JEG SLITER MED ANGST

  • 12.02.2017 kl. 15:17

Darkness of a Disused Railway Tunnel
Licensed from: pdtnc / yayimages.com


Tunnelen kommer. Hjertet mitt banker fortere. Bilen går fort. Jeg kan ikke stoppe den. Jeg kan ikke komme meg ut. Jeg MÅ fortsette å kjøre. Hva om jeg ikke fortsetter? Jeg merker hvordan jeg holder på å miste bevisstheten. Jeg mister kontrollen. Det kommer mange biler fra overalt. De kjører fort og selvsikre inn i tunnelen. Presser andre ut av veien og seg selv frem. Mobbere. Jeg hører en motorsykkel. Lyden av den blir til en konsert av motorsykler inne i tunnelen. Det er ekko overalt. Alle lydene blir multiplisert til det uendelige. De store viftene i taket bråker noe helt sinnsykt de også. Jeg prøver å puste. Men brystet mitt er blitt veldig trangt. Jeg får nesten ikke inn luft.  Hjertet banker rasende fort. Fortvilet ringer jeg til eksmannen min. Jeg skriker høyt inn i telefonen i fullstendig ukontrollert panikk. Heldigvis har han jobbet med sikkerhet og er vant til skumle situasjoner. Han forblir helt rolig og gir meg anvisninger. 

Jeg skal kjøre ut på sidestripen. Stoppe bilen. Tårene bare spruter ut av ansiktet mitt nå. Han ber meg skru sete helt bakover, ta føttene høyt opp og drikke vann. Jeg hyperventilerer fortsatt og har null kontroll. Jeg hører bare på stemmen hans og følger anvisningene. Han fortsetter å snakke rolig med meg til jeg plutselig merker at det grå tåke av angst har løftet seg. Bilene suser forbi meg i en rasende fart. Jeg kommer meg nok aldri ut av denne tunnelen igjen. Må bli her og vente til å bli hentet av en ambulanse. Men han fortsetter bare å¨snakke med meg. Etter mange minutter roer hjertet mitt seg. Pulsen går nedover. Skjelvingen opphører nesten. Men tårene strømmer fortsatt nedover ansiktet mitt. Utrolig nok klarer han å overtale meg å gasse på og å kjøre ut i vanlig spor igjen. Jeg trodde ikke det var mulig. Alt er bare psykologi. Han har reddet livet mitt denne dagen. Og man kan si hva man vil om han, jeg kommer aldri til å glemme hva han gjorde for meg da. 

Jeg visste hvem jeg måtte ringe. Og han tok telefonen med en gang. Tunnelskrekk. Jeg vet ikke om dere har hørt om det før. Helt siden jeg ble alenemor i 2004 har jeg slitt med panikkangst. Knyttet til flyreiser, motorveien og tunneler. Jeg føler at jeg er en belastning for mine nærmeste. De som støtter meg og er der for meg. De som holder hånden min når jeg gråter. De som klemmer rundt meg når angsten rister meg. De som bruker sin egen ro og kontroll til å hjelpe meg. Dere: tusen takk! Dere aner ikke hva det betyr. Jeg gråter mens jeg skriver dette her. Men jeg gir meg ikke. Jeg lar ikke angsten vinne. Åh nei. Jeg konfronterer den. Jeg utfordrer meg selv. Jeg gjør små skritt. Jeg henter meg tips. Ikke snakk om at jeg gir opp friheten min for angstens skyld. Men dere som aldri har hatt panikkangst: det er slik det føles. Det er dødsangst og den er fullstendig irrasjonell. Ikke behagelig. Om jeg ikke klarer å overvinne den selv vil jeg prøve hypnose. Sitter her helt utslitt etter jeg har skrevet dette. Min egen forklaring er at jeg må ha dødd i en tunnel i et tidligere liv. Hvem vet. 

Dere med angst: jeg forstår. Ikke la angsten vinne, ikke gi opp kampen om friheten din. Det er verdt det. Om vi begynner å unngå de skumle situasjonene så blir radiusen vi kan bevege oss på mindre og mindre. Ikke noe liv det er verdt å leve spør du meg. Og kjæresten min: takk for at du stiller opp for meg og får meg til å føle meg trygg og akseptert. Det hjelper meg mye i å overkomme angsten og å kunne være med på morsomme ting. Digg å sitte bak på ATV en med deg idag;) Det var GØY!

Nyt resten av søndagen dere<3

#angst #panikkangst #psykiskhelse #alenemor #tunnelskrekk #bil #flyskrekk #mentalhjelp

14 Kommentarer

stavangerinmyheart

12.02.2017 kl. 15:22
Bra skrevet:)

Freshsister

12.02.2017 kl. 15:25
stavangerinmyheart: Takk<3 Er sånn det føles...

Marit

12.02.2017 kl. 16:48
Fantastiske skriveferdigheter!

Freshsister

12.02.2017 kl. 16:50
Marit: Oi, takk <3

Marika

12.02.2017 kl. 17:12
Veldig bra skrevet! Sliter masse med angst selv, men man må rett og slett bare gjøre det beste ut av det. Å ha gode mennesker rundt seg hjelper masse :-)

Freshsister

12.02.2017 kl. 17:12
Marika: <3

oboyjenta

12.02.2017 kl. 22:49
Helt utrolig bra skrevet! Jeg sliter med akuratt det samme..panikkangst og angst genrelt for tunneler, heis, trafikk altså kø og slik på veier, lyskryss , veiarbeid på veien, motorvei ja huff..er et strev..også angst for buss, fly ja ..mye desverre..jeg er eller har ikke blitt like flink som deg å klart å presse meg så mye enda men jeg prøver men ja er som å hoppe i døden eller værre..du er sterk! Takk for at du delte dette..greit å kjenne at man ikke er alene..klem og ha en fin søndag!

Freshsister

13.02.2017 kl. 07:14
oboyjenta: Tusen takk<3 Ja, det er godt å høre at vi er flere som sliter med det. Kanskje en kan hente seg noen tips?!

Psykoselidelse

12.02.2017 kl. 23:17
Utrolig bra skrevet! <3 Sliter en del med angst selv :/

Freshsister

13.02.2017 kl. 07:13
Psykoselidelse: Takk skal du ha! Kjipe greier...

oboyjenta

13.02.2017 kl. 09:23
ja, tenkte jeg skulle lage en innlegg snart om angst, og hvis du har tips, du har sikkert det kan du lage flere innlegg om det, følger deg nå for ja må hjelpe og støtte hverandre <3 Og ja kanskje blir man aldri helt frisk fra dette men man har dårlige og gode perioder og tenker man at man klarer dette og er sterk og er så flink som deg da som bruker tlf og ringer til en man er trygg på så er det slike småting som hjelper oss. Pluss vi som har angst er litt ekstraordinære mener jeg for hjernen vår er så mye mer aktiv og vi tenker mye mer så smarter er vi da selv om det er ulempe at det følger med angst. Stå på <3

Freshsister

13.02.2017 kl. 09:48
oboyjenta: Ja, dette er litt mer innviklet. Mange ting som hjelper mot angst. Kanskje jeg lager flere innlegg om det snart som du sier:) Stå på du også<3

Lillebror

13.02.2017 kl. 12:37
Veldig bra skrevet, det er sant

Freshsister

13.02.2017 kl. 12:40
Lillebror: Tusen takk<3

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits