Vil du bli en topptroller?

  • 20.09.2016 kl. 19:42

Alle snakker om trolls og troller. Trolling. Jeg har virkelig lurt på hva det egentlig betyr.

Troll on a rock
Licensed from: Gry Thunes / yayimages.com

"Skulle troller overtrolle hverandre? Vil bli en topptroller?

Har et troll på troll.no Kommet meg inn på trollisten."
 
Alle disse tingene har jeg hørt både her og der i det siste. Men hva betyr det egentlig?
 
Så, hva har Wikipedia å si?
Troll (teleskopord fra engelsk satt sammen av ordene tro og oll) er en type nettsted eller del av nettsted for publisering av såkalte trollinnlegg eller trollposter som vanligvis skrives av en enkeltperson eller et fåtall personer. 
Verbet å trolle betyr å skrive nye trollinnlegg eller moderere og svare på kommentarer som har innkommet til trollet. En troller er en person som er redaktør av et troll eller bidrar med trollinnlegg, men er også navnet på en populær trollapplikasjon.
Et kjennetegn ved troller er at hver artikkel ofte har et kommentarfelt hvor lesere kan ha anledning til å skrive innlegg under artikkelen slik at kommentarene inngår i en diskusjonstråd. Tendensen til gruppediskusjon, lenking til hverandres troller, og muligheten for faste lesere kan abonnere på nye trollinnlegg fører til at troller kategoriseres som et sosialt medium. Tendensen til at troller og trollere i samme sjanger lenker til og kommenterer hverandres innlegg gjør at troller omtales som en egen del av offentligheten, som ofte omtales som «trollosfæren».
Ble ikke mye klokere altså. Hva skal et troll trolle om? 
 

Man Hand writing Don't Feed the Troll with black marker on visua
Licensed from: netsay / yayimages.com

Følg Freshsister på Facebook!

#troll #trolling #blogg #nett
 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Freshsister

Her får du: -lese om min historie -tips for en bedre helse, se lysere på livet -vegetar oppskrifter -følge med på min hverdag som tysk/fransk alenemor -inspirasjon av interiørarkitekt -mote- og skjønnhetsinspo -lese tips om hvordan å trives som alenemor Er dette noe for deg? Velkommen! Kontakt meg på freshsisternorway@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits