JEG ER MEDAVHENGIG

  • 13.04.2017 kl. 07:56


 

Ting og utviklinger som har skjedd i det siste har tilfeldigvis ledet meg inn på et spor. Hva det er som ikke stemmer med meg. Det er ikke noe stort gærent med meg. Men gjennom min oppvekst har jeg lært en oppførsel som ikke hjelper meg i dag. Dette har med det å gjøre at min søster var rusmisbruker og med et annet familiemedlem som ikke var følelsesmessig stabilt. Disse forholdene har formet min personlighet til noe som heter "medavhengig". Veldig mange mennesker sliter med dette, de fleste uten å være klar over det. Jeg er sjeleglad for å ha oppdaget dette og ønsker å gå i gang med å fikse og ordne opp i det.

Medavhengighet kan føre til feil valg av partner og venner. Den kan føre til at man ikke tar ordentlig vare på seg selv og mister litt kontakten med seg selv. Den kan føre til at man har vanskelig for å si nei og ikke er bestemt nok. Det sier seg selv at dette ikke er heldig på noen måte. En medavhengig er svært opptatt av hva andre mener om en og jobber iherdig for å skjule visse forhold. Barn og partnere av alkoholikere blir medavhengig. Nå er ikke jeg barn av en alkoholiker. Men også kronisk syke foreldre kan skape en medavhengighet.

Så glad så glad er jeg at jeg har oppdaget dette nå. Selv om jeg sikkert har en reise foran meg for å få orden på det. Alle mine små og store utfordinger i forhold til meg selv og andre mennesker passer nøyaktig med dette bildet. En medavhengig er også svært opptatt med andre menneskers problemer. Dette fordi en ikke ønsker å se på sine egne utfordringer. Jeg har kommet til et sted her i livet hvor jeg egentlig har det ganske stabilt og bra. Jeg er trygg. Det siste året har jeg bearbeidet mange av mine tøffe opplvelser. Det har vært utrolig bra og helberedende. Men nå ser jeg veldig tydelig at jeg ikke lykkes med å finne den rette.

Og det har nok ikke med det å gjøre at det er vanskelig å bli kjent med menn. Det har heller ikke med det å gjøre at det kun er "dårlige" menn til overs nå. Det har med min personlighet å gjøre og hva slags menn og mennesker jeg tiltrekker meg. Enten andre "ofrer", rusavhengige eller narcissister. Stort sett har jeg tiltrukket meg mennesker med egne problemer. Det sier seg selv at dette ikke er en oppskrift på noe godt og stabilt. Må bare si at det er så deilig å endelig forstå. Å endelig kunne se en sammenheng i alle disse ting. Å endelig kunne ha et navn for utfordringene. Jeg har hele tiden tenkt at noe er gærent med meg. Og det er det jo også litt men det er ikke min feil.

Allikevel har jeg nå fått en fantastisk mulighet for å kunne gjøre noe med det. Jeg gleder meg på reisen jeg har foran meg. Skal bestille meg følgende bok og også en time hos fastlegen. Nå er det MIN tid og MIN tur! Endelig. Etter jeg har prøvd å fikse alle andre har jeg endelig fått muligheten til å fikse meg selv. Det kommer til å bli så bra! Boken jeg har valgt er den beste på markedet. Men en god psykolog trengs muligens i tillegg. Nå har jeg vært åpen med dere og jeg håper at dette blir respektert. Sender dere en stor klem og om noen har spørsmål om temaet så legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en epost til freshsisternorway@gmail.com.

 

Del gjerne på Facebook om du likte innlegget<3

Følg Freshsister på Facebook!

Er du alenemamma? Bli med i vår Facebookgruppe "Lykkelige alenemødre"

 

#alenemor #hvordantrivessomalenemor #freshsister  #høysensitiv  #lykke #livsglede #livskvalitet #hvordanoppnålykke #positivlivsstil #livsstilsblogg #inspirasjon

 

 

8 Kommentarer

stavangerinmyheart

13.04.2017 kl. 08:14
Ja det kan jo ha noe i seg. Bra du har "sett" det for det er alltid viktig å ta vare på seg selv:) Ønsker deg en flott dag:))

Freshsister

13.04.2017 kl. 08:25
stavangerinmyheart: Tusen takk og i like måte, Sølvi:)

13.04.2017 kl. 08:41
Lykke til !

Sikkert ikke lett å vokse opp som pårørende av en rusmisbruker.

Freshsister

13.04.2017 kl. 08:43
Anonym: Nei, det har knekt meg i unge år. Må ryddes opp i<3

Sarah Nazeem

13.04.2017 kl. 09:18
Interessant innlegg slik du skriver det :)

Lykke til! <3

Freshsister

13.04.2017 kl. 09:24
Sarah Nazeem: Ja, hele temaet er ganske spennende. Tusen takk og ha en fin påsketid<3

Nora Piscopo

13.04.2017 kl. 14:24
Masse lykke til! Ha en fin dag :)

Freshsister

13.04.2017 kl. 14:27
Nora Piscopo: Tusen takk<3

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits