Vegetaroppskrift: potetsuppe

  • 03.05.2017 kl. 08:06Begynte å gå litt lei vår vanlige ukesmeny og når jeg bestilte mat plukket jeg samtidig en av oppskriftene fra kolonial.no. Denne gangen potetsuppe siden det kom et ønske om det her hjemme. Resultatet ble bare halvveis vellykket for å være ærlig. Men nå vet jeg hvordan å justere slik at den blir vellykket neste gang.

 

Du trenger:

For potetsuppen

450 g poteter

1,5 stk gul løk

2 ss olivenolje

1l grønnsaksbuljong

1dl matfløte (du kan bruke havrefløte, da blir den vegan)

0,25 ts cayennepepper

1 klype salt

1 klype pepper

 

For bakt rosenkål

300 (eller 150g) rosenkål

1 klype salt

1 klype pepper

50g hakkete hasselnøtter

2ss olivenolje

 Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 250 grader.

  1. Kutt poteter og løk i terninger og fres raskt (noen minuter) i litt olivenolje i en stor gryte. Tilsett grønnsakskraften og kok til de er møre. Ca 15-20 minutter.
  2. Kjør så suppen glatt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak deg frem med cayennepepper og salt/pepper. Sett til side.
  3. I mens dette koker starter du med rosenkålen. Rens og skyll rosenkål og del i blader eller kutt i små biter. Bland sammen med hakkede hasselnøtter og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg rosenkålblandingen i en ildfast form og grill i ovnen i ca 5 - 7 min eller lengre. Følg godt med slik at det ikke brenner seg.
  4. Når rosenkålen er ferdig, varmer du opp suppen og tilsetter fløte. Kjør den luftig med stavmikseren og server med bakte rosenkål!

 

Voila, bonne appetite!

 

Nå må dere ha en flott dag! Har tenkt å kjøre en "oppskrifts onsdag" slik fotballfruen har gjort i alle år. Hva synes dere om det?

 

3 Kommentarer

Kristine / KvDesign

03.05.2017 kl. 20:42
Dette er bare en testkommentar for å sjekke om det å kommentere bloggen fungerer :-)

Freshsister

03.05.2017 kl. 20:51
Kristine / KvDesign: Ja:)))))) Funker!

elisebr

11.05.2017 kl. 17:47
Så godt det så ut! :)

Freshsister

11.05.2017 kl. 18:26
elisebr: Det var det også;)

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits