Gigi Hadid har fått sin egen Barbie-dukke - skjerp dere, Mattel!

  • 17.02.2017 kl. 07:23 

Dette leste jeg om igår. Og jeg skjønner det. Gigi er veldig pen og en IT girl. Alle vil ha en bit av henne og ha hennes liv. Hadde jeg vært en liten jente så hadde jeg sikkert kjøpt den. Når jeg var 10 år lekte jeg med Barbie. Det var 80 tallet og alt var plastic phantastic. På denne tiden var Barbie veldig brun og hun spilte tennis. Hun hadde korte kjoler og store øredobber. Stort hår. Og hun kjørte cabriolet med Ken. Rart hvordan vi jenter leker med dukker. Men jeg husker at jeg digget det og syntes at det var utrolig gøy. Problemet med Gigi sin Barbie og Barbie generelt er jo dessverre at den har bidratt til en veldig urealistisk kroppsideal. Gigi sin dukke er også utrolig tynn. Og ingen verdens levende mennesker har så lange tynne ben og en så smal midje i forhold til lengden. 

Jeg ble skuffet over at Mattel ikke har sluttet med dette. Det kom jo med noen Barbie-dukker som hadde en vanlig kropp og ulike former. Kanskje salget deres gikk ned da. Men skjerp dere, Mattel! Alle dukker skulle se vanlig ut fra nå av. Hvor mange jenter ønsker dere skal dø på grunn av spiseforstyrrelser? Hvor mange jenter skal få ødelagt livet sitt slik at dere kan tjene mer penger? Dette er uetisk. Som vanlig handler alt om penger i denne verden. Og dere jenter: det er ikke en vanlig kropp disse Barbie-dukkene har. Mennesker kan ikke overleve om de ser slik ut. Ihvertfall ikke uten en sonde i nesen på en sykehusseng. Jeg frykter at det jeg skriver her ikke har noen effekt. Men vi må begynne der problemet starter. Mødre: boikotter Barbie-dukkene! 

 Jeg ønsker å be dere om å bruke sunn fornuft!

 Ha en fin dag!

 

4 Kommentarer

Kjæresten

17.02.2017 kl. 07:43
Bra! Vi må begynne 1 sted og spre det. Er helt enig med deg i dette!

Linda

17.02.2017 kl. 07:44
Jeg personlig synes dette barbie-hysteriet bare er noe tull. Jeg er oppvokst med Barbie dukker med lange ben, smal midje, stort hode. Og selv om jeg bare var 10 år (og yngre) så visste jeg utrolig godt at ingen ser slik ut i virkeligheten. Og det tror jeg folk vet utrolig godt i dag også. Skyld heller på "inspo-jentene" på instagram og la nå Barbie-dukka være! La den være som den alltid har vært uten å skape ett svære hysteri over noe så uskyldig som ei dukke som har eksistert i flere tiår.

17.02.2017 kl. 08:06
Tenker at Barbie neppe er den største årsaken til jenters kroppfiksering. Daglig blir man peppret av reklame fra tv, blader, kjendiser osv. Man setter seg mål etter andre menneskers mål, det går sjeldent bra da ingen passer helt inn i hverandres mål. Og takk og pris for det. Vi skal ikke være like. Vist er det bra når di lager en Barbie med forskjellig kropp, men di blir vel neppe solgt så lett. Vi mennesker er en gang sånn at vi blir fristet av det som virker som en perfekt verden. Men tankene blir født før vi velger vår første Barbie tror jeg. Hvorfor blir vi så fristet av å se andres rikdom, pene ytre og tydelige suksess? IT jentene, skuespiller osv mennesker vi anser for å være perfekte for å være rollemodeller. Er det slik vær dag i deres liv som det blir fremstilt, neppe. Di promper , får kviser, og sliter med sitt. Skal dagens unge få et sunt selvbilde må vi begynne hjemme. Gjøre dem klar for alle di ytrepåvirkninger di vil møtte gjennom livet. Alle har et ansvar der. Det er alt for mye press og stress på unge i dag.

Henriette

18.02.2017 kl. 17:53
Jeg hadde Barbie-dilla så det sang etter som barn. Jeg kan ikke huske en gang og ha tenkt at dukken var pent sminket, hadde en fin kropp eller noe. Ikke en gang Ken. Jeg hadde Shelly, Gravid-Barbie, og barbie-dukker med både mørkt og blodt hår. Hus og interiør, bil og klær. Garderobe og hele pakken. Ikke en gang har Barbie gjort at jeg har følt meg feilt eller at jeg ikke ser bra ut. Det hun derimot gjorde var å sørge for at jeg hadde det gøy. Dette er rett og slett voksen-hysteri...

Det som derimot har gjort at jeg har følt meg stor er når voksne mennesker kommenterte at jeg var rund. At de kommenterte "jaja, hun strekker seg vel det av seg med tiden". At jeg var stor for alderen. Så.. Lenge leve barbiedukken!

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits