke fordi jeg ikke liker mennesker, vennene mine eller er asosial;)

Angivelig så er jeg jo utadvendt men egentlig er jeg ganske sjenert. Ønsker å lukke sansene mine og skjerme meg fra andres følelser som jeg kan kjenne som om det var mine egne. Man får mer innsikt men det kan gjøre hverdagen til en tortur.

Barneskrik, høy musikk fra naboen, en pipelyd er ting som er vanskelig å holde ut for meg. Ser jeg på actionfilm på kino, eller bare en barnefilm på så er jeg fullstendig utslitt etterpå. Det kan føles som om jeg har overlevd en krig.

Too much noise

Denne typen personlighet er upraktisk å ha.

Men dog har den mange fordeler.

Folk har undret seg over hvorfor jeg har forutsett ting og utviklinger, ja ganske nylig ble jeg faktisk kalt "orakel".

 

psychic pressure
Licensed from: Hasenonkel / yayimages.com

Men dette har sin pris.

 

Gode og vonde følelser er veldig forsterket. Fordelen er at man kan prøve å skape seg et godt liv og gjøre ting som gir gode følelser, da vil man få veldig mye ut av disse følelsene.

Mange høysensitive vet også at alkohol gjør at vi føler oss som et ikke sensitivt menneske. At vi endelig får en pause fra alle våre sanser og følelser.

Det kan være greit av og til men man må passe seg at det ikke blir en vane. Om jeg tar meg et glass så er det stort sett sammen med andre, for å overkomme sjenertheten litt.

Har lenge tenkt på at jeg ønsker å fortelle verden om hvordan det føles å være høysensitiv.

15 - 20% av befolkningen sies å være høysensitive.

Om du lurer på om du eller ditt barn kan være det så kan du ta en test HER.

Elaine Aron er en amerikansk psykolog og forsker som selv er høysensitiv og har skrevet mange bøker om temaet.

Jeg selv er medlem i foreningen for høysensitive i Norge, de har mange møter og gode foredrag. Ønsker du å bli medlem, kan du bli det HER.

Flere store bloggere har selv fortalt at de er høysensitive. Blogging passer bra for oss siden vi gjerne er kreative mennesker med intense sanseopplevelser og vi typisk ikke trives i en vanlig jobb. Heldigvis er det veldig stille på jobben min og jeg liker alle mine kollegaer og sjefen så da går det veldig fint<3

Nå skal jeg nyte stillheten og alenekvelden litt mer før jeg legger trøtte meg.

Om du har spørsmål om dette, still de gjerne i kommentarfeltet.

#hsp #høysensitiv #forening #highlysensitiveperson #mamma #blogger #blogg

 

 

30 day challenge: gå 30 minutter hver dag, dag 16 - 25

 • 04.08.2016 kl. 10:45

Dette er et prosjekt som jeg er blitt veldig glad i. Hver dag får jeg litt "me - time" og god samvittighet. Jeg merker at jeg slapper av og at tankene flyter mens jeg går. Jeg kommer i balanse. Har gått ned det jeg hadde lagt på meg og bukser passer igjen. I tillegg er jeg blitt litt brun.

Vi har vært så heldige med været! De siste 3 dagene har det begynt å bli litt høstaktig. Dette overrasker meg hvert år. I Tyskland er august den beste og varmeste sommermåneden!

Jeg vet at fysioterapeuten min sikkert også blir fornøyd når hun hører om gå prosjektet mitt. En blogg kan føre til mye bra!

Føler meg sterkere og mer vel. Så.


 

Det var en eller to dager i denne perioden hvor jeg ikke gikk. Den ene gangen ble det for sent fordi vi var opptatt hele dagen og den andre hadde jeg ikke lyst. Men la meg med en dårlig samvittighet.

Jeg er blitt så glad i prosjektet at jeg ikke har lyst å stoppe. Dette funker for meg. Men må se hvordan det blir når hverdagen har meg tilbake.

Her altså dag 16 - 25 (av 30):

Har gått tur nesten hver dag. Har nå fått en yndlingsrunde som jeg går de fleste dagene etter å ha prøvd litt forskjellig. Der blir jeg alltid svett siden den har en bratt bakke, det er fin natur og jeg kan kikke på fremskritt på byggeplassen (jeg elsker byggeplasser).

I denne perioden har jeg hatt ferie med barna, så de har til dels blitt med. Lillemann har gått en lang tur med meg 2 ganger, hvor målet var en is på butikken. Det er så gøy at han kan gå så langt nå uten å klage.

Hadde også en flott alenedag i Oslo med eldstejenta, kommer muligens eget innlegg om det.


 

Generelt har barna vært veldig positive til prosjektet mitt selv om de ikke alltid ble med.

Nå må jeg hive meg rundt og komme i gang med dagen vår her. Ha en super dag dere<3

#tur #sommer #trening #ferie #mamma #alenemamma #mammablogg #barn #oslo #alenemor #30daychallenge

 

Oppdatering gå prosjektet: hvordan har det gått?

 • 24.07.2016 kl. 10:42

Gå prosjektet som jeg startet 10.7.

Siden jeg ikke følte meg særlig klar for stranden satt jeg i gang dette prosjektet, inspirert av Lillsele sin blogg. 30 minutter med gåing hver eneste dag.

Dag 1:
Fint vær, gikk 15 min i en retning og tilbake.
Det var kjempedeilig, jeg ble ganske svett, alt var grønt og det var massevis av blomster. Jeg la merke til at jeg trenger flere treningssokker å bytte på.
 
Dag 2:
Regn og syk
 
Dag 3-7:
Syk
Fikk kjøpt meg treningssokker:)
 
Dag 8:
Tur med kjæresten der jeg bor, alt ligger mye nærmere hverandre enn jeg trodde. Fikk en mestringsfølelse, ble svett og sliten. Det ble 1,5 timers tur med en liten pause.
  
Dag 9-15:
I ferieuken har vi gått kortere og lengre turer hver eneste dag, bortsett fra torsdag. Da drakk vi øl mens han jobbet med noen smykker og vi hørte på musikk og koste oss.
Turene har aldri føltes tunge, det har jo vært så fint vær. Var bare deilig å rusle, småskravle og slappe av.
Vi har vært rundt i Oslo by, på Nydalen, Storo, Youngstorvet også ute hos meg ved stranden og området.
 
 

 
På onsdag dro vi til Hadeland glassverk og Kistefoss museum med venner av han. Der gikk i rundt i en kjempekul skulptur park. Man merker jo ikke engang at man går når man har så mye vakkert å se på!
 


 
Jeg har gått ned litt og formen er mye bedre. Trappene til leiligheten hans i fjerde etasje har blitt lettere og lettere å gå.
Og humøret mitt! Det er bare sååå herlig å bevege seg rundt.
Fortsetter så klart med prosjektet!
Nå er jeg med på "Sunn fornuft" og prater ikke mye om hvor mye jeg har gått ned. Det viktigste er gleden med å bevege seg, bruke kroppen og kjenne at den fungerer.
Nå får jeg barna tilbake og da må jeg etablere rutiner for hvordan jeg kan gå når dem er her. Blir spennende!
 
Følg freshsister på facebook!
 
#gåprosjektet #treningsglede #alenemamma #mammablogg #sommer #ferie #kjæreste #tur
 

Prosjekt søvn: dag 4 - 11

 • 16.07.2016 kl. 09:53

Hvordan har det gått med prosjektet mitt? Målet var å sove minst 8 timer hver natt i 30 dager. Tiltakene: Ingen kaffe etter lunsj, ingen soving på dagen, begynne med leggerutinene til barna 19:00, få gutten i seng  20:00, jenta 21:00
Sign with a number, 4
Licensed from: michaklootwijk / yayimages.com
 
Dag 4: 
Han vekker meg 3:15 
Og  7:00
Men siden det er lørdag lar han meg heldigvis sove til 9:45
Føler meg opplagt
Ingen kaffe eller soving etter lunsj
Legger meg 23:00
Han vekker meg 7:00
 
Resultat: 8 timer
 
Dag 5:
Alt bra egentlig, bare føler meg nedfor, er det hormoner eller manglende alenetid?! (i etterkant ser jeg at det må ha vært på grunn av kommende sykdom, får alltid uforklarlig dårlig humør noen dager i forveien;)
Ingen kaffe eller soving etter lunsj
Dårlig humør idag
Guttungen sover 20:30 men jeg blir overmodig og koser meg med alenetid og "Orange is the new black"
Legger meg 23:30
Får se hvor mange timer det blir nå
Leser på nettet til 1:00
Blir vekt mange ganger og 7:00 kaster jeg inn håndkleet 
Resultat 6 timer 
 
 
Dag 6:
Har vondt i hodet, øynene svir, ikke bra
Ingen kaffe etter lunsj
Ingen soving på dagtid
Legger meg 23:30
Sover 0:30
Resultat 6 timer
 

Headache
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dag 7:
Våkner syk 7:00 (etter 2 dager med bare 6 timers søvn, interessant!)
Vondt i halsen 
Formen blir verre utover dagen
Ingen kaffe etter lunsj
Men sovner syk på sofaen  18:00
 

Tired woman falling asleep on the couch
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Mens jeg ser på  "Orange is the new black"
Våkner 20:00
Legger meg 23:00
Sovner 23:30
Våkner mange ganger
Våkner 7:00
Resultat 7,5 timer (+2timer på sofaen=9,5 timer)
 
Dag 8:
Føler meg syk
Men mer energi enn de siste dagene
Drar tidligere hjem fra jobb og sover mye men ingen kaffe etter lunsj
Legger meg 23:30 og
våkner 7:00
Resultat: 7,5 timer (+3-4 timer på sofaen=cirka 11 timer)
 
Dag 9:
Fortsatt syk
Blir nok mye soving på dagen idag også
Ingen kaffe etter lunsj, bare te som gjør godt i halsen
Legger meg 23:45
Våkner 7:00
Resultat: 7,25 timer
 

Young female having fever
Licensed from: BDS / yayimages.com

Dag 10
Fortsatt syk
Drikker en kaffe 18:00
Har feber
Legger meg 23:00
Så leser jeg om terrorangrepet i Nice, får ikke sove før 3:00, ligger litt med angst helt alene i det store huset og de grusomme bildene fra Nice i hodet (hadde sett på en video med masse lik og blod som jeg ikke bør ha sett på, som ingen noen gang bør se på faktisk, stakkars de menneskene som var midt opp i det)
Våkner  9:30
Resultat: 6,5 timer
 
Dag 11:Trøtt og anspent, glad for at natten er over
Ingen kaffe//soving etter lunsj
Legger meg 23:00
Sovner 00:15
Våkner 7:30
Resultat dag 11: 7,25 timer
 
Dag 12:
Føler meg opplagt og frisk:) Fortsatt vondt i halsen og hoster men det er jeg vant til...
 
--
 
Notat: det å loggføre mine søvnvaner er utrolig nyttig altså. Jeg ser så tydelig hvordan humør og form henger sammen med hvor mye jeg har sovet. Og ikke minst hvilke ting som bidrar til at jeg sover for lite. Glad for at jeg har startet dette!
 
Må få gjort en hel masse nå for i dag begynner ferien med kjæresten.
Har ikke sett han på to uker igjen, gleder meg så mye å se han  men så har jeg vært syk og ikke fått gjort noen av forberedelsene jeg skulle.
Alt må gjøres på denne formiddagen og noen ting blir ikke gjort. Det gjelder å vaske klær, vaske leiligheten, rette håret, storhandle, ta sol.
 
Egentlig skulle jeg også kjøpe meg noen klær men det har ikke skjedd. Hele gå prosjektet har stoppet opp etter en dag fordi jeg ble syk.
Men men, har avtalt med kjæresten at vi skal gå sammen hver dag i ferien. Oppdatering på dette kommer.
Nå må dere ha en fantastisk dag, jeg må suse av gårde om jeg vil få gjort litt her!
 

Lik gjerne Freshsister siden min på Facebook!
 
#søvn #mammablogg #alenemamma #syk
 
 
 
 
 

Sunn fornuft plakaten

 • 14.07.2016 kl. 09:24

Det var på tide at noen tok initiativ for noen retningslinjer for bloggere. Har jo ingen stor blogg selv enda men vi alle har definitivt et ansvar. Om bare en person leser bloggen min og jeg har bidratt til kroppspress så er det en person for mye.

Jeg får vondt av hvordan mange bloggere skriver. Mye av det er sikkert ubevisst også.

Er bare glad for å få retningslinjer å forholde meg til.

Så her kommer info om plakaten:

"Retningslinjene er utarbeidet av Kvinneguiden.no og United Influencers i samarbeid med psykiater Finn Skårderud, Bonnier Media og Aller Media. Formålet er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer. Vi står sammen i kampen mot spiseforstyrrelser." 

Siden jeg personlig tror på "The Law of attraction" så tror jeg vi må passe på å ikke si at vi er IMOT noe men hva vi er FOR.

Jeg er for sunn fornuft, for et sunt og avslappet kroppsbildet, for et lykkelig liv, for akseptans og tolerans av ulike kroppsformer og utseende. Vi alle er vakre.

Visste dere hvorfor modellene er så tynne og høye?

Ikke fordi det er vakkert men på grunn av kostnadsbesparelser! Dette har moteindustrien uttalt selv. Det er MYE rimeligere å bruke råmagre modeller siden kroppene dems er ganske like og det gjør det rimeligere å kle dem. I tillegg brukes det mindre materialet for klærne som også sparer kostnader.

Modellene blir betegnet som "kleshengere" i moteindustrien og det skal man bare ha i bakhodet. Å se ut som en modell er unaturlig for de fleste.

Jeg vil gjerne nevne Fem Irvoll som et eksempel på hvordan moteskapere kan bidra til et normalt og sunt kroppsbilde. Hun bruker modeller i alle størrelser på motevisningene sine. Hun er veldig opptatt av akkurat det.

 


 

De fleste modeller er sykelig tynne og veldig ulykkelige.

Flere offentlige personer har i det siste lagt på seg og de ser plutselig så glade, sunne og friske ut!

Sofie Elise for eksempel og Tori Spelling.

Jeg skal holde meg til reglene på "Sunn fornuft plakaten" fra nå av. Skal gjøre så godt jeg kan. Ikke imot noe men FOR et sunt og normalt kroppsbilde.

Har en (nesten) ternåringsdatter selv og er livredd for at hun skal slite med kroppspress. Hvis det er noe jeg kan bidra med positivt her så gjør jeg det gjerne.

Sunn fornuft plakaten er bare begynnelsen. Vi må skape en bevegelse her! Jo flere bloggere som er med på dette jo mer får vi utrettet.

Les gjennom plakaten og lik Facebook siden dems HER  om du er enig!

Har du blogg og ønsker å bli en del av "sunn fornuft" kan du sende en epost til ina.rosenberg.stavrum@egmont.com.

Skulle gjerne kommet på eventet for lanseringen av plakaten i går kveld men var som sagt syk og hadde ikke krefter.

Lik gjerne Freshsister på Facebook!

#sunnfornuft #suntkroppsbilde #lykkeligliv #livsglede #toleranse #alenemamma #matglede #treningsglede #helse #smil #latter

 

 

 

 

Hasteprosjekt: gåing

 • 09.07.2016 kl. 18:43

Nå blir jeg virkelig fortvilet. I de siste ukene har jeg lagt på meg to kilo og jeg vet ikke helt hvor de kommer fra. Føler meg virkelig uattraktiv nå og det rett før sommerferien. Blæh.

Må innrømme at jeg kjenner på litt panikk, har virkelig ikke lyst å vise meg sånn, i hvert fall ikke på stranden.  Føler meg som en hval.

Witch in a black bikini
Licensed from: caraman / yayimages.com


 

Inspirert av Lillsele sitt gåprosjekt fra i fjor roper jeg altså ut et gå prosjekt for meg også.

30 minutter gåing hver dag i 30 dager.

 

Close-up of woman walking
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


 

I tillegg tror jeg det må bli godtestopp og isstopp.

Så kjipt det måtte være. Nå er jeg lei av å være ut av form, slapp og full av unnskyldninger. Har fått mer energi av søvnprosjektet, så nå skal kroppen min prioriteres.

Første dag i morgen! Jeg holder dere oppdatert!

Følg Freshsister på Facebook!

#trening #form #gåprosjekt #godtestopp #bikini #alenemamma #mammablogg

 

Prosjekt søvn: dag 1-3

 • 09.07.2016 kl. 15:04

Hvordan har det gått med prosjektet mitt? Målet var å sove minst 8 timer hver natt i 30 dager. Tiltakene: Ingen kaffe etter lunsj, ingen soving på dagen, begynne med leggerutinene til barna 19:00, få gutten i seng  20:00, jenta 21:00

Dag1: 

Sovet kun 6-7 timer
2 kopp kaffe hjemme
1 kopp på jobben
13:00 begynner jeg å bli trøtt, fristelsen for kaffe og lur er der
Spiser litt godteri
Lager meg en grønn te
14:35 ligger på sofaen men våken
Drar på storhandling med guttungen
Sliten
Han drøyer leggerutinen igjen
20:30 er han i seng og jeg ut av rommet
21:45 ligger jeg i seng
Våknet mange ganger, sånn cirka 1 gang i timen virker det som
Resultat dag 1: 8,5 timer
 
 

Green tea
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

 
Dag 2:
Våkner 6:30 og står opp
For første gang på lenge uten hodepine! Jippie! Merker at jeg har mer energi
13:30 ingen kaffe etter lunsj svir, er på trampoline park med venninne og begynner å bli litt trøtt... har sååå lyst på!
Ble grønn te
16:00 fy søren! Ble en powernap på 10min! Opp nå. 
 

Weary?
Licensed from: benkrut / yayimages.com

20:09 Yes, guttungen er i seng! 
Tid for å blogge:)
Gledet meg for tidlig, det tar enda en halvtime til han endelig sovner
Dropper å se på fotballkampen til fordel for søvn
Nei han sovnet først 21:45:(
Legger meg 22
Resultat dag 2: 8,5 timer
 
Dag 3: 
Våkner 7:00
Sønnen min lager mye "teater" her
Planene å spise taco med kjæresten blir avlyst grunnet togtull
Er trøtt og frustrert
17 sprekker og lager meg en kopp kaffe
 
 
Tacos
Licensed from: Grafvision / yayimages.com

 

Og her kan man fint se hvordan den ene kaffekoppen ødelegger for hele opplegget!

 

Gutten sover 21:00
Men jeg får ikke sove før 00:15
Resultat dag 3: 9 timer
 
Dag 4: 
 
Han vekker meg  3:15 
Og 7:00
Men siden det er lørdag lar han meg heldigvis sove til 9:45
Føler meg opplagt
Pågår...
 
Må jo si meg fornøyd med både innsatsen og resultatet. Nå blir det spennende hvordan det blir over tid. Følg med!
 
Ha en strålende lørdag videre! Vi skal snart ut og øve mer på sykling. Hemmelig har jeg skrudd støttehjulene opp litt, får se om han legge merke til det;)
 
Følg Freshsister på Facebook!
 
#søvn #prosjekt #helse #alenemamma #mammablogg #leggetid
 

OM DU VISSTE DU SKULLE DØ IMORGEN...

 • 08.07.2016 kl. 09:32

...hvordan hadde dette endret tankene dine, handlingene dine?

Hvordan hadde perspektivet ditt forandret seg?

Hva med alle bekymringene?

Hva ville du gjort hvis dette var din siste dag?

Tenkt på hvor lite du ligner en modell?

Tenkt hvor mye finere bil naboen har?

Tenkt at håret ditt ikke er langt og tykt nok?

Tenkt at puppene dine henger for mye?

Ville du jobbet med karrieren din? Planlagt når du kan kjøpe den nyeste Iphonen?

Nei!!!!

Du ville prøvd å snakke med alle mennesker du er glad i! Du ville vært ute i naturen og beundret hver minste detalj.

Du ville sett på kroppen din som et mirakel. Et mirakel som lever og puster og fungerer. At hjertet ditt pumper blod som det skal, at hjernen din styrer kroppen din helt perfekt, at du kan spise og fordøye mat og at alt fungerer tipp topp.

 

Sky and skies
Licensed from: Mummi / yayimages.com

 

Du ville ringt til mennesker du har såret og bedt om unnskyldning.

Du ville tilgitt mennesker som har såret deg. Du ville takket dem som har vært gode mot deg.

Du ville klemt dine barn nesten i hjel og sendt alt du synes er viktig med dem på vei. Du ville forsikret dem tusen ganger at du er glad i dem.

Du ville tilbrakt hvert eneste minutt med de du er glad i.

 

Friends hugging on sofa
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Jeg oppfordrer hver og en av dere: skift perspektiv! Tenk om du var dø i morgen og ikke hadde utnyttet din siste dag.

Om du hadde tilbrakt din siste dag med å hate din egen kropp, ditt utseende, med misunnelse og negative tanker! Med å synes synd på deg selv.

Med irritasjon over våre medmennesker som også bare gjør så godt de kan. Med å krangle med partneren din.

Vær glad i livet! Hver dag er en gave. Selv om det noen ganger ikke føles sånn.

Vi må fokusere på det som er viktig. Ingen av oss lever evig.

Hver dag kan være din siste. Vi har ingen garanti for å bli nitti år gamle.

Gjør minst en ting i dag som virkelig teller. Glem de uviktige tankene. Skift perspektiv!

Klemmer fra Nicole<3 

LOVE IS ALL!

#sistedag #døden #takknemlighet #kjærlighet #tilgivelse #nyte #livsglede #misunnelse #kroppspress #kroppshat #love #alenemamma #mamma #livet

 

Prosjekt søvn: Mamma skal sove 8 timer hver natt i en måned

 • 05.07.2016 kl. 22:26

Dessverre har jeg kommet i en litt dårlig rutine i det siste. Er ikke lett å ha kontroll på dette 100% av tiden heller.

Det ser sånn ut: min sønn vekker meg klokka 5 eller 6 på morgenen, jeg er trøtt hele dagen, drikker mye kaffe, tar meg en blund på ettermiddagen, kvikner litt til, barna drøyer leggetiden noe forferdelig, er i seng for sent, jeg får ingen tid til meg selv, legger meg 23 og får ikke sove før 24....

Jeg har ingen energi til trening og så videre.

 

Sleeping
Licensed from: BDS / yayimages.com

 

Ikke bra. Jeg har lagt merke til at jeg ser verre og verre ut på bilder, hovne øyer, svarte ringer, legger på meg fordi jeg spiser søte ting for å få energi.

 

Candies
Licensed from: alenkasm / yayimages.com

Jeg er på randen med nervene mine ofte, hukommelsen er dårligere og jeg føler meg rett og slett sliten og skjør.

Men jeg er overbevist om at det ikke MÅ være sånn. Jeg vil ikke leve sånn. Og det eneste som hjelper her er strenge rutiner.

Cute sleeping child
Licensed from: DNFStyle / yayimages.com

 

Har en venninne som er skikkelig god på dette, alle barna hennes er i seng eller på rommet klokka 20. Da får man 2 timer for seg selv, kan legge seg 22 og selv om de skulle våkne klokka 6 så har man sovet 8 timer.

Så nå vil jeg ta grep. Noen som vil være med på mitt lille prosjekt?

Jeg har tenkt å kjøre dette opplegget i 30 dager fremover, ferie eller ei. Begynner i morgen 6.7.

Tiltak:

 • ingen kaffe etter lunsj
 • ingen soving på dagtid
 • begynne legging kl 19, ha sønnen min i seng innen kl 20
 • ha min datter på rommet innen kl 21, helt ferdig med tannpuss og alt
 • fortelle kjæresten om prosjektet og be han støtte meg i det

 

Alarm clock
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

 

Også har jeg tenkt å føre logg og oppdatere dere om hvordan det går. Hva jeg har klart og ikke klart, hvilken effekt det har hatt og ikke minst hvordan jeg har det etter denne måneden.

Del gjerne dine erfaringer med meg også! Tips er velkommen! God natt;)

#søvn #alenemamma #mamma #blogg #mammablogg #kaffe #8timer #hvile #rutine

Følg Freshsister på Facebook!

 

POLLENHELVETE - pollenallergikere er mer utsatt for SELVMORD

 • 04.06.2016 kl. 09:47

Hvem har ikke pollenallergi i disse dager? 10 prosent av befolkningen har dette.

Jeg er så dritlei. Er allergisk mot bjørk, gress og i tillegg husstøv. Så er egentltlig utsatt for dette fra april tio sepember. Forskning  har til og med vist en sammenheng mellom pollenallergi og selvmord. Dette kan du lese om HER

 

Flying pollen
Licensed from: swimnews / yayimages.com

Jeg ble mer og mer allergisk når jeg var 24. Hver eneste vår når den tunge vinteren endelig var over og de fleste mennesker var glade, så gikk det nedover med meg. Jeg følte meg syk og nedfor i ukesvis. Med 31 tok jeg endelig turen til legen for å ta en allergitest. Siden da er det bare blitt verre og verre.

Vondt i hodet, vondt i halsen, slapp, trøtt, sviende og rennende nese, rennende øyer, sviende øyer.

Legen skrev ut piller til meg og ærlig talt kan jeg ikke si hva som er verst.

Pillene gjør meg så trøtt. Jeg kunne sovne kl 15, og akkurat denne tiden av året som er finest, hvor man vil være ute mest mulig og lengst mulig, vil jeg bare være inne og sove.

Som alenemamma er det spesielt vanskelig. Det er jo ingen her som overtar mine oppgaver. Barn skal kjøres hit og dit, huset må vaskes, mat må kjøpes inn og lages.

Fortiden gjør jeg slik at jeg tar tablettene på kvelden, da sover jeg godt og blir ikke så trøtt på dagen. Men effekten er beskjeden. Pillen tar bare de verste plagene men jeg er fortsatt allergisk.

Husker godt den dagen jeg oppdaget at jeg hadde blitt allergisk mot gresspollen også. Naboen hadde nettopp klippet plenen sin og jeg hadde vindu oppe. Plutselig nøs jeg i fem minutter konstant. Ble jo helt ødelagt av det. Har i hvert fall en fin unnskyldning hvorfor jeg aldri kan klippe gress;)

Jeg ville ikke akkurat gått så langt at jeg går med selvmordstanker men plagene stjeler mye livskvalitet i det som skal være årets beste tid. Hvis vi ikke kan nyte sommeren engang, ja, hva har vi igjen da? Jeg elsker jo sommeren. Buhuu. Synes jo litt synd på meg selv men mest av alt vil jeg finne en løsning.

Det ser ut som om det finnes en ting som skal hjelpe og det er akupunktur. Har pratet med flere som har tatt en forbyggende serie med akupunktur behandlinger om høsten og ikke hatt plager på 10 år!!!!

Det virker som om det kan være den ultimate løsningen.

Jeg vet at det er mange som bruker kortisonsprøyter mot allergien men dette er noe jeg er sterkt imot. Har hørt om en som har mistet muskelen sin hvor sprøyten ble satt hvert år.  Samt at man kan få mange bivirkninger av kortisonen.

Jeg synes at helsevesenet i Norge bør betale for akupunkturbehandinger for pollenallergikere! Det kan jo ikke være sant at folk blir drevet til selvmord og alt fastlegen kan komme med er piller som får en til å forsove hele sommeren. Sorry altså, det er altfor dårlig!

 

acupuncture needle
Licensed from: bremse / yayimages.com


 

I Tyskland hvor jeg kommer fra er alle medlem i en sykeforsikring og betaler riktignok flesk for den hver måned. Men jeg fikk betalt akupunkturbehandling av forsikringen mot kronisk blærekatarr og det var det eneste som hjalp.

Gi akupunktur til folket! Jeg synes at chinesisk medisin bør bli betalt på lik linje som skolemedisinen.

Om en studie som er gort på akupunktur mot pollenallergi kan du lese HER

Denne må tas med en klype salt siden serien er utført i feil sesong.

Det skal sies at akupunkturbehandlingen IKKE skal utføres i pollensesongen men om høsten og da forebyggende. De jeg har snakket med har gjort dette og som sagt ikke hatt plager på 10 år.

Jeg kan dessverre ikke ta meg råd til dette nå, men det er et mål for fremtiden.

Her innledes det enda en slapp helg med fantastisk knallvær og varme. Får besøk av kjæresten etterpå og må få unnagjort en del før det. Når vi er sammen er jeg ikke mye tilregnelig om dagen haha. Bare forelska og fnisete.

Ønsker dere alle en fantastisk dag, med masse sol og glede.

Og om du har pollenallergi håper jeg du kan vurdere å ta akupunktur behandling som et bedre alternativ. Men om du velger akupunktør, velg med omhu. Hvordan å finne en god akupunktør kan du lese HER
 

#helse #pollenallergi #sommer #sol #blogg #akupunktur #kortison #antihistamin #livsglede #livsnyter #hverdag #trøtt

Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no