JEG BLE PÅKJØRT AV EN LASTEBIL IGÅR

  • 09.03.2017 kl. 08:33Nå hadde jeg vel egentlig lagt inn en bloggpause. Men etter det som skjedde igår føler jeg et sterkt behov for å blogge om det. Jeg ble virkelig påkjørt av en lastebil. Er sikkert fortsatt i sjokk. Kroppen er øm men ikke for ille. Etter jeg hadde levert min datter på jobb kjørte jeg mot Oslo, det var ihvertfall det jeg trodde. Det snødde og jeg hadde ikke veldig stor lyst å kjøre. Jeg stresset litt og ringte til kjæresten med håndsfri. Vi skravlet og jeg sto i kø før Brynstunnelen når plutselig alt begynte å gå i sakte film. Noe tok tak i rumpen til bilen min og snurret den kjempesakte rundt i 90 grader. Jeg tutet som en gal og skrek inn i telefonen. Så så jeg en diger hvit lastebil som hadde planer om å kjøre inn i førersiden min. 

Den var så stor og ble bare større og større. Enda blir jeg redd nå når jeg ser over min venstre skylder. Jeg hørte lyden av knust bil når alt fortsatte i sakte film. Jeg var helt maktesløs og kunne i gjøre noen ting som helst enn å bare se på hva som var i ferd med å skje. Jeg var sikker på at han ville knuse armen min nå og jeg ville bli klemt ihjel. Men så stoppet han. Jeg tenkte meg kort om, så rasket meg ut av bilen. Da kom sjåføren ut. 

-Hvorfor kjører du på meg? skrek jeg.

Han kjeftet.

-Its your fault! Its your fault, its your fault. 

Jeg klarte ikke å huske noen ting om hvordan det begynte. Helt blackout. En annen bil hadde stoppet foran meg og en veldig høy mann kom ut. Jeg følte meg så alene ute i mørke. Det snødde. Jeg søkte trygghet og trøst men det kunne jeg ikke få. Og så hjelpesløse og tiltaksløse disse to mennene var. Jeg ringte til K igjen. 

-Du må ringe politiet!

Når jeg fikk politiet på tråden begynte alt å ordne seg. 

De kom flere ambulanser, politibiler og brannbiler. Trafikken i den andre filen fortsatte. Og folk glodde mens de kjørte forbi. Herregud noe så latterlig. En mann vridde hodet sitt i en umulig vinkel for å få med seg alt. Jeg sto der og frøs mens det fortsatte å snø. Han høye mannen pratet ikke med meg men han hadde fastslått med lastebilsjåføren at dette var min feil. Ingen omsorg eller hjelp å få. 

-Jeg er på vei nedover. 

Det var godt å lese denne meldingen fra kjæresten. Det som fulgte var et kaos. Jeg ble spurt og spurt. 

-Jeg husker ingenting!

-Tror du du har besvimt?

-Jeg vet ikke. 

Når jeg satt i ambulansen klarte jeg å føle meg litt bedre. Men hodet mitt fungerte ikke helt. Det var vanskelig å huske hvilken ukesdag det var og alle svarene kom, men veldig forsinket. Så kjørte de meg til Oslo legevakt. Det var så godt å komme meg vekk fra ulykkesstedet. Der satt jeg en stund og ventet. Pratet med K i telefon. Han var så utrolig snill og stilte opp for oss. Kjørte hele veien hjemmefra og hentet min kjære datter på jobb, kjørte henne hjem og hentet meg fra legevakten. Det føltes så trygt å være med han. Men jeg ble redd for å sovne. Bildene fra ulykken kom tilbake og tilbake. Lastebilen utenfor ruten som kom nærmere og nærmere. Maktesløsheten. Det der var ikke morsomt.

Men jeg fikk sove med masse Valerina Forte og smertestillende. Idag føler jeg meg litt bedre. Skal til fastlegen straks. Jeg aner jo ikke om hvordan dette blir psykisk. Har fått telefonnummer til sosionomen. Igår hadde de ikke tid til meg siden de måtte snakke med mange brannofrer. Kanskje jeg takler dette helt fint? Er fysisk uskadd. Men en ting har jeg lagt merke til. Jeg har et kjempestort behov for å snakke om det. Mange ganger. Det er også derfor jeg blogger idag, til tross for pausen. Jeg vil og må bearbeide det. Tror det er sunt. Hvorfor skjer ulykker? Praten med K på vei hjem var veldig bra. Han sa mange bra ting fordi jeg følte en sterk skyldfølelse. Bebreide meg selv. Skriver mer senere.

#freshsister #alenemor #ulykke #lastebil #politi #ambulanse #helse #legevakt #mamma #barn

 

12 Kommentarer

stavangerinmyheart

09.03.2017 kl. 08:44
Tenker på deg - håper det går greit. En stor klem fra meg.

Freshsister

09.03.2017 kl. 09:06
stavangerinmyheart: Tusen takk, Sølvi<3 Er ikke helt meg selv idag...

Victoria Larsen

09.03.2017 kl. 10:32
Wow.. Håper alt er bra med deg og at ting går bedre.. Ikke rart du er litt ut av deg i dag.. Gode klemmer og varme tanker <3

Freshsister

09.03.2017 kl. 10:33
Victoria Larsen: Tusen takk, Victoria<3

Gina Elena

09.03.2017 kl. 10:32
Huff, så skummelt :/ Håper det går greit med deg nå da, er ikke bare bare når noe sånt skjer. Klem <3

Freshsister

09.03.2017 kl. 10:34
Gina Elena: Kjempeskummelt. Er vel fortsatt i sjokk. Fikk sykemelding.

Iselin Renée

09.03.2017 kl. 10:47
Håper alt går bra med deg <3

Freshsister

09.03.2017 kl. 11:22
Iselin Renée: Det går greit, men jeg føler meg rar<3

Henriette Thorkildsen

09.03.2017 kl. 12:16
Ikke kjekt å lese, stakkars deg <3 - sender deg mange varme klemmer <3 <3

Freshsister

09.03.2017 kl. 12:19
Henriette Thorkildsen: Tusen takk, Henriette<3 Det er akkurat det jeg trenger:)

14.03.2017 kl. 13:58
Etter en sånn opplevelse er det ikke rart at du får mareritt. Prat om det, hvis det hjelper. Oppsøk gjerne profesjonell hjelp: de har tips og råd som kan hjelpe. Om ikke annet får man pratet seg tom.

Ta kontakt med fastlegen for å kartlegge hvilke skader du fikk, dersom det blir en sak med forsikringsselskapet. Men dette ble vel gjort på legevakta. Iblant kan andre skader vise seg i ettertid. Får du søvnproblemer, kan det være en ide å be om noe å sove på (for en kortere periode).

Freshsister

14.03.2017 kl. 14:28
Anonym: Ja, legevakten har registrert. Ingen fysisk skade. Men fysioterapeuten kjente at jeg hadde vært igjennom noe... jeg sover godt og har det greit, ingen piller nødvendig. Bare den første natten. Takk for tips:)

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits