ER DET GREIT Å HJELPE ANDRE TIL Å BEGÅ SELVMORD?

 • 18.06.2017 kl. 08:16

-Du kan ikke tenke på det. Du må bare gjøre det. Du sa du skulle gjøre det. Jeg forstår ikke hvorfor du ikke gjør det, skrev hun dagen før selvmordet. 
 

Denne nyhetssaken vil ikke helt ut av hodet mitt. Det er saken med Michelle Carter som hjalp kjæresten sin til å begå selvmord. Hun er blitt dømt for uaktsomt drap. Kjæresten hennes hadde vært deprimert lenge og orket ikke å leve lenger. Tekstmeldingene hennes ifølge har hun ikke bare latt være å be om hjelp, latt være å prøve å stoppe han men hun har faktisk pushet han til å gjennomføre det. Hun har hjulpet han å finne informasjon om hvordan han kan få gjennomført dette smertefritt. Hun har gitt han råd og støtte til å gjennomføre det. Hadde hun oppført seg som de fleste av oss og gjort alt for å prøve å stoppe han, så hadde han fremdeles vært i livet.

Er ikke dette en spesiell sak? Drap over sms?

Når det gjelder å hjelpe gamle og dødssyke mennesker til å ta sitt eget liv (aktiv dødshjelp) så må jeg si at jeg er for det. Hvem har lov å bestemme at noen skal måtte lide i mange mange år? Men hva er forskjellen her? Hva er forskjellen med å støtte en ung mann til å ta sitt liv når han er i psykisk smerte? Når han er så fortvilet? Jo, det er en forskjell. En stor forskjell. I hans meldinger virker det delvis sånn at han ikke egentlig vil dø men mer rope om hjelp. Men hva får hun ut av det? Er det ikke minst like sykt å oppmuntre han? Har ikke hun også store problemer når hun gjør en slik handling? Hun var 17 år gammel når hun sendte meldingene og han tok livet sitt. Det skjedde i 2014. Hun var altså tenåring og hjernen hennes ikke engang ferdig utviklet. I tillegg skal Michelle ha lidd av depresjoner og tatt medisiner som skal påvirke empati og beslutningstaking.

Jeg synes dette er en vanskelig sak. Sjokkerende på alle måter. Men hadde jeg hatt ansvar for å bestemme dommen hennes så hadde jeg nok ikke funnet henne skyldig. Jeg ville heller tenkt at hun er psykisk syk og trenger behandling. På den annen side så er det jo også viktig å sette et eksempel for at dette ikke er greit eller lov. I starten av deres forhold skal hun visst ha prøvd å stoppe han og bedt han å få seg hjelp. Dette virker jo som en naturlig og normal reaksjon. Men etter hvert har hun snudd. Jeg ville trodd at denne situasjonen var utrolig belastende for henne og de to hadde kommet i sin egen boble med vrangforestillinger. Jeg tror at hun var like fortvilet og alene som han. Men allikevel har jo alle et ansvar for sine egne handlinger.

Så nei, det er ikke greit å hjelpe andre å begå selvmord. I hvert fall ikke når det gjelder unge og friske mennesker. Men uaktsomt drap? 20 år i fengsel?

Hva tenker dere her?

#michellecarter #uaktsomtdrap #drapoversms #blogg

JEG BLE SÅ SINT PÅ DEG

 • 28.05.2017 kl. 10:18 
En skal høre mye før ørene detter av. Og nå har jeg hørt for mye. Hvorfor måtte du skrive dette innlegget? Hvorfor bidrar du til fremmedfrykt og hat på muslimene? Er det en sånn verden vi vil ha? En blogger skrev et innlegg her om dagen. Om en uskyldig norsk dame i shorts og t skjorte på bussen. Hun skal ha vært den eneste uten hijab på denne bussen. Og fått beskjed om å dekke seg til. Om denne historien i det hele tatt er sant. Jeg tviler på det. Og selv om? 
Hvorfor skal du spre den? Hvordan skal vi klare å slå en bro mellom religionene når vi bygger opp under fremmedfrykt og hat. 
 
Jeg har vokst opp veldig kristent. Men snudd litt ryggen til kristendommen. Min tro er personlig og privat men kommer vel nærmest Buddhismen. 
Mine venner er en blanding av kristne, jøder, muslimer, buddhister og ikke troende. Jeg vet selv at de fleste muslimer er vanlige mennesker. De gjør så godt de kan etter det de vet. Akkurat som alle andre. Er det deres skyld at ekstremistene påstår å være muslimer? Nei. Folkens, vær så snille. Bidra til å slå broer mellom religionene. Ikke bygg opp murer. Vær åpen, nysgjerrig, raus. Vil vi være en del av problemet? Eller en del av løsningen? Løsningen starter i hodene våre. Ikke skyld på alle andre. Vi alle har et ansvar for det vi tenker og sier. Bring kjærlighet og forståelse ut i verden. Ikke alt handler om makt og overtakelse. Det handler om mennesker. En muslim er laget av samme materialet som deg, på akkurat samme måten. Jeg personlig tror at vi alle er forbundet. Vi har en felles sjel. Sårer du et annet menneske så sårer du alle. Så sårer du deg selv. 
 
Du kan ikke hate halvparten av menneskene og elske resten. Det er ikke sånn det fungerer. Hatet vil forpeste resten av deg. Som et glass med klart vann som du dumper en klump med gjørme i. Alt vannet i glasset blir grumsete. Ingenting er rent lenger. Det blir krig av sånt. Om du ikke liker et annet menneske så er det bedre at du holder avstand enn at du sier noe hatefullt. Vi må tenke annerledes. Jeg sier det engang til: vær åpen, nysgjerrig og raus ovenfor andre nasjonaliteter og religioner. Det er den eneste måten.
 

ET LIV PÅ REISE

 • 30.04.2017 kl. 08:46

Rear view of hipster woman holding suitcase
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Drømmer om et liv på reise. Og det er faktisk muligheter for det. Har alltid vært utrolig glad i å reise og har prioritert det mye i 20 årene mine. For et halvt år siden fikk et tilbud om samarbeid med et firma som hadde gjort det mulig å kun jobbe på nettet. Det var ikke aktuelt for meg den gangen siden jeg elsker jobben min på arkitektkontoret og jeg også har barn. Men om 4 til 5 år, da er det faktisk mulig for meg. Da har eldste flyttet ut og yngste kunne byttet samværet til 2 uker hos meg og 2 uker hos pappaen sin. Da kunne jeg vært på reise to uker i måneden. Og to uker hjemme.

Young woman writing at sidewalk cafe
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Denne livsstilen kommer vi til å se mye mer av. Unge mennesker kommer til å ha med seg laptopen og reise til hvor de vil. Noen har vel et fast bosted i tillegg, noen ikke. Og man kan tjene fett på nettet om man gjør det riktig. Siden jeg har hatt barn siden jeg ble 30 har jeg vært fryktelig underernært når det gjelder reiser. Jeg ville nok antagelig ikke levd denne livsstilen livet ut, for jeg er ikke 20 år nå. Men for en periode hadde det vært fantastisk. Barna kunne av og til joine meg på en reise, det hadde de med sikkerhet likt. Og til slutt kunne jeg ha plukket meg et land i Syden hvor jeg liker meg best, kjøpt eller leid meg noe der og blitt halve året. For den norske vinteren tar virkelig knekken på meg.

Beach on Bali
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Det er mange muligheter for å tjene penger over nettet. Veldig mye forskjellig som kan gjøres. Coaching over Skype, å skrive artikler og magasiner, å selge varer, å blogge, å selge tjenester av all mulig art. Det går til og med an å være interiørarkitekt over nettet. Og mye mye mer. Om dette hadde stått for tur nå vet jeg ikke engang hvor jeg villet reise først. Jo kanskje til Thailand og Bali. Eller Kuba. Mexiko. Et sted hvor det er rolig og masse sol. Bare for å lande litt. Dette skriker jetlag deluxe! Men det gjør jo ingenting. Da hadde jeg hatt så mange fine bilder å ta og så mye spennende å fortelle. Hjertet mitt åpner seg for å ta inn alt det flotte. Må være sigøynerblodet i meg.

Cafe terrace in Paris
Licensed from: dutourdumonde / yayimages.com

Bare denne friheten. Å kunne reise hvor man vil. Jeg er så ferdig med å være låst til et sted. Men jeg skjønner at det er det beste for barna. Drømmene mine har forskjøvet seg fra å bo i hus med mann, barn og hund til å være fri og leve på reise. Sjeleglad for at vi ikke har skaffet oss hund nå. En har vel ulike sider og lengsler. Etter et liv på reise kan det det hende at jeg lengter tilbake til å være på et sted. For meg er det ganske så tøft å være bundet til et sted hvor jeg er ulending, hvor jeg fryser bestandig og hvor folk egentlig ikke vil ha meg. Fordi jeg er annerledes. Føler meg ganske ferdig med det. Alle disse mennskene som bryr seg mest om hva naboen tenker om dem.

Jaja. Tankene er frie og vi kan drømme oss bort til hvilken som helst plass og situasjon vi måtte ønske. Egentlig ganske fantastisk. For meg er det å drømme en måte å komme i kontakt med meg selv på. Etter jeg har mistet meg selv i mange år. Akkurat nå drømmer jeg ikke engang om en partner eller kjærlighet. En partner måtte ha de samme drømmene som meg ellers er det bare en faktor til som hadde bundet meg hjemme. Så, prøv å fange meg! Spørs om du vil lykkes;)Amen;) Ha en vidunderlig fin dag! Kommentarene funker fortsatt ikke, men kommenter gjerne på Facebook! Hva er dine drømmer? Ditt drømmeliv?

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor  #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon #reise #nettjobb #drømmer

 

Hva om jeg hadde flyttet til LA?

 • 17.03.2017 kl. 09:12

Venice beach shore
Licensed from: mypstudio / yayimages.com


Til La la land. Om jeg hadde startet firma som interiørarkitekt eller fått jobb? Det bor mange mennesker med mye penger der og jålete er de også! Hva om jeg hadde kjøpt meg et lite hus der eller en leilighet? En hvit Cabrio til? Om jeg aldri mer måtte fryse? Om jeg hadde vært brun året rundt? Om jeg kunne møtt kjendiser overalt? Om jeg alltid hadde hatt godt humør fordi sola skinner?

Om jeg kunne bo der det skjer, ved pulsen. Der hvor nye ting, nye trender oppstår. Eller kjøpt meg et lite hus ved stranden lengre opp nord eller sør? Om jeg alltid måtte ta på solbriller så fort jeg skulle ut av huset?

love in cabrio
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

New Sunglasses
Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

Idag drømmer jeg meg bort. Jeg drømmer om å bo i California og har gjort det hele livet egentlig. Har vært der i to uker og så fire uker i strekk i 94 og 96. Det er så digg der. Dere spør kanskje "Men hva med barna dine?". Jeg har bevisst ikke nevnt barna i denne drømmen. Nå drømmer jeg bare. Om å kunne gå ut av døren i sommerklær hver dag, ta på solbrillene mine, dra på jobb i Cabrio og gjøre vakre hjem vakrere. Mennesker lykkeligere. Tjene masse på det. Kunne gjøre yoga på stranden etter jobb. Ikke dra på ferie men bo på ferie. Kunne ta en svipptur til Hawaii, siden det ikke er så langt unna. 

Flere som drømmer? Ha en fin fredag<3

#alenemor #LA #California #Calli #interiørarkitekt #sol #cabrio #solbriller #drømmer

 

 

 

 

 

 

Kroppen vår er bare lånt

 • 30.01.2017 kl. 07:12Der sitter jeg igjen med kaffekoppen min etter enda en natt med dårlig søvn. Vet ikke hva det er for noe om dagen. Var jo i seng klokka 23 og det bør ha vært greit. Barna kommer tilbake hit etter skolen og jeg skal straks på jobb. I går var jeg igjen på besøk hos kjæresten min og det var så koselig. Vi pratet blant annet om at vi begge tror at kroppen og sjelen skiller lag når vi dør. At kroppen og sjelen er to separate ting. Det er jo blitt dokumentert at kroppen blir så og så mange gram lettere etter døden inntreffer. Det er jo mulig at dette er sjelens vekt. En merkelig tanke. Personlig tror jeg at vi lever mange liv. Blir reinkarnert mange ganger om vi selv ønsker det. At vi velger våre foreldre, vårt liv, våre kropper og erfaringer. Har i perioder befattet meg veldig mye med dette tema. Kjæresten fortalte hvordan han snakker med sine barn om døden når de spør. 

Dette er jo litt vanskelig fordi vi ikke vet 100% hva som skjer da. Han forklarer dem at han tror at sjelen og kroppen skiller lag men at vi ikke vet hva som skjer med sjelen etterpå. Noen tror på en himmel og at barna kan velge selv hva de tror på. At det derfor ikke spiller noen som helst rolle hvordan våre kropper ser ut. De er bare et lånt tomt skall uten sjel. Det spiller ingen rolle hvilken farge de har, om de er tjukke eller tynne, hvilket kjønn vi har, om vi er høye eller lave og så videre. En fin tanke tenker jeg. Spesielt med dette syke kroppsfokuset vi opplever. Det er også lignende det jeg tror på. I dette livet har vi på en måte bestilt en reise. En erfaring for å lære noe. En erfaring som står i kontrast til det vi har opplevd før. Jeg personlig tror da at vi kanskje også har bestilt denne kroppen for dette livet. Hvilken innflytelse en viss kropp har på vår erfaring. 

Men til syvende og sist er ikke kroppen vår den vi er. Sjelen er den vi er. Sjelen er formet av hvilke ulike kropper vi har hatt. For mange mennesker behandler oss etter det de ser. Folk blir diskriminert etter sin hudfarge. Noen blir diskriminert fordi de er lavere eller høyere enn gjennomsnittet. Men noen mennesker har en unik evne og her mener jeg at noen mennesker kan se sjelen din. De ser deg, hvem du virkelig er. Sjelen, under overflaten. Vet dere hva jeg mener? Noen snakker om "soulmates" i tillegg. Det er angivelig noen som vi kjenner fra et eller flere tidligere liv. En veldig vakker ide og noe som kan gi mye trøst. At vi ikke behøver å gå gjennom alt dette alene. Det er også snakk om "soulfamilies", altså grupper av mennesker som vi møter igjen i hvert liv. Med disse dype tankene lar jeg dere gå inn i denne mandagen. Jeg kommer nok til å skrive mer om dette etterhvert. Legg gjerne en kommentar om du lurer på noe, eller send meg en epost. Klemmer og varme fra meg<3#reinkarnasjon #død #sjel #kropp #alenemor

 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

DU KAN FÅ ALT DU VIL HA!

 • 20.01.2017 kl. 07:20Lenge har jeg vært tilhenger av "The law of attraction" med alle sine ulike teknikker og tilnærminger.

Når du vil noe, må du be om det! Først må du finne ut hva du vil. Så beskriver du det. 

Jeg bruker en teknikk som heter "Pray rain jounaling". Og den er skremmende virkningsfull. Har nok snakket om den før, den hjalp meg å få jobben min. Og kanskje også kjæresten min nå. 

Dette trenger du:

 • en tom liten notatbok i A6 format (Nille, Ark)
 • en penn som er god å skrive med
 • 5 minutter med tid hver dag
 • tro

Slik gjør du:

 • plukk det område i livet ditt som plager deg mest, eller et stort ønske du har
 • så later du som om du allerede har fått oppfylt ønske ditt
 • beskriv da livet ditt i detalj, spesielt hvordan du føler deg når du har fått dette

Jeg kan gi dere et eksempel. Om du for eksempel ønsker deg en ny jobb hvor du trives. Så skriver du ikke "Jeg skulle ønske jeg hadde en ny jobb."

Men du skriver "Jeg våkner og gleder meg til å dra til drømmejobben min. Når jeg møter mine kollegaer blir de glade å se meg. Sjefen og kollegaene har stor respekt for meg. Jeg begynner på oppgavene mine. De gjør jeg med glede siden jobben er skreddersydd for meg, mine verdier, talenter og behov. 

Hele arbeidsdagen min er bare herlig og jeg føler en stor lykke av å være på jobben og så videre."

Coffee cup, notebook and pen
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


Skjønner dere litt hva jeg mener? Lat som om du allerede har fått det. Skriv en side med dette i den lille boken, ikke bruk mer enn 5-10 minutter på det. 

Ikke skriv noe annet i denne boken. Når du har gjort dette hver dag og boken til slutt er full så skal ønske ditt gå i oppfylling. Når du har lyst kan du innimellom lese i boken. Det som skjer da er at du kommer til å føle deg glad. Underbevisstheten kommer til å jobbe for å få dette til. Universet kommer til å jobbe for å oppfylle ditt ønske. Og kanskje det var ikke jobben som var problemet, kanskje det var deg. I så fall vil du automatisk begynne å gjøre små forandringer slik at din nåværende jobb blir til drømmejobben din. 

Kanskje du kommer til å få en annen type stilling. 

Dette er det mest fantastiske verktøyet jeg noen gang har brukt. Det hjelper oss å bli klar over hva vi vil og tiltrekke oss det. Når du ikke vet hva du vil så er det jo umulig å få det eller å jobbe mot å få det.

Pray rain journaling går ut på at du later som om du allerede har fått det. Dette er noe alle kan få til og det er min absolutte yndlingsteknikk av alle "Law of attraction" teknikker. 

 

Voodoo Doll with Pins in its Heart
Licensed from: Creatista / yayimages.com


Jeg kan etterhvert fortelle dere om flere tekniker. Noen av dere har sikkert hørt om "Vision board" hvor du lager en kollasj av bilder med drømmelivet ditt og alle ting du ønsker deg. 

Noen mennesker har til og med klart å vinne i lotto ved å bruke law of attraction. Jeg tror på overflod. Det er mer enn nok for oss alle i utgangspunktet fordi det er det som er prinsippet. Ikke tenk at hvis du får noe så blir det tatt vekk fra noen andre. 

Og prøv å ønske deg positive ting. Ikke driv med noe "Voodoo". Det kommer til å slå tilbake på deg. 

Spread the love<3

#hemmeligheten #thesecret #lawofattraction #drøm #ønske #livsglede #psykiskhelse #lykke #jobb #drømmejobb #prayrainjournal

 

Nå ha en vidunderlig dag<3 Vi alle er skapere. Du kan skape drømmelivet ditt, litt etter litt. 

Alle delinger blir satt pris på!

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

Når noen dømmer meg etter stjernetegnet mitt

 • 19.12.2016 kl. 07:23

Usikker på om jeg tror på det. På en måte gjør jeg det selv om det går imot sunn fornuft.

Men i går ble jeg dømt etter stjernetegnet mitt. Det var helt utrolig ubehagelig!

Det føles som om noen setter meg i en bås som jeg aldri kan komme ut av. Jeg blir sur av sånt.

Jeg er vekt med ascendant i fiskene. Også har jeg både Venus og en annen planet i skorpionen. Og noen hadde funnet en skikkelig negativ tolkning av min Venus i skorpion.

Female judge giving order in court
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Ble dømt nord og ned for den. Det føltes i hvert fall sånn.

Fikk høre at en nettside satt med mye informasjon om meg. At Venus i skorpion gjør at jeg enten velger en bra vei eller en dårlig. Og at det er veldig sannsynlig at jeg velger en dårlig vei. Da føler jeg at personen ikke gir meg noen sjans. Og om jeg får en sjans så må jeg bevise at det som sto på nettsiden ikke stemmer.

Det der vil jeg ikke høre noe om fordi jeg vi at folk skal være åpne for å finne ut hvem jeg er.

Så: ikke døm folk etter stjernetegn. Bare ikke gjør det.

La tvilen få bli. Vær åpen.

Det gjelder også meg. Jeg har vært veldig opptatt av stjernetegn. Men da kan man gå glipp av mange fine mennesker.

Man blir jo rett og slett forutinntatt.

For meg starter enda en hektisk uke. Forhåpentlig den siste for i år.

presents excitement street blured
Licensed from: vilevi / yayimages.com

I går ble det effektiv juleshopping på meg. Kom ut svett og sliten men glad etter to timer på Ski storsenter.

Kjøpte gaver til barna og pentøy til guttungen. Fant en tusenlapp jeg hadde glemt jeg hadde. Det passer alltid bra i førjulstiden;)

Og jeg må bestille en ny seng på nettet samt en ekstra bagasje. Men kommer jo aldri så langt fordi det alltid dukker opp noe annet uplanlagt som haster mer.

Jesus.

At folk alltid må stappe så mye inn i desember. Hvert eneste år skjer det samme. Og før sommerferien. Det er disse tidene som nesten kjører meg i veggen.

For ting kommer på toppen av alt annet jeg har fra før.

Så håper dere får en ok mandag. Eller en fin mandag:)

#jul #juleshopping #stress #stjernetegn #vekt #alenemor #skorpion #fiskene #astrologi #desember

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

 

Mitt barn har valgt bort kirken

 • 13.12.2016 kl. 07:12

Medieval Church
Licensed from: leaf / yayimages.com

Som hvert år fikk vi eposten om julemarkering. Voksne eller barn kan velge gudstjeneste i kirken eller en livssynsneutral markering på skolen.

Hvert år har jeg valgt kirken for barna, fordi det er slik jeg har vokst opp og det som føltes mest naturlig.

I år mente pappaen hans at han bør få velge selv. Det er jo sant, selv om jeg tenker at han ikke enda forstår hele sammenhengen.

Og til vår store overraskelse valgte han bort kirken.

Jeg trodde at barn alltid ønsker å gjøre det de fleste gjør. Ikke at de frivillig velger å gå mot strømmen.

Frøkna har valgt kirken. Hun mener at bare rare folk velger noe annet.

Different
Licensed from: pazham / yayimages.com

Det er litt interessant hvordan barna ser på dette. Jeg har MED VILJE ikke døpt begge barna fordi jeg synes at det er feil at foreldrene bestemmer at de skal tilhøre en bestemt religion. Jeg synes at de skal bestemme selv når de er store nok. Og da må man jo selvfølgelig også dra den enda lengre og ta konsekvensene.

Nå er jeg veldig spent på hvordan han kommer til å oppleve denne neutrale markeringen og hva han vil velge neste år.

Barna begynnr å bli store og nå skal de til og med velge sin egen tro?

Ja ja. Frøkna står ovenfor en litt større avgjørelse. Om to år er det konfirmasjon som gjelder. Og i hennes tilfelle tilhørig dåp.

Hun har vel egentlig for lenge siden bestemt seg for at hun ønsker å gå får den kristne varianten. Men nå har det meldt seg små tvil.

Jeg personlig er imot å gjøre det som alle gjør, bare fordi alle gjør det. Jeg synes det er litt feigt. Klart er det tøffere å gå mot strømmen men det blir jo ingen bevegelse eller utvikling om ingen tørr å velge noe annet.

Buddhism
Licensed from: leeser / yayimages.com

Når jeg var i kirken i dåp nylig følte jeg meg svært ubekvem. Det som har føltes naturlig i alle år, føltes plutselig merkelig og feil.

Like fremmed som det hadde føltes å være i en moske.

Jeg tror jeg føler meg mest hjemme i buddhismen og sammen med New Age troende.

Dette har jeg visst lenge men for cirka et år siden tok jeg en test på nettet og den viste hvilken tro jeg er nærmest.

Men kan man velge en tro? Må ikke velge troen velge en? Kalle en?

Jeg lar dette spørsmålet stå i rommet. Ønsker å høre deres meninger?!

#kirke #tro #buddhisme #alenemor #barn #familie

 

 

Er minnene våre sanne? Eller bare innbilt?

 • 20.10.2016 kl. 06:54

Three young children running outdoors
Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

En tid som ingen kan hente tilbake.

Bare dem som deler den med deg. Gamle bilder. Steder.

Men å besøke gamle steder det gjør ofte vondt. Fordi vi blir smertelig påminnet at våre minner er visket bort. Vi blir sakte visket bort.

Tiden står ikke stille.

Tiden har revet bygninger, revet våre minner, vårt liv.

Tiden har bygget store boligfelt, der hvor du pleide å leke med lillesøsteren din.

Der hvor det kun var gress å se. Der hvor man kunne løpe uten å stoppe.

En og en dør.

Og dermed dør også våre minner.

Med de vi deler minnene med.

Vi må sørge for å tilbringe litt tid med barndoms venner. Med søsken og familie.

Det er derfor man bør ha søsken.

Ellers har du nesten ingen å dele minnene med.

Jeg er ikke den som lever i fortiden.

Men også mitt liv har snart nådd midten. Mange minner har oppstått, mange ting ble opplevd.

Her jeg bor, i exilen, er det ingen å dele mine minner med. Det er som om jeg ble født for 14 år siden, når jeg kom til Norge.

Men det er ikke sant.

Jeg ble født for 43 år siden. Jeg hadde et helt liv i Tysland.

Føler at dette livet blir slettet ut. Litt og litt.

Derfor er det veldig fint å av og til kunne dra tilbake. Dele minner med klasse kamerater. Med de som kan validere minnene mine.

De som kan validere at jeg ikke tuller, finner på historier.

Det som er livet.

Jeg går ikke rundt og griner hele tiden. Jeg stritter ikke imot å bli eldre.

Jeg synes det er vakkert.

Alt vi får lov å oppleve. All smerten vi får lov å oppleve. Leve.

Gå med livet. Og stopp opp av og til. Se tilbake, del minner. Del vennskap. Del nærhet og kjærlighet.

Livet er kjærlighet.

Love spelt with chili peppers
Licensed from: leungchopan / yayimages.com


#minner #kjærlighet #søsken #alenemor #familie #helse #livet #freshsister

 

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

Jeg har en visjon om å gjøre livet til alenemammaer litt bedre. Å skape mer samhold og kommunikasjon mellom oss. Å gjøre alenemammaer mer selvsikre og stolte. Å se mulighetene istedenfor begrensningene<3 Heia alenemødre!

 

 

Er jeg maktesløs?

 • 12.09.2016 kl. 07:49

En følelse av maktesløshet har forfulgt meg gjennom hele livet. Jeg har kjempet mot den konstant.

Fordi: jeg vil ha kontroll over livet mitt!

Men igjen og igjen har det skjedd ting som har gitt meg denne følelsen.

De tingene som skjedde med søsteren min, hun ble narkoman i ung alder. Hvilken kontroll hadde jeg da? Null.

Men når jeg ikke fikk studieplass for drømmestudiene mine, da tok jeg kontroll. Jeg skulle vise hva som bor i meg, hva jeg er i stand til. Og jeg klarte det.

The word freedom crushed by a heavy, old military boot.
Licensed from: kamiwro / yayimages.com

Så igjen fikk jeg meg en samboer som ikke var helt god. Han gjorde mange ting jeg ikke hadde kontroll over.

Men jeg tok kontroll og flyttet fra han.

Hele veien har livet servert meg ting som ga meg maktesløshetsfølelsen på nytt. Jeg har hatt MYE motgang.

Hvorfor vet jeg ikke.

Om det var min egen skyld som tok dårlige valg. Noen ganger sikket. Men andre ting derimot hadde jeg virkelig null kontroll over.

Andre ting hang igjen sammen med at jeg var snill, naiv og hadde vanskelig å sette grenser.

"Heldigvis" har livet banket meg opp så voldsomt at jeg til slutt fant mine egne grenser. Som jeg skrev om i sammenheng med skilsmissen.

Siden da har jeg tatt mer hensyn til meg selv og også min magefølelse. Vært mer forsiktig.

Power and energy
Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com

Vi kan ikke alltid velge hva som skjer oss, men vi kan velge hvordan vi reagerer på det. Det er faktisk ganske mye forskjell.

En del motgang har jeg sikkert også hatt fordi jeg har vært vagabond. Flyttet mye, skiftet jobber osv.

Jeg har begynt på nytt utrolig mange ganger. Det føles selvfølgelig tungt. Spesielt når man sammenligner seg med andre.

Barna har tvunget meg å roe meg ned, lande litt og bli på et sted. Bringe kontinuitet inn i livet deres.

Og så lite jeg likte det først, så mye har jeg lært å sette pris på det. Man må lære seg å komme overens med folk i lengden, selv om man blir mobbet.

Jeg har lært meg hva som skal til for meg for å trives. Og det har blant annet vært viktig å senke kravene ovenfor meg selv.

Alltid har jeg trodd at kravene og forventningene har kommet fra foreldrene mine. Men jeg har tatt over rollen deres i mitt voksne liv.

Jeg velger faktisk selv hvordan jeg vil leve livet mitt. Fordi det er MITT liv.

Når en fagperson gjorde meg oppmerksom på at jeg kan være høysensitiv endret seg mye for min del.

Følelsen av maktesløshet er stort sett borte nå. Siste rester er igjen i forhold til bosituasjonen vår og at vi ikke eier bolig nå.

Jeg har fått venner som støtter meg og genuint vil meg vel. Gått bort fra venner som har dratt meg ned eller vært misunnelig på meg.

I tillegg har jeg fått meg en jobb og arbeidsplass hvor jeg stortrives. Så hele veien har kampen om makten i mitt liv vært den største kampen.

Og jeg mener jeg har nesten vunnet den nå.

"The Secret" og "Law of attraction" bøkene har også hjulpet meg der.


 

Det vi fokuserer på, det får vi mer av.

Når små hendelser som utløser den gamle følelsen av maktesløsheten kommer, da blir jeg helt fra meg.

Gamle tanker melder seg automatisk. Ja, jeg fortjener vel ikke bedre. Jeg har ikke kommet meg noen steder siden da. Fortsatt har jeg ingen kontroll.

Men det er bare små tilbakefall. Jeg jobber mot dette. Og jeg kommer til å klare det!

Har du en følelse av maktesløshet? Den er ganske forferdelig. Jeg har pleid å reagere med sinne på den først, så resignert og mistet all energi og motivasjon en stund der. Så denne følelsen skal man ta seriøs. Og det kan gjøres mye! Vi kan ikke kontrollere alt som skjer, men vi kan kontrollere os selv og det er mye!

Det handler ikke om hvordan du har det men hvordan du tar det!

 

 

Jeg har mottatt et budskap

 • 04.09.2016 kl. 09:34

For cirka 2 år siden mottok jeg et budskap om hva jeg skulle drive med her i livet.

Nå husker jeg ikke helt hvordan jeg mottok dette budskapet men jeg har i hvert fall notert det.

Antagelig gjennom bønn har jeg fått ordene.

Blandet i budskapet er mine egne tvil og det er litt morsomt å lese egentlig.

Et helt klart budskap, en beskjed og en oppgave. Men innimellom spørsmålene "Hvordan skal jeg rettferdigjøre det?" og "Hvordan skal jeg få råd til det?" og "Dette har da ingenting med min utdanning å gjøre?!".

Hehe.

Jeg vet ikke om du er troende. Personlig har jeg opplevd mye som har gjort meg til en spirituell person.

Message
Licensed from: Djust / yayimages.com

Dere lurer kanske på hva budskapet var?

Det rare er at jeg er mye nærmere dette målet nå enn for to år iden, selv om jeg ikke har gjort noen ting bevisst for å få det til.

Men tvilene er blitt mindre og troen på meg selv større.

Budskapet var følgende:

"Du skal hjelpe mennesker. Formidle mellom Gud og mennesker. Skrive bøker, holde foredrag og coache mennesker. Du skal helberede mennesker."

Dette er jo ganske utrolige ting men jeg har på en måte akseptert det etter hvert.

Har også fått høre at jeg er klok.

Ikke at jeg er høy på meg selv altså.

Dette handler ikke om meg. Dette handler om andre. Eller det handler i hvert fall om mennesker som kanskje trenger meg.

Men jeg har skjønt at hvis jeg skal hjelpe mennesker, må jeg først hjelpe meg selv. Ordne mitt liv.

Therapist listening to her patient
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Two hand reaching each other.
Licensed from: indigolotos / yayimages.com

 

Det har seg sånn at jeg virkelig ikke har jobbet bevisst mot det å coache andre. Det er bare på en måte blitt litt sånn.

Jeg er blitt ledet mot informasjon som er nyttig for meg og mange. Jeg har måttet gå gjennom utrolig mange tøffe erfaringer som nesten har knekt meg.

Men det føles så godt at det ikke har vært forjeves. Det har skjedd for at jeg skal kunne se og forstå.

Og det viser seg at bloggen ikke spiller en ubetydelig rolle her. Her har jeg fått en stemme og muligheten for å komme i kontakt med mange mennsker.

Jeg har en master i interiørarkitektur og er overhodet verken lege eller psykolog. Har heller ingen ork til å gå gjennom nye studier. Men blogging er demokratisk. Vi alle kan leve den amerikanske drømmen.

Fra oppvasker til milionær og denne greia.

For noen år tilbake møtte jeg veggen og det fikk meg til å revurdere hele yrkesvalget mitt.

nutritionists
Licensed from: Phonlawat / yayimages.com

Jeg ønsket å jobbe mer med mennesker og medisin. Mat som medisin. Så kom jeg inn på at jeg ønsket å bli ernæringsfysiolog. Men for å virkelig få brukt utdanningen måtte man ta masterstudier som tar fem år. Hvordan skulle jeg gjøre det når jeg er alene med barn?!

Merket at jeg ikke hadde ork til nye masterstudier.

Så har lagt dette på hylla.

Men kanskje det finnes andre veier. Om jeg virkelig skal gjøre en sånn oppgve og er åpen for det så vil dører åpne seg og veier vil finnes. Og kankje jeg skal ikke jobbe som ernæringsfysiolog men mer som en slags livscoach.

Alltid har jeg blitt dratt mot mennesker med problemer. Alltid har mange kommet til meg og betrodd seg.

Det kan også være ganske slitsomt. Spesielt når man er høysensitiv. 
Så til tider måtte jeg lukke døren og ta vare på meg selv. 
Har jeg det dårlig så har jeg ingenting å gi. Da kan andres problemer knekke meg.
Om det er slik at jeg skal hjelpe andre sånn, da må jeg få kreftene til det. Kanskje jeg skal gjøre det på en annen måte. 
Inspirere....?! Formidle mellom mennesker? Hjelpes meg...;)

Bare noen tanker her fra meg en søndagsmorgen. Vi får se hva som skjer! Spennende blir det i hvert fall, det er jeg sikker på.

Og jeg håper så veldig at dere har lyst å være med på min reise, at våre veier krysses.

Klemmer fra en litt sliten men lykkelig Nicole<3

JEG HAR EN HEMMELIGHET

 • 03.09.2016 kl. 07:38

Nå er tiden inne å slippe dere inn på en hemmelighet.

Det er en teknikk jeg har brukt i ett år og har gitt meg drømmejobbsituasjonen og en ny kjæreste.

Den har hjulpet meg å få bilen gjennom EU kontrollen for under 5000 kroner og selv om reparasjonene skulle koste rundt 15000,-.

Whispering a secret
Licensed from: phovoir / yayimages.com

"We can achieve everything we put our minds to."

Når jeg kom over denne teknikken var ikke livet mitt særlig bra. Jeg hadde mistet jobben, slet med økonomien og sønnen min lagde store problemer for oss.

Jeg begynte etter hvert å miste helt troen på meg selv og mine ferdigheter. Samt at jeg var overbevist at jeg ikke fortjente det bedre. At alt uansett var min skyld.

For flere år siden ble jeg interessert i boken "The Secret" og the "Law of attraction" som også Oprah har snakket mye om.

Dette handler i prinsipp om "Det vi fokuserer på, det får vi mer av".

Ut av disse prinsippene ble det utviklet ulike teknikker for å integrere dette i hverdagen.

Men det er ikke så enkelt som man skulle håpe. Nemlig er en forutsetning for å få alt man ønsker seg at man føler seg bra og lykkelig, konstant.

Vi skal late som om vi allerede har fått alt vi ønsker oss. Vi skal ta imot.


 

Når jeg der satt her i leiligheten og lette etter teknikker for å få drømmejobben min og et bedre liv kom jeg over noe som heter "Pray rain journaling".

Man fikk beskjed om å kjøpe seg en søt liten notatbok og en penn som det er deilig å skrive med. Notatboken skulle være ikke større enn A6.

Nille har sånne til cirka 30 kroner.

Hver dag skulle man skrive en side hvor man later som om man allerede har fått det man drømmer om og beskrive livet sitt da og hvordan man føler seg.

Det forutsetter så klart at man vet hva man vil. Viktig også å fokusere på et området og ikke flere. For eksempel det som haster mest eller plager oss mest.

Man skulle fylle hele boken (det tar cirka seks uker) og ikke tenke noe mer på det.

Jeg begynte med det og hadde mange områder jeg ønsket å forbedre men jeg begynte med jobb.

Hver morgen sto jeg opp, satt på kaffetrakteren, gjørde fem minutter med yoga og skrev i den lille boken. Dette føltes overhodet ikke som jobb. Tvert imot ble dette en kosestund for meg som ga meg utrolige lykkefølelser.

Hele dagen gikk jeg rundt med denne lykkefølelsen. Uten noen anstrengelse.

Når man tvinger seg selv å skrive en hel side så styrer man hjernen sin inn dit hvordan situasjonen hadde vært i detalj.

Det viste seg for meg at karriere og arbeidsoppgavene var mindre viktige for meg. Det som viste seg viktig var miljøet på jobben, at jeg fikk respekt, at jobben var i nærheten, deltid og at det skulle være feksibilitet og forståelse for min situasjon med min sønn. At jeg hadde et godt forhold til min sjef og mine kollegaer.

Når boken var full begynte jeg på et nytt tema.

Notebook
Licensed from: Koufax73 / yayimages.com

Det som hadde skjedd var jo at hodet mitt hadde begynt å se muligheter og å gripe dem. Det var JEG som gjorde denne jobben.

Jeg ble rett og slett forelsket i denne metoden. Og når jeg leste Vestfrøken sitt fortvilte innlegg om leilighetssøk som naver tenkte jeg, nå MÅ jeg dele dette her.

Jeg kan ikke sitte på denne kunnskapen uten å dele den med noen.

Pray rain journaling er en form for egencoaching. Så utrolig gøy og så utrolig effektiv.

Når jeg tenker etter så har jeg sinnsykt lyst å jobbe som livscoach. Dette har lenge vært et ønske men guri så mange ting jeg vil gjøre, haha.

Så deilig å dele dette med dere. Det er faktisk som å dele ut kjærlighet.

Og ja, nå glemte jeg nesten å fortelle hva som skjedde etter jeg hadde fylt boken med beskrivelser av drømmejobben min.

Jeg hadde meldt meg på et kurs fra NAV for jobbsøkere. Der søkte jeg på masse jobber, fikk oppdatert cv`n min, øvd på intervjuteknikker osv.

En dag lyste en stilingsannone mot meg "Kontormedarbeider 50% søkes av arkitektkontor i Oppegård".

Dette var et kontor rundt hjørnet fra meg og jeg hadde kjørt forbi der i åresvis og ønsket meg å jobbe der.

Nå følte jeg min sjanse hadde kommet og jeg måtte gjøre alt for å få denne jobben. Egentlig ville jeg ha en 80% stilling men allikevel MÅTTE jeg få denne jobben.

Jeg skrev en knallsøknad, fikk sjekket den av kurslederen, printet ut denne og cvn min. Slang på meg skjørt og bluse og kjørte dit.

Kontordamen tok meg imot. Jeg smilte og strålte alt jeg kunne og sa at jeg hadde så lyst på jobben, bodde i nærheten og ba dem vurdere meg.

Kontordamen virket ikke særlig begeistret og sa at de allerede hadde fått over 80 søkere på de to dagene siden annonsen hadde kommet ut.

Men jeg viste meg selvsikker, ga henne papirene og dro hjem. Jeg hadde prøvd å levere så mye positiv energi som overhodet mulig på dette stedet.

Allikevel tok fornuften over og jeg tenkte at det var liten sjangs for at jeg fikk jobben.

Så snart jeg var hjemme ringte telefonen min og de ba meg på intervju. Jeg takket ja og var helt fra meg av glede. Kunne ikke tro det.

Lille meg mot 80 andre søkere.

Under intervjuet fortsatte jeg på min positive og selvsikre ferd. Det gikk liksom av seg selv. Jeg sa alle de riktige tingene og viste at jeg virkelig ville ha jobben.

Etter jeg kom hjem fra intervjuet ringe telefonen min igjen. Det var kontordama som forresten er en meget kul og koselig person som også er en suksessrik kunstner.

Om jeg ville ha jobben?! Hva slags lønn jeg så for meg?

Så fikk jeg kontrakten, signerte og nå har jeg nettopp jobbet der i et helt år.

Two business workers shake hands
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Har ikke angret et sekund.

Dette er en fantastisk match.

Så MIRALER SKJER! Og vi har faktisk kontrollen. Vi bidrar så mye mer til vår skjebne enn vi tror.

Det å ha den rette arbeidsplassen og jobbsituasjonen har veldig mye å si for hvor lykkelig man kjenner seg.

Pray rain journaling er noe jeg anbefaler på det allervarmeste<3

Jeg blir så glad av å skrive det. Så takknemlig for dette.

Om DU ønsker å endre livet ditt, kanskje du kjøper den lille boken på vei hjem?!

Er du ikke overbevist, Google "pray rain journal". Du kommer til å finne massevis av suksesshistorier.

Ha en fantastisk dag, dere kjære lesere. Jeg ønsker så inderlig å gjøre livet deres litt bedre og gi av meg selv og min erfaring.

Spredd the love<3#jobbsøk #egenutvikling #helse #hemmeligheten #mammablogg
 

Jeg har levd før - tror du på reinkarnasjon?

 • 29.08.2016 kl. 08:17

I 1993 var jeg på kino og så en film som het `Schlafes Bruder`. Denne filmen spiller på fjellet i Østerrike rundt 1900 og handler om en liten bygd hvor innavl var et vanlig fenomen. Men det er ikke filmen som var fascinerende. Jeg fikk en intens følelse av `Der har jeg levd, der har jeg vært. Jeg har vært en av disse.`


 

Med kristen oppvekst og alt kom dette som lyn fra blå himmel. Helt uforklarlig for meg. Hva skulle det bety?

Venner jeg fortalte det til fikk store øyer og skjønte ikke hva jeg snakket om. De ristet på hodet. Men jeg var helt bombesikker å det.

For mange år tilbake hadde jeg en kjæreste i noen år. Før vi møttes hadde han falt hodet først fra en brystning i første etasje og vært død.

Han kom heldigvis tilbake til livet men det han fortalte var derimot mer enn interessant.

Han fortalte det klassiske som man har hørt tusen ganger før.

Heaven background
Licensed from: Lazarenko / yayimages.com

Han kjente gikk ut av kroppen sin, svevde over en scene på sykehuset. Så på seg selv på operasjonsbordet mens legene som jobbet iherdig med å redde han.

Så så han et sterkt lys som var så tiltrekkende at han ble dratt mot det. Det dukket det opp døde slektninger og hilste på han, het han velkommen.

Han gikk og gikk mot lyset og kjente en stor kjærlighet.

Plutselig kom det en stemme som spurte han:

-Vil du gå videre eller vil du tilbake?

Han nølte visst litt men sa:

-Jeg vil tilbake!

Og da ble han kjørt inn i kroppen sin igjen, med alle smertene og den kjipe realiteten.

Det tok en god stund før han ble frisk igjen, selvfølgelig nok.

Men han ble aldri den samme. Det han hadde opplevd endret hele perspektivet hans på livet og hvordan ting henger sammen.

Vi snakket om dette flere ganger og han beskrev stemmen som noe som måtte være `Gud`.

Og han var overhodet ikke kristen eller troende på noen måte. Han hadde vært ateist som veldig mange er.

Dette har også gjort noe med meg. Det er forskjell på om man leser noe i en bok eller om en person man står nær forteller dette.

Så snakket jeg også med en studievenninne om det og hun fortalte:

-Merkelig, moren min har også vært død, kommet tilbake og hun fortalte omtrent det samme.

I det øyeblikket begynte jeg å tro på at det finnes en himmel, en gud og et liv etter døden. Det har ingenting med religion å gjøre heller.

Det har med oss mennesker å gjøre og det eldgamle spørsmålet `Hvor kommer vi fra og hvordan henger alt sammen?`.

Med tiden begynte internett å komme og jeg ble besatt av å grave for informasjon om dette. Historier om flere som hadde vært døde og kommet tilbake. Overnaturlige fenomener.

Jeg har alltid hatt litt små overnaturlige ferdigheter, sanndrømmer, litt synske ferdigheter og så videre men uten å kunne styre dem.

På nettet oppdaget jeg et helt hav av historier om nær døden opplevelser. De liknet veldig.

For to år siden hadde jeg en kort periode uten jobb og da ble jeg grepet av tanken å finne mer og mer informasjon om dette.

Jeg fant `bevis` på mennesker som hadde vært reinkarnert. Med bilder. Det var helt utrolig hvor mye ansiktene lignet på hverandre.

Blant annet finnes det en kvinne i Sverige som sier at hun har vært ` Anne Frank`.

Små barn forteller om ting de ikke kan vite noe om. De sier `du er ikke min ekte mamma og pappa. Jeg har en annen mamma.`

 


 

Så jeg er overbevist og tror på dette. Gjør det meg til en buddhist? Nei. Eller kanskje.

Men dette har ingenting med religion å gjøre. Religion er noe vi mennesker har funnet opp. Kanskje for å skape ro og orden. Tanken var sikkert god men det som religionene har ført til og blitt til er mindre vakkert.

I går snakket jeg mye med kjæresten om reinkarnasjon og hans store interesse for gamle fly. Han nevnte til og med et navn på en tysk pilot som han hadde sett i en dokumentar. Når vi slo opp bildene på han var jeg helt sjokkert: Likheten mellom kjæresten og han piloten var slående.

Jeg begynte å lese om han og mange personlighetstrekk var også like. Hva det betyr? Jeg vet ikke. jeg sitter ikke på alle svarene.

 

Dette tema kunne man skrive og prate i dagesvis om. Jeg kommer muligens tilbake til det.

Men nå må jeg gjøre meg klar til jobb og begynne en ny uke. Hui, det var heftige saker til morgenkaffeen. Håper jeg ikke skremmer livet av dere.

Egentlig er jo denne ideen veldig vakker. Og slik jeg forstår det kan vi mennesker velge om vi vil leve på nytt. Vi får velge livet, foreldrene og leksjonen vi ønsker å lære. Så det er ingenting å frykte.

Ha en vakker mandag, her regner det og alt peker mot høst og innekos.

Om du er interessert i temaet kan du google for eksempel `The boy who lived before`.

#reinkarnasjon #religion #tro #buddhisme #døden #himmel #gud

Jeg har allerede betalt prisen!

 • 07.08.2016 kl. 11:19

Jeg er ikke som alle andre. Har blitt betegnet som sær, annerledes, hva enn. Jeg hører ikke til de populære og kan bare glemme å prøve å passe inn. 
Sånn har det også vært i Tyskland. Jeg er jo halvt tysk og halvt fransk, jeg hører ikke til noe sted. Jeg passer ikke inn noe sted.
 

discriminating outsider
Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

 
Men nå hvor jeg uansett allerede har betalt denne prisen å være outsider, da kan jeg like godt bare fortsette. Jeg kommer aldri til å være en av de vanlige. Jeg kommer alltid til å få rynkete neser, baksnakking og kritikk. Jeg er vant til det. Jeg prøver ikke engang å passe inn lenger.
Er halvveis på veien. Jeg vil vise hvordan man gjør det å vise mot, innrømme svakheter og si sin mening selv om den er annerledes. 
Vi trenger ikke å jatte med bare fordi det er lettere. 
Av og til ja. Jeg velger også mine kamper.
På jobben min velger jeg stort sett å være diplomatisk. 
 

Friends hugging on sofa
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 
Men det må bli mer åpenhet og rom for ulike meninger.
Livet er ikke som på Facebook nei, som Ida fra Crohnsglede sier.
Når noen velger å stå opp, da kan andre slenge seg på. Det hjelper mot ensomhet og skam å vite at andre også kan ha det vondt. 
At alle kjemper en kamp bak husets fire vegger som ingen ser. 
Vi må være mer tolerante, åpne, tilgivende og mindre dømmende. 
Det å dømme er en naturlig og automatisk reaksjon. Jeg vet ikke helt om det er menneskelig natur eller tillært.
Men vi må snu på disse tankene. 
De er destruktive. De skaper hat og krig.
 
Når jeg ser noen og får et automatisk inntrykk "Hun der er sikkert sånn og sånn. Æsj. Jeg ser ned på det".
Da må jeg tvinge meg til å tenke "Nei! Stopp! Ikke døm. Jeg vet faktisk ingenting om henne." Så prøver jeg å fylle mine tanker med varme. 
 
Jeg må nok gjøre dette så mange ganger til de gode tankene kommer automatisk. 
 
"You don`t do it a little, you do it UNTIL!" som Dr Phil sier. 
 
Varme, toleranse og åpenhet. Det ønsker jeg å formidle, bidra til og spre<3
 
Sjekk gjerne ut bloggen til min bloggvenninne Ida: Crohnsglede som har lignende tanker og forteller sterke historier fra sitt eget liv.
 
#åpenhet #toleranse #varme #outsider #sær #mot
 
 
 
 
Freshsister

Her kan du regne med vegetar oppskrifter og du kan lese om min historie og hverdag som fransk/tysk alenemor. I tillegg har jeg en master i interiørarkitektur og ønsker å inspirere deg. Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no